kv ve lohulasik gunlerim

selam kizlar,

Allah bagislarsa 2. bebegim dunyaya geldi cok sukur..Rabbim her isteyene nasib eylesin, kimseleri evladinin acisiyla imtihan etmesin. ilk dogumumda sagolsun kendi annemler yardimci oldular. 2. gebeligim olursa kv gelsin hem yardimci olur hemde ilk ogluma bakar diye cagirmistim. daha dogrusu daha hamile kalmadan gelmek ister misin diye sormustum o zamanlar...hani evin icinde bir insan baska olur diye dusundum. herneyse bir kac ayligina geldi benim kv. ilk baslarda hersey yolundaydi tabiiki..onca olmus olaya ragmen evimi actim tabiiki..ne de olsa benim oldugu kadar oglununda evi diyerekten...dedigim gibi ilk baslarda hersey yolundaydi..taki dogumdan sonrasina kadar...kalkip hic birsey yapmaz..sabahtan aksama kadar tv izler...acliktan olse ev ahalisi 2 kap yemek yapmaz...ne yemek yapayim diye sorsam bir cevap vermez...herkesi bos verdim ben, kendimde dahil..kucucuk oglum var evde dolasan, insan onuda mi dusunmez degil mi? ona bile hazir yapilmis bir corbayi isitmaz onune koymaz..ivir zivirla karnini doldurur...

mesela sorarim aciktiniz mi diye?? cevap her zaman " hayir" dir...ama ben kurunca sofrayi hersey yenir biter...yani sizin anlayacaginiz yedirmeye degil yemeye gelmis hanfendi. benim yenende gozum yok..yedirmeyi icirmeyi misafiri seven insanlariz bizler...ama hazir olani bile getirmemesi deli etti beni..

bir kac gun hastanede bebegimin randevusu oldugu icin sabah gidip aksam gelmek zorunda kaldik eve..inanir misiniz eve gelince..kizim acmisiniz tokmusunuz diye sormadi bile...halim olmadigi icin ac yattim o gun :) tum lohusaligim mutfakta gecti dersem yeridir...

sabah kalkar hanfendi saat 10 olur 11 olur daha kahvalti hazirlanmaz...illa ben yapicam yedircem...bi cay demlenir ben bosaltmasam posasi caydanligi karartana kadar durur..bulasiklar makinada 3 gun durur bi dugmesine dokunupta calistirmaz...doldurunca makinayida herseyi o kadar karman corman yaparki..bosaltip tekrar doldurursun..bir banyo yapar ortalik sac, kil insan bi bakar dimi...tuvaletten cikar ortalik su olmus tamamen...bi insan bi bayan bi arkasina bakar dimi, arkami nasil biraktim diye...
birde bana asiri titizmisim muamelesi yapti...halbuki benim asiriligim yok, sadece temiz duzenli olmayi severim..kendi pasagini gormez bana hastalikliymisim gibi muamele eder.

bir cok sey icin..beceremem, yapamam der...bir gun birsey icin gene boyle dediginde..hic denedin mi? dedim..yooo dedi...anladimki aslinda beceremiyor degil, ama o bahanenin altina siginiyor...gorunuste torunlarini cok sever, ama oyle sevmek olmaz..hazir olan ekmegi suyu getirmedikten sonra torununa ben ne yapayim o sevgiyi? bense hamur islerinden tutun hep sevecegi seyleri yaptim durdum...cok safim cokkk...

o kadar tembelki sabah acar yemek programlarini sonrasi evlenme programi ve daha sonrasi diziler vs...sabahtan aksama kadar evde tv acik..kafam kazan gibiydi...gece yarilarina kadar tv acik uyur..sabah 5-6 da gider ben kapatirdim..hic dusunmezki bunlar elektrik sirketiyle ortak mi diye...bikmistim artik onun bu hallerinden....

buarada esimle aramda bozuldu sayesinde..annesine kizip elimde olmadan esime cocugumada patliyordum ister istemez...ha birde yeni dogan bebegimi surekli kucaginda uyutup durdu..kac defa uyardim,,yarin oburgun sen gidince ben yanliz kalicam cocuklarla yatagina alissin dedim..azicik aglasin ama alissin diye..1 dinledi 2 dinledi gene bildigini okudu...

