- 7 Ağustos 2017
- 9.919
- 36.623
- 548
- 29
- Konu Sahibi kesenmakas
Yanlış anlamayın ama mehir eşinizin borcu ailesinin değil. Eşiniz borçlu size ailesinin size borcu yok hak talep edeceğiniz kişiler değil eşiniz değil onlar. Bu arada aileler zaten büyütene kadar me zorlukla büyütüp ne harcamalar yapıyorlar bi zahmet düğünlerini vs kendileri yapsın. Hani dediniz ya parası mesleği olmayan evlenmesin mi evet evlenmesin zira daha geçinemeyen bir birey evliliği hangi parayla sürdürecek. Ki aileler bir yere kadar zaten emek veriyor durumu olan ailelerde olsa bir evladın durumu el veriyorsa hediyesini alır yabancı değil bu kişiler anne baba yani yapmadınız zamanında bir şey diyip alınan hediyelere laf etmek anormallik o zaman geçmişte ki emekleri yok sayarsın. Her şey para değil. Konu sahibinin sadece hoşlanmadığım yer blendere bile yazması size o kadar emek vermiş diyorsunuz bir mutfak aletinin bile lafı oluyor. Ama tadilat konusunda haklısınız.
Ozaman napicaklardi biliyomusun .bizim aileden kız istemiceklerdi .bizim adetlerimiz böyle ..altın ne istiyorsunuz diye sormucaklardi yapicaklarini soylemiceklerdi .mehir dini nikahın üstüne kiyiliyor.o sözü vermiceklerdi . Siz kızı ( yani ben ) oğluma değil bana veriyosun demicekti kp zaten ailem istemiyordu oğullarıyla evleneyim...bizim adetlerimiz bu biz kendi gelinimize altında yaptık üstüne evde aldık...ailem kendi parasıyla bişiler alırken bile tedirgin oluyorlar .gelinimizin hala istekleri bitmedi çünkü .çünkü o altın biz tunç bile değiliz ....biz doguluyuz bizim gelenek goreneklerimiz budur .kendileride doğulu .ya sözü vermicekler yada verdikleri sözü tutucaklar .o benim hakkım nikahim üstüne kıyıldı bana devlet bile bu hakkı veriyor altın kadının hakkıdır diyor.ama ben hakkım olan altını alamadım haramm zıkkım olsun diyorum başka bişi demiyorum
Diğer konuya gelince ne demek asgari ücretli olanlar evlenmesjn ozamn ...öyle olsaydı Türkiye'nin yarısı bekardi şuan .bunlar büyük işler düğün dernekler altınlar falan .o adam asgari ücrete caliyorsa hiç evlenemez zaten .belki seviyorlar birbirlerini olsunlermi ozaman herşeyi gençlere yüklememek gerekiyor.bak benim bı erkek kardeşim var 16 yaşında annem yavaştan hazırlık yapmaya başlıyor ilerde milletin kapısına gittiği zaman sıkıntı olmasın diye.bak abimin herşeyini biz yaptık ama adam şuan çalışıyor bizede muhtaç değil .ailem elinden geleni yaptı gerisi ona kaldı şimdi ailesini tek başına gecindiriyor
Son düzenleme: