- 30 Ocak 2014
- 4.706
- 9.655
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizin gibiDegisik kafalar...
Erkekler doğası gereği daha mesafeli oluyo mesela ben annemle her gün telefon konuşurum bı ayakkabı alcam onu bile konuşuruz. Erkek kardeşimle öyle değil. Ama sırf öyle diye kız olsun kız olsun baskısı da çok saçma.Ben tek çocuk düşünüyorum başından beri. Kız isterdik oğlumız oldu ama kararımız değişmedi. Tek çocuk düşündüğümü duyan bu nedenle kız çocuk yap diyor. Kız çocuk öz evlattır, oğlun evlenene kadar oğlundur. Yaşın geçmeden yap bir kız. Artık bu ve benzeri cümlelerden bıktım ilk zamanlar gülümser kısmet derdim. Artık ayh diye göz deviriyorum.
Eskinin erkek adamın oğlu olur terörünün yerini aldı. İkisi de aynı.
Erkekler doğası gereği daha mesafeli oluyo mesela ben annemle her gün telefon konuşurum bı ayakkabı alcam onu bile konuşuruz. Erkek kardeşimle öyle değil. Ama sırf öyle diye kız olsun kız olsun baskısı da çok saçma.
Son cumlenize kesinlikle katılıyorum. Erkek adamın oğlu olur derlerdi şimdi her kadının bir kızı olmali yerini aldı. İkisinin de nedeni bencillikden başka bişey değil. Eskiden erkekler ailelerini bırakmazdı o yüzden bakacak biri lazımdı. Şimdi herkes kendi hayatını kurduğu için kızlar bakıyor annesine babasına gibi bir inanış var. Yok gelin eline düşmeyelim bilmemne. Ben kendimi kimseye baktirmicam inşallah elden ayaktan dusmezsm
Bana da kayinvalidem diyo işte eşimle pek anlasamiyolar. Çünkü onu hala çocuk gibi görür ve yönetmek ister. Eşim de zamanla ters olmaya alışmış onunla başa çıkmak için bazen haddi nden fazla sert davranıyor annesine başta şaşırıyordm ama şimdi anlıyorum sebebini.Ben o kafayı zaten tövbe anlamıyorum. İnsan direkt yol arkadaşını öldürüp kendini hayallerinde nasıl evladına baktırırken hayal kurar.
Benim de tek dileğim sağlıklı bir yaşlılık. Kimseye muhtaç olmadan bir ömür yaşamak. Evladıma (kız da olsa oğlan da) yük olmadan bu dünyadan göçmek. Enerjik bir yaşlı olup emeklilikte koroydu, arkadaşlarla kahveydi, resim kursuydu, gündü vakit geçirmek, arada da seyahatlere çıkmak, kimseyi gençliğinde darlamadan da vefat etmeyi istiyorum.
Yine o samimiyetin de kızı oğlanı da yok. Benim abim başka ülkede yaşıyor ama her gün annemi arar sohbet ederler. Yapı herhalde. Bakalım bizim fındık nasıl olacak, her gali kabülümüz tabii de☺
Valla.hamile kalan herkesin kafasında cinsiyeti ne olck diye geçmiştir kimse de geçmedi demesin :)Bu ara gebelere ne oluyor? Ay tutulmasi kanlarini yukseltip beyinlerine baski falan mi yapiyor. Biri kizim oluyor diye uzulur, biri safer ayinda dogurmam (icindr tutacak sanirsin) , biri erkekim oluyor diye konu acar...
Bana da kayinvalidem diyo işte eşimle pek anlasamiyolar. Çünkü onu hala çocuk gibi görür ve yönetmek ister. Eşim de zamanla ters olmaya alışmış onunla başa çıkmak için bazen haddi nden fazla sert davranıyor annesine başta şaşırıyordm ama şimdi anlıyorum sebebini.
Bana diyo ki aah ah çocukken böyle peşinden ayrılmazlar büyüyünce seni saymazlar. Bende saymasin mutlu olsun huzurlu olsun yeter ztn beklentim yok fln diyorum.
