- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.446
- 158
Çok şükür gönlüme göre bir bakıcı buldum.
Arada uyarıyor. Ama sonra yine ayniOnların şakalarını tahmin edebiliyorum.Yersiz saçma sapan şakalardır eminim.Oğlunuza üzüldüm bunlara maruz kaldığı için.Eşiniz neden uyarmıyor , gelin uyarsa belki uygun düşmez ama kendi oğulları neden uyarmadı peki?
rica ediliyor evet ama bir yandanda bedava bakinlar diye birde yabanci bakmasin diye... geneldede sölenmeswde Kayinvalde Anneanne para almadigi icin tercih ediliyor tabiki. Aslinda 3 aylik cocugu birakip gidene aklim ermiyor desem daha dogru olur... Maddi acidansa cocuk yapmicaksiniz benim görüsüm bu. Bebegin annwye ihtiyaci var kayinvaldeye veya Anneanneye degil....Haklısınız bu yil bizim için geldikleri doğru. Bu konuda kendilerine minnettariz.Ancak çok da düzenleri bozuldu diyemeyiz. Zira her kis gelirler diledikleri kadar kalirlar. Sadece bu yil daha uzun kalmak zorunda kaldilar. Bizde bizim icin geldikleri icin elimizden geldigince rahat ettirmeye calistik.
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Oglumla da konuştum. Onlar senin büyüğün diye sürekli konuşuyorum. Şuan bebek için burda olduklarıni biliyor. Ancak yazdiklarinizdan şunu anlıyorum ki; idare etmesi gereken tek kişi benim.
Haklısınız çocuğuma baktığı için sustum zaten. Ama biz kimseyi zorla getirmedik. Rica ettik geldiler.
yemeklerine antidepresanı basacaksın böylelerininGünaydın hanimlar; Size içimi dökek istiyorum.
En baştan anlatayım. 16 yıllık evliyim. Karı Koca çalışıyoruz. 11 yaşında ve 5 aylık, iki oğlumuz var. İkinci çocuğumuzu 4 yıldır bekliyorduk ve Rabbim bize Ağustos ayında nasip etti. İkinci çocuğumda ücretsiz izin alma hayali kurdum hep ama nasip olmadı. Oglum özel okulda, arabanın taksidi, eşim doktora yapiyor onun ucreti, ingilizce öğrenmek için harcadığı paralar, hesapta olmayan ciddi masraflar sebebiyle izin alamadım malesef. Minigim uç aylıkken ise basladim. Yarı Zamanlı calisma hakkımı kullandım. Iki aydir Günde üç saat çalışiyorum ama subatin sonunda yarı zamanlı hakkım bitiyor.
Ise baslamam gereken donemde bebegim üç ayliktı ve bakiciya bırakmak hiç içimden gelmedi. O çaresizlik içinde esimin "annemi cagiralim" teklifini kabul ettim. Kv sadece üç saat ve iki ay bakacagini öğrenince kabul etti. Ben de bile bile lades dediğim için o gelmeden önce, ne olursa olsun hep susacacagima kendi kendime telkinde bulundum. Gelmeden önce KP in de geleceği, iki hafta kalip gideceği haberi geldi. Lakin iki ay bitti ama hala kendisi burada. Yarin kayinbiraderin evine gidiyorlar. Bir hafta da orda kalip; sonra da donecekler. Ben bu iki ay boyunca sözümü tuttum. Sabrettim. Kaprislerine dayandım. Gereksiz şikayetlerine göğüs gerdim. Normalde katlanamayacagim hal ve tavırlarıni görmezden geldim. Evi istedikleri hale cevirmelerine göz yumdum. Şuan evim göçebe kampından hallice :) Canlari ne istiyorsa eksik etmedik. Birkaç kez kavga zemini olustursalarda her seferinde sessiz kalarak ortamı yumuşattık. Ogluma bakmak için burdalar dedim, yuzgoz olmayayım dedim. Çok şükür artık yarın gidiyorlar.
Ancak oğul oğul diye sevdikleri büyük oglumla birkac gundur hiç konusmuyorlar. Yokmuş gibi davranıyorlar. Neymiş benim oğlum onlarla konusmuyormus. Aslında durum şu. KP sürekli oğluma takılır. Kaç ez oğluma şaka yapıyorlar takılma diye konuştum ama dinletemedim. O da cocuk, istemediği sakalara maruz kalmak istemiyor. Benim oğlumda laf yetistirince bu sefer ettiği laflara alınıyorlar diye bende oğluma nederlerse susacaksin bişey demiceksin demiştim. Benim oğlan da bunun uzerine onlarla konusmamismi nedir. Orasını tam bilemiyorum tabii. Cok cocukca seyler bunlar ama onlarda cocugumla diyalogu kestiler. 60 kusur yasindaki iki insan onbir yasinda ki cocuga kusmusler! Yani ben sasirdim gulsem mi aglasam mi, bilemedim. Hatta Kv nin oğluma düşman gibi bakışlarını yakaladım.
Dun kayinvalideme "Anne cums oğlum karne alacak. Bende yanında olayım. Biz gelene kadar bebekle ilgilenir misin. Kayinbiradere hemen gitmeyin" dedim. Ses yok. Sanırım konu oglumun karnesi olunca beklemeden gidecekler.
Oğluma dün babaannenlere kötü biseymi dedin diyorum. Etmemiş. Beni çok kizdiriyorlar. Bende onlarla konusmadim diyor. Gerçektende kötü bir laf etmemis. Maşallah güçlü bir çocuk. Onların o tavırlarına karşı dik duruyor ama içten içten kiriliyordur tabii.
