• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu tarifi)

arkadaşlar 3 hafta olacak başlayalı 1. hafta 2 kilo verdim ikinci hafta da 1 kilo vermiştim. biraz canım sıkıldı az verdim diye çünkü diyette yapıyorm diyet derken ekmekten şekerden undan kıstım artık elma sebze filan yiyorum. işe yarar mı dersiniz. acaba ileride daha mı hızlı zayıflarız

FAZLA KİLOLARA VEDA EDİN

:4-5 ADET BEYAZ LAHANA YAPRAĞINI KAYNAYAN 750 ML SUYUN İÇİNE KOYUN VE HAFİF ATEŞTE AĞZI KAPALI 7 DAKİKA PİŞİRİN. AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE TÜKETİN:

İLK BEŞ GÜN:HER GÜN SABAH VE AKŞAM BİR SU BARDAĞI

İKİNCİ HAFTA:HER GÜN BİR SU BARDAĞI

ÜÇÜNCÜ HAFTA:İKİ GÜNDE BİR BİR SU BARDAĞI

DÖRDÜNCÜ HAFTA:ÜÇ GÜNDE BİR SU BARDAĞ

BEŞİNCİ HAFTA:7 GÜNDE BİR SU BARDAĞI

ALTINCI HAFTA:ALTINCI HAFTADA İÇİLMİYECEK

YEDİNCİ HAFTA:BİR SU BARDAĞI

arkadaşLar bu mu uyguLanacak bide bunun üstünde lahana kürü war o noLuor anLayamadım :S ....

burda karnınız açken için dio ama benim arkadaşım 3 kere yemekLerden sonra içiLiyor demişti.. şimdiden cwp werenLere tşk ederim.:1hug:.

selam arkadaşlar.
ben lahana+maydonoz kürünü geçen hafta bitirdim. bol su atıyor vücuttan fena bir kür değil. beraberinde yaklaşık 1200 kalorilik bir diyet uyguladım. bir ayda 2 kilo gitti ancak. metabolizma değil mübarek kağnı arabası.ama diyete devam ediyorum bir haftada 700 gr daha gitmiş. anlaşılan vücudun direnci yeni yeni kırılıyor.
içen arkadaşlara afiyet olsun ennnnn kısa zamanda fit olasınız.a.s

merve lahana kürü site ve kitapta maydonozla beraber yer alıo bi de ekstra limon suyu var. bu arada hepsinde de açken tüketilmesi söylenio, bana da mantıklı gelen yani hızlı cevap verecek şekli oymuş gibi geliyor.
bu arada amin bubibuba:)) benim daha 2. gün eheuheu insallah kısa zamanda cevap verir. bişi sorucam sporda yapıo musun bu kürü uygularken?

merve lahana kürü site ve kitapta maydonozla beraber yer alıo bi de ekstra limon suyu var. bu arada hepsinde de açken tüketilmesi söylenio, bana da mantıklı gelen yani hızlı cevap verecek şekli oymuş gibi geliyor.
bu arada amin bubibuba:)) benim daha 2. gün eheuheu insallah kısa zamanda cevap verir. bişi sorucam sporda yapıo musun bu kürü uygularken?

maalesef kornelya spor yapamıyorum. yapılsa süper olur ama kesin. yakında benim oğlan kreşe başlayacak bende yürüyüşe...bir iki ay geçsin lahana kürünü tekrarlayabilirim. şimdilik 5i birb yerde çayıyla idare edeceğim.

hani şu geçen yaz çok meşhurdu.mate yeşil çay funda kekik birde biberiye. hepsinden bir kaşık yeşil çaydan iki kaşık. forumu da var burda. hanidir duruyordu lahana bitince ızdırap bitmesin lahanayı içen herşeyi içer diyerekten başladım. ot çöp denemedik bırakmayacağım.

ben gecen 2 yil icinde 89 kilodan 70 kiloya kadar indim, tabii o siralar dügündü dernekdi bayaga telasim vardi, simdi 1 yillik evliyim ve tam 12 kilo aldim 1 yil icinde ani suan 82 kiloyum, ve hedefim 67-70 kilo olmak ama bunu en kisa zamanda istiyorum sebebde esimle cocuk yapmaya karar kildik ve sabirsizlaniyorum... biliyorum kisa sürede verilen kilo hizla geri alinir ama zaten hamile kalacagim (insallah, allah kismet ederse) o yüzden bütün yöntemleri denemek istiyorum... lahana suyundan basliyacagim... insallah kisa sürede basaririm...

