- 19 Nisan 2014
- 4.378
- 12.752
Ama o da yapıp getirmek istemiş. Kendini yorgun hissetmemiş demek ki. Bu kadar kafanıza takacağınız bir şey yok. Hele şu dönemde tamamen kendinize bebeğinize odaklanın.Kadin yoruldu kac gundur onunda kolu rahatsiz dinlensin istedim ama bu şekil davraninca anlam veremedim
Esim kendisi cagirdi 1 hafta kv 1 hafta benim annem gelecekti annem hasta oldugu icin gelemediYooo hormonlardan değil.
Maalesef çok acayip bir ilişkiniz var.
Benim kayınvalide böyle bizim evde iş yapsa kocam da ben de rahatsız oluruz.
Eşiniz niye annesini uyarmıyor?
Umurumda degildi hic bisey ama bugun o israri ve benim sesimi bastirmasi beni cok sinirlendirdi yoksa mesaj attiginda yokta demezdim ama cok sinirlendimAma o da yapıp getirmek istemiş. Kendini yorgun hissetmemiş demek ki. Bu kadar kafanıza takacağınız bir şey yok. Hele şu dönemde tamamen kendinize bebeğinize odaklanın.
Uyuyamiyorum gunlerdir icmedigim sigarayi ictim bugun resmen vicdanim sizliyorAma o da yapıp getirmek istemiş. Kendini yorgun hissetmemiş demek ki. Bu kadar kafanıza takacağınız bir şey yok. Hele şu dönemde tamamen kendinize bebeğinize odaklanın.
Kusura bakmayın da eşiniz sizi hiç düşünmüyor mu?Esim kendisi cagirdi 1 hafta kv 1 hafta benim annem gelecekti annem hasta oldugu icin gelemedi
Aaa yanlış anladınız sanırım kv yan aprtmandq oturuyor sabah kahvaltıya gelip gidiyor bide aksam yemegine gelip gidiyor ben evde tekimKusura bakmayın da eşiniz sizi hiç düşünmüyor mu?
Hangi gelin sabahtan akşama kadar kayınvalide ile beraber rahat eder ki?
Çok sıkıcı.
2 yumurta haşlayıp önünüze koyamıyor annesinin pişilerini yediriyor size.
Dediğim gibi evinizde temizlik vs. yaptığı için aranızdaki o mesafe kalkmış.Umurumda degildi hic bisey ama bugun o israri ve benim sesimi bastirmasi beni cok sinirlendirdi yoksa mesaj attiginda yokta demezdim ama cok sinirlendim
Daha 9 ay gelecem diyor bide en iyisi kibar bi sekilde teşekkür ederip bidaha gelmemesi bu surecte cunku evimin huzuru kaciyorDediğim gibi evinizde temizlik vs. yaptığı için aranızdaki o mesafe kalkmış.
Teşekkür içinde hediye alıyım kimseyle kotu olmak istemiyorum bugun variz yarin yokuzDediğim gibi evinizde temizlik vs. yaptığı için aranızdaki o mesafe kalkmış.
Ben olsam aramızdaki mesafeyi yeniden düzenlemeye çalışırdım. Ama tüp bebek sürecinde değil, daha iyi olduğum bir dönem.
Pişi de getirsin, umrumda olmazdı. Yemezsem yemem, eşim yesin bana ne.
Fark etmez.Aaa yanlış anladınız sanırım kv yan aprtmandq oturuyor sabah kahvaltıya gelip gidiyor bide aksam yemegine gelip gidiyor ben evde tekim
Bozulacak bisey yok yaparsa yapsin temizligi gecici bi sure zaten ben esimin yaninda ayri benim yanimda ayri olmasina bozuluyorum yarin kesin gelecek zaten aceba eşime annesinin yaninda sorsammiki annen 16 yasina kadar seni mi bezledi diyeFark etmez.
Ben gene de her gün kayınvalide görmek istemem hele ki evde iş yapsa çok bozulurum.
