How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kzlarm iin...

yardım isteyen arkadaşın neden acaba diğer niki bloke oldu bi sorun bence?

onu kendisi kapattırmıştı canım sebebinide açıkladıda unuttum. Yoksa site yönetimi bizden daha zeki biz nolduğunu farketmeden hallederlerdi. Bu arkadaş yeni türemiş biri değil üstelik saklayacak birşeyi de yok. her siteyede aynı nickle giriyor.

Ne demek ne sonuç çıkardın insanlara diyokiii bebeğime giydirecek birşeyim yok alıcak oyuncağım yok üstüme giyecek birşey yok madem desin arkadaşlar ben eski eşyaları alıyorum bi güzel paraya çeviriyorum aslında benim kıyafete ihtiyacım yok desin duygu sömürüsü değil mi bu :oklava:

canım pırlanta kaplı eşyalar göndermiyoruz ki zaten. Ben özellikle ona dedim gönderdiklerimden bedeni uymayanları satarsın üç kuruş katkı olur. Elli tane bluzu olmuş ama çocuğuna bağlayacak bezi yoksa ne anlarım bu yardımdan. Hatta benim aklıma şu da geldi 5-10 lira kargo parası vereceğime direkt paramı göndersem üç beş çapuldan daha makbule geçer..

Bu arkadaşı eskiden beri takip edip genelde samimiyeine inanmazdım. Hatta burayada yazdım aynısını.. niye onun avukatlığını yapıyorsun dersen aynı soruları bende ona sormuştum zamanında... artık inanıyorum

orda satış yaptıgı topige arkadaş ilk bebegime aldıklarım ama saglık sorunları var vs diye satıyorum aslında 2.kızımında kullanmasını isterdim diyor hatırası var falan gibi...acaba kıyafetlerimde olmuyor demişti olmayanlarımı satıp üstüne göre bişey alcaktı aman kafam karıştı ya...

yazı sahibi çıkmış bile kimsenin üyeliği yanlışlıkla silinmez arkadaşlar içeriğini bilmiyorum ama bu konuda da bişeyler var

biz kıyafet derdinde değiliz kii O ıK KIZA HELAL HOŞ OLSUUN..
ama topiğin başlığı öyle olmamalıydııı .HAYIIIIR SıZ BıZıM NE DEMEK ıSTEDıĞıMıZı ANLAMADINIZ SANIRSAAAAM...
BıZ ONUN ıÇıN ÜZÜLELıM,VAH VAH AH AH ÇEKELıM TOPıK SEFERBES OLSUUUN..TAMAAAM BıZ SATALIM ESKıLERıMıZıı ONA PARA GıTSıııN,HıÇ KAFAMIZDA SORU ıŞARETı KALMADAN ODA ıSTEDıĞı BEDENı ALSIN HAZIR PARAYLAA
HIII?ıYı FıKıR DıMııı..

Ya arkadaslar kıyafete ıhtıyacı olmus olsa elındekı kendıne aıt ve bebeklerıne aıt kıyafetlerı satmaz degılmı !!!!!
Demekkı kıyafet ve oyuncaklar var satıyo
ama bıze yok dıyo bızden alıo
cunkı aldıklarınıda satıcak bukadar acık ve net!!!!
Ha sorun surda
bıze bunları satmak ıcın alıyorum dese
ınanınkı ben yıne verırıdım!!!!!
Ama en azından 36 38 beden kızım su kloda vs... Demseın
mademkı satıcak kım ne yollarsa onu sattsın
bn satmasında demıyorum
ama neden gıyınmeye dıyo bunu algılayamadım
ama adresı var ben ona cok yakınım gıdıp gorucem!!!!!!

her giren eleştirenleri sorgulayanları kınıyordu. noldu ki bir anda. amerikayı yeniden keşfediverdik . öncesini zaten bilenler biliyor sonuçta arkadaş şunu alın bunu alın diye sipariş vermedi. gönderende göndermeyende sağolsun diyor.

yakın olan bir arkadaş mümkünse en kısa zamanda ayarlayıp gitsin bizi de bilginlendirme yapsın daha iyi olmazmı???

