Kv ve Kp mi cocuk; yoksa benim 11 yaşındaki oğlum mu!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Onların şakalarını tahmin edebiliyorum.Yersiz saçma sapan şakalardır eminim.Oğlunuza üzüldüm bunlara maruz kaldığı için.Eşiniz neden uyarmıyor , gelin uyarsa belki uygun düşmez ama kendi oğulları neden uyarmadı peki?

Yaşlılıktan değil bence alınganlık , benim annem babam da yaşlı , torunları da var.Hiç böyle davranmıyorlar.İnsan 7sinde neyse 70inde de odur.Neyse ki gitmişler.

Çok şükür gönlüme göre bir bakıcı buldum.

Şu cümleyi okuyunca ben bile rahatladım. ''Yaşadım ve tecrübe ettim' deyin.. Benim gibi
hiçbirşey yaşanmadan öğrenilmiyor zira.

Halihazırda ipleri elinde tutmak isteyen kayınvalidelere, (hepsi için tabii ki geçerli değil) bir de çocuğunu bırakınca insan, üstüne böyle susup oturmak zorunda kalıyor. Söz hakkını kaybediyor. Sabrınızı da ayrı takdir ettim.
Bu kadar susup, tolere etmek doğru mu orası tartışılır, keşke herkes kendi çocuğunu bakıyor olsa.

Evet çocuğunuz emin ellerde, seviliyor içiniz rahat işinize de devam ediyorsunuz, ama diğer taraftan sizden gidenler, verdiğiniz tavizler.. İmkanınız varmış bakıcı sizin için daha yerinde bir tercih olmuş.

Arada uyarıyor. Ama sonra yine ayni

rica ediliyor evet ama bir yandanda bedava bakinlar diye birde yabanci bakmasin diye... geneldede sölenmeswde Kayinvalde Anneanne para almadigi icin tercih ediliyor tabiki. Aslinda 3 aylik cocugu birakip gidene aklim ermiyor desem daha dogru olur... Maddi acidansa cocuk yapmicaksiniz benim görüsüm bu. Bebegin annwye ihtiyaci var kayinvaldeye veya Anneanneye degil....

yemeklerine antidepresanı basacaksın böylelerinin

Bedava baktiralim gibi hesaplar peşinde degiliz. Sadece üç aylık bebek yabancı biriyle kalmasın diye gelmelerini rica ettik. BEn de ücretsiz izin almak isterdim ama bazen şartlar sizi farklı alternatiflere surukluyor
Biz bu ikinci çocuğu çok istedik. Herkes bir şekilde hem çalışıyor hemde çocuk dünyaya getiriyor. Maddi imkanlarımız var çok şükür. Sadece durumlar ücretsiz izine imkan vermedi. Şimdilik şartlar bu şekilde gelişti.

Son düzenleme:
yemeklerine antidepresanı basacaksın böylelerinin
Kv'nin ictigi bir antidepran var. Ama onun ne ictiginden haberi yok :) Ona gore doktor vermiş içiyor. Ben de caktirmadim :)
Bir tane de kp'e gerek :)

Kv'nin ictigi bir antidepran var. Ama onun ne ictiginden haberi yok :) Ona gore doktor vermiş içiyor. Ben de caktirmadim :)
Bir tane de kp'e gerek :)
gazan mubarek olsun hiç konuyu açma gideceklermiş zaten bir süre sonra torunlarını affederler,kardeşini de karne almaya götür bol bol foto çekinsin abiyle

Hamile kalınca doktora gidiyoruz, kadın doktora muayene olmak istiyoruz kadın benim çocuğum var çalışmıyorum dese..
Kadın öğretmenlerimizin çoğu çocuk çoluk sahibi, ve başkasının çocuğuna 8-9 saat eğitim veriyor...
İşçi kadınlarımız çalışıyor, evlerimize beyaz eşya halı kilim vs.. giriyor.
Meslekler çoğaltılabilir
Kusura bakmayın ama yukarda yazdıklarınız çok düz mantık hatta mantıksız..

Siz bu mantıkla 5 tane çocuk büyütürsünüz ama nasıl olucak? Merak ediyorum.

anlamıyorum siz oglunuza babannene dedene ne derlerse sua demekle iyi birsey yaptığı nuzımı sanıyorsunuz. onu bastırıyorsunuz hakkını savunacak. pasif birimi ezik birimi olsun istiyorsunuz. saygıyı bozmadan kendibi ifade edecekti .

ergenlikte annanemin benim hakkımda söylediği kötü seyler geldi aklıma yine sinirlendim. büyükler biraz büyüklük yapmalı . anne olarak buna seyirci kalamyın.

Yahu herşeyi de kadınlar mı gelinler mi idare edecek? Neden böyle bizim kültürümüz.

Sizi sabrınız için tebrik ediyorum. Çok zor benimde büyük oğluma kayınvalidem baktı 1 yıl kadar. Ayrı evlerde olmamıza rağmen zor oldu benim için.

Aksine kendi haklarını savunan bir çocuk olarak yetistirdik. Ancak dedesine ters cevaplar verince sorun olmaya başladı. Bizde ya ortamdan uzaklasmasini, ya da cevap vermemesini söyledik. Cunku dedenin huyunu değiştirmemiz imkansız. O da iletişimi sınırladi. Ama ona da alindilar sonuç olarak.

