• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp canıma kastları var bunların

Eşinizde aileside nasıl bir karaktere sahipseler artık birisi anne babası kovulur ses etmez diğerleri kovulduğu evde ısrarla kalır. Ben özel alana müdahaleye çok kızarım ev ev üstüne olmaz olmazda bu kadar çirkin üslup ve saygısızlık niye? Eşinizin anne babası onlar. Dua edin kendi gelininiz sizin gibi oğlunuzda babası gibi olmasın.

Yok artık, eşinin anne babasına defolun gidin mi dedin. Benim eşim benim bir dediğimi iki etmez, annesine babasına cok düşkün değildir, herkesten önce karım gelir mantığında bir adam ama ben annesine babasına defolun gidin desem herhâlde ben defolup giderim.

Yaşlılar hizmet bekliyor.
Köydeki evi satıp sizin yanınıza yerleşsinler sorun faturalar ev kredisi flnsa.
O parayı alıp kredinizi azaltırsınız?

Önce ki konunu okumuştum da burda bi terslik var demiştim. Bi anda aşkım sen nasıl istersen bebeğim sen nasıl istersen diyen insan gitti yerine kaba saba tuhaf bi kişilik geldi demişsin... Tezat burda canım. Sen adamın annesini evden kovalarsan o da sana ağzına geleni sayar ( o da senin anneni evden kovarsa sende ağzına geleni sayarsın)

Babannemlerin evinde soba vardı. Aynı sokakta otururduk. Ben kiyamazdim ya o yaşta kadın sobaya kova koyuyo kül boşaltılıyo falan. Dedem de huysuz olduğu için buz gibi olurdu evleri bize gelirdi. Bizde de soba olurdu önceleri. O sobanın başından kalkmazdi hiç. Cenesi de durmazdi Evet yardım da etmezdi. Bizle yemek yemezdi sonra acıktım derdi. Annem hiç evden kovmadi. Zaten yapmaz ama öyle bişiye kalkissa bile babam he canım deyip oturmazdi. Kim memnun değilse kapı orda derdi...

Bi de bu aşk peşinden koşup başka şehirlere gidip bi de yakınanlari anlamıyorum. Canım kimse söylemedi mi sana. Yapamazsın edemezsin Izmir nere Diyarbakır nere diye. Her yörenin soğan dograyisi bile farklıdır derdi annem. Anadolu güneydoğu doğu da böyle. Kışın sert geçer o yüzden yaşlı insanlar oğullarının yanına gelir. Eğer zorlanıyorsan şöyle bahçe kat ufak bi daire kiralayin oraya gelirler kışın.
Haklısınız kültür farkı çok büyük bir sorun. Ben İzmirli falan değilim ama ben de doğulu biriyle yapamam mesela. Kalabalıktan hoşlanmıyorum bir kere, yani şahsen kayınvalidemi uzun süre evimde ben de istemezdim. Çekirdek aile taraftarıyım zaten, enik cücük herkes karışınca evliliğin bir manası kalmıyor bana göre. Sonra büyükler ölüp gidince geriye kalanlar zorlanıyor, alışamıyor. Babaannemler ölünce babam epey bocaladı, çünkü bizi hiçbir zaman ailesi olarak görmemişti. Tek ailesi de toprağın altına girince bunalıma girdi adam. Ya babamla tek anım yok mesela benim, çünkü hiç yalnız kalamadık. Şu kaliteli zaman geçiriyorlar ya aileler, hani topluca müze gezmeler, sinemaya gitmeler, yemeğe çıkmalar olmadı evde oyun oynamak falan hiç yapmadık biz mesela onları. Bir lunaparka giderdik onda da halamın canavarları takılırdı peşimize. Kısacası hayatımdan koskoca bir baba çaldılar. Sırf bu yüzden hakkımı helal etmiyorum hepsine de. Şimdi de sülalede benim soğukluğumla alakalı dedikodu yapıyorlar, neymiş gitmiyormuşum hiçbirine sarılıp öpmüyormuşum falan iyi de ben hiçbir zaman ait hissetmedim ki kendimi bu çekirge sürüsünden hallice olan aile(!)ye.
Yani demem o ki bu konuda sıkıntılıyım, bunu bile bile de tutup da yapışık ikiz gibi ailesiyle yaşamak isteyen biriyle evlenemem. Evlenirsem de bile bile lades olur. yani benim gibiyseniz gidip de gelenekselci bir aileye eş olmayın.

