Kzlarm iin...

haklisin kro, verecegimiz esyalar zaten bizim icin fazla olanlar.
bunlari,
ya birilerine vericem
ya evde bekleticem
yada cöpe aticam
sonuc olarak hicbiri suanda benim ihtiyacim degil.
bari birinin isini görsün,artik elimizden ne gelirse:sm_confused:

36 beden kıyafet sana olmayacağı için sana bu konuda yardımcı olamayacağım....fakat kız çocuk elbisesi ve oyuncak konusunda çok rahat ol canım kayınvalidem den alacaklarım içime sinmezse bizzat alıp göndereceğim veya getirebilirim de eğer istersen.

cnm sen galiba ilk mesajlarımı okumadan yorum yaptın.kronick arkadaş durumu açıklamış ama birde benden duy istedim.evet hamileyken yalovanın çalıca köyündeki fakir bir aile için yardım kampanyası başlatmıştım allah herkesten razı olsun ellerinden gelenleri yaptılar.ve konunun başlığıda 10 ve 12 yaşlarında 2 kardeşe yardım edebilirmisinizdi bunun neresi birbirine benziyor anlamadım o dönem 3 4 ayık hamileydim siteden kimi kardeşlere kıyafet kimi erzak kimi ise maddi yardımda bulunmuştu.o dönem durumumuz iyiydi kendi yağımızla kavruluyorduk çok şükür.ve o aile için bende elimden geleni yaptım.hamile halimle yalovaya 3 kez geçtim.eşyaları erzakları bizzat ben teslim etttim.toplanan parayla evlerine odun kömür aldım dolaplarına kahvaltılık kuru gıda aldım ve en önemliside burada efsunefe diye bir arkadaş aileylee tanışmak istedi.2 kardeşi ve annelerini alıp istanbula getirdim ve pendikten istanbulun bir diğer ucuna avcılara gittik.efsunefe ve eşibizi çok güzel ağırladılar.ben kendime istiyecek olsaydım inan ozamanda kendim için konu açabilridim ama o dönemde benim ihtiyacım yoktu kapıma gelen dilenciye dolabımdaki erzaklardan bir poşet hazırlar kızımın küçülenlerini ayrı hazırlar verirdim.hiç yargılamazdım.ama senin bu şekilde düşünmene hayret ettim.sadece yazık diyorum.ve çok üzgünümsenağlama

bu arada çocuklara olan zaaftan bahsetmişsin hangi insan değil anne bu erkekte olur kim bu zaafı kullanabilirki gerçektende yazdıklarımı okumamışsın güzelim.o aile için gayret gösterdim helal hoş olsun bak rabbim bana onların sayesinde nur topu gibi bir evlat verdi sağlık problemlerimiz olsada bunada şükür rabbim yeterki dermansız dert vermesin benhiçbişey için pişman olmadım

Son düzenleme:
ben yalova cınarcıkta oturuyorıum canım..
çalıcada da ev var...
ben senın samımıyetınden kuşkulanmıyorum

ayyy cnm gerçekten çok sevindim belki o bayanı tanırsın sen çınarcıkta temizliğe gidiyor çalıca belediye evlerinde oturuyorlar temmuzun ikinci haftası ben ailemin yanına gidicem bikaç günlük nasip olursa ozaman görüşmek isterim seninle:)

canım bende senin tüm topiklerini bilirim genelde. diğer topiklerinde sinirlerin alınmış gibi her söyleneni sineye çekiyor kırıldığını yada sinirlendiğini belli etmiyordun.o zamanlar lütfen kusura bakma bende samimiyetine pek inanamıyordum açıkçası. Burada böyle çıkışlar yapman çok hoşuma gitti. Samimiyetine inanıyorum artık :)
Bebek arabanız var mı?

Son düzenleme:
arkadaşım rabbim yardımcın olsun canım benim dualarım seninle bana her ihtimale karşı adres bilgilerini gönderirsen uzun vadede yardımcı olabilirim çevremde araştırma yapmam gerekli çünkü

bu arada kknın güsel melekleri her adres isteyen yardım edebilirim diyen mesajı okudukça gözlerim doldu iyiki üyeyim bu siteye a.s.

:)cnm o senin güzel görüşün arkadaşım ben kimseye kızamıyorum hep iyi yönüyle bakıyorum aslında böyle demek istememiştir diyorum.yoksa hayat çekilmez bitanem yaşım küçük olsada hayat herşeyiyle olgunlaşştırdı beni valla sinirlerim varmı bilmiyorum cnm galiba doğumda hepsini aldılar ama hayat böyle daha güzel herzaman yaptığım şeyi yapıyorum sadece pollyannacılık oynuyorum tavsiye ederim çok güzel bişey:)
soruna gelince 3 sen önce aldığımız ablamızdan kalma bebek arabam var ama artık emekli edin beni diyor yolda giderken bir bakıyorum tekerlek arabadan önde koşturup gidiyor ama yinede idare ediyorum:)

bende bebek arabası var çift yönlü ama ağırca biraz.9-10 kilo vardır :) merdiven inip çıkmakta biraz zorlar. en fazla 5-6 kere kullandık ağır olunca daha hafif bir araba aldık. istersen o arabayı verebilirim ama kargo ile zor olur. arabamız olsa kendim getirirdim.

cnm benim ilk kızımda aldığım 3 tekerlekliydi hafifliğinden ve kaldırımları kolay inip çıkabilmek için onu almıştık o zaman ama çok fazla arıza yaptı artık garantisi bitti o yüzden gönderemiyoruzda üst geçitten falan geçerken arabayı rahatlıkla kucaklayıp çıkarabiliyodum ama şimdi zor.eğer çevrende ihtiyacı olan varsa ona ver istersen cnm çünkü minübüse inip binerken yada merdiven çıkarken zorlanırım çok alıp kullanamıycaksam ne faydası varki dimi cnm inş ihtiyaç sahibi birsini bulabilirsin cnm:1hug:a.s.

