• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve Kp mi cocuk; yoksa benim 11 yaşındaki oğlum mu!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayatta herşey dört dörtlük olmayabiliyor.Nihayetinde sıkıntılı bir süreci,onların düzenini bozup size destek amacıyla gelmeleriyle atlatmışsınız.Belirli yaştaki insanları değiştiremeyiz.
Bebek plansız mı oldu bilmiyorum ama sonuçta bazen bizim planlarımız dışında hayatın sunduğu sürprizler oluyor.Nihayetinde eşinizin de dil ve eğitim masrafı yine sizinle geleceğini inşa etmek için.
Çocuğunuza,babaanne ve dedenin bize yardım etmek için burda olduğunu,onu çok sevdiklerini ve büyüklere küsmemesi gerektiğini yumuşak telkinlerde bulunarak söyleyebilirsiniz.Bu anne babaya neden çocuğa küstünüz veya eşinize sinirlenmenizden daha kolay ve çözülür bir yöntem.
Ve sonuçta da gidiyolar.Kendilerini psikolojik olarak gitmeye hazırladılarsa,cumaya kadar kalmak istememelerini anlayın.Sonuçta 2 ay kalmışlar.1 gün eksik olsun.
Haklısınız bu yil bizim için geldikleri doğru. Bu konuda kendilerine minnettariz.Ancak çok da düzenleri bozuldu diyemeyiz. Zira her kis gelirler diledikleri kadar kalirlar. Sadece bu yil daha uzun kalmak zorunda kaldilar. Bizde bizim icin geldikleri icin elimizden geldigince rahat ettirmeye calistik.
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Oglumla da konuştum. Onlar senin büyüğün diye sürekli konuşuyorum. Şuan bebek için burda olduklarıni biliyor. Ancak yazdiklarinizdan şunu anlıyorum ki; idare etmesi gereken tek kişi benim.
ben herzaman bunu derim cocuk yapiyorsaniz kendiniz bakin yada bakici kres vs gibi tercih edin. Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil soncta bu hergünlük bir durum. Ufak cocugunu al git karne törenine sorun nerde?
Ozaman doktora araba vs yapmicaksiniz madem 2 cocugu kendi gücünle bakma imkanin yoksa. Dogruan bir zahmet kendi baksin...
Haklısınız çocuğuma baktığı için sustum zaten. Ama biz kimseyi zorla getirmedik. Rica ettik geldiler.

Haklısınız. Aslında eşim babasını uyardı ama ona da alındı :)

alınsın

büyük olan idare etmesi gereken dede

çocuk neden onu idare etsin ki

bu arada konunuz özelinde "bebeğime kim baksın" sorularına yazdığım cevabın da gerçekleşmesinin olası olduğunu gördük

zaten 3 saat iki ay ne olacak sıkarız dişimizi demişsiniz

siz sıkmışsınız dişinizi ama yine de huzursuzluk çıkmış

sadece 3 saat için yani haftada 15 saat için 7/24 kv ve kp ile yaşamak huzurunuzu daha fazla bozmuş

burada bir konu vardı benzer çağırayım mı zaten süre kısa diye asla demiştim

zira günde 12 saat yabancıya bırakmak belki daha zordur ama 3 saat için 21 saat fazladan kv kp ile kabile halinde yaşanmış hatta hafta sonları vs de dahil

çekirdek ailenizin huzuru kaçmış ve adaptasyon sorunu da olur bence

neyse sizinki geçmiş gitmiş artık

ben fikir almak için okuyan birbaşka kişi olursa diye yazdım

çocuklarınızla mutlu huzurlu günler dilerim

oğlunuzu tebrik ediyorum.
kendi sınırlarını çizmesine bayıldım.
gidiyorlar, oleyyyy :)

karneyi alın iki oğlunuzla beraber..
ha tabi.. bu arada yine bütün fedakarlık kadında değil mi?
baba doktora yapar, ingilizce öğrenir, arabayı daha çok baba kullanır, onun ailesi gelir..
neyse, artık atlatmışsınız :)

Haklısınız bu yil bizim için geldikleri doğru. Bu konuda kendilerine minnettariz.Ancak çok da düzenleri bozuldu diyemeyiz. Zira her kis gelirler diledikleri kadar kalirlar. Sadece bu yil daha uzun kalmak zorunda kaldilar. Bizde bizim icin geldikleri icin elimizden geldigince rahat ettirmeye calistik.
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Oglumla da konuştum. Onlar senin büyüğün diye sürekli konuşuyorum. Şuan bebek için burda olduklarıni biliyor. Ancak yazdiklarinizdan şunu anlıyorum ki; idare etmesi gereken tek kişi benim.

