Hoşgeldim
Biraz detay yazanlardanım ben de.
Bilenler vardır belki k.v ve kendi ailemle aynı apartmandayız.
K.v bekar ve kayınbiraderimle yaşıyor .
Kbiraderim eşim ve k.pederim (kv nin eski eşi) aynı işte çalışıyor.
Bu bahsettiğim kişilerin hepsi çok ciddi maddi zorluklar çektik. Eşimin işleri son 1 yılda Allaha çok şükür çok iyi yerlere gelmeye başladı.
Eşimin aile işleri iyiye gitmeye başladıkça, daha önce babası ile iş yaptıkları için çocuklarına buğuz eden k. Validem değişmeye başladı.
Aslında çok severim kendisini ve çok iyi anlaşırız. Ama son zamanlarda oğullarından talep noktasında çığır açmaya başladı. Bu konularda hiç yorum yapmadım bu güne kadar. Yani en basitinden anneler gününde bana zorla blender set aldırdı, k. Biladerimden lcd TV istedi, eşimden günlük aldığının hesabını bilmem... Bunun gibi şeyler. En son eşimin eve aldığı merdiveni perde asmak için isteyip (Kendi merdiveni olmasına rağmen) sonra da bu çok güzel yeniymiş el koydum buna dedi
Bu detayları biraz anlamanız için verdim.
Kvalidem ev sahibi biz kiracıyız. Corona öncesi eşim annesinin evi ile bizim evi boyatalım bir fiyat alalım demişti.
Fakat kvalidemin yıllardır bir arzusu var, mutfağını yaptırmak. Yani çok güzel yapılı da bir mutfağı var çok modern. Yok rengi şu rengi bu VS tarzı şeyler. 15-20 bin TL civarı belki daha fazla masraftan bahsediyoruz. Ama bundan oğullarının haberi yok
yani şöyle annelerinin istekleri konusunda onlar da yıldığı için (kendi yorumlarıdır) annelerini pek dinlemiyorlar.
Bir iki hafta önce eşimle bu konuyu konuştuk, daha doğrusu ben hafif çıtlattım. Bana sadece boya badana işini bildiğini başka işi bilmediğini, zaten başka bir işe de girmeyeceğini söyledi. Hatta "ben annemle konuşurum benim evim yokken kalkıp gül gibi evi olan anneme ev mi yaptıracağım, kaldı ki ne benim ne kardeşimin bu gücü yok. Benim daha mutfağının doğru düzgün masa sandalyesi yok" dedi.
Şimdi apartmanda bir komşuda tadilat var. Kvalidem onun ustalarına gitmiş, eve baktırmış, fiyat almış. Bunu da komşu whatsup grubunda yazışmalarında gördüm kendi annemin telefonunda.
Gelinlik yapmak istemiyorum ama çok kızıyorum. Yahu sen 3 gün önce 1 dilim ekmeğe muhtaç biriydin. Çocukların babasıyla iş yapıyor diye neredeyse evlerinde yemek yemiyordun. Şimdi ne oldu?
Bir de önceden umrumda değildi bu tarz şeyler. Kendi kazancım var. Oğlu naparsa yapsın diyordum. Fakat şimdi benöim de çocuğum var. Böyle bizim için fuzuli bir masrafa eşimin emrivaki ile dahil edilmesine müdahale etmek istiyorum.
Ama bunu eşime nasıl söyleyeceğim. Sonuçta konu yazışmaları benim dahil olmadığım bir grupta. Ve ben bunu annemin telefonundan galeri ve mesaj temizlerken öğrendim. Yani kendi meselemiz annemi de dahil etmek istemiyorum. Annem zaten kızım beni karıştırıp bana sıçratma naparsan yap dedi.
Durumlar bunlar. Sizleri dinliyorum.