arkadaslar ben lahana suyuna yenı basladım 7 gundur sabah aksam ıcıyorum ama hala bı faydasını goremedım sımdıgunde bır bardak ıcmeye basladım.sız nasıl kullanıyorsunuz bana lutfen cvp atarsanız sevınırım artık zayıflamak ıstıyorum:çok üzgünüm=((((((((

ben bu kürü aşağıdaki gibi yapmaya başladım. daha bugün başladım. sonuçlarını paylaşırım

Zayıflama kürü
Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan (doğramadan) ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak üç dakika kaynatınız. Üç dakika tamamlanınca kapağı açarak içerisine yarım demet gövde saplarıyla beraber taze yeşil maydanozu ilave ediniz ve kaşıkla içeriğin iyice karışmasını sağlayınız ve tekrar ağzını kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam ediniz. Toplam beş dakika tamalanınca ocağın altını kapatınız ve ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzüp suyunu ayırınız. Kaşık yardımı ile lahana ve maydanozlara biraz bastırarak suyunu bırakmasını sağlayınız. Cam kaba ayırdığınız haşlama suyunu dilerseniz üçe bölerek sabah, öğle ve akşam içebilirsiniz. Veya ikiye bölerek sabah ve akşam içebilirsiniz. Aç karına içilmesi çok daha etkilidir. Aç karına içmek istemiyorsanız öğünlerden en erken iki saat sonra içilmelidir. Burada dikkat edilecek bir konuda her içimden önce iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edip, karıştırıp içmektir. Kısaca, süzüp ayırdığınız lahana-maydanoz suyuna ılıyınca taze sıkılmış limon suyu ilave etmeyiniz. İçeceğiniz miktar kadarına iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilmelidir. Bu kür günlük hazırlanmak zorundadır.

Kürün hazırlama şeklinde yarım demet maydanozdan bahsettim. Demetlerin içeriğindeki maydanozların sayıları farklı olabilir. Dört adet büyük yaprak beyaz lahanaya ilave edilecek maydanoz sayısı yirmi-yirmibeş adettir. Maydanozların gövde sapları ile beraber kullanılması gerekmektedir.

Lahana-maydanoz-limon suyu karışım kürünün uygulaması,

3x7U+3A

U > 7 gün uygulanır
A > 3 gün ara verilir

şeklindedir. Bu formülün anlamı, üç defa yedi gün uygulanır ve her yedi gün tamamlandığında üç gün ara verilir. Toplam uygulama süresi yirmibir gündür. Uygulama sürelerine üç günlük aralar dahil değildir.

Dikkat
Bu kürü yılda iki-üç kez uygulayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarına girerken gelişen bahar yorgunluğuna karşı da mükemmel bir önleyicidir. Kış aylarında alınan kiloları bahar mevsimine girerken bu kür sayesinde hem kolaylıkla verebilir, hem de bahar yorgunluğuna bağlı şikâyetleri de yaşamamış olursunuz.

arkadaşlar ben lahananın salatasını yapıp yiyorum,içerisine ayrıca brokoli, soğan, domates, roka, tere, limon gibi sebzeleri de karıştırıyorum çok lezzetli oluyor..bence çok da iyi oluyor.. haftada bir kilo vermişim..bu hafta da deniyorum..şuan regl oluyorum..tartı yanıltabilir bir hafta sonra net cevabımı sizinle paylaşırım..

6 gündür lahana suyu içiyorum. hiç bir yararını görmedim anlamadım ben bu işi ya.lahanayı kaynatırken içine maydonozda ekliyorum .yani lahana+maydanoz suyu içmiş oluyorum.içerkende bardağıma bir kaç damla limon ekliyorum.aç karnına içiyorum burnumu kapatarak tabi. ama hiç bir yararını görmedim. sizce ben kilo verimiyim ilerleyen günlerde? bir de felakat midede şişkinlik yapıyor sizlerde oluyormu? lahana suyu içen arkadaşlardan cvp bekliyorum

Back