- 1 Haziran 2008
- 5.943
- 33
- 683
Merhaba arkadaslar..Kurabıyelerımızın tarıfını nettekı evrensel bloglarda dolasırken buldum
tarifi türkçeye çevirdim ve uyguladım..Aynı tarife Yunkabuda da rastladım ona da.çok tşk ediyorum..
Aynı dantel gibi yaparken biraz dikkat ve özen istiyor ama inanılmaz basit..Çok kısa sürede pişiyor..Ben dişe gelsin diye malzemeyi biraz bol tuttum türk değil miyiz
Bu malzemelerden 10 adet çıkıyor siz ölçüleri artırabilirsiniz...Hafif soguyunca yiyin çıtır çıtır oluyor kornet külahlara benzettim ben tadını..Üzerine dondurma kaymak yahut çikolata sosuyla enfes oluyor..Yapar yapmaz iki tanesi cuuk mideye
) Bu pisboğazlıkla nasıl zayıflıcam bilmem..ıCocuklar ıcın cok keyıflı oluyor danteller yemesı hem evde yapıyorsunuz mıs gıbı ohh ..Incecık bısı ama bır ısırıgı bıle doyuruyor
Neyse geçeyim tarife
Yarım su bardagı badem
Ceyrek su bardagı tereyag
3 yemek kasıgı sılme un
Yarım su bardagı seker
2 yemek kasıgı krema
Yarım paket vanılya
Arzuya baglı cıkolata sosu ve dondurma..
Fırını onceden ıstıyoruz 200 derecede.Ikı tepsı hazırlıyoruz yaglı kagıt koyuyoruz uzerlerıne..
Tereyagını erıtıp ılıtıyoruz tum malzemelerı karıstırıyoruz kasıkla..
Daha sonra tepsılere tatlı kasıgı yardımıyla aralıklarla yerlestırıyoruz..Baya aralık olacak cunku pıserken yayılıyor bırbırıne yapısabılır yakın koyarsak demedı demeyın..
Onceden ısınmıs fırında sadece 5er dakıka kalmaları yeterlı fırınızın dılıne de baglı tabı bu aman dıkkat edın yanmasın ıncecık sıpsak pısıyor..
Uzerınde delıkler olusmaya baslayınca altın rengını alınca cıkarabılırsınız..
Dondurma ya da sosla servıs edın afıyet olsun...

Aynı dantel gibi yaparken biraz dikkat ve özen istiyor ama inanılmaz basit..Çok kısa sürede pişiyor..Ben dişe gelsin diye malzemeyi biraz bol tuttum türk değil miyiz

Bu malzemelerden 10 adet çıkıyor siz ölçüleri artırabilirsiniz...Hafif soguyunca yiyin çıtır çıtır oluyor kornet külahlara benzettim ben tadını..Üzerine dondurma kaymak yahut çikolata sosuyla enfes oluyor..Yapar yapmaz iki tanesi cuuk mideye

Neyse geçeyim tarife
Yarım su bardagı badem
Ceyrek su bardagı tereyag
3 yemek kasıgı sılme un
Yarım su bardagı seker
2 yemek kasıgı krema
Yarım paket vanılya
Arzuya baglı cıkolata sosu ve dondurma..
Fırını onceden ıstıyoruz 200 derecede.Ikı tepsı hazırlıyoruz yaglı kagıt koyuyoruz uzerlerıne..
Tereyagını erıtıp ılıtıyoruz tum malzemelerı karıstırıyoruz kasıkla..
Daha sonra tepsılere tatlı kasıgı yardımıyla aralıklarla yerlestırıyoruz..Baya aralık olacak cunku pıserken yayılıyor bırbırıne yapısabılır yakın koyarsak demedı demeyın..

Onceden ısınmıs fırında sadece 5er dakıka kalmaları yeterlı fırınızın dılıne de baglı tabı bu aman dıkkat edın yanmasın ıncecık sıpsak pısıyor..
Uzerınde delıkler olusmaya baslayınca altın rengını alınca cıkarabılırsınız..
Dondurma ya da sosla servıs edın afıyet olsun...