sunu anladimki ben..hic kimse ama hic kimse insanin kendi annesi gibi olmuyor....ben iyi niyet ettim evimi uzun sure actim ona, o ise hic bir ise elini surmedi..hala dusundukce sinirleniyorum..bu yuzden icimi dokmek istedim burda sizlere...kv ile yasayanlara Allahim bol sabir versin...kole gibi kullanmasi insani hemde benim evimde o kadar zorduki o gunler...tabiiki kv olmasa gene ben yapacaktim o isleri ama ben mesela her gun misafir agirliyor gibiydim..halbuki o olmasaydi o kadar ugrasmazdim hic birseye...kendi halimde cocuklarimla esimle gecirirdim zamanimi ve alisirdim yeni duzenime...ayni evde bu kadar duyarsiz olmasi beni hasta etti anlayacaginiz....sizlere tavsiyem kizlar ne olursa olsun kv nizi cagirmayin..(tabiiki istisnalar mustesnadir)heleki lohusalik gibi onemli bir donemde mutfaktan cikmayacaksaniz elini bir ise surmeyecekse kendi basiniza bakin cocuklariniza..ondan gelecek iyilik gelmesin...

birde bir dahaki geldiginde kendi yetmiyormus gibi kizini ve cocugunuda getirecekmis...hahaha Allah korusun bir dahakinden...

Orası sizin eviniz ve sisizn yuvanız onun değil. Keşke ilk başlardan beri buna engel olsaydınız. Benim de akrabalarım da var kayınvalideye o evin sahibi gibi davranırlar. Daha sonra böyle sizin durumunuza düşüyorlar. Ben size açık olayım ablamın da kv öyle idi ilk zamanlarda ama ablam geri adım atmadı ve kv ne derse desin hep güzel güzel anlattı. şimdi kadın ablamın yanında onun istemediği hiç bir şey yapamıyo. Siz de öyle yapın. Eşinize de çok iş düşüyo. Neden onunla konuşmuyorsunuz? Bunu ilk başta düzeltecek olan eşiniz.

tabi boyl
Sizler böyle yazdikca normale dönüyorum. Buradaki insanlarin gaddarligindan insanligimi unuttum.
Insana dokunuyor, mesela su laflar cok zoruma gitti :kayinvalide görümce veya anne yardimci olsa ne olur. Ne olur? Ne olur yardim edebilecek yakinlarin yardim etmemesi..
Inanin konu sahibi bir tek sinirlendiginle ve yorgunlugunla kaldigina sükret. Ben bana yapilamayan insanligin kirginligiyla yasiyorum, unutmak istiyorum.

Aylarca aserdim yan binada yasamasina ragmen ugramadi bile birak corba bile yapmadi, gercekten ölümden döndüm. Ama problem yoktu sadece o da tembeldi uyurdu öglene kadar. Simdi torunum diye seviyor ya bazen zor tutuyorum kendimi. Karnimdayken de sevseydin en azindan serum icin beni hastaneye götürseydin ya, yataktan kalkamaz haldeyken ben.Hastanede yattim zaman zaman. Anlatsam anlatilacak o kadar cok sey var ki, bildigin bolluk icinde ac kaldim. Ayaga kalkamadigim icin. Mutfaktan birsey alamadigim icin, esim hicbirsey beceremedigi icin. Öyle böyle 5. aydan sonra toparladim ne bulduysam yedim. Kimim kimsem yok yurt disina geldim. Annemi getirmeye calistim olmadi. Üzerine sezeryan oldum mecburen, dört kilo dogdu bebegim onu kaldirirken cektigim aci. Bes dakika sürmez evime gelmesi. Ama kahve icip bebek görmeye geldiler hep. Yardim falan hic edilmedi. Emzirmek icin kalkarken bile nasil zorlanirdim. Benim agir gecmisti sezeryanim, düzelmem zaman aldi ama aglaya aglaya kalktim ayaga ikinci günün gecesi hastanede. Hemsireler aglayan bebegi kucagima atip kaciyorlar, dogrulmasi bile hayli güc iken..