keşke oy verirken de bu kadar detaycı,sorgulayıcı,araştırmacı gazeteci yazar bekir hazar modlarında olabilsek..neyse konumuz bu değil..sonuçta iki tane yavru var..ikiside dünya tatlısı,günahsız bebecikler..ben o çocukların miniminnacık bir çikolata yemesine,yada kafalarına ufacık bir toka takabilmesine vesile olayım da,isterse dükkan açsın,yalan söylesin..şiştim valla

tılsım72 bu msj hem sana hemd herkese diğerüyeliğim yanlışlıkla silinince bütün bilgilerimde silindi.bilmenizi isterimki bu benim ikinci kızım ilk kızım 3 yaşında şuanda.rabbim benim sınavımı önce babamla sonra eşimin ailesiyle sonra çocuklarımla şimdide maddiyatla sınıyor hiçbir zaman hiçbirine şisyan etmedim biliyordumki bunlar bir sınav hiçbir zaman neden ben demedim.en çaresiz anlarımda bile mesela büyükj kızım ameliyattan sonra o küvezde ağlarken bişey yapamadığım için çıldırasıya ağladımda bile sadce ellerimi yumruk yapıp sabır diledim allahtan.17 yaşımda üvey babamla anlaşamadığım için eşimle 1 aylık bir tanışma sonrası evlendik.kaynatam beni istemedi.resmi nikaha karşı çıktı eşime aman oğlum çocuk yapma sakın nikahı garantilemek için çocuk yapar dedi.bense gece gündüz allaha dua ettim yasinimi okudum namazımı kıldım tek duam önce hayırlı bir evlat sonra küçüçcük bir ev kayanamın yanından kurtulmamız için bu gerekliydi.4.ayın sonunda rabbim dualarımı kabul etti hamile olduğumu öğrendim 2 ay sonra istanbula taşındık.3 hafta şap atılmış odada sadece ince bir batteniyenin üzerinde uyuduk eşimle yanımdaki kıyafetlerden yastık yaptık.o dönem çokmutluydum hiç kimseye derdimi açmadım yerde yatsam bile artık huzurluydum bi tas çorba bile insanın içini sıcacık yapmaya yetiyordu.benim düğünüm yapılmadı gelinlik giyemedim düğün kelimesinden nefret ediyorum mahallemizde şuan bir düğün salonu var ve ben her haftasonu mahsunlaşıyorum eşimde bunun farkında bari bi resim çektirseydik diyorum eşime gelinlikle 2 kızım var ileride illaki sorucaklardır.neyse istanbula sadece bir çanta eşyayla geldik eşimin iş yerinden verilen eski bir dolap ve çamaşır makinesi başka hiçbirşey yok.40 metrekare bir evdeydik tam dualarımdaki gibi.bikaç gün sonra kanama oldu ve kızıma düşük tehlikesi yaşadım.7 aylık hamileyken resmi nikahımı kaydırdım bu süre zarfında eşimin eski patronunun desteğiyle evimize ilk olarak koltuk takımı aldık en ucuzunu araştırıpta.çünkü bir bebeğim olucaktı kalitesi öenmli değildi uygun olması önemliydi benim için.daha sonra komşumun kocası iş yerinden tek kişilik yatak verdi altına kapalı baza gibi bişey buldular.el birliğiyle evim yuvaya dönüşmeye başlamıştı.yavaş yavaş taksitde girerek evime eşya almaya başladık bursadan ananemlerin 51 ekran tvsini sırtlanıp getirdik tv yok diye:)3 ay küçücük bir el radyosuyla idare ettim.ama ozamanlar herşey toz pembe okadar çok hoşuma gidiyorduki evim benim yuvamdı artık ne kaynana görümce dırdırı nede üvey baba küfrü vardı sakin huzurluydum.bigün 34. haftada nişan geldi.ardından sularım gelmeye başladı ve tam 2 hafta boyunca doğuma alınmadım istanbuldaki hiçbir hastane çapa cerrah paşa bile küvez yetersizliğinden kabul etmedi.sonunda bursada yaptım doğumumu.kızım 2 günlükken yemek borusundan özefagus atrezisi ameliyatı geçirdi 17 gün küvezde yattı.hastaneden taburcu edildikten sonra ben