- Konu Sahibi levestoriy21
-
arkadaşlar genel bir cevap vermek istiyorum.
şüpheye düşen arkadaşlarıda anlamaya çalışıyorum.
artık insanlar bu yardım konusunda o kadar çok iyiniyeti suistimal ediyorlarki,şüphelenenlerde haklı bi yerde.
levestoriy arkadaşla açtığı yardım topiğinde tanışmıştık.kendisine ulaştırması için elden bir kaç parça bişey vermiştim.
o zaman hamileydi ve eşi düzenli maaş aldığı için en azından yardım isteyecek durumda değildi.
bir kaç aydır kriz bahanesiyle eşinin maaşında kesinti yapmışlar.ikinci doğumunuda sağlık sorunlarından dolayı başka bir şehirde yapmak zorunda kalınca durum dahada kötüleşmiş.
olmayınca olmuyor işte.
neticede arkadaş para istemiyor.altı üstü kullanılmış ve artık bize veya çocuğumuza küçük gelecek kıyafetleri rica ediyor.
bende çok fazla tanımıyorum yukarda anlattığım gibi.
ayrıca öyle esip gürlediğime bakmayın.insan sarrafı falanda değilimdir.kolay kandırılabilirim yani.
diyelimki ayşe bizi kandırıyor.
amannn kandırsın nolurkikaydirigubbakcemile
biz Allah rızası için yapıcaz ne yapacaksak.
kandırıyorsa kendi düşünsün diğer tarafta nasıl hesap vereceğinifisfisfis
cnm ben açığım 36 38 beden giyiyorum ayakkabı no 36
37 cnm:1hug:a.s.
özel msjla adresını yollarsan bende birseyler akabılırım sürüyle oyuncağımız var ved oyuncakbır leptap:)
Sevgili levestoriy21 - niyetim yargılamak - incitmek değil ama kafam karıştığı için bazı taşların yerine oturması gerekiyor.
Aylar önce yalovada ihtiyaç sahibi olan bir aile için de böyle bir topik açtığını
hatırlıyorum. Elbette düşmez kalkmaz Bir Allah - kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmaz.
Yüce yaradan hiç kimseyi zor durumda bırakmasın. Yaşayabilmek için hepimizin zorunlu ihtiyaçları var ve
bu ihtiyaçlarımızı karşılayamamak çoook çoooook zor olmalı. Allah kimseye öğretmesin.
Kendin bu kadar zor durumda iken başka aile için yerdım kampanyası organize etmiş olman ve
gelen yardımları o aileye ulaştırmak için hamile halinle gösterdiğin gayreti hatırlayınca - acaba diyorum
KK bayanlarının çocuklar konusundaki zaafı sana cesaret mi verdi?
Gerçek ihtiyaç sahibi iseniz - yüreği güzel insanları kuşkuya düşürmek istemesem de - birbirine benzer
cümlelerle açtığınız 2. kampanya kafamda soru işaretleri oluşturdu.
Allah sizin - bizim - hepimizin yardımcısı olsun.:Saruboceq: a.s.
lovestory lütfen bana da adres, telefon, isim bilgilerini yolla...
yeğenlerimin küçülenlerini ve elimden gelen herşeyi yaparım...
allah bir elden aldığını öbür elden verirmiş... lütfen sabırlı ol yavruların ve gelecekleri için...
ben yalova cınarcıkta oturuyorıum canım..
çalıcada da ev var...
ben senın samımıyetınden kuşkulanmıyorum
inşallah canım...
