KYK öğrenci kredisi

gulebilmek

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
1.564
3.236
333
Merhaba arkadaşlar.

Yeri burası mı bilemedim Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Kime sorsam farklı şeyler söyledi.

Devlet'ten öğrenci kredisi alan arkadaşlara sorum aslında (burs çıkmazsa almak zorunda kalacağız)
Krediyi aldığımızda okul bitip işe girdiğinde ödenmesi gerektiğini biliyoruz (okul bitimi tanınan süre 2 yıl)

Geri ödemesi çok mu yüklü oluyor? Çocuk hayata borçlu başlıyacak. Kredi olayı nasıl işliyor ?

Bilgisi olanlar fikir verirse sevinirim .

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.

Yeri burası mı bilemedim Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Kime sorsam farklı şeyler söyledi.

Devlet'ten öğrenci kredisi alan arkadaşlara sorum aslında (burs çıkmazsa almak zorunda kalacağız)
Krediyi aldığımızda okul bitip işe girdiğinde ödenmesi gerektiğini biliyoruz (okul bitimi tanınan süre 2 yıl)

Geri ödemesi çok mu yüklü oluyor? Çocuk hayata borçlu başlıyacak. Kredi olayı nasıl işliyor ?

Teşekkürler.
Okul bittikten sonra 2 yil sonra odemesi baslar ise girdikten sonra olmuyor ve evet faiz işliyor.Odeyemezse faiz yine işliyor miktar değişiyor sanirim aldigi krediye gore.

Baska çaresi yoksa alacak sanirim.

Merhaba arkadaşlar.

Teşekkürler.
Ben 2004- 2008 arasi aldim kredi. O donem 6500lira toplam bor idi. Beyaz esya endeksli faiz isliyordu sanirim. 4 sene sonra ise girince yapilandirip odemeye basladim. Toplam odedigim para 8500 lira idi. Iji sene odeme icin taninan sureyi cikardigimizda 2 senede 2000lirasi faiz oldu. Aylik 500 odeme ile calismaya baslayinca odedim. Kardesime kredi alma. Ben ve annem babamin verdigi yeter dedim. Bir de geri odemesiz burs bulduk oyle okudu. Durum iyi, odemesiz burs bulma imkaniniz var ise bulasmayin derim.

Yaklaşık 2 sene önce ödemeye başlamam gerekiyordu ancak hala başlamadım faiz işliyor. Seneye yapılandırma yapıp bi kaç seferde topluca yatırıp ödemeyi düşünüyorum 20 bine yakın olacak sanırım.

Normalde ödemesi aylık alınan tutar ile başlıyor diye biliyorum çok sıkıştırmıyorlar.

Çok ise yarıyor ancak dünyanın borcu kalıyor bitince. Gerçekten ihtiyaç hali varsa bulasilmali yoksa hiç gerek yok.

Merhaba arkadaşlar.

Teşekkürler.
2011de almaya başladım 2015te mezun oldum. Ozaman 12500 liraya imza atmıştım ödemem 14 bin küsürdü. Aylık 330 ödüyorum. Ben aldım ama lazım olduğu zamanlar kullandım.

Ben de aldım2013 mezunuyum.2016 sonlarında ödemeye başladım. Keşke almasaydım ama o zaman aldım faydasını gördüm aileme yük olmadım. Ailemin yannda okumama rapmen masrafım çoktu . Yarısı yol parama gidiyordu. 2. Öğretim okudum bide illaki para lazım oluyor. Eğer çok gerekliyse al derim. 4 yıl okurken rahat ediyorsun. Ben pişman değilim. Şimdi ödemem bitmwk üzere ..

Back
X