Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

mrb arkadaşlar, ben bu diyeti 2 sene önce yapmıştım. 25 gün gibi bir sürede tam 10 kilo vermiştim , ancak; diyeti bıratıktan sonraki reglimde kanamam bitmesi gereken zamanda durmamıştı.10 gün kadar sürmüştü bu durum.iki doktora gitmiştim sorun ne diye,kesinlikle herhangi bir sorun da bulamamışlardı. bana ağır bir diyet vs.. yaptın mı diye sordu bir tanesi en sonunda, ben de yaptıklarımı anlatınca çok kızmıştı, işte bir takım ilaçlarla kanamayı halletik vs. bir daha da olmadı öyle bir düzensizlik. yani olanların direk bu diyetle ilgisi var mı bilmiyorum ancak doktor çok kızmıştı o zaman ancak şu da var; diyeti bıraktıktan sonra da kilo vermeye devam ettim .garip bir şekilde metabolizmayı değiştiriyor bu diyet.şimdiyi sorararsanız doğum yaptığım için hamileliğimde 30 kilo aldım, doğumda 15 kilosu gitti kaldı 15 kilo,şimdi yapayım dedim ama önceden bayıla bayıla içtiğim çorbayı bu sefer içemedim :KK43: ne yapacam bilmiyorum

Arkadaşlar ...öncelikle herkese merhaba ,ben sitede yeniyim ve benim de kilo problemim var .sigarayı bıraktım kilo aldım :KK43: şimdi kilo vermek istiyorum.yaptığım araştırmalarda hep lahana çorbası çıktı karşıma ,bu çorbanın açık tarifini biriniz gönderebilir misiniz?? Bi çok yorum okudum anacak tarif detaylı olarak yok.yardımcı olursanız sevinirim ...hoşçakalın

arkadaşlar daha önce bu diyet sayesinde epey kilo vermiştim, üstelik 4. günden sonra pek sadık kalamamama rağmen. p.tesi tekrar başlıyorum, önümüzdeki c.tesiye karar azimli bir şekilde yapacağım, yani 5. günü de doldurmak istiyorum. cumartesi günü gelişmeleri yazarım, şimdi malzeme almaya gidiyorum. moral çok önemli, birbirimize destek olalım, bana şans dileyin. denemek isteyen varsa beraber pazartesi günü başlayabiliriz, çok memnun olurum, hem birbirimizi de gaza getirmiş oluruz. var mı benimle lahana çorbası diyeti yapan? Bu arada boyum 1.70, kilom 68. hedefim de yavaş yavaş 58'e kadar düşmek, yani 10 kilo. haftada 3'er 5'er gün yaparak, kendimi üzmeden, gidebildiğim kadar yürüyüşe de giderek (mümkünse her gün) 1-2 ay içinde bu hedefime ulaşmak istiyorum. ne dersiniz?

Son düzenleme:
benim bugün bir haftam doldu. ama dün ve bugün listeye pek sadık kalamadım. ama baya bir inceldim kızlar...

merhabalar raupe bende başlıycam pazartesi malzemeleri tamamlamaya çalışıyorum acaba tarifi yazarmısın benimkinde eksiklik varmı bakıyım benden destek sana sendende bekliyorum benimde hedefim 10 kilo vermek. görüşürüz

arkadaslar bu diyeti bırakınca tekrar kilo alınmıyo mu? hani hızla veriliyo ya ondan soruorum. bırakıpta kilo alan varmı hiç?

eccemm, kilo verdikten sonra almadım, bu diyeti diğerlerinin arasında tek geçerim. sadece su kaybı değil, gerçekten de yağ da yakıyor, inan. ilk gün sabretmek gerekiyor sadece, diğer günler daha kolay geçiyor, çok zorlanmıyorum ben. üstelik iştahı da oldukça açık bir insan olmama rağmen. yarın başlıyoruz derya2904 ile, var mı başka katılmak isteyen? bu arada derya, sana özel mesaj attım, tarife daha kolay ulaşasın diye. daha önce de dediğim gibi, yarın başlıyoruz ve cumartesi gelişmeleri yazacağım.

slm raupe teşekkür ederim tarif için başladık hayırlısı ile kolay gelsin bize.

derya, başladın demek sen de. sabah iki tabak içtim çorbamdan, suyumu da içiyorum (günde 8 bardak olacak) ve bir armut yedim. pek açlık hissetmiyorum, birazdan çorbamdan biraz daha ısıtıp içicem. bu arada tuvalete çıkarma konusunda hemen etkisini gösterdi:kedi:. bugünü atlattık mı yarından sonra işimiz kolay, inan bana. kaçamak filan yapmadan azimle haftasonuna ulaşıcam inşallah, sen de yapma, olur mu?kaydirigubbakcemile5 yarın olsa da şöyle güzel bir sebze yemeği ziyafeti çeksek:) ben domatesi rendeleyip içine kabak ve mantar doğramayı düşünüyorum, hem doyurucu hem sağlıklı oluyor. bunun yanı sıra salata yapacağım, yağsız olacak elbette, elma sirkesi ve limon sosuyla. sen ne yiyeceksin? bu arada boyun ve kilon kaç?

sana başarılar diliyorum, sağol beni yalnız bırakmadığın için. bu işi başarıcaz, eminim...

