Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

ya benim anlamadığım bişey var yaz geliyor mayıs ayı itibariyle lahanayı nerden bulucaksınız bilmiyorumkismile

slm arkadaslar lahana corbasina yarin basliyorum ins faydasini cabuk görürüm 1 sene önce yaptimda faydasini görmüsdüm simdi 4 kilo fazlaligim var onlari vermek istiyorum haydi arkadaslar yaglarimizi eritelim

diyette bol su içmeyi söylemenin gereği yokki ..ben günde 2litre su ve 3 bardak yeşil çay içiyorum zaten ..
ayrıca bu diyette kırmızı et olması şart değil ...ablam her türlü diyeti denemiş diyet konsunda profosyonel biridir ...o bu diyeti yaparken 1 haftada 4 kilo vermiş ...hem de istediği kadar yiyerek ..listeye uyarak ama mesela eti sınırlamamış
et de illa kırmız et olması şart değil ..tavuk da yiyebilirsiniz ...bu diyetin mantığı tek gıda diyeti olması ..lahana çorbası ile de birleşince yedikler eritilyor ondan dolayı kilo veriliyor ...ama öyle 300 gram etle sağlıklı beslenme olmazki ..gün içinde 300 gram et nasıl yetecek bir insana ...düşer bayılırsınız bir yerde ...
ben az az da olsa tavuk eti tüketeceğim ...tavuk etinin sindirimi kırmızı ete göre çok çok daha kolay ...

walla ben kendi diyetimin yalancısıyım:)) nasıl biliyorsan öyle yap bacım, ayranını da iç, nolcak:)zemuszemus

ya benim anlamadığım bişey var yaz geliyor mayıs ayı itibariyle lahanayı nerden bulucaksınız bilmiyorumkismile

ben ik tane lahana aldım ve 4 böldüm ayrı ayrı poşetlere koyup dondurucuma koydum bulamadıgım zamanlar onları kullanıcam bırakmaya niyetim yok bu çorbayı yazın market market gezmektense elimin altında olur.
3,5 tane daha koymayı düşünüyorum daha dondurucuya.
ama çıkarınca bozulma olmyuor lahanada sadece haşlanmış gibi duruyor buzu eriyince düdüklüye koyunca pişer nasıl olsa cokacimcoook

offf yine ipin ucunu kacirdim hizla kilo almisim dun bi istahla kalktim lahana corbasi yaptim 2 gundur dolapta duruyor elim gitmiyor icmeye ama kendime dur demem lazim yarin bende mi baslasam tiksiniyorum artik bu corbadan ama gecen yaz aldigim kapriler sortlar dar gelmeye basladi

yemek yemekten hiç bu kadar nefret etmemiştim. ve 2 gün dayanabildim. Tavsiyem az yemek ve spor... ben 2 ayda 10 kilo vermiştim spor ile... sonra tabi salınca geri aldım.. fakat zayıflama hapı kullandım tekrar verdim.

Lahana çorbası diyetim ve 7 günümün hikayesi Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

MERHABA ..
bugun 3. gunum ..sizlerle paylaşmak istedim

yas:46
boy:163
kilo 63.5
çorba tarifi :
buyuk bir beyaz lahana ..5-6 domates -3-4 etli yeşil dolmalık biber ..3-4 adte kırmızı etli biber - maydanoz 1-2 demet - aysberg marul -yesil sogan ( kalın bir b ag) .2 paket hazır sogan veya sebze corbası

hepsini ince kıyın bir buyuk tencerede pişirin ( kaynamaya basladıktan sonra 10 dakıkadan fazla kaynatmayın vitamın degerleri ölmesin) ..sonra bunu buzdolabına atın .. her gun yiyeceginiz miktarı bir tencerede ısıtın ( hepsini ısıtıp sogutmayın tekrar tekrar vitaminler ölür:)

