Kvdemin erkek evlat konusundaki geri kafalılığı

Arkadaşlar hep kız çocuklarını, kız öğrencilerimi daha tatlı bulurum belki de kendi ailemde erkek evlada yapılan ayrımcılığı çok fazla yaşadığım için böyle. Bu konuda çok hassasım kızım doğdu kayınvalide 'olsun birdahaki erkek olur' lafina şok olup birşey diyememiştim. En son dün, eltim hamile erkekmis bebeği cinsiyeti belli olmuş dedi sevinçle Allah size de nasip etsin dedi olmasa ne olacak dedim telefonda tabi sinirlendim kısa kesip kapattım. Bir komşusuna çocuğumu n göbek deliğini göstermiş ona bakıp sonraki çocuğun cinsiyetini anlıyormuş kadın bizimki erkek olacakmışmış saçmalamayin dedim ama bu zihniyetteki biriyle nasil konuşulur ki yardim istiyorum. Eltimin bebişi doğunca bu saçmalıklar devam edecek
Allah eltinin bebişine sağlık versin sana da selamet boşveeeeeer dikkate bile alma.

Arkadaşlar hep kız çocuklarını, kız öğrencilerimi daha tatlı bulurum belki de kendi ailemde erkek evlada yapılan ayrımcılığı çok fazla yaşadığım için böyle. Bu konuda çok hassasım kızım doğdu kayınvalide 'olsun birdahaki erkek olur' lafina şok olup birşey diyememiştim. En son dün, eltim hamile erkekmis bebeği cinsiyeti belli olmuş dedi sevinçle Allah size de nasip etsin dedi olmasa ne olacak dedim telefonda tabi sinirlendim kısa kesip kapattım. Bir komşusuna çocuğumu n göbek deliğini göstermiş ona bakıp sonraki çocuğun cinsiyetini anlıyormuş kadın bizimki erkek olacakmışmış saçmalamayin dedim ama bu zihniyetteki biriyle nasil konuşulur ki yardim istiyorum. Eltimin bebişi doğunca bu saçmalıklar devam edecek
çok basit bilimsel cevaplar ver kv.ne.. oğlun becerikli olsaydı bir erkek torunun olurdu de bak o zaman cevap verebiliyor mu.. tatliş oğullarına laf söyletmeyecekleri için ağzını dahi açamaz.
tabi sen bu lafı söylemeden önce kocanla ağız birliği et de kocan duyunca rahatsız olmasın.

Cahil de geç, boşver
Sakın kafana takma

Benim eski kv de erkek torun istiyordu, söylediği şu: "oğlumun soyu sürsün"
Ben de dedim "oğlun padişah mı ki soyu sürsün, sürse ne sürmese ne"

2 kızım var Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Eğer ki 10 evladım olsa 10'u da kız olsun isterim. Kızları çok seviyorum ben. Ama torunlarım erkek de olsa kız da olsa "olsun", "bir dahakine ... olur, üzülme" gibi DENSİZ cümleler kurmam.

Boşver...

Kayınvalidenizin değil eşinizin ne düşündüğü önemli sonuçta kızınızı da seviyordur torun yani. Boşverin takmayın kafaya sizde bunu sorun etmeyin ya da eltiniz erkek çocuk doğuracak diye kıskanıp ona tavır almayın yani eltinin de bir suuçu yok ama böyle hassas olursanız eltinizde bir laf dediğinde hemen alınırsınız sorunlar olur. Allah sağlıklı evlat versin.

Benim eltim bu ayrımcılığı yapmıştı hemde bize bebek görmeye geldiği gün !
Kadın bebeğimi kucağına alıp " keşke erkek olsaydı amcasının yanında olurdu vs gibi sözler edip saçmalığın dibine vurmuştu bende "Allah gönlüme göre verdi kızım olsun istedim dualarım kabul oldu çok şükür,Allah hayırlısını versin erkek olup hayırsız çıkmayacağı ne malum? Kız olunca amcasının yanında olunmuyormu?? Düşünceler temiz olduktan sonra...hem ben belki kızımdan güleceğim,benim kızım benim balım"" demiştim kadın :KK57: oldu ve bidahada muhabbet kurmadım, eltimde olsa kestim ilşikimi açtım arayı ne ararız ne sorarız birbirimizi...
bu zihniyetteki insanlarla işim olamazki kendininde kızı vardı üzüldüm kızına açıkçası..
Cahil kadın nolucak:63:

boşvereceksin kafaya takmayacaksın.
öenmli olan evladının sağlığı.
gerikafalı zihniyetteki insanlara laf anlatmak mümkün değil hiç uğraşma bile