.

Yazdıklarımdan yanlış bir sonuç anlamışsınız.Herkes kendi açısından bakınca kendi çapında idare ediyor zaten.Her kış evinize gelmeleri ayrı bir şey,bir bebeğin sorumluluğunu almaları ayrı bir şey.Sonuçta bu bebeği siz ve eşiniz istediniz şartlarınız doğrultusunda dünyaya getirdiniz.Bugün bazı şeylerde siz daha fazla fedakarlık yaparsınız,yarın bazı konularda eşiniz.
Sonuçta 2 ay geçmiş ve gidiyorlar ya da gittiler.Kendinizi 11 yaşında bşir çocuğa küstüler diye doldurmayın.Nihayetinde torunları.

alınsın

bu arada konunuz özelinde "bebeğime kim baksın" sorularına yazdığım cevabın da gerçekleşmesinin olası olduğunu gördük

sadece 3 saat için yani haftada 15 saat için 7/24 kv ve kp ile yaşamak huzurunuzu daha fazla bozmuş

zira günde 12 saat yabancıya bırakmak belki daha zordur ama 3 saat için 21 saat fazladan kv kp ile kabile halinde yaşanmış hatta hafta sonları vs de dahil

ben de burada D damdan fanı olacağım yakında...
yorumlarınızı, görüşlerinizi zevkle okuyorum

eşimin masrafları için bütün bunlara katlanmazdım. biraz bencilimdir çocuk konusunda. ikinci bir iş bulmasını söylerdim muhtemelen.

oğlunuzu tebrik ediyorum.
kendi sınırlarını çizmesine bayıldım.
gidiyorlar, oleyyyy :)

karneyi alın iki oğlunuzla beraber..
ha tabi.. bu arada yine bütün fedakarlık kadında değil mi?
baba doktora yapar, ingilizce öğrenir, arabayı daha çok baba kullanır, onun ailesi gelir..
neyse, artık atlatmışsınız :)
Guldurdunuz beni sagolun:) Bu arada araba bende :KK66:
Minnoş arabada ağlamaya başlıyor. O yüzden tek götürmeye tirsiyorum. Ama yarın deneyecegim
Haa birde eşimden intikamım acı olacak. En gec iki sene içinde bir master programına yazılacağım :)

Bir de çocuğun babannesine dedesine soyledigi bir laftan dolayi gelinini sorumlu tutan ,sanki çocuğu geride tembihlemissiniz de ondan böyle bir diyalog yaşanmış gibi davranan aileler var.

Bir de çocuğun babannesine dedesine soyledigi bir laftan dolayi gelinini sorumlu tutan ,sanki çocuğu geride tembihlemissiniz de ondan böyle bir diyalog yaşanmış gibi davranan aileler var.
Normalde onu da yaparlar belki ama esime sökmez :)

Bu bebeğini kaynanaya baktıralarnın çoğu buna benzer şeyler yaşıyor yaşayacaksa ki bende yaşadım yaşlı olupta bebek bakmak çok zor tabi ki her kapris şikayet çekilecek ama sizi tebrik ediyorum bie ergen gibi davranmamış ortalığı olgunca idare etmişsiniz bu yaşlı insanlar çocuktan beter oluyorlar alınganlık konusunda neyse geçmiş olsun

Çocuğa küsmek = psikolojik şiddet

Koca koca insanlar, 11 yaşındaki çocuğa nasıl küsebiliyor, ne cahillik.
Hoşlanmadığı ve -yapmayın- dediği halde, salt kendi salak eğlenceleri için şaka adı altında çocuklara eziyet edenlerden nefret ediyorum. Karşılarındaki çocuk diye, onun alanını-tarzını-rahatını hiçe sayabiliyorlar ya, yapsınlar bakalım kendi yaşıtlarına aynı şakaları, yapamazlar.

İyi dayanmışsınız diyeyim, ben dayanamazdım. Değil kv, kp; kendi anne-babamda böyle bir cahilliğe şahit olsam (Ki şükür böyle insanlar değil) "Hayırdır, kime surat sallıyorsunuz siz böyle?" diye deşer döker, iğneler, bozarım.