Afedersiniz uzun oldu ama hala doluyum. Insanlik yok ki ölsün. Ben yardimsever bir annenin cocuguyken tanimadiklarimiza yardim ettigimizi bilirim de anne dedigim torununu karnimda tasidigim kadindan bir sicak corba görmedim. Allah kimseyi muhtac etmesin. Ha mecbur degil herkes bunu yaziyor, degil evet. Ama muhtactim, keske olmasaydim ama elimde mi? Insanlik yok. Bu mecburuyet meselesi degil vicdan meselesi. Isten esim gelince serum icin aglardim götür beni ne olur diye. Neden kayinvalideye demedim birsey, cok hassastim hamileligim bu durumda aglayarak gecti ve o buna karsilik ben de hastayim diyip yatti. Ama degildi doktorluk bir durumu yok kesinlikle. Ben susayim en iyisi. Ben insanlik bekledigim icin utandim kendimden. Allah kimseyi ama kimseyi vicdansiz ve tembel insanlarin eline düsürmesin. Yolsa yarali hayvan görsek bakariz, evde yarali insan var umurunda degil kimsenin.
tabi boyle insanlarda var malesef ama yapcak bisey yok canim

Sizler böyle yazdikca normale dönüyorum. Buradaki insanlarin gaddarligindan insanligimi unuttum.
Insana dokunuyor, mesela su laflar cok zoruma gitti :kayinvalide görümce veya anne yardimci olsa ne olur. Ne olur? Ne olur yardim edebilecek yakinlarin yardim etmemesi..
Inanin konu sahibi bir tek sinirlendiginle ve yorgunlugunla kaldigina sükret. Ben bana yapilamayan insanligin kirginligiyla yasiyorum, unutmak istiyorum.

Aylarca aserdim yan binada yasamasina ragmen ugramadi bile birak corba bile yapmadi, gercekten ölümden döndüm. Ama problem yoktu sadece o da tembeldi uyurdu öglene kadar. Simdi torunum diye seviyor ya bazen zor tutuyorum kendimi. Karnimdayken de sevseydin en azindan serum icin beni hastaneye götürseydin ya, yataktan kalkamaz haldeyken ben.Hastanede yattim zaman zaman. Anlatsam anlatilacak o kadar cok sey var ki, bildigin bolluk icinde ac kaldim. Ayaga kalkamadigim icin. Mutfaktan birsey alamadigim icin, esim hicbirsey beceremedigi icin. Öyle böyle 5. aydan sonra toparladim ne bulduysam yedim. Kimim kimsem yok yurt disina geldim. Annemi getirmeye calistim olmadi. Üzerine sezeryan oldum mecburen, dört kilo dogdu bebegim onu kaldirirken cektigim aci. Bes dakika sürmez evime gelmesi. Ama kahve icip bebek görmeye geldiler hep. Yardim falan hic edilmedi. Emzirmek icin kalkarken bile nasil zorlanirdim. Benim agir gecmisti sezeryanim, düzelmem zaman aldi ama aglaya aglaya kalktim ayaga ikinci günün gecesi hastanede. Hemsireler aglayan bebegi kucagima atip kaciyorlar, dogrulmasi bile hayli güc iken..

Afedersiniz uzun oldu ama hala doluyum. Insanlik yok ki ölsün. Ben yardimsever bir annenin cocuguyken tanimadiklarimiza yardim ettigimizi bilirim de anne dedigim torununu karnimda tasidigim kadindan bir sicak corba görmedim. Allah kimseyi muhtac etmesin. Ha mecbur degil herkes bunu yaziyor, degil evet. Ama muhtactim, keske olmasaydim ama elimde mi? Insanlik yok. Bu mecburuyet meselesi degil vicdan meselesi. Isten esim gelince serum icin aglardim götür beni ne olur diye. Neden kayinvalideye demedim birsey, cok hassastim hamileligim bu durumda aglayarak gecti ve o buna karsilik ben de hastayim diyip yatti. Ama degildi doktorluk bir durumu yok kesinlikle. Ben susayim en iyisi. Ben insanlik bekledigim icin utandim kendimden. Allah kimseyi ama kimseyi vicdansiz ve tembel insanlarin eline düsürmesin. Yolsa yarali hayvan görsek bakariz, evde yarali insan var umurunda degil kimsenin.
Aman kolla kendini arkadasim kv ne guvenip mi cocuk yaptin diye cullanir bazilari simdi :-)

Annen yanin olmadigina gore demekki sen hic cocuk dusunmeyecektin bazilarina gore.