Eşiniz nasıl çok iyi oluyor? Annesine ses etmeyip karısını bunaltan ezdiren adamlar iyi değil anlayın artık ya. Saygı değil bu, anneden ödleri kopuyor. Kayınvalideyi kırmak istemiyorum, eşimle aram bozulsun istemiyorum ee nasıl olacak peki? İçtiğiniz sigara eşinize kayınvalidenize değil, en masuma karnınızdakine zarar veriyor. Kayınvalideyi zaten kıramazsınız, eşiniz haddinizi bildiriverir gibi görünüyor buradan. Kadın kaç yaşına gelmiş arkadaşı çevresi yok mu niye her gün size sarıyor? Tamam fiziksel olarak zor ve hassas bir dönem geçiriyorsunuz ama inanın ki evde yalnız daha rahat olursunuz. Hamur işi falan abartmayın, bebek için kilo da çok zararlı. Doğduktan sonra bebeğinize de karışacak, onu yedirecek bunu içirecek uyku düzenine vs her şeyine karışacak. Bu adamlar kendinizden vazgeçecek, aman kocam üzülmesin yakarım bir sigara boşver hamileliği denecek kadar değerli mi ya?Esim cok iyidir herseyimi yapar destekcimde olur bazen ama konu anne olunca ses yok
Uffffff ictigim icin zaten vicdan azabi cekiyorum bu kadar sert konusmasaydiniz keskeEşiniz nasıl çok iyi oluyor? Annesine ses etmeyip karısını bunaltan ezdiren adamlar iyi değil anlayın artık ya. Saygı değil bu, anneden ödleri kopuyor. Kayınvalideyi kırmak istemiyorum, eşimle aram bozulsun istemiyorum ee nasıl olacak peki? İçtiğiniz sigara eşinize kayınvalidenize değil, en masuma karnınızdakine zarar veriyor. Kayınvalideyi zaten kıramazsınız, eşiniz haddinizi bildiriverir gibi görünüyor buradan. Kadın kaç yaşına gelmiş arkadaşı çevresi yok mu niye her gün size sarıyor? Tamam fiziksel olarak zor ve hassas bir dönem geçiriyorsunuz ama inanın ki evde yalnız daha rahat olursunuz. Hamur işi falan abartmayın, bebek için kilo da çok zararlı. Doğduktan sonra bebeğinize de karışacak, onu yedirecek bunu içirecek uyku düzenine vs her şeyine karışacak. Bu adamlar kendinizden vazgeçecek, aman kocam üzülmesin yakarım bir sigara boşver hamileliği denecek kadar değerli mi ya?
Arkadaşımın bebeği tek gözü küçük doğdu, öyle dikkatli bakılınca anlaşılır cinsten değil bildiğin çizgi şeklinde. Çünkü dayanamayıp sigara içmeye devam etti. Kaçıncı ameliyatı oldu saymadım. Organ oluşumu ilk üç ayda tamamlanıyor ondan sonra bebek kilo alıp büyüyor. İçtiğiniz sigara organ gelişimine zarar verebilir.
Şahit olduğum durumu yazdım, pişmanlık ömür boyu oluyor sonra. Sadece sigara da değil, stress üzüntü sıkıntı bunların hepsi etkiliyor anne karnındaki bebeği. Hamileyim deyip gerekmedikçe yardım kabul etmeyeceksiniz. Gelsin bir işin ucundan tutsun, yemeğe temizliğe yardımcı olsun derseniz maalesef sorun bitmez. Eşinize bunu kabul ettireceksiniz. Kimse gelmesin ben kendimi iyi hissetmiyorum huzursuz oluyorum deyin. Yemeklerinizi akşam eşiniz gelince beraber yapın ya da oturarak dinlenerek hazırlayın. Bu kritik dönemi atlatana kadar arada bir dışarıdan söyleyin. Ev yemekleri satanlar var. Temizlik için de haftada 1 yardımcı çağırın. Çözümü eşinizden beklemeyin, kontrolü elinize alın. Kimseyi kırmaya terslemeye gerek yok, kibarca ama kararlı konuşun. Teşekkür ederim ama artık gerek yok ben kendim halledebiliyorum deyin. Bakın ben akşamları yıkanırdım çünkü eşim gelince yardım ederdi. Karnım büyük duşakabin yüksek düşerim diye korkardım. Hele 2. çocuğumda vajinal varis vardı ayağa kalkabilmem 10 dk sürüyordu. Yine de her işimi yavaş yavaş oturarak dinlenerek yaptım, diğer çocuğumla ilgilendim. Annemle kayınvalidemle doğum yapacağım gün hastanede buluştuk.Uffffff ictigim icin zaten vicdan azabi cekiyorum bu kadar sert konusmasaydiniz keskeiyide ne yapiyim ne bi cikis yolu bulamiyorum lanet olsun duzenim alt ust oldu zaten yine gerildim
