Merhaba kızlar nasılsınız? İyisiniz umarım.
Ya şu son zamanlarda artık iyice sinirim bu duruma, yazmak istedim varsa önerileriniz ya da benzer durumda olanlar, dinlemek de isterim sizden.
Derdim televizyonlardaki, videolardaki çığlıklar, şiddet sesleri ve eşimin ısrarla, tüm uyarılarıma rağmen bunları hayatımızın her alanına bulaştırması... İllallah ettim. Bin kere söyledim kendisine, dinletemedim. Adam sağır mıdır, bir çeşit uyuzluk yapma istemi midir artık bilmiyorum. Kulaklığını tak derdim önceden, ona da artık sıkılıyorum çünkü kulaklığı takınca hayattan kopuyor adam. Çocuk yanımızdayken ancak kapatıyor çünkü temiz bi azar kaydım birinde denk geldim de, baya ağır konuştum. Artık çocuğa özenli ama her halükarda beni tınlayan yok. "Kapa şunu" diye celallendiğim, "O telefonu diğer sabaha sağlam bulamazsın ona göre!" şeklinde tehdit de ettiğim oldu kendisini... Bunlar anlık çözümlerden öteye geçmedi, huylu huyundan vazgeçmedi. Kısaca (kısa kesmem de zor ya) anlatmaya çalışayım:
Kendisi araba ve teknoloji videolarından sonra, mafya, dövüş kavga, savaş, ağır dram, çığlık böğürtülü dizi, film ve videoların müdavimlerindendir.
Önceden bi Kurtlar Vadimiz vardı, cendere cendere cendere diye beynimin içinden müziği çıkmaz olmuştu. Hadi adamın keyfidir dedim ses etmedim, bitti şükrettim derken zaten "Eşkıyası" başladı...
![Işsiz :işsiz: :işsiz:](/images/smiley/işsiz.gif)
Sonra diğer diziler... Haftanın her gününü diziyle dolduran teyzeler olur ya, eşim de onun "Dizi amca" hali.
Tvden denk getirirse izler, denk gelmez netten izler, yabancı dizilerin de en silahlıları evimizin içindedir hep, sonra bir bakarım zibilyonuncuya izlediği "Zor ölüm" serisine geçmiş yine; parçalanan araba helikopter, patlayan şeylerin sesleri vb.
Sabah kahvaltıya oturacağız, ne güzel bi gün, çay demliyorum, arkamda kalaşnikof sesleri...
Öğlen yemeğe gelmiş, selamlaşma sohbet derken bilmem ne dizisinin kaçırdığı bölümlerinden birinde ağlayan, yalvaran kadın sesleri...
Akşam çaya oturmuşuz iki hoş beş, bir süre sonra böğürtülü sesler, tehdit altında itiraf ettirmece şeysileri vb.
Az önce oğlanı uyutmaya gittim geldim, kendisi mutfakta kahvesini içiyordu ve zaten mutfağa girmemle birlikte yine çığlık sesleri... "Nikah masasında zombiye dönüşen gelin ve Mahmut Tuncer" diye bir video izliyor. Suratına "Yıldım, yeminle yıldım" bakışı atıp geçtim ve oturdum buraya yazıyorum işte, kendisi de "Ehi ehi ya hep sana denk geliyor ben ne yapayım, git şikayet et beni, parçalayın KKca aman" diyor.
![Işsiz :işsiz: :işsiz:](/images/smiley/işsiz.gif)
Şimdi kulaklığını taktı daha bi ters bakınca. He hep bana denk geliyor, lafa bak ya.
Şimdi bu niçin dert sana derseniz, evin içi negatif yığılıyor, tüm enerjimi düşürüyor bu sesler. Sürekli bu sesleri günde en az 2-3 kere düzenli işittiğinizi düşünürseniz, hele ki ben gibi ses hassasiyeti olup sinirlenince kafasına durduk yere bıçak gibi ağrı saplanabilen biriyseniz, bir noktadan sonra eşinize "Al sana çığlık" deyip gece uykusunun orta yerinde kulağına bağırasınız geliyor.
Babamda da bu halin 7-24 haber izleme şekli vardı ve hala var... Yani çok yeni bi "Modum düşüyor" olayı değil, içim kötü oluyor işte negatif seslere fazla maruz kalınca.
Biri, bu huydan nasıl vazgeçirilebilir kızlar?
Bi ara bi kavga etmiştim bu konuda, baya bi düzenlemişti kendini, sonra yavaştan yine eski düzenine gelmeye başladı. Sakince de söyledim "Tamam dikkat edeceğim hayatım" dedi, 3-4 hafta dikkat etti o kadar.
Ne yapılabilir başka?