enfaktüs geçirdim kalp atışı dakikada 190 a kadar çıkmış acildeyken.o gğnden sonra ilaçlardan dolayı kızımı emziremedim.zaten biberon rahat geldi zilliye emmedi bidaha.1 aylıkken ellerimizin arasında kalbi durdu eşim suni teneffüsle geri getirdi yavrumu.o günü hatırlamak bile istemiyorum.daha sonra kalbinde 2 delik olduğu anlaşıldı olduğu ameliyattan dolayı midesinde reflü oluşmuştu reflü akciğerlerine kusması gereken sıvıyı kaçırıyordu yemek borusuyla nefes borusu arasında fistül(delik)varmış.o yüzden o sıvı direk iki akciğerine kaçıyormuş.sürekli akciğer enfeksiyonu geçiriyordu bronşitle başladı daha sonra bi kaç kez zatürre oldu ve boğmacayla devam etti akciğer hastalıkları aylarca yıkayamadığım oluyordu kızımı.8 aylıkken çapaya yönlendirildi kalp deliklerinin sağlık ocağında anlaşıldığı gibi yine sağlık ocağının söylemesi üzerine genetiğe gittik.artık hiçbişeyi kabullenemiyordum bebeğiniz sendromlu demişti hemşire ve az daha dövücektim.artık en ufak şeyden nem kapmaya başlamıştım hemşirenin dediği çıktı kızımın tüm hastalıklarının sebebi olan sendrommuş wacterl sendromu 10000 çocuktan sadece 3ünde görülen sendrommuş geni bulunamıyor önce yemek borusu sonra kalp sonra mide ve omurilik dışkılama problemlerini peş peşe getiriyormuş.anne karnında yemek borusu tıkalı olduğu için omuriliğinden emar istediler.emarı çekildi.ve kuyruk sokumunda genişleme ile omurilikte syrinks kisti çıktı.kızımın 18 aylıkken eşimdeki siğillerden dolayı ben smear verdim smearda şüpheli lezyonlar görüldü ve hemen hiç korkmadan biopsimi oldum tüm bunları yaparken tek başımaydım eşim iş yerinden izin alamadığı için.ve sonuç olarak hpv ye bağlı rahim ağzı kanseri teşhisi koyuldu hpvnin en riskli türü 16 ve 18 telşhis edildi.bu virüs vücudumda olduğu sürece tekrarlıycak.hemen rahim ağzımdaki kanserli bölgeyi almak için işlemlere başlandı kızımı öptüm ameliyata girmeden önce eşimin iş yerini aradım patronu kızmış şuanda eşinin yanında olmsın demiş ve ameliyattan çıktığımda eşim kızım annem yanımdaydı.o gece eşim kaldı yanmda.ameliyattan bir kaç ay sonra verdiğim smear temiz çıkınca drum hemen bir tane daha bebiş yapmamı önerdi bende kızıma kardeşi düşünüyordum zaten.o ay rabbim hiç bekletmeden meleğimi bana gönderdi.ilaçlarımı bu defa düzenli içtim sigarayı bıraktım.beslenmeme çok fazla dikkat edemesemde günde 1 kilo süt içiyordum.çapada prenetal tanı ve tedavide kontrollerim yapıldı 2li
test normal 3lü test normal sendroma bağlı bulgular yok.26. haftada sağlık ocağındaki drumun usgde bebişin ventriküllerinin normalden büyük gördüğünü söylemesi üzerine hemen prenetal tanıya randevu aldım ertesi günü gitti beyinde 4 odacık bulunuyor bu odacıklara ventrikül deniyor normal bir insanda bu ventriküller en fazla 10.00 mm olurmuş.10.00 mmde ventrikülomegali deniyormuş.o zaman 8.8 mm çıktı nazal kemiği vs normal göründü.35. haftada tekrar başı büyük görüldü hamileliğin başından beri baş çevremiz 2 hafta önde gidiyordu.babamıza çekeceği söyleniyordu.35. haftada tekrar prenetal tanıda bakıldı ve ventriküller 10.00 mm ölçüldü sınırda ventrikülomegali teşhisi koyuldu eşimde bende çökmüştük.o hafta nasıl geçti hiç bilmiyorum.bir hafta sonra konseye çağırıldık bir arkadaşımın yardımıyla konseye katıldık 100 tl veriliyor illaki konseye.o