Bu anlattiklarin insanlik disi hakkaten.. Simdide cocugu severken alacan kucagindan aslinda... Ne kadar deger verdikleri ortada gosterise gerek yok... Ahhh yapacanda hersey soylendigi gibi yapilaniyor maalesef...

Şunu hiç anlamıyorum:
Herkes kendine yetsin, kimse kimseden bir şey beklemesin...
Ben de birçok konuda aynı şeyleri savunur.
İyi de "aile" bu ya hu!
Bu kadarcık yardım isteyemeyeceksem ne demeye aile olduk biz, hiç olmayacaksa beklentim sokaktaki insanla aynı o zaman?

Hiç doğum yapmadım, ama dikiş var bir kere, doğum yapıp kalkıp sonra en az 1 çocuğun ve yine evin en az basit işlerinin sorumluluğunun üzerimde olması çok mu iyi?
Özel sektörde babaya verilen izin 3 gün.
E bunun geleni-gideni, temizliği kimin üstünde?
Yardımcı tutmak alternatif, peki durumum yoksa?

Birine güvenip çocuk yapmak her fırsatta bakması için zorlamakla olur.
ilk zamanlar için yardım da istenir, iş de beklenir.
Hay Allah razi olsun senden :-)

tontriko bebeğini güzel günlerde büyüt canım :)

konuya gelince keşke hiç gelmeseymiş k.validen destek değil köstek olmuş.

elbette güvenecek kayınvalidesine nasıl annesine gel yardım et diyosa kaynanasına da dicek kaynana hasta olunca gelin bakmıyomu eşinin hatrı için. oda gelinine destek olacak zor zamanlarında. ne olur yani 2 kap yemek yapsa torununun karnını doyursa gelinine destek olsa çokmu zor şeyler bunlar. elbette kayınvalidem bana yardımcı olacak diye düşünüp çocuk yapabilir. sonuçta eşinin annesi yabancımı.
Yeri gelince kizim der baskalarinin yaninda ama :-) maalesef annelik komusunda kendisi sinifta kaldi...

Kayinvaldeniz size baknak zoru da degil bende kendi kendime baktim hatta hastaneden cikar cikmaz misafirler geldi sagolsun esim 3 hafta izin aldi. Yazmakla iylesilmiyor hateket edeceksiniz 2 hafta sonra hic birseyim kalmamisti. Temizlik yemek herseyi kendim yaptim

başkalarından meddet ummadan cocuk yapmayı ogrenmelıyız
2. cocugu yaptınıza gore sanırım herseyı goze almıs olmanız gerekırdı
ustelık daha 2. bebek kucuk henuz ılgı alaka bırsey ıstemıyorken
Nerden biliyosun bebegimin ne kadar ilgi istedigini? Belki bi saglik sorunu var? Ayrica uykusuz geceler yeterli geliyor gunduz halsiz olmana..bugun dogurup yarin supermom olmuyoruz nihayetinde...

Buarada evimi actim deme sebebim...dugun zamanlarinda tatsizliklar olmustu onlara ragmen evime geldi demek istiyorum...

Idare edin yada evine yolayin okadar basit

kimi? konuyu açan ben değilim :KK70:

dünya ne güzel dimi k.validenin görevi değil,annenin görevi değil,babanın sorumluluğu değil o zaman neden aileyiz biz? bazı zor zamanlarımızda birbirimize destek olmayacaksak niye adımıza akraba demişler,elden ne farkımız var?

bence bu durumlar zorunda değil diyerek abartılıyor,birisine 1 hafta yardımcı olmaktan kimsenin bir yanı eksilmez.bugün gelini doğum yapmış azıcık yardıma muhtaç ise yarın da k.valide hasta olup bakıma muhtaç olabilir.

bence anlayışımızı milletçe kaybediyoruz.

Nerden biliyosun bebegimin ne kadar ilgi istedigini? Belki bi saglik sorunu var? Ayrica uykusuz geceler yeterli geliyor gunduz halsiz olmana..bugun dogurup yarin supermom olmuyoruz nihayetinde...