Ben kp kv'deye en haklı ve ufacık bir serzenişte bulunsam bir daha gelmem deyip tripten tribe giriyorlar.En masum lafta bile kocamın suratı ağlamaklı bir ifade alıyor.sizinkiler oldukça tuhafmış.laçkalık sınırını aşmış durumları.

Onların evine ısıtıcı alın madem soba yakmamak için geliyorlarsa.
Elektrik parasının da yarısını ödersiniz, en azından evinizde olmazlar kafanız rahat olur.

Ailecek hepiniz bir garipsiniz,hepiniz hatalısınız.Kaç yaşında insanları evden kovuyorsun,onlar istenmedikleri yere zorla geliyorlar ne diyeyim bilemedim yani,aile ilişkileriniz inanılmaz saygısızca.Sen ne kadar sinirlensende onları kovmamalıydın,ne olursa olsun senden büyük insanlar ve ayıp denen bir şey var,defolun gidin denmez yani.Bu durumu eşinle konuşacaktın,tartışacaktın,gerekirse alacaktın eşyalarını evi terkedecektin bir süre ya da boşanmak istediğini söyleyecektin bir şekilde eşini ikna edecektin.Bu kadar uzun kalma olayına bir çözüm bulacaktı o da.İnsanları evden kovmak çözüm değil ki,kovdun da ne oldu?Onlarda da nasıl bir düşünce yapısı var çözemedim.İstenmedikleri yere gelip aylarca kalıyorlar zorla,kovduğun halde gitmiyorlar.Eşin desen ona diyecek hiç söz bulamadım,hem ailesi gelip aylarca kalıyor evde,karısı rahatsız oluyor haklı olarak ama bir çözüm bulduğu yok,karısı ailesini evden kovuyor sadece saygılı ol diyor başka bir şey demiyor.Kısacası inanılmaz bir ailesiniz,birbirinize saygınız yok.

yaşlı başli insanlara bağırip evimden defolun diyip kovdunuzmu!?
canınızamı kastettiler?? iftiramı attılar vs ki bu yaşlı insanlara en ağır,kötu sekilde davranıyorsunuz?!
eşiniz sizin annenizi defolun diyip evden kovsa naparsınız?!
eşiniz ne hayırsız evlatmişki anne babasına bu sekilde davranan biri'ne sesini cıkarmıyo!
benim anne babama o sekilde davranan kim olursa olsun pişman ederim bi daha da yüzüne bakmam hiç kusura bakmayin.

Kovmak mi o_O
uzuldum sana.....

madem kovuyorsun o kapiya vincle gelseler acmayacaksin

Kovmak ne demek ya ? Okurken çok üzüldüm iki yaşlı insanı evden kovmak günah . Bunları yapabildiğine göre kv senin kadar değilmiş . Eşindede iş yok tamam insan eşinide düşünmeli fakat hakaretler kovmalar fazla . Eşiniz sizin ailenizi kovsa ayrılırdınız .
Ayrıca arkadaşlar İzmir Diyarbakır diyede fark koymayın . İzmir'den gelen gelinde bakın evden kovmuş derler ...

Izmir'de dönen kadar bi şekilde gitmezler ise ben daha dönmem de kendimi misafir gibi hissediyorum de
eve isinamiyorum de
rahat değilim de
ve kararının ardından dur araya bir hafta mesafe özletir seni
Azcık ağla

Yorumlara yargılayıca tavırlarınız üzdü beni 50 yaş mı yaşlı ya detay landırayım istersen
Bu kadın kızıccak bazılarınız belki yine ama bu kadın ilk ewlendiğimz 4-5 ay boyunca hep 2 kızım bi yana sen bi yana onlardan bile iyi dawranıyorsun allah razı olsun senden diyen bir kadındı taki ben kullanıldığımı aptal yerime konulduğumu fark edince işler çığrından çıktı