Yada sorunlu evliliği olan kişilerle ilgili yorum yapınca hemen gelin şöyle böyle , gelinler çok kötü erkek çocuklarının pesini bırakmıyor ailesinden ayiriyo. Kafasında bı erkek imajı var tapiyo resmen erkeklere ama kendine arkadaş olsun diye de kız torun çok istiyordu . Çok sinir oluyorum bu zihniyete . Geçen diyo ki oğluma şimdi senin Utulerini kim yapicak ben ölünce, sen yandın, kardeşin kız olsa o yapardı. 3 yaşındaki çocuk. Sebebi de ben evde ütü Mutu yapmiyom biliyorum bana laf sokuyo :) bende kendi utusuni kendi yapar gerizrkali mi bu çocuk dedim. Yapar ama düzgün yapamaz erkek halı ile diyo. Kafayı yicem ya
Evlat sahibi olmak diye bişey var bu ülkede yada başka ülkelerde farketmez. Evlat diyince kız erkek ayıtr etmeden tek cümle. Bence hayırlı ve sağlıklı evlatlarımız olsun cinsiyet pek önemli değilMerhaba
Cinsiyet konusunu okuyunca bende içimi dökmek istedim
Eskiden beri kızım olsun isterdim erkek çocukları sevmezdim hatta:) ismini bile buldum kendi ismimle uyumlu olacaktı. İki kızım olsa kız kardeşler buyuyucne birbirlerine arkadaş olsalar gibi hayallerim olurdu
İlk hamileligimde oğlum oldu biraz bozuldum yalan yok , sonradan alıştık tabiki hele doğunca zaten dünyalara değişmem
Erkek çocuklarının geneli gibi oğluşum kızlara göre baya hareketli, zaptetmesi zor, gezmede tozmada çok sıkıntı yaşatan bı bebekti
İkinciye yanlışlıkla hamile kaldım bu sefer herkes otomatik ilk cümle : inşallah kız olurrrrrr !! Malum bu devirde erkek değil kız daha değerli sebebi de belli büyüyünce bana baksın :) herkesin mantığı ayni nerdeyse
Ben tecrübeliyim tabi dedim ki ne olursa olsun ikisine de sevincem ,kendimi sartlandirmadim kız olsa mutlu olurum. Erkek olsa oğlum adına mutlu olurum çünkü ona arkadaş olacak büyüyünce birbirlerine destek olurlar aynı cinsiyet birbiri ile.daha iyi anlaşır
İkinci de erkekmis , yüzde 1 bile olsa kız olsa diye içimden geçmişti ama doktor erkek deyince hiç umursamadim. Aa dedim ne güzel bana masraf çıkmadı oğlumun esyalarini kullanırım. Ztn evde ayrı odamız yok ikisi aynı odayı paylaşırken sıkıntı opmayacak. Güzel yonlerini gördüm.
Kayinv alideme gicik oluyorum bu konu her açıldığında şimdiki kızlar evlenince kocalarını sahibi sanıyorlar . Ailesinden koparmak istiyolar tarzında gıcık ve itici yorumlar yapıyor tiz ve yüksek bı sesle. Kendisi ile anlaşıyoruz ama anlaşmak için çok uzun süre uğraş verdim. Beklentileri çok olan bir insandı bana alışması uzun sürdü. Gelinlere kadinlara genel olarak düşmanca fikirleri var. TV de kadına şiddet haberleri çıksa bazı kadınlar da dayağı hak ediyo kocalarinin üstüne gidiyorlar adam sinirlerine hakim olamiyo yapısında var erkeğin ona göre onu idare ediceksin fln diyo. Şimdiki kadınlar ev işinden anlamiyo eski toprak gibi var mı kadın dediğin evi tertemiz olcak elinden her iş gelcek fln diyo ki ben asla öyle biri değilim anca işten gelip oğlumla oynarım sonra da yan gelip yatarım :) eskiden susardim şimdi cvp veriyorum daha yüksek sesle bastiriyorum onu çünkü cahil düşüncelerine katlanamiyorum artık. Hayır kendi de susan bir kadın olsa. En ufak biseyde kavga çıkarır yolda erkeklere çar car bagirir bankada milletin önüne geçer sıra nedir bilmez hep kendi haklı.
Herşeyden önemlisi bence erkek çocuk büyütmek bu ülkede çok daha hassas bir konu. Vatanına milletine bağlı, kadınlara değer veren, onları kullanılacak bir mal gibi görmeyen, şiddetin her türlüsüne karşı olan, ev isini kadının görevi olarak görmeyen iki evlat yetiştirmekmis benim görevim. Bana da bu görevi yükleyen Allah a karşı yüzümu kara cikarmamaya caliscam.