Aynı benim kayınvalidem. İlk başta bana kız demişlerdi bozulup surat asmıştı, olsun bi dahaki sefere demişti kavga etmiştik. Sonra oğlum doğdu ama başına kaktım özür diledi...

Sikma canini böyle seylerlen. Kafana takdigina degmez kc bildigin CAHIL. He he deyip gec gercekten. Sagligini istemek varken erkek torun isteyenlere sasiyorum vallah.

Cahil cahil konusuyorlar iste bizim memlekette hala kiz erkek ayrimi yapilir cogu kisi tarafindan oglum ac seyini goster gibi sacma sapan seylere cok sahit oldum ama malesef bu zihniyetteki insanlara laf anlatmak mumkun degil tek cevabim erkeklere: kizlar bu kadar kotu niye evlendin o zaman kadinlara: keske sen de erkek olsaydin o zaman

Biraz bozuluyorlar kafalarina birsey dank etmiyor ama olsun yuregim soguyor iki laf soyleyince

Sanki imparatorluk yönetiyolarda babadan oğula geçecek.ya da soy adım devam edecek diyolar ya! Sen kimsin ya , kimsin ki soy adın devam etsin...benimde bir kızım olcak Allahım nasip ederse.ben böle bi tepki ile karşılaşmadım ama hala beyinsiz insan çok böle düşünen.kaynana ve kayınpeder istemiyosa görmezler olur biter.benimde sefam tarafı olurdu :)

kv nize söyleyın bebeğinizin sağlıklı olduguna yatıp kalkıp şükretsin
ne geri kafalılık bu ya

benimki ne kız istiyor ne de erkek:KK53:

Önemsememeye çalışın. Çünkü kadın bu yaşına kadar öyle bir zihniyetin içinde yetişmiş. Bu saatten sonra da düşünceleri değişmez. Sizi anlamaz. Eğer sadece söylenmekle kalıyorsa tamam deyip geçeceksiniz. Konu kapansın da sussun diye. İnsanlar bu konu olmasa konuşacak eleştirecek başka konular da bulur. Siz eşinizle çocuğunuzla mutluysanız gerisi konuşsun dursun boşverin.

Kv ne bunu göster :D
Screenshot_20160601-120856.webp

Erkek torun sevdasi olmayan var mi ki? Delirtiyorlar beni inadina kizim olsun istiyorum. Kayinvalidemden bahsetmiyorum hadi cahil yasli. Acik acik soylemeyen ama erkek bekleyen unv. Mezunu tayfayi ne yapacagiz?

Bizim komşu, bir akrabamız ikinciye hamileyken, bu da kız olacak gibi hissediyorum deyince, aman ağzını hayra aç demişti de bakakalmıştım. Koca kadınlar değiştiremezsin. Yetiştirilme tarzları böyle, ben gülüp geçiyorum.

Ben daha doğum yapalı bir saat ya olmuştur ya da olmamıştır kv ve kp aralarında bunlarda hep kızdan gidiyor ne olacak bizim halimiz diye konuşuyorlardı. Mübarek soyisimleri yürümeyecek diye üzüldüler zaar. Duymadım saydım çünkü umrumda değil onların cahilliği.
Kayınvalidene de ki bebeklerin cinsiyetini erkek belirler kadın değil. Ve ister erkekten cinsiyet ister kadından o evladı veren Allah. Kızmı erkekmi olacağına ancak Allah karar verir. Çok sevinmek ya da üzülmek Allah a nankörlüktür. Peygamberimizin bir hadisi vardır. Kız çocuklarını hor görmeyiniz zira bende kızlar babasıyım.
Sinir oluyorum böyle cahil insanlara

Back
X