• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve Kp mi cocuk; yoksa benim 11 yaşındaki oğlum mu!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba hanımlar.
Kızlar dünya varmış. İkinci dönem başladı. Bakıcım ayrı, temizligime gelenim ayrı. Mutluyum, huzurluyum, kafam rahat.
Ne kadar salakmisim. Keşke hiç cekmeseymisim. Şimdi geriye dönüp baktığımda ne kadar zor iki ay geçirdiğimi görüyorum. Şimdi dinlenmiş arınmış bir kafayla bazı şeyleri daha net görmeye basladim. Kayinvalidem ve kayinpederim sırf benim sinir uçlarimla oynamak için pek çok eylem gerçekleştirmiş ama ben kendimi o kadar sartlandirmisim ki tartışma ortamı yaratmamak için hep susmusum. İki ay boyunca kirli bebek bezlerini koridordan salondan topladım hep. Uyusam laf. Kuaföre kaşa gitsem surat. Topu topu üç saat bebek bakıyordu. O saatlerde eğer bebek uyumadiysa ayrı surat. Evde ekmek var diye ekmek almadıysam suç. Caydanligin altindaki suyun ziyan olmaması için (hazır alinmis icme suyu oldugu icin) tekrar kullanmasi hususunda kendisini kibarca uyarmistim. Az daha kavga cikiyordu dusunun. Daha niceleri...
Evim temiz ve düzenli kalamiyordu. Onlar varken birsey derler diye temizlikci de alamadım. Her yer her yerde. Evimden nefret eder hale gelmiştim. Bir yere çıkmak, nefes almak mümkün değildi. Laf ederlerdi cunku. Kayinvalidem topu topu çocuğa üç saat bakıyordu. Cocuk bu uc o saatte uyumadiysa suratsizligi ve laf sokmalariyla burnumdan getiriyordu. Tartışma zemini oluşturmak için onlar hep calismislar; bende bu zemini ber taraf etmek için calismisim anlayacağınız.
Tek ben değil eşim de babasını idare etti. K.Peder in de oldum olası esimle bir alip veremedigi var. Esimin hiçbir yaptığını beğenmez, başarılarını görmezden gelir, şartlarını ve imkanlarını sürekli eleştirir. En küçük oğlunu över, şartlarini ve imkanlarını yuceltir. Bizim sartlarimizin daha iyi olmasina rağmen. Esim de bu şekilde yiprandi. Keza 11 yaşında ki oğlumun durumunu biliyorsunuz. Anlayacağınız iki ay boyunca evimizde sığınmacı pozisyonuna dusmusuz.
Ama simdi evim çiçek gibi, duzenli, trtemiz. Artık evimizde özgürüz :)
Sessiz kalmakla iyi yapmışsınız . Sabırlıymışsınız. Yıpranmışsınız ama geçmiş çok şükür.
Sevindim adınıza :)

Çocuğa küsmek = psikolojik şiddet

Koca koca insanlar, 11 yaşındaki çocuğa nasıl küsebiliyor, ne cahillik.
Hoşlanmadığı ve -yapmayın- dediği halde, salt kendi salak eğlenceleri için şaka adı altında çocuklara eziyet edenlerden nefret ediyorum. Karşılarındaki çocuk diye, onun alanını-tarzını-rahatını hiçe sayabiliyorlar ya, yapsınlar bakalım kendi yaşıtlarına aynı şakaları, yapamazlar.

İyi dayanmışsınız diyeyim, ben dayanamazdım. Değil kv, kp; kendi anne-babamda böyle bir cahilliğe şahit olsam (Ki şükür böyle insanlar değil) "Hayırdır, kime surat sallıyorsunuz siz böyle?" diye deşer döker, iğneler, bozarım.

Çocuğunuzla konuşun bence yeniden "Ne dedin de küstüler, bir şey mi dedin, terbiyesizlik mi ettin?" minvalinde değil, kendi dedesi ve babaannesinin, yetişkin davranışlar sergileyemediğinin, onlar adına kendisinden özür dilediğinizin, onların tarzının bu olduğunun, kendisinin istemediği hiçbir şakaya karşısındaki kişiler kendinden büyük diye katlanmak zorunda olmadığının, haklı olduğunun altını çize çize. Hatta bu konuşmayı, bizzat kv ve kpin önünde yapardım ben olsam.

Karnesini de çekirdek aile hep beraber almaya gidin, kutlayın.
Aynen katılıyorum. Hele de psikolojik şiddet olduğuna. Neyse ki hoşlanmadığı bir şeyi söylemesi gerektiğini savunmuşsunuz. Lütfen bir şey olduğunda direkt çocuğu suçlamayın sen bir şey mi dedin diye. Bir yerden sonra kendini savunamaz karşı tarafı hep haklı görmeye başlar :KK43:
Aaaaaa hayırlı olsun ben direkt daldım olaya. İyi olmuş geçmiş bitmiş :)

Back