Hayatımda duymadığm küfürleri duydum
Anneme babama kardeşlerime iftiralar
Görğmcelerim ile aramı bozma
Eşimin çok sewdiği yeğenine yalan şeyler söyleyip aramzı bozması
Ben salondayken onun beni yatak odamda sanıp kapıdan dikizlediğini gördüm

Kaynımın yurt kurs dersane parasını siz ödeyin dedi hayır deyince altınlarımı emanet ettiğmz ortak kuyumcudan bi kısım altınlarımı alıp taksit ödemişler sonradan haberim oldum

Para ları yok diye düşünmeyin
Bankadakş paralar mı
Kuyumcuda duran kğlcr altınlar mı

Dışar çıkıcaz eşime diyor sen tek git onu niye götürürsun

Eli ayagı tutuyor ben uykuda kalıyom tw izlerken şekerleme yaparken gelip uyandırıyor meyve yıkarmısın bana yada yemek haxırla elin ayagın tutuyor uykudan niye uyandırıyorsun

Astım krizi tutmadığı süre gayet canlı aktif
50 yaş yaşlımı allh aşkına peygamber aşkına

Eşim i yargılamayın bilmeden 4 kardeşler hepsi de illallah çekiyor bunlardan ne çoçukluk ne genclik birsey yasatmamışlar

Kaynım öğretmen olucak inş farklı bir sehirde okuyor buraya geç en azından daha yakın bir şehre gel diorum çünkü baya uzak bir şehirde diyor ki yok onlardan ne kadar uzak o kadar iyi elimden gelse okulumu uzatıcam daha sayıyım mıııı

2 yıllık evliyim
İzmir doğumlu diyarbakır gelini 2 yılı devirdik beraber neyse zaten demşn bunun ile ilgilli bi konu açmıştım

Bir konuda daha tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum konuya gelince

Kv dem 54 yaşında astım hastası dikkat ettiği süre bi sıkıntı yok ancak dikkat etmez ise baya kötü oluyor yani iyi olması onun elinde

Kp ise 65 yaşında ama psikolojik sorunları var görseniz 80 sanırsınız

Neyse sorun şu ki onlar karı koca köyde biz ise merkezde yaşıyoruz 2 saatlik bir mesafe var aramzda
Kv dem olacak kadın müsvettesi bizim ewde kalmak istiyor sürekli bi bahaneler bulut gelir kışın artık soba ile uğraşmak istemiyorum der çıkar gelir 5-6 ay insan gbi olsa tm diyece. Gelir bir odaya kurulur kp deride odasına istemez o da ayrı bi odaya koyulur su içtiği bardağı alıp yıkamaz temizliklerine titizliklerine dikkat etmezler her yemeği beğenmezler 5-6 ay kalırlar birlerede kalkip demezler ki alın şu üç krş ewe birseyler alın
Fatıralar ikiye katlanır ew kredisi ödüyoruz zorlanıyoruz umurlarnda değil

Mantık şu oğlumuzsan bakacaksın
Kawgalar ettim evimden defolun dedim
Ki def etmeme rağmen yüzüme güldü ve gitmedi bile tartstm olmadı bağrdm olmadı şuan yine bzdeler yeni yöntemim odamdan çıkmıyorum sofraya onlar ile oturmuyorum ewimi temzlemiyr yüzlerine bakmıyor umurlarında değil

Bir hafta sonra izmire kardeşimmin düğüne gidicem o kadar canım sıkkın hazırlık bile yapamadım abiyem bile hazır değil öle kös kös oturuyorum napıcam eşimde annem babam napıyım diyor e ben napıyım bu yüZsüzler ile bi akıllll

Bunlar genel şeyler yüzeysel bir derin ince konulara gşrsem agzın açık kalır hakkı varmı ewimi hızuru mu almaya bi akılllll
simdi sana artistlenenler olucak ama ya hepsi tuzu kuru yada kendileri hayırlı esleri hayırsız evlat kendince muhattap olmayın eslerini araya koyuyolar sen bildiginden sasma bacım tek tavsiyem baska sehire gitme sansın yokmu

Malesef yok çünkü eşim burdan ayrılmak istemiyor
Kendine verdiği bir sözü varmış mesldğini burda dewam ettirmek istiyormuş ffff

Back
X