Kv ve Kp mi cocuk; yoksa benim 11 yaşındaki oğlum mu!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.519
4.212
333
Günaydın hanimlar; Size içimi dökek istiyorum.
En baştan anlatayım. 16 yıllık evliyim. Karı Koca çalışıyoruz. 11 yaşında ve 5 aylık, iki oğlumuz var. İkinci çocuğumuzu 4 yıldır bekliyorduk ve Rabbim bize Ağustos ayında nasip etti. İkinci çocuğumda ücretsiz izin alma hayali kurdum hep ama nasip olmadı. Oglum özel okulda, arabanın taksidi, eşim doktora yapiyor onun ucreti, ingilizce öğrenmek için harcadığı paralar, hesapta olmayan ciddi masraflar sebebiyle izin alamadım malesef. Minigim uç aylıkken ise basladim. Yarı Zamanlı calisma hakkımı kullandım. Iki aydir Günde üç saat çalışiyorum ama subatin sonunda yarı zamanlı hakkım bitiyor.
Ise baslamam gereken donemde bebegim üç ayliktı ve bakiciya bırakmak hiç içimden gelmedi. O çaresizlik içinde esimin "annemi cagiralim" teklifini kabul ettim. Kv sadece üç saat ve iki ay bakacagini öğrenince kabul etti. Ben de bile bile lades dediğim için o gelmeden önce, ne olursa olsun hep susacacagima kendi kendime telkinde bulundum. Gelmeden önce KP in de geleceği, iki hafta kalip gideceği haberi geldi. Lakin iki ay bitti ama hala kendisi burada. Yarin kayinbiraderin evine gidiyorlar. Bir hafta da orda kalip; sonra da donecekler. Ben bu iki ay boyunca sözümü tuttum. Sabrettim. Kaprislerine dayandım. Gereksiz şikayetlerine göğüs gerdim. Normalde katlanamayacagim hal ve tavırlarıni görmezden geldim. Evi istedikleri hale cevirmelerine göz yumdum. Şuan evim göçebe kampından hallice :) Canlari ne istiyorsa eksik etmedik. Birkaç kez kavga zemini olustursalarda her seferinde sessiz kalarak ortamı yumuşattık. Ogluma bakmak için burdalar dedim, yuzgoz olmayayım dedim. Çok şükür artık yarın gidiyorlar.
Ancak oğul oğul diye sevdikleri büyük oglumla birkac gundur hiç konusmuyorlar. Yokmuş gibi davranıyorlar. Neymiş benim oğlum onlarla konusmuyormus. Aslında durum şu. KP sürekli oğluma takılır. Kaç ez oğluma şaka yapıyorlar takılma diye konuştum ama dinletemedim. O da cocuk, istemediği sakalara maruz kalmak istemiyor. Benim oğlumda laf yetistirince bu sefer ettiği laflara alınıyorlar diye bende oğluma nederlerse susacaksin bişey demiceksin demiştim. Benim oğlan da bunun uzerine onlarla konusmamismi nedir. Orasını tam bilemiyorum tabii. Cok cocukca seyler bunlar ama onlarda cocugumla diyalogu kestiler. 60 kusur yasindaki iki insan onbir yasinda ki cocuga kusmusler! Yani ben sasirdim gulsem mi aglasam mi, bilemedim. Hatta Kv nin oğluma düşman gibi bakışlarını yakaladım.
Dun kayinvalideme "Anne cums oğlum karne alacak. Bende yanında olayım. Biz gelene kadar bebekle ilgilenir misin. Kayinbiradere hemen gitmeyin" dedim. Ses yok. Sanırım konu oglumun karnesi olunca beklemeden gidecekler.
Oğluma dün babaannenlere kötü biseymi dedin diyorum. Etmemiş. Beni çok kizdiriyorlar. Bende onlarla konusmadim diyor. Gerçektende kötü bir laf etmemis. Maşallah güçlü bir çocuk. Onların o tavırlarına karşı dik duruyor ama içten içten kiriliyordur tabii.
Bana gelince ben çok sabrettim. Sagsalim günü tamamladim. Ama birde gelin bana sorun. Her an alinganlik yapacak bir konu bulmasinlar diye diken ustunde geçirdiğim iki ay! Tabii bunu yaşadığım için biraz esime de kizginim. Sonuçta izin alamayisimda onun eğitim masraflarının da payı var. Ama ona sorsan kendince mantıklı cevapları var yapılan eğitim masraflarına.
Ama cok şükür ki yarın bizden gidiyorlar artık :)

bence bebeğinizi bebek arabasına ya da kanguruya koyun bir güzel kendiniz gidin karne gününe onlardan da kurtuluyorsunuz hiçççç kurcalayıp sorunu daha büyütmeyin nasılsa gidiyorlar. bu kadar sabretmişsiniz.

bence bebeğinizi bebek arabasına ya da kanguruya koyun bir güzel kendiniz gidin karne gününe onlardan da kurtuluyorsunuz hiçççç kurcalayıp sorunu daha büyütmeyin nasılsa gidiyorlar. bu kadar sabretmişsiniz.
Aynen aynen daha da bekleyin demem.