Bana gelince ben çok sabrettim. Sagsalim günü tamamladim. Ama birde gelin bana sorun. Her an alinganlik yapacak bir konu bulmasinlar diye diken ustunde geçirdiğim iki ay! Tabii bunu yaşadığım için biraz esime de kizginim. Sonuçta izin alamayisimda onun eğitim masraflarının da payı var. Ama ona sorsan kendince mantıklı cevapları var yapılan eğitim masraflarına.
Ama cok şükür ki yarın bizden gidiyorlar artık :)
Bedava baktiralim gibi hesaplar peşinde degiliz. Sadece üç aylık bebek yabancı biriyle kalmasın diye gelmelerini rica ettik. BEn de ücretsiz izin almak isterdim ama bazen şartlar sizi farklı alternatiflere surukluyorrica ediliyor evet ama bir yandanda bedava bakinlar diye birde yabanci bakmasin diye... geneldede sölenmeswde Kayinvalde Anneanne para almadigi icin tercih ediliyor tabiki. Aslinda 3 aylik cocugu birakip gidene aklim ermiyor desem daha dogru olur... Maddi acidansa cocuk yapmicaksiniz benim görüsüm bu. Bebegin annwye ihtiyaci var kayinvaldeye veya Anneanneye degil....
Kv'nin ictigi bir antidepran var. Ama onun ne ictiginden haberi yok :) Ona gore doktor vermiş içiyor. Ben de caktirmadim :)yemeklerine antidepresanı basacaksın böylelerinin
gazan mubarek olsun hiç konuyu açma gideceklermiş zaten bir süre sonra torunlarını affederler,kardeşini de karne almaya götür bol bol foto çekinsin abiyleKv'nin ictigi bir antidepran var. Ama onun ne ictiginden haberi yok :) Ona gore doktor vermiş içiyor. Ben de caktirmadim :)
Bir tane de kp'e gerek :)
rica ediliyor evet ama bir yandanda bedava bakinlar diye birde yabanci bakmasin diye... geneldede sölenmeswde Kayinvalde Anneanne para almadigi icin tercih ediliyor tabiki. Aslinda 3 aylik cocugu birakip gidene aklim ermiyor desem daha dogru olur... Maddi acidansa cocuk yapmicaksiniz benim görüsüm bu. Bebegin annwye ihtiyaci var kayinvaldeye veya Anneanneye degil....
Kesinlikle dediginiz gibi olacak :)yinede kötü bitirmeyin teşekkür edin yolculayın...
Aksine kendi haklarını savunan bir çocuk olarak yetistirdik. Ancak dedesine ters cevaplar verince sorun olmaya başladı. Bizde ya ortamdan uzaklasmasini, ya da cevap vermemesini söyledik. Cunku dedenin huyunu değiştirmemiz imkansız. O da iletişimi sınırladi. Ama ona da alindilar sonuç olarak.anlamıyorum siz oglunuza babannene dedene ne derlerse sua demekle iyi birsey yaptığı nuzımı sanıyorsunuz. onu bastırıyorsunuz hakkını savunacak. pasif birimi ezik birimi olsun istiyorsunuz. saygıyı bozmadan kendibi ifade edecekti .
ergenlikte annanemin benim hakkımda söylediği kötü seyler geldi aklıma yine sinirlendim. büyükler biraz büyüklük yapmalı . anne olarak buna seyirci kalamyın.
Ne guzel dile getirmissiniz. Soylediklerinize aynen katiliyorum. Sizin cocuklugunuzda yaşadıklarınızla benim oglumun ki benziyor. Biz aslında oğlumuzla konuşmuştuk ama onlar gittikten sonra eni konu tekrar konuşacağız. Kendisini kötü hissetmesini asla istemeyiz.Açıkçası burada kayınvalideniz ve kayınpederinizle ilgili hiçbir konu, oğlunuz kadar endişelendiremez beni. Eğer yanlış bir davranış yapmamışsa lütfen onun haklı olduğunu, bazen büyüklerin çocukça davrandığını ama kendisinin çok güçlü bir genç adam olduğunu, onunla gurur duyduğunuzu söyleyin. Eşinizle birlikte oğlunuzu sevdiğinizi bu zamanlarda daha sık göstermeniz daha iyi olacaktır. Bazı çocuklar kırıldıkları şeyleri ailelerinden gizler, ya da umursamıyormuş gibi içlerinde biriktirirler. Ancak bu onlar için sevgisiz hissetme gibi olumsuz düşünceler doğurabilir.
Ben de küçüklüğümden bu yana hep dışlanmıştım babamın babası tarafından. benimki sebepsizdi, trip atma falan yoktu, doğduğumdan bu yana bir misafir çocuğuydum onun için. Ben de hep içime atardım, ailem üzülmesin derdim, güçlü dururdum, umursamaz davranırdım, alıştım artık derdim. Annem benimle haklı olduğumdan konuşmasa, babam onun bir şeyine ihtiyacı yok ki benim kızımın, ben alırım kızıma demese, yani haklı da bulsalar benimle hiç konuşmasalardı bu benim için bir yara olabilirdi. Kabul ailem de en mükemmel şekilde davranmamışlardı, başka konularda çıkardılar acısını ama yine de susmak yerine konuşmak, haklı olduğundan bahsedilmesi ama onlardan nefret ettirmeden bir yolunu bularak konuşulması bu durumun negatifliğinden kurtulunması için en güzel yol. Maşallah oğlunuza, Rabbim ruhen direncini kimsenin düşürmesine izin vermesin.
Güldüm valla siz çok yaşayın emi :)bu yaslilar cidden bazen acaip sacmaliyor. tavsan daga küsmüs dagın haberi olmamis. cok takilma cocuguna onlarin yasli oldugunu yaslandikca beyinlerindeki saglam hucrelerin gidip sorunlu hucrelerin kaldigini soyle ve uzulmemesini.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?