Ben çocukluğumdan beri hayalimdi anne olucam kızım olcak. Üç buçuk ay önce ikinci oğlumu dünyaya getirdim çok şükür. Ama bebek istersen hiç cinsiyet için dua etmedik . Allah'ım bize hayırlı sağlıklı evlat ver dedik. Erkek çocuğu gercekten zor benim de ilk oğlum çok hareketli. Bana çocuğum yokken ilkini erkek doğur ikinci kız doğur diyen bile olduMerhaba
Cinsiyet konusunu okuyunca bende içimi dökmek istedim
Eskiden beri kızım olsun isterdim erkek çocukları sevmezdim hatta:) ismini bile buldum kendi ismimle uyumlu olacaktı. İki kızım olsa kız kardeşler buyuyucne birbirlerine arkadaş olsalar gibi hayallerim olurdu
İlk hamileligimde oğlum oldu biraz bozuldum yalan yok , sonradan alıştık tabiki hele doğunca zaten dünyalara değişmem
Erkek çocuklarının geneli gibi oğluşum kızlara göre baya hareketli, zaptetmesi zor, gezmede tozmada çok sıkıntı yaşatan bı bebekti
İkinciye yanlışlıkla hamile kaldım bu sefer herkes otomatik ilk cümle : inşallah kız olurrrrrr !! Malum bu devirde erkek değil kız daha değerli sebebi de belli büyüyünce bana baksın :) herkesin mantığı ayni nerdeyse
Ben tecrübeliyim tabi dedim ki ne olursa olsun ikisine de sevincem ,kendimi sartlandirmadim kız olsa mutlu olurum. Erkek olsa oğlum adına mutlu olurum çünkü ona arkadaş olacak büyüyünce birbirlerine destek olurlar aynı cinsiyet birbiri ile.daha iyi anlaşır
İkinci de erkekmis , yüzde 1 bile olsa kız olsa diye içimden geçmişti ama doktor erkek deyince hiç umursamadim. Aa dedim ne güzel bana masraf çıkmadı oğlumun esyalarini kullanırım. Ztn evde ayrı odamız yok ikisi aynı odayı paylaşırken sıkıntı opmayacak. Güzel yonlerini gördüm.
Kayinv alideme gicik oluyorum bu konu her açıldığında şimdiki kızlar evlenince kocalarını sahibi sanıyorlar . Ailesinden koparmak istiyolar tarzında gıcık ve itici yorumlar yapıyor tiz ve yüksek bı sesle. Kendisi ile anlaşıyoruz ama anlaşmak için çok uzun süre uğraş verdim. Beklentileri çok olan bir insandı bana alışması uzun sürdü. Gelinlere kadinlara genel olarak düşmanca fikirleri var. TV de kadına şiddet haberleri çıksa bazı kadınlar da dayağı hak ediyo kocalarinin üstüne gidiyorlar adam sinirlerine hakim olamiyo yapısında var erkeğin ona göre onu idare ediceksin fln diyo. Şimdiki kadınlar ev işinden anlamiyo eski toprak gibi var mı kadın dediğin evi tertemiz olcak elinden her iş gelcek fln diyo ki ben asla öyle biri değilim anca işten gelip oğlumla oynarım sonra da yan gelip yatarım :) eskiden susardim şimdi cvp veriyorum daha yüksek sesle bastiriyorum onu çünkü cahil düşüncelerine katlanamiyorum artık. Hayır kendi de susan bir kadın olsa. En ufak biseyde kavga çıkarır yolda erkeklere çar car bagirir bankada milletin önüne geçer sıra nedir bilmez hep kendi haklı.
Herşeyden önemlisi bence erkek çocuk büyütmek bu ülkede çok daha hassas bir konu. Vatanına milletine bağlı, kadınlara değer veren, onları kullanılacak bir mal gibi görmeyen, şiddetin her türlüsüne karşı olan, ev isini kadının görevi olarak görmeyen iki evlat yetiştirmekmis benim görevim. Bana da bu görevi yükleyen Allah a karşı yüzümu kara cikarmamaya caliscam.