• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzma karde dnyorum sizce erken mi?

prenses.

biricik kızım EYŞAN
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
65
0
86
44
İstanbul
merhaba sevgili arkadaşlarım güzel anneler kızım 19 aylık ve ben 5 veya6 ay kadar sonra kızıma kardeş yapmak istiyoruz,sebebine gelince hani çoğu ebebeyin ve annelerimiz derler ya şuanda evin ve sen tam anlamıyla çocuk bakma pisikolojisindesin herşey çocuğa endeksli evin her köşesi çocuk için düzenli fazlada ara verme yap bir tane daha ikisi beraber büyüsün''işte! ben bu konuşmaların etkisinde kaldım sizden ricam bana eğrisiyle doğrusuyla başıma ii veya kötü gelebilicek tecrübelerinizle akıl vermeniz hepinize şimdiden çok teşekkür ederim ALLAH YAVRULARINIZI SİZLERE BAĞIŞLASIN...opuyorumnanaktan:nazar::enbuyukkk:

bence de tam zamanı arkadaşım benim kızımda 8 yaşında bende senin gibiyken istedim ama şimdiye kadar nasip olmadı ve interfiliteye girdim bu saaten sonrada olmuyo rabbim hayırlısını versin inşallah istedigin olur

benim çocuklarımın arasında 2,5 yaş var.gerçi ikinciyi planlayıp yapmamıştım.
başlarda öyle zor olmuştu ki sanki ikiz büyütüyormuşsun gibi oluyor.
çünkü ikiside küçük oldugu için bakımları zor oluyor.kendine ayıracak bir saniye bile bulamıyorsun.
ama şu anda iyiki olmuş diyorum biri 4,5 yaşında digeri 2 yaşında birbirlerine arkadaş gibiler.
kendi başlarına oynuyorlar ufaklık herşeyi abisinden ögreniyor.hiç bir problem yaşamıyoruz allaha şükür.
bende çok rahat hissediyorum kendimi ilk başlarda yaşadıgım zorlukları unuttum.
allah hayırlısını nasip etsin arkadaşım.

benim iki cocugumla arada 6 yas var,yani kizim 8 oglum 2,5 yasinda,kendimi anca ikinci cocuk icin hazir hissettim,simdi ise 3.ye hamileyim,,,kendine guveniyosan neden olmasin,,,saglikli olsun iyisallah:Saruboceq:

çok sağ olun arkadaşlar zor oldunu biliyorum ama çok istiyoruz allah analı babalı büyütsün evlatlarımızı insallah hayırlısı olur benim için kaydirigubbakcemile5

benimde çocuklarımın arasında 2.5 yaş var............
zorlukları oluyor ama çocuk emek isteyen bir güzellik.................
ben iyi ki de yapmışım diyorum.........
çok iyi arkadaşlar, kıskançlıklar olsa da ...........
birlikte büyüdüler..........
ikisini birlikte büyütürsün..........
sonradan olunca tekrar sil baştan bebek büyütmeye başlamazsın........

ben hemen yaparım vala ama benım normal yolla olmuyo mafoldumben

eger olsa oglumu dogurunca hemen bitane yapardım vala mafoldumben

canım çok iyi düşünüyorsun büyüklerinin dediğine katılıyorum.
benimde 2.5 yaşında oğlum var ve 2 aylık hamileyim tam 38 ay olacak araları.
çok zor olacak iki çocuk sorumluluğu kendi hyaından baya feragat etmen gerekiyor
özellik ilk 1-2 yıl çok zor ama herşeye değer birbirlerine arkadaş olurlar.
ben hep 3-4 sene sonrasını hayal ediyorum büyük 5-6 küçük 3-4 yaşında olucak inşalla.
bide insan rahata alışınca tekrar aynı uykusuz geceleri mama yapmaları her sofraya oturduğunda bebek ağlamalarını ve daha neleri yaşayacağını düşününce daha zor gelir
en iyisi unutmadan yaşamak ve tam rahata kavuşmak eğer ikinciyi istiyorsan hiç erteleme derim.
kolay gelsin

benim okulum var,mecburen erteliyorum,kızım yedi yaşında,okulum devam ederse muhtemelen ,2 yıl daha beklemek zorunda kalıcam,eğer hiç bir düşüncem olmasa idi,okulla ilgili araya bu kadar zaman sokmazdım,yinede herkesin hayatı kendisine özel,bizim içinde böylesi hayırlıymış demek ki...

Bence çok iyi olur canım, kardeşler arasında yaş farkı hiç iyi olmuyo.. Benim iki kardeşimö var.. Hepimizin arasında 7 şer yaş fark var.. Benimle ortanca arasında 7, ortancayla küçük arasında da 7.. Ve bu iğrenç bir duygu.. :umursamaz:

Benim de kızım 1,5 yaşlarındayken ikinciyi düşünüyoruz kısmetse.
Doktorumuz, kakalı bezden kurtulunca diyor ama istiyorsanız yapın aradaki yaş farkı fazla
olmasın.
yerimseniben

beraber büyüyecek olmaları güzel olur elbet ama anne-baba açısından.
birde çocuk tarafından bakmak lazım.
ilk çocuğun tamda en çok ilgiye sevgiye ihtiyacı olduğu zamanlar siz bir tane daha yapıyorsunuz.büyüklemi ilgileneceksiniz,küçüğemi koşturacaksınız,kendinizemi zaman ayıracaksınız?
kendinize zaman ayırmadığınız müddetçe dinlenemeyeceksiniz,belkide gün geçtikçe daha asabi olacak,beklenmedik çıkışlar yapacaksınız.
bir süre sonra yeterki doysunlar,canları acımasında şu gün geçsin diye düşünür halde bulacaksınız kendinizi.
yani bana göre hem ebeveyne hemde çocuklara haksızlık iki kardeşin arasının çok olmaması fikri.
tabi tek çocukla sorun yaşayan yada çok çocukla el bebek gül bebek yaşayanda vardır.
fikir istediğiniz için ben fikrimi yazdım.

Son düzenleme:
Back