eşiniz bu iki ay içinde nerede

yani çocuğa küstüklerinde neden siz muhatap oluyorsunuz

annen baban çocuğa küsmüş

nedenmiş öğren demeden duramam vallahi

bu arada bebek baktılar da 11 yaşındaki çocuğun karnesini bile beklemeden gitmeleri de çok çirkin

mümkünse semtinize uğramasınlar bebeğinize de bakıcı ayarlayın

ne yazıkki bu kadar fedakarlık yapmanın hiç yeri ve zamanı değilmiş. Bebeğinize evde kendiniz bakmak en doğal hakkınızi eşiniz işlerini masraflarını erteleyebilirdi.
Artık olan olmuş ama şehir asşırı mesafeden gelen kvnin bebek bakmak bahanesiyle ne triplere girebileceğini sizde öğrenmiş oldunuz. Bende acı tecrübelerle öğrenmiştim
İnş tekrar onlara muhtaç kalmazsınız.
Benimde ikinci çocouk yolda ve asla kvyi çağırmayı düşünmüyorum, ücretsiz izini sonuna kadar kullanmayı planlıyorum Allah nasip ederse.
Bi gitsinler inş. normale dönersiniz.
Ayrıca oğlunuza yapılan saçma şakalara takılmalarada iyi sabretmişsiniz zaten. Benim yine hiç tahammül edemeyeceğim birşey.

Çok şükür gönlüme göre bir bakıcı buldum.

evet bende merak ettim
11 yaşında çocukla küstüklerine göre onlar çocuk bu arada
benim de onla yaşıt kızım var tam ergenliğe giriyorlar öyle pek laf söz el şakası kaldırmıyorlar
ama büyüklerin bazıları anlamıyor

Esim her şeyin farkında. Sadece dişinizi sıkın diyor

Esin bütün yükü senin üzerine atmış 1 yıl ingilizce ogrenmeseymis sende bebeginle otursaymisin ikiz kixlarim var hergün bebekle almaya gidiyorum zor ama napiyim bi ara kv geldi 29 ekim cocuklar gösteri yapacaktı kv dedim madem evdesin 1 saatlik bak gösteriye gideyim demez mi agluyo diye bakamam aldım kızımı götürdüm ha sonra mi ne oldu ertesi gün bende kursa yazildim dedim basının çaresine bak sana kahvaltı filan hazirlayamam ohh 2 güne çekti gitti komşu bile bakar çok sininirkenmistim

Çok şükür gönlüme göre bir bakıcı buldum.
Çok sevindim. Bakıcıya en azından ne yapması gerektiğini söyleyebilirsiniz ama bu insanlara diş sıkıp susmak zorundaydınız. İnşallah iyi olur sizin için.
Ya birde konu sahibi idare etmiş,hic birşeye sesini çıkarmamış ona rağmen böyleler. Kadin demek ki birşey dese onada küsecekler.

Şimdi bu insanlar torunlarını sevmiyor mu?
Sizde çocuklarda sıkılmış haliyle ama bende yaşlılara gerçi nekadar yaşlı onuda bilmiyorum ama azıcık tölerans diyorum
Neyseki gidiyorlar

Hayatta herşey dört dörtlük olmayabiliyor.Nihayetinde sıkıntılı bir süreci,onların düzenini bozup size destek amacıyla gelmeleriyle atlatmışsınız.Belirli yaştaki insanları değiştiremeyiz.
Bebek plansız mı oldu bilmiyorum ama sonuçta bazen bizim planlarımız dışında hayatın sunduğu sürprizler oluyor.Nihayetinde eşinizin de dil ve eğitim masrafı yine sizinle geleceğini inşa etmek için.
Çocuğunuza,babaanne ve dedenin bize yardım etmek için burda olduğunu,onu çok sevdiklerini ve büyüklere küsmemesi gerektiğini yumuşak telkinlerde bulunarak söyleyebilirsiniz.Bu anne babaya neden çocuğa küstünüz veya eşinize sinirlenmenizden daha kolay ve çözülür bir yöntem.
Ve sonuçta da gidiyolar.Kendilerini psikolojik olarak gitmeye hazırladılarsa,cumaya kadar kalmak istememelerini anlayın.Sonuçta 2 ay kalmışlar.1 gün eksik olsun.

Esim her şeyin farkında. Sadece dişinizi sıkın diyor

İyi de kardeşine bakılıyor diye 11 yaşındaki çocuk dişini sıkmamalı

Yani siz ana baba olarak sıkın ana çocuğunuza bu muameleyi göstermelerine izin vermeyin

Hoşlanmadığı şakaya hoşlanmıyorum demesini destekleyin ve gerekirse de babası dönüp dedeye böyle deme diyebilmeli

Lütfen bebeğinizin bakımının yanında 11 yıldır tek çocuk olup şimdi kardeş sahibi olan ve bu tarz bir muameleye maruz kalan ergenliğin eşiğindeki oğlunuzun psikolojisini de düşünün

ben herzaman bunu derim cocuk yapiyorsaniz kendiniz bakin yada bakici kres vs gibi tercih edin. Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil soncta bu hergünlük bir durum. Ufak cocugunu al git karne törenine sorun nerde?
Ozaman doktora araba vs yapmicaksiniz madem 2 cocugu kendi gücünle bakma imkanin yoksa. Dogruan bir zahmet kendi baksin...

Oh oh sayili gun cabucak gecmis diyecegim de bir de size sormali tabii nasil gecti hayirli olsuuuuun siz simdi yeni bir eve tasinmis gibi olursunuz

Haklısınız. Aslında eşim babasını uyardı ama ona da alındı :)

11 yaşındaki bir çocuk ne yapmış olabilir ki babanne ve dedesini kızdıracak. yapsa bile çocuk ve torun ya. hoşgörülebilir.
siz hatayı başta yapmışsınız. evet hepimiz kan bağı olan birinin bebeğimize bakmasını tercih ederiz ama farkındasınızdır hem sizi hem oğlunuzu yıpratmışlar. eşinize bile dolmuşsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…