Çocuğunuzla konuşun bence yeniden "Ne dedin de küstüler, bir şey mi dedin, terbiyesizlik mi ettin?" minvalinde değil, kendi dedesi ve babaannesinin, yetişkin davranışlar sergileyemediğinin, onlar adına kendisinden özür dilediğinizin, onların tarzının bu olduğunun, kendisinin istemediği hiçbir şakaya karşısındaki kişiler kendinden büyük diye katlanmak zorunda olmadığının, haklı olduğunun altını çize çize. Hatta bu konuşmayı, bizzat kv ve kpin önünde yapardım ben olsam.

Karnesini de çekirdek aile hep beraber almaya gidin, kutlayın.

alınsın

Bu hanım ablayı kesinlikle dinleyin derim.
Ben dinledim işimden ayrılmadım , evi de birleştirmedim(önceki konumdan hatırlarsınız)
Biraz kötü gelin oldum ama olsun .
Kafam rahat :)
Teşekkürler D damdan

Minnoş arabada ağlamaya başlıyor. O yüzden tek götürmeye tirsiyorum. Ama yarın deneyecegim
Haa birde eşimden intikamım acı olacak. En gec iki sene içinde bir master programına yazılacağım :)

ya ne kadar güzel bir intikam şekli :))))))

ben herzaman bunu derim cocuk yapiyorsaniz kendiniz bakin yada bakici kres vs gibi tercih edin. Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil soncta bu hergünlük bir durum. Ufak cocugunu al git karne törenine sorun nerde?
Ozaman doktora araba vs yapmicaksiniz madem 2 cocugu kendi gücünle bakma imkanin yoksa. Dogruan bir zahmet kendi baksin...
oyy o kadar akıllısın ki kimsenin aklına gelmemiştir bu vallahi bravo ya.

Ben 9-10 yaslarimdayken, cok samimi olduğumuz iki insan, benim onlarin çocuklarıyla oynamadığımi, hatta çocuklarına zarar verdiğimi (onlarin çocuğu başını pencerenin kenarına çarpmıştı) söyleyerek bana ağır tepki göstermişti. Hem de aylar boyu, her karşılaştığımızda. Şimdi hâlâ aklıma geldikçe gözlerim dolar.
Sizinkiler dede babaanne oldukları halde nasil torunlarına kusüyor anlam veremiyorum.

arabanın sizde olmasına sevindim.. intikam böyle olur işte :)

Çocuğa küsmek = psikolojik şiddet

Koca koca insanlar, 11 yaşındaki çocuğa nasıl küsebiliyor, ne cahillik.
Hoşlanmadığı ve -yapmayın- dediği halde, salt kendi salak eğlenceleri için şaka adı altında çocuklara eziyet edenlerden nefret ediyorum. Karşılarındaki çocuk diye, onun alanını-tarzını-rahatını hiçe sayabiliyorlar ya, yapsınlar bakalım kendi yaşıtlarına aynı şakaları, yapamazlar.

İyi dayanmışsınız diyeyim, ben dayanamazdım. Değil kv, kp; kendi anne-babamda böyle bir cahilliğe şahit olsam (Ki şükür böyle insanlar değil) "Hayırdır, kime surat sallıyorsunuz siz böyle?" diye deşer döker, iğneler, bozarım.

Çocuğunuzla konuşun bence yeniden "Ne dedin de küstüler, bir şey mi dedin, terbiyesizlik mi ettin?" minvalinde değil, kendi dedesi ve babaannesinin, yetişkin davranışlar sergileyemediğinin, onlar adına kendisinden özür dilediğinizin, onların tarzının bu olduğunun, kendisinin istemediği hiçbir şakaya karşısındaki kişiler kendinden büyük diye katlanmak zorunda olmadığının, haklı olduğunun altını çize çize. Hatta bu konuşmayı, bizzat kv ve kpin önünde yapardım ben olsam.

Karnesini de çekirdek aile hep beraber almaya gidin, kutlayın.
Bilincli bir cocuk. Kendi sinirini koyar. O sekilde yetistirdik. O da kendince sinir koyuyor. Koyduğu sınıra küstüler zaten :) Soyledikleginiz şekilde de konuştuk.
Ancak Özür dilemek aklıma gelmemişti acikcasi. Tesekkur ederiz :)

Esim her şeyin farkında. Sadece dişinizi sıkın diyor
hiç bir yaptırımı olmayıp sadece dişinizi sıkın yok efenim onlar yaşlı siz idare edin yok efenim anam babam napayım diyten erkeklerden neffffret ediyorum (somurtkan şirin style :D)

Sizin çocuklardan biri de kocanız bence. Doktora yapmanın ve ingilizce gelişmenin tam zamanını bulmuş.

Back