Açıkçası burada kayınvalideniz ve kayınpederinizle ilgili hiçbir konu, oğlunuz kadar endişelendiremez beni. Eğer yanlış bir davranış yapmamışsa lütfen onun haklı olduğunu, bazen büyüklerin çocukça davrandığını ama kendisinin çok güçlü bir genç adam olduğunu, onunla gurur duyduğunuzu söyleyin. Eşinizle birlikte oğlunuzu sevdiğinizi bu zamanlarda daha sık göstermeniz daha iyi olacaktır. Bazı çocuklar kırıldıkları şeyleri ailelerinden gizler, ya da umursamıyormuş gibi içlerinde biriktirirler. Ancak bu onlar için sevgisiz hissetme gibi olumsuz düşünceler doğurabilir.
Ben de küçüklüğümden bu yana hep dışlanmıştım babamın babası tarafından. benimki sebepsizdi, trip atma falan yoktu, doğduğumdan bu yana bir misafir çocuğuydum onun için. Ben de hep içime atardım, ailem üzülmesin derdim, güçlü dururdum, umursamaz davranırdım, alıştım artık derdim. Annem benimle haklı olduğumdan konuşmasa, babam onun bir şeyine ihtiyacı yok ki benim kızımın, ben alırım kızıma demese, yani haklı da bulsalar benimle hiç konuşmasalardı bu benim için bir yara olabilirdi. Kabul ailem de en mükemmel şekilde davranmamışlardı, başka konularda çıkardılar acısını ama yine de susmak yerine konuşmak, haklı olduğundan bahsedilmesi ama onlardan nefret ettirmeden bir yolunu bularak konuşulması bu durumun negatifliğinden kurtulunması için en güzel yol. Maşallah oğlunuza, Rabbim ruhen direncini kimsenin düşürmesine izin vermesin.

Ne guzel dile getirmissiniz. Soylediklerinize aynen katiliyorum. Sizin cocuklugunuzda yaşadıklarınızla benim oglumun ki benziyor. Biz aslında oğlumuzla konuşmuştuk ama onlar gittikten sonra eni konu tekrar konuşacağız. Kendisini kötü hissetmesini asla istemeyiz.

bu yaslilar cidden bazen acaip sacmaliyor. tavsan daga küsmüs dagın haberi olmamis. cok takilma cocuguna onlarin yasli oldugunu yaslandikca beyinlerindeki saglam hucrelerin gidip sorunlu hucrelerin kaldigini soyle ve uzulmemesini.:)

bu yaslilar cidden bazen acaip sacmaliyor. tavsan daga küsmüs dagın haberi olmamis. cok takilma cocuguna onlarin yasli oldugunu yaslandikca beyinlerindeki saglam hucrelerin gidip sorunlu hucrelerin kaldigini soyle ve uzulmemesini.:)
Güldüm valla siz çok yaşayın emi :)

Merhaba hanımlar.
Kızlar dünya varmış. İkinci dönem başladı. Bakıcım ayrı, temizligime gelenim ayrı. Mutluyum, huzurluyum, kafam rahat.
Ne kadar salakmisim. Keşke hiç cekmeseymisim. Şimdi geriye dönüp baktığımda ne kadar zor iki ay geçirdiğimi görüyorum. Şimdi dinlenmiş arınmış bir kafayla bazı şeyleri daha net görmeye basladim. Kayinvalidem ve kayinpederim sırf benim sinir uçlarimla oynamak için pek çok eylem gerçekleştirmiş ama ben kendimi o kadar sartlandirmisim ki tartışma ortamı yaratmamak için hep susmusum. İki ay boyunca kirli bebek bezlerini koridordan salondan topladım hep. Uyusam laf. Kuaföre kaşa gitsem surat. Topu topu üç saat bebek bakıyordu. O saatlerde eğer bebek uyumadiysa ayrı surat. Evde ekmek var diye ekmek almadıysam suç. Caydanligin altindaki suyun ziyan olmaması için (hazır alinmis icme suyu oldugu icin) tekrar kullanmasi hususunda kendisini kibarca uyarmistim. Az daha kavga cikiyordu dusunun. Daha niceleri...
Evim temiz ve düzenli kalamiyordu. Onlar varken birsey derler diye temizlikci de alamadım. Her yer her yerde. Evimden nefret eder hale gelmiştim. Bir yere çıkmak, nefes almak mümkün değildi. Laf ederlerdi cunku. Kayinvalidem topu topu çocuğa üç saat bakıyordu. Cocuk bu uc o saatte uyumadiysa suratsizligi ve laf sokmalariyla burnumdan getiriyordu. Tartışma zemini oluşturmak için onlar hep calismislar; bende bu zemini ber taraf etmek için calismisim anlayacağınız.
Tek ben değil eşim de babasını idare etti. K.Peder in de oldum olası esimle bir alip veremedigi var. Esimin hiçbir yaptığını beğenmez, başarılarını görmezden gelir, şartlarını ve imkanlarını sürekli eleştirir. En küçük oğlunu över, şartlarini ve imkanlarını yuceltir. Bizim sartlarimizin daha iyi olmasina rağmen. Esim de bu şekilde yiprandi. Keza 11 yaşında ki oğlumun durumunu biliyorsunuz. Anlayacağınız iki ay boyunca evimizde sığınmacı pozisyonuna dusmusuz.
Ama simdi evim çiçek gibi, duzenli, tertemiz. Artık evimizde özgürüz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…