- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.169
- 798
Haklısınız kültür farkı çok büyük bir sorun. Ben İzmirli falan değilim ama ben de doğulu biriyle yapamam mesela. Kalabalıktan hoşlanmıyorum bir kere, yani şahsen kayınvalidemi uzun süre evimde ben de istemezdim. Çekirdek aile taraftarıyım zaten, enik cücük herkes karışınca evliliğin bir manası kalmıyor bana göre. Sonra büyükler ölüp gidince geriye kalanlar zorlanıyor, alışamıyor. Babaannemler ölünce babam epey bocaladı, çünkü bizi hiçbir zaman ailesi olarak görmemişti. Tek ailesi de toprağın altına girince bunalıma girdi adam. Ya babamla tek anım yok mesela benim, çünkü hiç yalnız kalamadık. Şu kaliteli zaman geçiriyorlar ya aileler, hani topluca müze gezmeler, sinemaya gitmeler, yemeğe çıkmalar olmadı evde oyun oynamak falan hiç yapmadık biz mesela onları. Bir lunaparka giderdik onda da halamın canavarları takılırdı peşimize. Kısacası hayatımdan koskoca bir baba çaldılar. Sırf bu yüzden hakkımı helal etmiyorum hepsine de. Şimdi de sülalede benim soğukluğumla alakalı dedikodu yapıyorlar, neymiş gitmiyormuşum hiçbirine sarılıp öpmüyormuşum falan iyi de ben hiçbir zaman ait hissetmedim ki kendimi bu çekirge sürüsünden hallice olan aile(!)ye.Önce ki konunu okumuştum da burda bi terslik var demiştim. Bi anda aşkım sen nasıl istersen bebeğim sen nasıl istersen diyen insan gitti yerine kaba saba tuhaf bi kişilik geldi demişsin... Tezat burda canım. Sen adamın annesini evden kovalarsan o da sana ağzına geleni sayar ( o da senin anneni evden kovarsa sende ağzına geleni sayarsın)
Babannemlerin evinde soba vardı. Aynı sokakta otururduk. Ben kiyamazdim ya o yaşta kadın sobaya kova koyuyo kül boşaltılıyo falan. Dedem de huysuz olduğu için buz gibi olurdu evleri bize gelirdi. Bizde de soba olurdu önceleri. O sobanın başından kalkmazdi hiç. Cenesi de durmazdi Evet yardım da etmezdi. Bizle yemek yemezdi sonra acıktım derdi. Annem hiç evden kovmadi. Zaten yapmaz ama öyle bişiye kalkissa bile babam he canım deyip oturmazdi. Kim memnun değilse kapı orda derdi...
Bi de bu aşk peşinden koşup başka şehirlere gidip bi de yakınanlari anlamıyorum. Canım kimse söylemedi mi sana. Yapamazsın edemezsin Izmir nere Diyarbakır nere diye. Her yörenin soğan dograyisi bile farklıdır derdi annem. Anadolu güneydoğu doğu da böyle. Kışın sert geçer o yüzden yaşlı insanlar oğullarının yanına gelir. Eğer zorlanıyorsan şöyle bahçe kat ufak bi daire kiralayin oraya gelirler kışın.
Bi muddet sonra da onlarla ortak hareket edecek dikkat etİlk önceler hak veriyordu fakat son zamnlarda annem e biraz saygılı olsa.n hawalarında
simdi sana artistlenenler olucak ama ya hepsi tuzu kuru yada kendileri hayırlı esleri hayırsız evlat kendince muhattap olmayın eslerini araya koyuyolar sen bildiginden sasma bacım tek tavsiyem baska sehire gitme sansın yokmu2 yıllık evliyim
İzmir doğumlu diyarbakır gelini 2 yılı devirdik beraber neyse zaten demşn bunun ile ilgilli bi konu açmıştım
Bir konuda daha tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum konuya gelince
Kv dem 54 yaşında astım hastası dikkat ettiği süre bi sıkıntı yok ancak dikkat etmez ise baya kötü oluyor yani iyi olması onun elinde
Kp ise 65 yaşında ama psikolojik sorunları var görseniz 80 sanırsınız
Neyse sorun şu ki onlar karı koca köyde biz ise merkezde yaşıyoruz 2 saatlik bir mesafe var aramzda
Kv dem olacak kadın müsvettesi bizim ewde kalmak istiyor sürekli bi bahaneler bulut gelir kışın artık soba ile uğraşmak istemiyorum der çıkar gelir 5-6 ay insan gbi olsa tm diyece. Gelir bir odaya kurulur kp deride odasına istemez o da ayrı bi odaya koyulur su içtiği bardağı alıp yıkamaz temizliklerine titizliklerine dikkat etmezler her yemeği beğenmezler 5-6 ay kalırlar birlerede kalkip demezler ki alın şu üç krş ewe birseyler alın
Fatıralar ikiye katlanır ew kredisi ödüyoruz zorlanıyoruz umurlarnda değil
Mantık şu oğlumuzsan bakacaksın
Kawgalar ettim evimden defolun dedim
Ki def etmeme rağmen yüzüme güldü ve gitmedi bile tartstm olmadı bağrdm olmadı şuan yine bzdeler yeni yöntemim odamdan çıkmıyorum sofraya onlar ile oturmuyorum ewimi temzlemiyr yüzlerine bakmıyor umurlarında değil
Bir hafta sonra izmire kardeşimmin düğüne gidicem o kadar canım sıkkın hazırlık bile yapamadım abiyem bile hazır değil öle kös kös oturuyorum napıcam eşimde annem babam napıyım diyor e ben napıyım bu yüZsüzler ile bi akıllll
Bunlar genel şeyler yüzeysel bir derin ince konulara gşrsem agzın açık kalır hakkı varmı ewimi hızuru mu almaya bi akılllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?