merhaba arkadaşlar. ben labne ile beyaz peynir arasındaki farkı öğrenmek istiyorum ama nette bulamadım. bileneniz varmı? nedir ikisi arasındaki fark?
canım tuz farkı var..labne normal peynirlere göre daha tuzsuz ve daha hafif..diğer peyniri ne kadar suda bekletsende gitmiyo o tuzu..bende çok yedirdim kızıma labne ama peynir kültürü muhabbetini yeni duydum.. peynir kültürü yazıyosa içinde %60 peynir varmış sadecekrem peynirlerin tamamı öyleymiş.. 1 yaşına kadar tuz çook zararlı olduğu için napalım % 60 peynir gerisi belirsiz bişey yedi işte yavrum..
BEBEKLER İÇİN PEYNİR TARİFİ
kızlar ben bebeğime peynir başladığımızdan beri aşağıdaki tarifi kullanıyorum. çok basit, forumda tarifi verip bebişleri hazır peynirden kurtaran marmalette arkadaşa da teşekkür ederim
1 su bardağı sütü cezvede kaynatıyoruz. kaynayınca altını kapatıp 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyuyoruz.
bu kadar:)
temiz bir tülbentten süzün, altta kalan suyu hamur işlerinde kullanabilirsiniz. tülbentin içinde yumuşacık sürülebilir bebek peynirimiz hazır. not: ben de kahvaltıda bunu yiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?