Kvdemin erkek evlat konusundaki geri kafalılığı

Bende sinir oluyorum su "erkek evlat" ayrimciligina.

Bu forumda bile basligi var "Erkek evlat isteyenler" diye.

Gordukce sinir oluyorum. Girip basliga yapmayin ya hu kiz erkek ne farkeder niye bu kadar dert ediyorsunuz diyesim geliyor ama vazgeciyorum. Biliyorum ki ben ne kadar desemde dusuncelerinden vazgecmeyecekler.

Duymamak ve umursamamak tek cozum, bu saatten sonra o sığ bakıs değişmez, buna takılıp canını sıkan siz olursunuz.

Sadece asla kızınızın yaninda bu tarz soylemlere izin vermeyin, gerekiyorsa sert cikin.

Maalesef canım ben bu tarz olayları çok duyuyorum benimde kızım var ve evlat ayrımı yada cinsiyet ayrımı nasıl yapabiliyorlar.üzülüyorum hala böyle insanların olduğuna.kafana neden takıyorsun hiç büyütülecek bir konu değil.Allah hepimizinkilere sağlık uzun ömürler nasip etsin

Toplum oyle ya Malesef . Degısmezz . Ataerkil bır toplum . Bızım ailede erkekçi . Kaynana tarafı tam bılmıyorum .halbukı kız evladı daha şefkatli daha çol bakar anne babaya . Daha kıymetlı . Bir doktor var tv de demişti ki ; iki kızınız varsa sigortalısınız , bir kız bir erkek varsa Bağkur , iki erkek barsa yeşil kartlısınız işiniz devlete kalmış bakarsa bakar devlet bakmazsa yandınız . Ada'm Prof . Torun beklıyordu kız olur inş dıyordu

Kızım var inş hayırlı olursa bıde Allah n izini ile oh . Doktor erkek dıyecek dıye ödüm kopmuştu ben kız sevıyorum daha canayakın daha cok şey paylaşırım ha hayırsız olanları da var Allah oylesını Nasıp etmesın tabi

Arkadaşlar hep kız çocuklarını, kız öğrencilerimi daha tatlı bulurum belki de kendi ailemde erkek evlada yapılan ayrımcılığı çok fazla yaşadığım için böyle. Bu konuda çok hassasım kızım doğdu kayınvalide 'olsun birdahaki erkek olur' lafina şok olup birşey diyememiştim. En son dün, eltim hamile erkekmis bebeği cinsiyeti belli olmuş dedi sevinçle Allah size de nasip etsin dedi olmasa ne olacak dedim telefonda tabi sinirlendim kısa kesip kapattım. Bir komşusuna çocuğumu n göbek deliğini göstermiş ona bakıp sonraki çocuğun cinsiyetini anlıyormuş kadın bizimki erkek olacakmışmış saçmalamayin dedim ama bu zihniyetteki biriyle nasil konuşulur ki yardim istiyorum. Eltimin bebişi doğunca bu saçmalıklar devam edecek
Allah saglık versn ömür versn sana da bebegne de hiiiç oyle dusunme bayılırım kız cocuklarına ayy ne şeker gydrmesi ne zevkli bosver kv falan :)

Back
X