1. gun .. dilediginiz kadar çorba ( ben çorbayı yiyecegim kadarını el mikserinden geciriyorum daha kolay yutuluyor:)))
dilediginiz kadar meyve ( muz üzüm incir haric.) bol bol meyve yedim ama en az 3-4 kase corba tuketmelisiniz sonuçta bu çorba suyu vucuttan tmayan ama yagı eriten asıl malzememiz) bugunun sonunda aksam fena acımıstım yarım kilo çilek yemişim:)) gece yattım baktım karnım aç gibi kocaman bir portakalı indirdim mideye

2. gün .. bol çorba ve dilediginiz kadar sebze ( patates yok )
sadece aksama bir patatesi kumpir seklinde bira tereyagı ıle ya da az yagla haslanmıs patatesi kavurup yiyebilirsiniz.. bugun meyve yok ..ama ben kaçamak yaptım oncek gunden kalan cileklerden azıcık yedim:)))
3. gun sabah tartıldıgımda hala 63 idim yarım kilomu idi hepitopu 2 gunde:))
bugun dilediginiz kadar çorba en az 3-4 kase .. ve istediginiz kadar sebze ve meybve ( tabi muz incir uzum patates yasak ) ve bugunun ıcındeyim su an
saat 13: 33 bir kase corba içmişim.. 2 adet havuç kemirdim .. 2 tane de zeytin attım agzıma ve bir koccaman elma ..açlık hisssetmiyorum ama aklımda ekmek var:))))
az yaglı bir havuc kereviz attım tencereye biradan ondan yerim ya da aksam ..deva m edecegim

4. gun ( ne yyiyeceginizi soyluyorum yoksa ben hala 3 . gundeyim:)
yine bol bol çorba .. istediginiz kadar yasak olmayan sebze ve meyve ..amaaaaa bugun muz var yehooo 2-3 adet muzu götürebilirsiniz.. ve süt.. ben süt içemedigim için yagsz yogurt yiyecegim siz de yagsız süt içebilirsiniz zaten .. peynir yok ha :)
5. gun bol çorba diledigin kadar sebze meyveye ek olarak yagsız 300-600 gr arası ett.. veya derisiz tavuk ya da balık ama kırmızı et mutlaka bu hafta icinde tuketielecek protein adına

6. gun: istedigin kadar et:)) ve çorba ve meyve sebze

7. gun istedigin kadar çorba ve kabuklu pilavdan yagız lapa pilav:)))

tum bu 7 gunun sonunda metabolişk durumunuza gore 4-7 kilo kaybetmiş olmanız gerekiyor ..
sonuçlardan sizi haberdar edecegim ..
sevgiler ha bu arada bu diyet tıbbi bir diyettir ve yoyo degildir.. ayrıca 2 hafta ustuste uygulanmaz bir hafta ara verip yenıden yapabilirisiniz.. ya a gunluk yasamnızda lahana çorbasını sıklıkla tuketebilirsiniz.. karbonhidratlara dikkat

serbest içecekler dilediginiz kadar sekersiz çay ..kahve gunde belki bir tane sekersiz ..bol bol su içeceksiniz gunde 8-9 bardak 8 hepsi bir arada degil güne eşit olarak bolun ve her yemekten once içmeye gayrt edin ..yemek arasında ve sonrasında içilen sudan size pek hayır gelmeyecegi gibi sindirim sorunlarına a sebep olabilir..
sevgilerle guzelliklerle ve bikini tayt beli dusuk pantolonlarla kalın:))))))

Son düzenleyen: Moderatör:
walla ben kendi diyetimin yalancısıyım:)) nasıl biliyorsan öyle yap bacım, ayranını da iç, nolcak:)zemuszemus

kırmızı et biraz sart gibi ..yani mutlaka gunlerin birinde kırmızı et yarım kilo da olabilir yagsız bir biftek mesela.. protein vs acısındna balık ve tavuktan daha zengin ..

selam herkese ..bu lahana diyeti sanki pek işe yaramıyor mu ne anlamadım ..ne zaman tartıldınız ...bugün 5,günüm ama tartıda bir değişiklik yok ..yarın diyeti keseceğim valla ..haftaya patates diyetine başlayacağım ..

