Kyk banka hesabına bloke koydu

stusem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
152
52
98
Denizli
Arkadaslar merhaba, bilgisi olan acil bir sekilde cevap verirse cok sevinirim sorun şu ki kyk borcum vardı ödemedigim için vergi dairesine aktarıldı yaklaşık bir ay önce de hasabınıza bloke koyuldu diye bir mesaj aldım şimdi ben işe başlayacağım fakat bloke kaldırmak için sanırım para yatırmak gerekiyor.. Bloke kalktıktan sonra da yapılandırmak istiyorum ama maaşımdan ne kadar ı kesilir bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazın bana şimdiden teşekkür ediyorum

Taksitleri siz belirleyebiliyorsunuz diye biliyorum.
Ama eğer belirleyemiyorsanız aldığınız ücret kadar ödüyorsunuz, mesela 350 aldıysanız aylık 350 350 ödüyorsunuz. Tabi ben yanlış biliyor olabilirim.
Bu arada ne kadar faiz koydular size? Bende alıyorum ama bırakıp toptan ödemeyi düşünüyorum.

Vergi borcundan dolayı bloke konuluyor, vergi borcunun tamamı ödenmeden kalkmıyor.
Ne kadar kesileceği hakkında fikrim yok toplam borç ne kadar vs. aşağı yukarı 500 TL falan kesilir diye düşünüyorum

Asıl sorunuzun cevabı değil de vergi dairesine düşen borç yapılandırılmıyor benim olmamıştı

borcunuz artık vergi dairesine initikal etmiş, onu ödemeden bloke kalkmaz. Keşke ilk bildirimde kredi falan çekip kapatsaydınız veya yapılandırsaydınız. Ablalarımdan biri mezun olur olmaz ödedi, diğeri de bir kısmını ödemiş ama 5 lira gibi komik bir rakam borç kalmış, sonra o borç faizle büyümüş de büyümüş, evlerine kağıt gelince direkt gidip ödediler. Hiç acımıyorlar. Bana da harç kredisi ile ilgili kağıt geldi, oysa babam mezun olur olmaz ödemişti, Allahtan babam dekontu saklamış, onu gösterip borcu sildirmiştik, taa 8 sene önce 15 bin lira gibi bir rakamdı. Dekontu bulamasak belki de ödeyecektik, bilmiyorum

16 senedir iş sahibi birisi olarak söylüyorum, vergi borcundan dolayı bloke konulmuşsa sizin parayı nereden bulacağınıza bakmıyorlar, bankalar da kredi vermiyor, borç bulamaz mısınız?

son yıllarda pek çok uygulama değişti, benim deneyimlerim son 5-6 yılı kapsamıyor, inşallah bir çözüm yolu vardır, bizim zamanımızda yoktu

Benim eşimde ödeyecekti kaç sene oldu ödemedi borçlar silinecek diye siz ne zamandır ödemiyordunuz acaba ?

Aynısını yaşadım.. Hesabımda 11.000 tl vardı bir mesajla hayatımın şokunu yaşadım..hemen gittim vergi dairesine kyk borcundan dolayı bloke konulduğunu ve o parayı hiçbir şekile alamayacağımı kalan borcumu da taksitle ödemem gerektiğini söylediler.. Normalde hesabımda param olmasaydı 3 bin TL peşin ödeyip ödemeye başlayabilirdim böyle bir sorun da yaşamazmışım bana öyle dediler.. Yani giden benim 11.000 tl oldu.. Neyinize bloke konuldu bilmiyorum ama onu geri alma şansınız yok maalesef.. Ben alamadım şahsen.. Çok üzüldüm anlatamam ne dediysem olmadı..

Ayrıca kalan borcunuz çok cüzzi rakamlarla geri ödeyebiliyorsunuz biraz da anlaşmaya çalışın oradakilerle.. Mesela benim ablam 3 bin dediler ödemeye başlamak için nakit istenen parayı ama 2 bin TL ödeyerek başlamıştı..Benim 11.000 tl mi aldıklarından sonra kalan borcum için bir ödeme planı çıkardılar işte faiziyle bilmem şu kadar tutar şu ay bu kadar bu ay bu kadar ödenilecek gibi ama ben ondan sonra hiiiç ödemedim gıcık oldum iyice yaa tabi yine ben ödicem de biraz dursun başka taksitlerim var zaten gitmiş 11.000 tl.. Bu arada hesabıma da bir daha para falan yatırmıyoruz e malum borcumuz duruyor.. Eşimin hesabını kullanıyorum mecbur.. Bu arada ben mezun olalı 5 yıl olmuştu başıma bu geldi.. Adres değişikliği vs oldu gönderdikleri posta bana ulaşmadı maalesef haberim olmadı ama anlatamadım dinlemediler de zaten.. Hazır parayı da buldular hesabımda direk el koyup aldılar işte.. Ama daha öncesinde de hesabımda param vardı öyle birşey yaşamamıştım hala içimde bir acıdır bu. tam atlatıyorum derken yaramı deştiniz bu konuyla

Son düzenleme:
Ben de 2 aydır ödüyorum nasıl zor geliyor.
Fikrim yok ama inşallah halledersiniz bir an önce ödeme kolaylığı versin Rabbim

Hazır parana çökmüyorlar ödemediğin borcun karşılığını alıyorlar bu kadar acı çekmene gerek yok. Daha hala gıcıklık değil mi ödemeyeceğim diyosun, bazen insanların rahatlığına çok şaşırıyorum, ödeme gücün yoktur anlarım da böyle bir gerekçe de pes yani, borç yahu milletin hakkı var o parada. Evine kağıt gelmesini beklemeye gerek yok ki geri ödeneceği belli işte zamanında kendin takip edip yapılandırsaydın madem.

En son içeri atacaklar o olacak

Devlet zamanında verdiği parayı istiyor yaptığı bi haksızlık yok ki

Benim eşimde ödeyecekti kaç sene oldu ödemedi borçlar silinecek diye siz ne zamandır ödemiyordunuz acaba ?
Eşinize söyleyin o borcun tamamı silinmez sadece af gelirse ödenmeyen kısma gelen faiz silinir geriye kalan ana parayada yapılandırma yapılır. Devlet parasını kimsede bırakmaz boşa beklemesin. Birgün eşinizde banka hesabı bloke konulmuş olarak borcun tamamını ödemek zorunda kalabilir

Olayı amma dramatize etmişsiniz. Gören de devlet malınızı gasp etti sanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…