Kvdemin erkek evlat konusundaki geri kafalılığı

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
Arkadaşlar hep kız çocuklarını, kız öğrencilerimi daha tatlı bulurum belki de kendi ailemde erkek evlada yapılan ayrımcılığı çok fazla yaşadığım için böyle. Bu konuda çok hassasım kızım doğdu kayınvalide 'olsun birdahaki erkek olur' lafina şok olup birşey diyememiştim. En son dün, eltim hamile erkekmis bebeği cinsiyeti belli olmuş dedi sevinçle Allah size de nasip etsin dedi olmasa ne olacak dedim telefonda tabi sinirlendim kısa kesip kapattım. Bir komşusuna çocuğumu n göbek deliğini göstermiş ona bakıp sonraki çocuğun cinsiyetini anlıyormuş kadın bizimki erkek olacakmışmış saçmalamayin dedim ama bu zihniyetteki biriyle nasil konuşulur ki yardim istiyorum. Eltimin bebişi doğunca bu saçmalıklar devam edecek

Ya boşver bu kafalarla baş edemezsin biz başka çocuk yapmicaz kızımla mutluyuz diyin sürekli :spor: çok istiyosan sen yapda diyebilirsin :KK53: biz çocuk düşünmüyoruz annem bazen söyleniyor anne çok istiyorsan sen yap diyorum ben :KK70:

Benim kayınvalidem bebeğimi kız beklerken çok sevinmişti, erkek olduğunu öğrendiğimizde 'hayırlısı' diyerek geçiştirmişti.
Benimki bir tuhaf herhalde.:anne:
Herkes olmayanı arıyor, dert bu aslında...

Hic umursamayin bosverin..
Bu sekilde dusunen cok kv var..
Psikolojinizi bozmasina izin vermeyin..

Siz de kvalidenize " Ay annecim biz eşimle ikinci çocuğumuzun da kız olmasını istiyoruz " deyin iyice sinir olsun , kızı bir oğlu da , düşünmeyin bence , bizde de var bi öyle bi tane erkek torun sevdalısı , sanki sırtında Kâbe'ye taşıyacak erkek torun , tövbe tövbeee .

Benim kp ve kv sadece iki oğulları var, ikisi de her zaman bi kızımız yok ocağımız kör derler... Benim kızın cinsiyeti belli olduğunda kv sevinçten bütün akrabaları arayıp haber vermişti, insanlar ne garip:işsiz:
Hiiç takmayın insanları, eltinizle aranız iyiyse de bu yüzden bozulmasın... Kv ve kp de nasıl gelmişlerse öyle giderler oralı olma...
Evladın kızı erkeği mi olur, Allah vermiş sana bi evlat ne güzel

Herkes herşeyi söyleyebilir. Çünkü insanlar düşüncesiz, cahil ve kaba... Ama sizin bunu bu kadar takmamanız gerekir kendi ruh sağlığınız için. Eşin annesi sonuçta çatır çatır cevap veremezsiniz ki alelade kişiymiş gibi.

Benim de bir kızım olacak inşallah, dilerim bundan sonra nasip olursa o da kız olsun. Benim kız kardeşim yok onlar birbirine destek olsun

Hadi diyelim öncelerden erkek evlat anneyle beraber oturuyormuş ,o yüzden değer veriyorlardı diyelim.Ama şimdi erkek te evlenince gidiyor,kız da.Ayırım yapıyorlar çoğu ama ,kimi de erkek evladından fayda görmüyor,yine kızı sorunlarıyla ilgileniyor.İnşallah bu söylemleri eşinizi etkilemez.Erkek çocuğu olmamayı bu tür söylemler yüzünden , kimi eksiklik olarak görüyor.

Ahh ahhh..Millet kız erkek diye ayrım yapıp arayış içine girmiş..YA hu ! Senelerdir Evladı olmayanlar ne yapsın..her duasında bebek diye sayıklayanlar, her rüyasında bebeklerle oynayanlar ne etsin..artık manen yorulup, şifasını bekleyen hasta gibi bebebk bekleyen, gecelerce hıçkıra hıçkıra ağlayanlar ne etsin...İnsanoğlu ne kadar nankör...Allah herkese gönlündekinin de hayrlısını nasip etsin inşaallah..Kız olmuş erkek olmuş ne farkeder

sen ne yaparsan yap bu zihniyet onda devam edecek boşver
kızının anlayacak yaşa geldiğinde onun yanında böyle abuk subuk konuşursa kalbini kıracağınızı söyleyin sadece
onun dışında değişmez, takmayın üzülmeyin

Benim kayınvalidem bebeğimi kız beklerken çok sevinmişti, erkek olduğunu öğrendiğimizde 'hayırlısı' diyerek geçiştirmişti.
Benimki bir tuhaf herhalde.:anne:
Herkes olmayanı arıyor, dert bu aslında...

bu benim gelecekteki halim ..
kendim yapamadım oğlanların birinden biri yapsın zira benimde yüz düşüp hayırlısı moduna geçmem olası :KK70:

la havle..kızını yeni doğurmuş kadin hemen gelinden erkek çocuk istemesi nedir bu yaa...

Sadece kvdende değil ki toplumun genelinde var. Bizim de kızımız olacak inşallah biz çok mutluyuz. Ama söylediğimde sevinen de var , "olsun " diyen de :) ne demekse bu olsun lafı. Sanki ben üzülüyorum da teselli eder gibi. Bir de ilk çocuk mu diyorlar. Evet diyorum. İyi farketmez o zaman diyorlar. İkinci olsa ne olur ki.

Yav konuştu durdu işte saçmalıklarda seçmeler...
Ne mutlu ki size ANNE olmuşsunuz rabbim herkese tüm isteyen kişilere hakedene versin
Sağlıklı olsunlarda melekler ne olursa olsun.
Çok kafayı buna takarsa inşallah 2,bebeğimde kız olur de neticede kızları seviyorum der susturursun

Back
X