Lahana çorbası diyetim ve 7 günümün hikayesi Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

MERHABA ..
bugun 3. gunum ..sizlerle paylaşmak istedim

yas:46
boy:163
kilo 63.5
çorba tarifi :
buyuk bir beyaz lahana ..5-6 domates -3-4 etli yeşil dolmalık biber ..3-4 adte kırmızı etli biber - maydanoz 1-2 demet - yesil sogan ( kalın bir b ag) .2 paket hazır sogan veya sebze corbası

hepsini ince kıyın bir buyuk tencerede pişirin ( kaynamaya basladıktan sonra 10 dakıkadan fazla kaynatmayın vitamın degerleri ölmesin) ..sonra bunu buzdolabına atın .. her gun yiyeceginiz miktarı bir tencerede ısıtın ( hepsini ısıtıp sogutmayın tekrar tekrar vitaminler ölür:)

1. gun .. dilediginiz kadar çorba ( ben çorbayı yiyecegim kadarını el mikserinden geciriyorum daha kolay yutuluyor:)))
dilediginiz kadar meyve ( muz üzüm incir haric.) bol bol meyve yedim ama en az 3-4 kase corba tuketmelisiniz sonuçta bu çorba suyu vucuttan tmayan ama yagı eriten asıl malzememiz) bugunun sonunda aksam fena acımıstım yarım kilo çilek yemişim:)) gece yattım baktım karnım aç gibi kocaman bir portakalı indirdim mideye

2. gün .. bol çorba ve dilediginiz kadar sebze ( patates yok )
sadece aksama bir patatesi kumpir seklinde bira tereyagı ıle ya da az yagla haslanmıs patatesi kavurup yiyebilirsiniz.. bugun meyve yok ..ama ben kaçamak yaptım oncek gunden kalan cileklerden azıcık yedim:)))
3. gun sabah tartıldıgımda hala 63 idim yarım kilomu idi hepitopu 2 gunde:))
bugun dilediginiz kadar çorba en az 3-4 kase .. ve istediginiz kadar sebze ve meybve ( tabi muz incir uzum patates yasak ) ve bugunun ıcındeyim su an
saat 13: 33 bir kase corba içmişim.. 2 adet havuç kemirdim .. 2 tane de zeytin attım agzıma ve bir koccaman elma ..açlık hisssetmiyorum ama aklımda ekmek var:))))
az yaglı bir havuc kereviz attım tencereye biradan ondan yerim ya da aksam ( aksam maalesef bir porsiyon fırında senede bir annemın pisirdigi gobeteye yenik dustum:))) ..deva m edecegim

4. .. kaçamagım bana yarım kıloya patladı sanırım ..kilom sabah itibarıyla 62.5 )gun ( ne yyiyeceginizi soyluyorum yoksa ben hala 3 . gundeyim:)
yine bol bol çorba .. istediginiz kadar yasak olmayan sebze ve meyve ..amaaaaa bugun muz var yehooo 2-3 adet muzu götürebilirsiniz.. ve süt.. ben süt içemedigim için yagsz yogurt yiyecegim siz de yagsız süt içebilirsiniz zaten .. peynir yok ha :)
5. gun bol çorba diledigin kadar sebze meyveye ek olarak yagsız 300-600 gr arası ett.. veya derisiz tavuk ya da balık ama kırmızı et mutlaka bu hafta icinde tuketielecek protein adına