gün ölçüldüğünde ise 10.06 mm olmuştu bordürline ventrikülomegali teşhisi koyuldu çocuk nöroşururji profösörü bizimle konuştu doğumdan sonra getiriceksiniz bakıcaz dedi.bir hafta sonra kartal eğitim ve araştırmaya gittik onlar doğumu yapamıycaklarını çocuk cerrahisi olan bi hastanede üniversitede yapılması gerektiğini söylediler.bebeğin doğumdan hemen sonra felç olma riski çok yüksek ve biz bu riski göze alamayız dediler.bu kelime tamamen delirtti beni.serum takıldı eşşim aşşağıda merakta kalmış.neyse o hafta sonu bursaya gittik bütün akrabalarım orada olduğu için uludağ üniversitesine gittik.gitmeden çönce telefonda görüştüğüm dr tesadüf oradaydı sanki hamileliğimin başından beri özel hastalarıymışım gibi davrandılar.çarşamba günü doğum için gün almaya geliceksin dediler ve gittiğimde daha fazla bekleyip ikinizide riske atmanın manası yok dediler.ve yine tek başıma girdim doğuma.(eşim çalışıyordu doğuma alınırken bursaya yeni inmişti:)kızımın iyi olduğunu görmek için epidural istedim işlem başladı 5 dakika sonra koca bir ciyaklama drlar tosun geldi diye bebişin başına toplaştılar beni unuttular masada hepsi çok güzel bebeğin oldu dediler.4002 gr 54 cm (maşallah)doğmuştu meleğim onu çocuk pediatri dru hemen götürdü.16.25te doğmuştu akşam 9 da verdiler yanımıza ilk kızımda kucağım boş kalmıştı hastanede bundada öyle olucak diye çok korktum çok şükür felç gibi bişey olmadı 3 gün sonra hastaneden çıktık 5.gün istanbula geldik.1 aylıkken beyin usgsi çekildi.ventrikülleri normale dönmüş göründü.bunu profösöre sorrduğumzuda tedavisini sakın atlamayın bu bişey değil yürüyüp konuşmaya başlayana kadar takip edilicek damla su dedi.beyin usgsi çekildiği gün kalça usgside çekildi ve her iki kalçadada çıkıklık saptandı drlar 2 bez bağla dedi ben 3 bez bağladım iyikide öyle yapmışım dr yoksa bu kadar gelişme olmazdı dedi:)bacaklarındaki gelişim geriliği düzelmeye başladı bacakları normal boyuyla artık orantılı 3 aylıkken tekrar usg çekilicek kalçalarından.bu arada büyük kızımın 2. emarını bu sene çok çok zorluklarla çektirebildik.syrinks kistimi tam yürüme ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayan sinirlerin üzerindeymiş.sonuçlarına bakan drlar bumu hasta dedi.evet dediğimizde çok şaşırdılar bu çocuk nasıl yürüyor dediler.tuvaletini tutabiliyormu dediler.çok şükür kendi ihtiyacını karşılayabiliyor.her sene kistin büyüyüp büyümediğini anlamak için emar çekilicek.yürümesinde kayıp tuvaletini tutamama gibi bir durum olursa acil ameliyata alınıcak sadece bu problemi kaldı kızımın çok şükür rabbime onu bize bağışladı.işte arkadaşlar benim durumum bu eğer eşim 2 ay ücretsiz izne çıkmasaydı yine çok şükür kendi yağımızla kavrulucaktık maaşının bir kısmıda kesilince ev kira taksitler doğumun başka şehirde olamsı ve hiçbir yardım(avans)almadan ay sonu çok zor geldi.birdahaki aya kiraya % 20 zam yapılıcak yavaş yavaş yeni ev aramaya başlıycam.doğumdan önce eşimin eski patronunun desteğiyle (ilk 6 ay taksitleri o ödüycek)beyaz eşya aldılar eski buzdolabı bozulmuştuki bana bu süprizi yaptılar.çamaşır makinesi hala daha duruyor arada teklesede emekliye ayıramam durumumuzu biraz düzeltince onuda değiştiririm inş.işte arkadaşlar benim hayatım bu resmimizide koydum ama damla su hanım sıcacık yuvasındaydı:)