Buarada evimi actim deme sebebim...dugun zamanlarinda tatsizliklar olmustu onlara ragmen evime geldi demek istiyorum...
Esinin annesi kapiyi acacaksiniz tabiki kendi annenizle kavga edince almazmiYdiniz evinize. Cocgu dogurdun kendnde bakac
kimi? konuyu açan ben değilim :KK70:

dünya ne güzel dimi k.validenin görevi değil,annenin görevi değil,babanın sorumluluğu değil o zaman neden aileyiz biz? bazı zor zamanlarımızda birbirimize destek olmayacaksak niye adımıza akraba demişler,elden ne farkımız var?

bence bu durumlar zorunda değil diyerek abartılıyor,birisine 1 hafta yardımcı olmaktan kimsenin bir yanı eksilmez.bugün gelini doğum yapmış azıcık yardıma muhtaç ise yarın da k.valide hasta olup bakıma muhtaç olabilir.

bence anlayışımızı milletçe kaybediyoruz.
Bakabilir ama bakmak zorunda degil cocuguma ben ve babasi bakmak zorunfa okadar. Ha annem gelir teyzem kayi valdem bi yemegemk yapar allah razi olsun derimama mecbur degiler

Esinin annesi kapiyi acacaksiniz tabiki kendi annenizle kavga edince almazmiYdiniz evinize. Cocgu dogurdun kendnde bakac

Bakabilir ama bakmak zorunda degil cocuguma ben ve babasi bakmak zorunfa okadar. Ha annem gelir teyzem kayi valdem bi yemegemk yapar allah razi olsun derimama mecbur degiler

iyi de kim mecbur dedi ki? hem kendiniz öyle gösterip sonra da ama mecbur değiller diyorsunuz.

zorunda olmaktan değil bi süreliğine yardım etmekten bahsediyoruz biz.

Kayinvaldeniz size baknak zoru da degil bende kendi kendime baktim hatta hastaneden cikar cikmaz misafirler geldi sagolsun esim 3 hafta izin aldi. Yazmakla iylesilmiyor hateket edeceksiniz 2 hafta sonra hic birseyim kalmamisti. Temizlik yemek herseyi kendim yaptim
sizin durumunuzdami herkes? Belki benim kocam evde degildi? Belki ben agir bir dogum gecirdim? Ayrica hareket demek aksama kadar temizlik yapmak yemek yapmak demek degil yavas yavas yurumek hareket etmek...dinlenmek yani...

Ne kadar seviyor bazilar ben soyleydim boyleydim demeye... Yahu herkes sizle ayni durumda mi??

Su acimasiz hemsireler canlandi gozumde... Doguma giren kadina...sevismeyi biliyorsunda dogurmayi bilmiyormusun? Diyenler gibi oldu... Allah sizin gibilere vicdan methamet versin, dua edinde bir gun bizim gibilerin durumuna dusmeyin...Buarada o ona ihtiyac halinde zorunda degilse bende ona kapiyi acma zorunlulugum yok :-)

sizin durumunuzdami herkes? Belki benim kocam evde degildi? Belki ben agir bir dogum gecirdim? Ayrica hareket demek aksama kadar temizlik yapmak yemek yapmak demek degil yavas yavas yurumek hareket etmek...dinlenmek yani...

Ne kadar seviyor bazilar ben soyleydim boyleydim demeye... Yahu herkes sizle ayni durumda mi??
Ben kendi.isimi kendim gördüm ameliyatli almanyada 3 gün kaliyorsun hastanede ben 2 gün ciktim evde cocougum var dedim.2 dogumdan bahsediyorm. Beni kaldirmaya gelince hastaneye sabahlari yataktan hayir dedim kendim yapayim ki cabuk iyleseyim. Bazi kadinlar cok nazli.jhamileliktede ay aman yapmama edemem taşiyamam sacmalak hepsi. Kimse kimseye bakmak zorunda degil. Esimde olmasydi evde ben kendi isimi yine kendim görürdum. Benim kaInvaldem geldi yemek yapmadi swvdi gitti. Mecbur degilki ben öyle birsey beklemem. Yaparsa allah razi olsun yapmsa cani sag olsun

X