Son düzenleme:
kızlar merhaba ben yeni doğum yaptım 3 aylık bir kızım var acaba bu diyeti yapsam sütüm kesilir mi? birde ben hiçbiryerde göremedim corbanın tarifini biri benim için yazabilirmi acaba? ayrıca günde kaç kere içmek gerekiyorr... lüttttfen yardım 15 kilo fazlalığım var:KK43:(((mafoldumben

berna09, işte diyetle ilgili, benim de uyguladığım bilgiler ve çorba tarifi:

1. gün
ıstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba
2. gün
ıstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba
3. gün
ıstediğiniz kadar sebze, meyve ve özel çorba
4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba
5. gün
300 gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba
6. gün
ıstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, özel çorba
7. gün
Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba

Mucize Lahana Çorbası
Malzemeler
6 büyük soğan
4 ya da 5 tane domates
2 kırmızı biber
1 büyük lahana
1 demet kereviz sapı
patlıcan, kabak, enginar, havuç, maydanoz vs.
az tuz
3 litre su
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender'da ezerek krema kıvamına getirebilirsiniz.. Tamamen size kalmış. Verdiğim miktar bir ya da iki kişi için yeterli olacaktır. Çorbanın hazırlanması 10 dakikanızı alır. Pişirmesi ise en az bir buçuk saat. ıçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs... Bu köylü çorbasını diyet yapmadığınız dönemlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirimi son derece kolaylaştıran bir etkisi vardır.

Benim bildiğim kadarıyla çorbadan gün içinde istediğin kadar içebiliyorsun. Ben 3 öğün içiyorum, sonuçta bu da bir diyet ve metabolizma üzerinde nasıl etkileri olduğu tartışılır, aslında diyetisyene danışmak lazım. Süt kesilmesiyle ilgili bir bilgim yok, bunu bence bir uzmana danış. Senin yerinde olsam ögünlerimden birine bu çorbayı koyarım, sonuç olarak sebze çorbası. Ben bu tariften biraz farklı yapıyorum, enginar, patlıcan koymuyorum. ılle de harfiyen uygulamak istiyorsan bir uzmana danış mutlaka, bebiş sütsüz kalmasın, hem belki zavallının sütü leş gibi lahana kokar, bu da var.

gece gece gülme krizine girdim cok yaşa raupe:))))))) süt leş gibi lahana kokar ha:lepi:

bilgiler için tesekkürler..... ben bu corbayı yapıp sabahları içsem diger öğünlerimede dikkat etsem zayıflarım belki vede sütüm kesilmez:)))) biraz az zayıflarım belki ama olsun....belki diyetin süresini uzatırım...çünkü tam uymayacagım için sanırım vucudumda olumsuz etkilenmez ne dersiniz?

şimdi karar verdim bu corba diyetii yapıcam sonraki günler içinde sadece lahana suyu içicem öğün aralarımda:))) umarım işe yarar ben şubatta işe dönüyorum ama bu kilolarla döneeeeeeeememmmmmm o vakte kadar en azından 65 e düşmem lazım...... suanda 70 kiloyum:KK43:((((( öööööööööööffffffffffff hayatımda ilk defa bu ne ya 70..... anne olmak böyle bişey işte..neyse kızım için herşey feda:))))) gelişmeleri yazıcam......bu topige üye oldum artıkk:lepi: kararlıyım zayıflıcammmmm.

vallahi berna, ben bu diyete her başladığımda tüm dünya lahana lahana kokuyor gibi geliyor, sanırsam gözeneklerimden lahana fışkırıyor, ondan öyle bir tahminde bulundum, yani sütünü kokutacağı yönünde. Sonra çocuk bizim yüzümüzden lahana düşmanı olmasın:dance:

büyüdüğü zaman önüüne lahana ile ilgili herhangi bir yemek konulduğunda ben bu kokuyu bir yerden tanıyorum diyomuş:)))

arkadaslar bende yapamk istiyorum ama emzikliyim zarari olurmu cunku sutumden olmak sitemiyorum bu diyeti yapip bol bol sucisem olurmu sutumun azalmasini eksilemsini istemiyorum ayirdimalrinizi bekliyorum

slm raupe ikinci günün sonuna geldik yuppi. bugün sadece çorba içtim ve yanında haşalnmış bürüksel lahanası yedim akşamada haşlanmış ıspanak ve yanında salata yapmayı düşünüyorum valla aklıma geldikçe mutfağa gidip çorba kaşıklıyorum tencereden hemde ölçmedim ondan ne kadar çorba tükediyorum bir ölçüsü varmı onun miktarının azimle devam etcem hafat sonuna kadar bu arada boyum 1.60 kilom 67 yedi aylık bir bebeğim var anlıycan doğum kilolarımı atmaya çalışıyorum sütüm kesilr diyede korkmuyo değilim ama ondan sadece bir hafta yapcam diyeti sonra ara verip tekrar başlıycam böyle böyle nereye kadar giderse sen ne kadar yapcan bunu.

X