ya allah aşkına helali hoş olsun satsada arkadaşın ordan gelecek 3 kuruşa ihtiyacı var demektir siz neyin hesabını yapıosunuz lütfen ya. ben her halükarda yolluyorum göndermeyen göndermesin de çocukların rızkını da engellemeyin lütfen yazıktır 2 tane el kadar bebek

arkadaşlar herkes iyiniyetli davranmış,adresler alınmış,gidenler gitmiş...siz allah rızası için yapmışsınız,allah razı olsun
ama ben en başından beri bu konuyu doğru bulmadım,tepki verdiğiniz için de cevap yazmayacaktım ama artık yazmak istiyorum...
arkadaş 38 bedenim diyo,eski kıyafetlerim olmuyo diyokafamçokkarıştı
2 bebek için kıyafet,bez ve oyuncak toplanıyo ama takdir edersiniz ki bunlar çok çabuk küçülen ve yenisini almak gereken şeyler...herkes gönderince ne olacak?evde stok olacak...ama arkadaş kimseye göndermeyin dememiş...
yani ben en başından beri samimi bulmadım... ya da doğru bulmadım ne bileyim:1no2:
çok zor durumdaysa ve interneti komşusu vermişse...internet yardımı yapan komşu çocuk kıyafeti yardımı da yapabilir,çevresine söyleyebilir...
hiç mi ailesi,eşi dostu yok...kıyafet her yerden bulunabilir bence...muhatrlığa gidip derdinizi söyleseniz bir sürü şey çıkar inanın...
yani allah korusun ben öyle bir durumda kalsam buraya konu açmaktan önce eşimden dostumdan yardım istemek,sonra belediyeye falan başvurmak...kk daki yakın arkadaşlarımla paylaşmak falan gelirdi...genele konu açmak bana değişik geldi...
bi de kızmışsınız niye inanmıyorsunuz falan diye...neden inanalım,o kadar çok kötü örnek var ki:1no2:
mesela benim kapıma bi kadın geldi evde çocuk sesi duyunca binbir yalvarmayla oğlumun eskilerini falan istedi...çocuk kaç aylık,onun bebeğine olur mu sormadı bile...biberon falan da istedi...kıyamadım verdim...sonra babam caminin önünde eşyalarımızı satılırken görmüş:1no2:
ben allah için yaptım günahı boynuna dedim ama gerekli yere gitmedi diye üzüldüm tabii:1no2:
bi arkadaş demiş başka sitelerde de yardım istiyorsun falan diye...
tamam çok iyi niyetlisiniz,allah razı olsun ama...bu konu bana inandırıcı gelmedi arkadaşlar...
üstelik çok safımdır,kimseye kıyamam ama...bu bana samimi gelmedi açıkçası:1no2:

biz kıyafet derdinde değiliz kii O İK KIZA HELAL HOŞ OLSUUN..
ama topiğin başlığı öyle olmamalıydııı .HAYIIIIR SİZ BİZİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ ANLAMADINIZ SANIRSAAAAM...
BİZ ONUN İÇİN ÜZÜLELİM,VAH VAH AH AH ÇEKELİM TOPİK SEFERBES OLSUUUN..TAMAAAM BİZ SATALIM ESKİLERİMİZİİ ONA PARA GİTSİİİN,HİÇ KAFAMIZDA SORU İŞARETİ KALMADAN ODA İSTEDİĞİ BEDENİ ALSIN HAZIR PARAYLAA
HIII?İYİ FİKİR DİMİİİ..

iyi fikir canım :lepi: bazı arkadaşlar hala anlamak istemedi ne demek istediğimizi
sorun gönderilen kıyafetler değil sorun gerçekten o kıyafeti oyuncağı alamayacak durumda gibi sırf giymek için istiyomuş gibi yapması.Herkesi bir anda seferber yaptık ben kolu komşudan bile çok zor durumda diye eşyalar isteyecektim kendim yenilerini alacaktım yeterki çocukları giysin ağlamasın özenmesin diye