isim olarak söylersen anca tanırım aytaç dersende düşüp bayılırım bana gelıyo arada temızliğe ordan bılebılırım...[/QUOTE
cnm profil msj alımını açabilirmisin acaba:uhm::1hug:
cnm sen galiba ilk mesajlarımı okumadan yorum yaptın.kronick arkadaş durumu açıklamış ama birde benden duy istedim.evet hamileyken yalovanın çalıca köyündeki fakir bir aile için yardım kampanyası başlatmıştım allah herkesten razı olsun ellerinden gelenleri yaptılar.ve konunun başlığıda 10 ve 12 yaşlarında 2 kardeşe yardım edebilirmisinizdi bunun neresi birbirine benziyor anlamadım o dönem 3 4 ayık hamileydim siteden kimi kardeşlere kıyafet kimi erzak kimi ise maddi yardımda bulunmuştu.o dönem durumumuz iyiydi kendi yağımızla kavruluyorduk çok şükür.ve o aile için bende elimden geleni yaptım.hamile halimle yalovaya 3 kez geçtim.eşyaları erzakları bizzat ben teslim etttim.toplanan parayla evlerine odun kömür aldım dolaplarına kahvaltılık kuru gıda aldım ve en önemliside burada efsunefe diye bir arkadaş aileylee tanışmak istedi.2 kardeşi ve annelerini alıp istanbula getirdim ve pendikten istanbulun bir diğer ucuna avcılara gittik.efsunefe ve eşibizi çok güzel ağırladılar.ben kendime istiyecek olsaydım inan ozamanda kendim için konu açabilridim ama o dönemde benim ihtiyacım yoktu kapıma gelen dilenciye dolabımdaki erzaklardan bir poşet hazırlar kızımın küçülenlerini ayrı hazırlar verirdim.hiç yargılamazdım.ama senin bu şekilde düşünmene hayret ettim.sadece yazık diyorum.ve çok üzgünümsenağlama
bu arada çocuklara olan zaaftan bahsetmişsin hangi insan değil anne bu erkekte olur kim bu zaafı kullanabilirki gerçektende yazdıklarımı okumamışsın güzelim.o aile için gayret gösterdim helal hoş olsun bak rabbim bana onların sayesinde nur topu gibi bir evlat verdi sağlık problemlerimiz olsada bunada şükür rabbim yeterki dermansız dert vermesin benhiçbişey için pişman olmadım
canım bende senin tüm topiklerini bilirim genelde. diğer topiklerinde sinirlerin alınmış gibi her söyleneni sineye çekiyor kırıldığını yada sinirlendiğini belli etmiyordun.o zamanlar lütfen kusura bakma bende samimiyetine pek inanamıyordum açıkçası. Burada böyle çıkışlar yapman çok hoşuma gitti. Samimiyetine inanıyorum artık :)
Bebek arabanız var mı?
bende bebek arabası var çift yönlü ama ağırca biraz.9-10 kilo vardır :) merdiven inip çıkmakta biraz zorlar. en fazla 5-6 kere kullandık ağır olunca daha hafif bir araba aldık. istersen o arabayı verebilirim ama kargo ile zor olur. arabamız olsa kendim getirirdim.
cnm özel mesaj kutun doluymuş :1hug:
neyi kurcaliyorsunuz arkadaşlar neyi???
varsayalım arkadaş uyduruyor -ki hiç zannetmem- sizde para mı istedi? erzak mı istedi? kızımın bayramlığı yok lcw'den 2 parça alın da gönderin mi dedi?
hayır..
evinizdeki eskileri veya kullanılmışlar hatta atacak olduklarınızı yollar mısınız diyor.
varsayalım yalan söylüyor..
ne işine yarayabilir bunlar?
satacak mı? siz kullanılmak üzere helal edin o zaman gerisine bakmayın..
ayrıca konu sahibi 6-7 ay önce durumu iyiyken başka bir aileye yardım etmek istemiş ve bununla ilgili konu açmış.
amacı yardım etmek olamaz mı?
edilmeye çalışılan bir yardım; insanın karşısına aylar sonra böyle mi çıkmalı?
bugün birilerine yardım etmeye çalışan ben, yarın öbür gün bebeğim dünyaya geldiğinde muhtaç duruma düşsem ve yardım istemeye kalksam neler söyleneceğini biliyorum artık..
neyse..
arkadaşım arada bir mesajım vardı ama gözden kaçtı herhalde.
hemen değil ama uzun vadede yollayabileceklerim var.
adres ve telefonunu bana özelden yazabilirsen sevinirim..
Ya ben uygun bi zamanda bi kutu ypıp göndericem..çorbabada biraz tuzum olsun diye..bebeler için yada kendi için yollıycağım kullanılmamış eşyaları satıp zevki sefa sürecek değil heralde..kendi kullanmasa bi başkasına verir..ayrıca isterse paraya çevirip çatır çatır yesin..helali hoş olsun valla..2 tane el kadar bebe var işin içinde..önce yazdığı mesajları dedektif gibi araştırıp burayı bulandırma malezemesi de hiç yapmam yani..zaten çöpe gidicek olan fazlalıkları 3-5 kargo parası verir yollarım ,gerisinide düşünmem..naparsa yapsın (napılırsa onlar artık başka)..Suistimal edilen yardımlar başka tarzda olan yardımlar bu arada..arkadaş hesap nosunu verip buraya yardımlarınızı bekliyorum deseydi,yada ısrarla yeni kıyafet isteseydi bende okur geçerdim bu topiği..yakınlardan başka bir KK üyesinin evini ziyaret etme olsalığınıda düşünmüştür heralde ki açık adresini ,adını soyadını filan veriyo..Arkadaşı rencide etmeye çalışmayın lütfen..Bilgisayarın başında bazı yorumları okurken ne kadar mahçup olduğunu bazen neden ben diye isyan noktasına geldiğini tahmin edebiliyorum..bebişleri uyurken onları seyrettiğini ve göz yaşı döktüğünü de görebiliyorum kalp gözümle..Allah herkesin yardımcısı olsun ve kimsenin kalbini karatmasın inşallah..Birgün yaptığım iyilikler geri bana dönücektir diye asla düşünmüyorum..Manevi tatminkarlık benimkisi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?