6. gun: istedigin kadar et:)) ve çorba ve meyve sebze

7. gun istedigin kadar çorba ve kabuklu pilavdan yagız lapa pilav:)))

tum bu 7 gunun sonunda metabolişk durumunuza gore 4-7 kilo kaybetmiş olmanız gerekiyor ..
sonuçlardan sizi haberdar edecegim ..
sevgiler ha bu arada bu diyet tıbbi bir diyettir ve yoyo degildir.. ayrıca 2 hafta ustuste uygulanmaz bir hafta ara verip yenıden yapabilirisiniz.. ya a gunluk yasamnızda lahana çorbasını sıklıkla tuketebilirsiniz.. karbonhidratlara dikkat

serbest içecekler dilediginiz kadar sekersiz çay ..kahve gunde belki bir tane sekersiz ..bol bol su içeceksiniz gunde 8-9 bardak 8 hepsi bir arada degil güne eşit olarak bolun ve her yemekten once içmeye gayrt edin ..yemek arasında ve sonrasında içilen sudan size pek hayır gelmeyecegi gibi sindirim sorunlarına a sebep olabilir..
sevgilerle guzelliklerle ve bikini tayt beli dusuk pantolonlarla kalın:))))))

araya ek yaptım 3. gunum için

Benim çok kötü midemi bulandırıyor bunun bir çaresi var mı acaba ?

mide bulantısı biraz da psikolojiktir.. sen kilo vermek istemiyorsun bilinçaltından anlaşılan:))
çorbayı iyice blenderden geçir.. üstüne sevdigin baharatları koy.. pul biber karabiber ..kekik nane ne sityorsan limon seviyorsa bol da limon sık ... ayrıca sonuna kadar bitirmen gerekmez gidip gelip bir kasık al.. otada dursun..arada da yemen gerkenleri ye meyve sebzze neyse günün yasaksızı ..

selam herkese ..bu lahana diyeti sanki pek işe yaramıyor mu ne anlamadım ..ne zaman tartıldınız ...bugün 5,günüm ama tartıda bir değişiklik yok ..yarın diyeti keseceğim valla ..haftaya patates diyetine başlayacağım ..

ben diyetimden memnunum ..saglıklı birsekılde ve açlık hissetmeden kilo verdiriyor.. vucudunuzdaki suyu degil yagı yakıyor.. 7 gunun sonunda diyetinizin sonucunu carpıcı bir sekılde alırsınız..
bugun 4. gunum.. 5-6 kasık corbamdan içtim..bir adet de muz yedim .. ve bol su içtim ..

ayrıca lahana kapsulleri elma sandaloz vs denedim ..onların siz yemegei azaltmadıkça bir faydası yok arkadaslar

bir şey daha soracağım ..ben ilk bu çorbayı şöyle yaptım ..
lahanaları ,soğanı , kerevizi ince ince doğradım ...
düdüklüde çorba gibi pişirdim ...blender dan filan geçirmedim tadı güzel olmaz diye ..çok az kırmızı biber ve limonla içtim çorbayı ..
dün çorba bitti ve yeniden pişirmek zorunda kaldım ...ama krevizim yoktu ..sadece lahana ve soğanla yaptım ..acaba bu şekilde etkisinde bir farklılık olurmu bilen varsa cevap lütfen...

bir şey daha soracağım ..ben ilk bu çorbayı şöyle yaptım ..
lahanaları ,soğanı , kerevizi ince ince doğradım ...
düdüklüde çorba gibi pişirdim ...blender dan filan geçirmedim tadı güzel olmaz diye ..çok az kırmızı biber ve limonla içtim çorbayı ..
dün çorba bitti ve yeniden pişirmek zorunda kaldım ...ama krevizim yoktu ..sadece lahana ve soğanla yaptım ..acaba bu şekilde etkisinde bir farklılık olurmu bilen varsa cevap lütfen...

benim tarifimde zaten kereviz yoktu sanırım kulaktan kulaga ile degişmiş..
tarifim yukarda bol lahana bol maydanoz dolmalık yesil ve kırmızı bibierler ve yesil sogan ayrıca domates var ..ayrıca lezzet katması ıcın hazır çorba.. ama sohan ve lahana eksik b iberler ve domates ile maydanoz onemli

X