Ya ben uygun bi zamanda bi kutu ypıp göndericem..çorbabada biraz tuzum olsun diye..bebeler için yada kendi için yollıycağım kullanılmamış eşyaları satıp zevki sefa sürecek değil heralde..kendi kullanmasa bi başkasına verir..ayrıca isterse paraya çevirip çatır çatır yesin..helali hoş olsun valla..2 tane el kadar bebe var işin içinde..önce yazdığı mesajları dedektif gibi araştırıp burayı bulandırma malezemesi de hiç yapmam yani..zaten çöpe gidicek olan fazlalıkları 3-5 kargo parası verir yollarım ,gerisinide düşünmem..naparsa yapsın (napılırsa onlar artık başka)..Suistimal edilen yardımlar başka tarzda olan yardımlar bu arada..arkadaş hesap nosunu verip buraya yardımlarınızı bekliyorum deseydi,yada ısrarla yeni kıyafet isteseydi bende okur geçerdim bu topiği..yakınlardan başka bir KK üyesinin evini ziyaret etme olsalığınıda düşünmüştür heralde ki açık adresini ,adını soyadını filan veriyo..Arkadaşı rencide etmeye çalışmayın lütfen..Bilgisayarın başında bazı yorumları okurken ne kadar mahçup olduğunu bazen neden ben diye isyan noktasına geldiğini tahmin edebiliyorum..bebişleri uyurken onları seyrettiğini ve göz yaşı döktüğünü de görebiliyorum kalp gözümle..Allah herkesin yardımcısı olsun ve kimsenin kalbini karatmasın inşallah..Birgün yaptığım iyilikler geri bana dönücektir diye asla düşünmüyorum..Manevi tatminkarlık benimkisi..

neyi kurcaliyorsunuz arkadaşlar neyi???
varsayalım arkadaş uyduruyor -ki hiç zannetmem- sizde para mı istedi? erzak mı istedi? kızımın bayramlığı yok lcw'den 2 parça alın da gönderin mi dedi?
hayır..
evinizdeki eskileri veya kullanılmışlar hatta atacak olduklarınızı yollar mısınız diyor.
varsayalım yalan söylüyor..
ne işine yarayabilir bunlar?
satacak mı? siz kullanılmak üzere helal edin o zaman gerisine bakmayın..

ayrıca konu sahibi 6-7 ay önce durumu iyiyken başka bir aileye yardım etmek istemiş ve bununla ilgili konu açmış.
amacı yardım etmek olamaz mı?
edilmeye çalışılan bir yardım; insanın karşısına aylar sonra böyle mi çıkmalı?

bugün birilerine yardım etmeye çalışan ben, yarın öbür gün bebeğim dünyaya geldiğinde muhtaç duruma düşsem ve yardım istemeye kalksam neler söyleneceğini biliyorum artık..

neyse..
arkadaşım arada bir mesajım vardı ama gözden kaçtı herhalde.
hemen değil ama uzun vadede yollayabileceklerim var.
adres ve telefonunu bana özelden yazabilirsen sevinirim..

cnm özel mesaj kutun doluymuş :1hug:

boşalttım canım, kusura bakma... a.s.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

esmerim aynen canım...
bunlar birçok evde bulunan ve nereye versem hayra geçer diye düşünülen şeylerdir...
karşılıklı faydalı, evimizde saklamaktan hoşnut olmadığımız şeyler karşı tarafın da işine yarayacaksa
neyi irdeliyoruz...
güvenmeyen burda bulunmasın, olsun bitsin....

canım ben şahsen kendi kullanacakları yanında ona uymayan ama 2. el topiğinde satabilecek kalitede giysilerde gönderiyorum. ister takas yapsın bebeğine birşey alsın ister satsın bi paket bez parası çıksa fena mı olur? Ona şimdi giysiden cok para lazım Onun için durmuna üzülüp bedenim uymuyor diye düşünen olursa satışa çıkabilecek az kullanılmış giysilerde gönderilebilir. opuyorumnanaktan

Yardım severliğinize hayranım kızlar... Gerçekten çok güzel fikirler var. ıstanbul'a yakın olanların daha faydalı olacağını tahmin ediyorum.

Bundan sonra, geçmiş eleştiri yazıları hatırlatmayalım. Onlarda yanlış anladıkları için üzülmüşlerdir, münakaşaya sebebiyet vermeyelim.

Üyemizin yanında olalım. Onu kırmayalım ...Hep böyle sevgiyle kalın

canım banada özelden adresini yazarmısın belki bebklerin için yardımcı omama çünkü benim bebeğim yok ve çevremdede yok ama senin için elimden geleni yaparımmmmm

ALLAHım bir kapıyı kapatır diğerine acar inşallah evinize bol bereket huzur nasip olur kızlarım demeniz beni cok derinden etkiledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…