Bez bağlama falan.Duymamazliktan gelin dinlemiyormus gibi yapın.Baska konular açın.Arkadaslar merhaba uyuyamiyorum
Ben tup bebek transferi oldum bugun 10. Gunum ve 10 gundur kv geliyor yemege temizlige iyi hos Allah razi olsun ama esim yokken bisey yok esim varken beni opuyor kokluyor esim isteyken esim hakkinda hic iyi konusmuyor yok 16 yasina kadar altina bez bagladim yok su işten konusmuyor diye cikardilar is yerinde bi hastaliginmi var ondan mi konusmuyorsun diyip cikarmislar ve her defasinda ben onu kiz gibi yetistirdim gun icinde kendini ovup duruyor kaynanasinin hakkinda bana cok cektirdi diye butun cektigini anlatiyor 3 senelik evliyim ezberledim artik en sonunda dun dedim ki valla anne benim annemde cok cekmis ama hic babama bizlere sikayet edip soguttugunu gormedim dedim bana ne dese dedi ki ben soylerim kayinbabam nefret ediyor annesinden sirf bu dolduruslar yuzunden
En son olarak esim yarin yani bugun izinli tutturdu pisi yapacam diye ben esime dedim ki bitanem dolapta gozleme var yarin onu cikarirsin sen onu yeriz annemde yoruldu kac gundur dedim ama bi gorseniz ben konusurken lafimin ortasina atladi 3 kez oglum uyaninca ara ben pisi getiricem diye bide sesimi bastirmaya calisti neyse yolcu ederken esim yarin gozleme cikaricam dedi hala ısrarcı bi tavirla yine devam etti neyseki sabah gozleme yemek icin anlastik eve gitti kadin yarim saat sonra mesaj atti aynen soyle
S Anne: Sabah kalkınca beni çaldir hamuru mayaladim yavrum
[6/1 21:20] ben: Sen dinlen anne dolapta gözleme var
[6/1 21:21] s Anne: Hamuru yunurdum
En sonunda esime gosterdim ve patladim yeter artik diye malesef kavga ettik esimle annesini arayip konustuktan sonra uyuyamiyorum bebegime bisey olacak diye korkuyorum bana akil verin lutfen ben ne yapayım
Donup dolasip ayni konuya geliniyor inanin bunun gibilerini eskiden cok yaptim ve nedense hep pskologa giden ben oldum etkilendigim icin kendim gittim hep biride cikip demedi bende gidicem diye cunku sorunsuzlarBez bağlama falan.Duymamazliktan gelin dinlemiyormus gibi yapın.Baska konular açın.
Anne film izleyelim mi.Disari çıkıp gezelim mi diyin
Anne su yemeği yapalım.mi deyin.Konulari değiştirmeye çalışın.
Sqbqh ola hayır ola bakalimŞahit olduğum durumu yazdım, pişmanlık ömür boyu oluyor sonra. Sadece sigara da değil, stress üzüntü sıkıntı bunların hepsi etkiliyor anne karnındaki bebeği. Hamileyim deyip gerekmedikçe yardım kabul etmeyeceksiniz. Gelsin bir işin ucundan tutsun, yemeğe temizliğe yardımcı olsun derseniz maalesef sorun bitmez. Eşinize bunu kabul ettireceksiniz. Kimse gelmesin ben kendimi iyi hissetmiyorum huzursuz oluyorum deyin. Yemeklerinizi akşam eşiniz gelince beraber yapın ya da oturarak dinlenerek hazırlayın. Bu kritik dönemi atlatana kadar arada bir dışarıdan söyleyin. Ev yemekleri satanlar var. Temizlik için de haftada 1 yardımcı çağırın. Çözümü eşinizden beklemeyin, kontrolü elinize alın. Kimseyi kırmaya terslemeye gerek yok, kibarca ama kararlı konuşun. Teşekkür ederim ama artık gerek yok ben kendim halledebiliyorum deyin. Bakın ben akşamları yıkanırdım çünkü eşim gelince yardım ederdi. Karnım büyük duşakabin yüksek düşerim diye korkardım. Hele 2. çocuğumda vajinal varis vardı ayağa kalkabilmem 10 dk sürüyordu. Yine de her işimi yavaş yavaş oturarak dinlenerek yaptım, diğer çocuğumla ilgilendim. Annemle kayınvalidemle doğum yapacağım gün hastanede buluştuk.