Neyse arkadaşlar isteyen gönderir istyen göndermez ilk okudumda gözyaşımı tutamadım neler var dedim hemen planlar yapmaya başladım ona yardım için sonra bu benim için hüsran oldu.ben sadece bilgilendirmek istedim sizi nasıl isterseniz öle olsun vereliniortak

neye göre arkadaşı yargılıyorsunuz ikinci elde topic açmış diyemi
daha önceki sayfalarda yazmıştı bunu, bana ve çocuklarıma olmayan kıyafetleri satmayı denedim ama alan olmadı diye
gönderilen yardımları orda satacağını nerden biliyor ve kesin hüküm veriyorsunuz merak ettim
altt tarafı artık kullanmadığınız eşyalarınızı göndereceksiniz niye bu kadar rencide ediyorsunuz anlamış değilim
haa gönderdiğiniz bir eşyayı orda satıyorsa bişey diyemiycem
ama kesin bir bilginiz yoksa kafamıza göre yorum yapıp kimseyi kırmayalım

bu kİŞİ İkİncİ el eŞyaları satıyo[/QUO

arkadaşlar bende size hayatımı anlatıyorum neler olmuş arkadaşım seni tebrik ederim mesajın başında belirtmiştim ikinci el topiği açtığımı küçük kızımın tedavisi için harcanıcağınıda söylemiştim.valla tebrik ederim seni hiç düşünmedin dimi bu bunları neden satıyor nasıl satıyor oradaki eşyaların hepsini durumum varken çoğunu taksitle almıştım eğer gerçektende ihtiyacım olmasa kızımın nebülüzör aletini neden satayımki zaten alanda olmadı kızlarıma ve kendime kıyafet baktım takas yapılabilir dedim ama kimse yapmadı ve daha sonra bu topiği açtım ben buradakilafların gerçketen çok kırdı beni bumudur yani.

arkadaşlar siz arena ekibi misiniz milletin evine gidiosunuz ev basar gibi. bari diğer topiklerde ayak fetişi sevgilisi olan kızında ayağına bakın gidin tövbe tövbe yarabbim artık insanlar birbirine yardım etmeyi bırakın herşeyi sorgulayıp yardım edenleri engellemeye çalışıo. helal olsun size valla öyle bi havalara girmişsiniz ki sanki deniz feneri olayını çözüp çökerttiniz çeteyi.

hem arkadaşım bana gelen kıayeftelri buradaki üyeler gönderiyor dimi ben dedimki bana gelenleri benim ihtiyacım bittikten sonra yardıma ihtiyacı olanlara verebilirim nasıl ben bunu dediğim halde topic açıpta satbilirim anlamadım.neyse ya arkadaşlar bu arakadaşın lafına bakarak yargılanıcaksma eğer tama buyrun konuyu kapatabilirsiniz şuanda ilk defa sinirimden ağlıyorum ne kadar büyük hata yapmışım diyorum bir kişi ya başka kimsemi görmedi o topiğimi neden başkalarının aklına gelmedi böyle bişey yapacağım.

bence arkadas kızına olmayanları ihtiyactan satıyo okadar inanmıyasanız ist dakıler gıdın bakın halıne burda onuda bosu bosuna rencıde edıp kırmamıs olursunuz

arkadaşım çok sıkıntılar yaşamışsın geçmiş olsun allah yardımcınız olsun
ama hepimiz tek tek yazsak herkesin bi sıkıntısı var be canım...
neler neler var...ben d maddi sıkıntı yaşıyorum,bi şekilde idare etmeye çalışıyorum...
yani bu dertler milletin göndereceği kıyafetle,oyuncakla düzelmeyecek ki...
istediğn gerçekten işine yarayacak,kullanacağın kıyafet ve bez yardımıysa bi kaç kişye açman yeteliydi bence...
bir derdim vara açınca kaç bin kişi okuyor?her şeyi duyarsın işte...
ben şüphe duyuyorum
bu beni kötü insan yapmaz,arkadaş şüpheleri gidermek zorunda bence...bu kadar insanın hakkına giriyor sonuçta

arkadaşlar kimseyi yargılamayın, bilip bilmeden,
konu sahibi hikayesini anlatmış zaten,
yardım edenlere de ,etmeyenlere de teşekkür etmiş,
lütfen konuyla ilgili yorum yapalım,konuyu dağıtmadan...
sevgiler...

Back