Kv ve Kp yakınlarında ev tutmamızı istiyor

Gebere Jackson

Sümüğümü çeker giderim
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
1.788
17.262
208
Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?

GÜNCELLEME: Kızlar evi buldum aynı semtte ama araba olmadan gidilemeyecek kadar uzak. Benim istediğim ev oldu. Nişanlım arayamıyor konuşamıyoruz, izne gelmeyecek geldikten sonra hemen düğün var, tarih belli.
Bende isterdim onunla bakmak seçmek ama, bazı sorumlulukları tek başıma üstlenmem gerekti.
Umarım ilk ve son tek başıma sorumluluğum olur..
Fiyat konusunda zora sokmak istemediğim için genel de 10-20 yıllık binalar bakıyordum. Ama bu beğendiğim sıfır ve içime sindi.
Kv bozuldu hatta bi kaç kelime söyleyip beni ağlattı, ama olsun.
Zafer benim.

BU ARADA EVİN PARASINI ONLAR DEĞİL, NİŞANLIMLA BİZ ÖDEYECEĞİZ. ÇOK ŞÜKÜR MESLEĞİMİZ VAR. ONLARA ÖDETMEYECEĞİZ YANİ.

Son düzenleme:
Hem pastam dursun hem karnım doysun demekle olmuyo işte. eğer kendi istediğiniz yerde ev almak istiyorsanız kendiniz ödeyeceksiniz kredisini peşinatını kendiniz vereceksiniz. hem nişanlıma sürpriz yapayım diye bekleyip istediğinizi alamazsınız kv. den. ya bekleyeceksiniz nişanlınızla karar vereceksiniz. yada paşa paşa boyun eğeceksiniz.

Nişanlın olmadan halledilecek bir konu değil canım. İşin içine dahil olsun yani konuş nişanlınla. Tek başına böyle şeylerle uğraşıyorsun uzak olmak istemekte çok haklısın. Onlar gözlerinin önünde ol istıyorlar gidiş geliş kolay olsun diye. Ama bu zamanda yakın olmanı tavsiye etmem nişanlında az çok yasanacak sorunları biliyor ki uzaktan bak diyor.

vala kv kp iyiyse yakınlarında yaşamanın artıları da var onu bir söyleyeyim.
ama kesinlikle istemiyorum diyorsan net ol eğilip bükülme. orda biz almayız derlerse de almasında git kirada otur ama kendi istediğin yeri seç.
maalesef parayı veren düdüğü çaldığı için parayı onlar verecekse onların istediği olma ihtimali yüksek.

Onlar da ev alacaklarsa bir zahmet çocuklara uygun yerden alsınlar.
Bir şeyi yapıyorsan onların gönlüne göre yapacaksın ki bir işe yarasın.

Siz onlara istediginiz uzakltikta sadece kendiniz gidip bir ev begeneceksiniz sonra nisanliniza falanca yerde buldum ama annen baban kendi yakinlarda istedikleri icin musade etmiyolar diyeceksiniz oda annesini babasini arayip isin icine sizi katmadan ya anne baba ben falanca mahalleyi semti neyse cok begeniyorum ordan ev tutmak istiyorum diyecek yaşayacak olan sizsiniz karari siz vereceksiniz aileler biseylere yardim ederken bi zahmette para veriyosak bizim istedigimiz olacak kafasindan ciksinlar yapilan iyiligi insanların burunundan getirmesinler yada yapmasinlar

Ya lütfen konuyu saptırmayın, ben zaten çalışıyorum nişanlım gelene kadar ödeyecekleri 5 ay ki, bizim söylediğimiz arabanın parasından bir kısım ayırın ordan ödersiniz kendiniz borca girmeyin.
Ama bir evin tek erkeği bu zamana kadar alıcaz yapıcaz diyorlardı.
Benim ailem nişandan toplanan takıya dahi dokunmadı düğünden sonra bize araba alacaklar diye.
Kimseden yardım beklentim yok tekrar söylüyorum, ama bunca zaman alırız dediler nişanlım parayı eve verdi biriktirdiler hani nerde ?

Yok canım para verdikleri yok benim beklentim hiç yok Allaha şükür çalışıyoruz.
Onlar yardım ederiz düşüncesindeler ama, iş ev alınma evresine gelince onlar eğilip bükülüyor.
Yani bunca zaman konuştukları kava kasmak mıydı ?

Kuzum o parayla alacaklar takını falan emin ol. Yani canını sıkmak istemem ama, öyle yapıyorlar maalesef!

Valla dunyaya getiriyosak biseyleride goze almak lazim cocugumuza sormuyoruz gelmek istiyomusun diye bkendi keyfimize yapıyoruz sonra kendi istedigimiz sekle kaliba sokmak istiyoruz sonra yuva kurmaya aile olmaya kalktigindada yine herseye mudahil oluyoruz olmamali kotu bisey yapmadiklari kendilerini zarara ugratcak isler yapmiyosalar kendi keyfimiz icin hayatlarina mudahele etmemeliyiz bende 3 senelik evliyim esim nisanliyken ev aldi allah nasip ederse buranin borcu bitince yine ev almak isterim cocugum icin

Ya gerçekten çok yoruldum perim bunca işin içinden çıkamıyorum. Şimdiden söylüyorlar senin takını paşinat yapar toruna da ev alırız diye
Orda bir dursunlar bunu düşünmek ve kararını vermek çocuğun annesi ve babaşına düşer. Doğmamış çocuk için şimdiden hesaplara girmeleri hiç hoş değil senin adına karar verıyolar resmen.

madem evi onlar almıyor dediğim gibi git evini beğen onlara beğendirmek zorunda değilsin ben bu evi alıyorum de bitsin gitsin.
az eli maşalı gelin olun yahu (saygı çerçevesinde tabi). iyi olup eğilip büküldükçe insanlar tepemize çıkmaya bahane arıyorlar.

Orda bir dursunlar bunu düşünmek ve kararını vermek çocuğun annesi ve babaşına düşer. Doğmamış çocuk için şimdiden hesaplara girmeleri hiç hoş değil senin adına karar verıyolar resmen.
Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.

Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.
Ağır saçmalamışlar yardım edip ev almak istıyorlarsa kendileri etsinler sizin altınlar ne alaka. Sen kendi çocuğunun geleceği için saklarsın kullanırsın onu tavrını net belli et sonu gelmez bu davranışların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…