Kv Sorunu Bitmiyor

yorulan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
165
76
28
32
Kızlar merhaba , yine ben.

Biraz uzun olacak ama buradan başka anlatabileceğim kimse yok.Yeni evliyim.Eşimle severek eğlendik.Birbirimizden epey farklıyız.Yetiştirilme biçimi olarak.
Ben göçmenim.Kendisi konyalı.

Benim ailem çok büyük bir aile değil.Onunkisi sırf kardeş yiğen anne baba 16 kişi.Bense 4.Her hafta bir akrabaya giderler.Gelenleri gidenleri bitmez.Kalabalık sofralara , kalabalık evlere alışmışlar.Bizde dayı teyze dışında kimseyle bir bağ yok.Yalnızdık hep kendi kendimize kaldık.

Asıl konuya gelirsem yapı olarak insanlarla mesafeliyim.Yalnızlığı bireyselliği daha çok seviyorum.Ve bu evliliğimde problemleri doğuran unsur.

Kayınvalidem pazartesi cuma hatim grubunu çağırmış.Beni de aradı sende gel diye , bende müsait olursam gelebileceğimi söyledim.Pazartesi gidemedim.Gece uyuyamadım ve yetişemedim.Yalnız yardım etmemi gerektiren bir pozisyon yok.6 Kişiler zaten ikram yapmıyorlar.Öylr bişey olsa elimden geleni yaparım.

Neyse bugün eşimi aradı kayınvalidem.Yorulan cuma gelicek mi dedi.Eşimde gelicek dedi.Bende kızdım benim adıma neden karar veriyorsun diye.Birde benim gitmemin bu kadar mesele olması ayrı bir canımı sıktı.Zaten bir önceki konumda anlatmıştım.Bazı hoşlanmadığım şeylerden dolayı bir haftadır gitmiyordum mesafe koymak için.

Geçen haftada yurt dışında ki görümcem aradı.Anneme niye hiç gitmiyorsunuz.Kendi annene her hafta sonu gidiyorsunuz.( kendi ailemle onlar kadar görüşmüyorum. ) Annem üzülüyor gibi şeyler söyledi.

Bende bugün eşime hepiniz aynısınız diye bu telefon konuşmasını anlattım.Anlatmamıştım çünkü.Eşimde bağırmaya başladı gidicem görüşücem ailemle sen onları haketmiyorsun , sana değer vermesinler.Üzülmesinler.Ben annem yerinde olsam bu kızı getirme derim senin için.Konuşucam hepsiyle sana minnet etmesinler gibi şeyler söyledi.( eşimin değer diye söylediği şeyi ben hayatıma müdahale ve baskı olarak görüyorum çünkü herşeyi çok biliyorlar.Muhtemelen eşimde konuşacak.Bu konularda nettir. )

Şimdi kızlar ben cuma gideyim mi ?Ve ne yapmalıyım.Istiyorlar ki hep beraber olalım.Her gün telefonla tek tek hepsini arayayım.Akşam yemekleri yiyelim sabah kahvaltılarına gidelim.Bende eşimle başbaşa olmak istiyorum.

Yanlış isem beni aydınlatın lütfen.Sıkıldım bu mevzulardan ne yapayım ben ?
Teşekkürler şimdiden.

Onların istediği kadar sıklıkta görüşmeyin derim çünkü böyle bir yaşam sizi mutlu etmez ve onları buna alıştırırsanız ömür boyu öyle olmak zorundasınız fakat hiç görüşmemezlikte edilmez böyle bir yaşantı da eşinizi çok rahatsız eder ve aranızda ciddi sorunlara yol açar boşanmaya kadar gider.Siz orta yolu bulup buna onları da eşinizi de alıştırmaya çalışmalısınız tatlı tatlı...

Ben olsam gitmezdim. Gitmek istemiyorsan zorla gitme onlar istedi diye. Sonra hep istediklerini yapmak zorunda kalirsin. Insan güzellikle söyler "kızım gel bak gelinimi herkesle tanıştırayım benim çok hoşuma gidiyor" falan dese eminim koşa koşa gidersin de bu ne böyle çocuk gibi ebesinin nikahindaki kizina bile şikayet ediyor ve o da ne hakla seni arıyor böyle şeyler söylüyor? Ben aileme ona gittiğim kadar gitmiyorum, bir daha iki taraflı dinlemeden yargilamak için beni arama demen gerekirdi.
Sinir oldum şunlara bak ya

Eşime ben düzgünde söylesem cümlede ailesiyle ilgili bir şey duyar duymaz sinirleniyor maalesef.

Ne yapıcam bilmiyorum yarın gitmesem daha büyük sorun olacağından eminim.Zaten bu baskılar beni daha çok uzaklaştırıyor.

Evlendiğim ilk yıllar aynı şeyleri bende yaşadım ve anladığım tek şey gitmek istemeyip gittiğiniz zaman sadece kendinize kötülük yaptığınız,canınız istemiyorsa gitmeyin bırakın size yapınıza alışsınlar,sizi böyle kabullensin eşiniz ve ailesi.Yoksa birgün biyer de patlayıp yeter artık diyorsunuz bune diyorsunuz.Evet onlar buna alışana kadar eşinizle de sancılı dönemler geçireceksiniz ama inanın bana sonun da alışacaklar, benimkiler gibi.Dediğiniz gibi “değer veriyoruz” adı altında yaptıkları tek şey yönetmeye çalışmak, istedikleri gibi yaşamamız vs vs ama evlendik diye hatimlerine,günlerine, arkadaşlarına herşeylerine ayak uydurmak zorunda değiliz..

Bilmiyorum gerçekten sadece biraz rahat bırakılmak istiyorum.Bunun içinde mesafe koymam gerek.Siz ne kadar sürede atlatıp aştınız bu konuyu.

Anladigim kadarıyla hem Konyali bir ailenin gelinisiniz hem Konya'da yaşıyorsunuz. Hele merkezse burdaki kv ler gelin yaristirmayi cok sever mesela seni sordular yoksun orda demi acayip bozulur .Senle kanli bicakli olsa bile dışarıya gelinim beni cok sever imaji vermeye çalışırlar. Yemeleri icmeleri günleri hic bitmez.Hatim gunu arkadas gunu akraba gunu .Siraya koyarlar hem gunduz hem aksam gezmesine yetisirler .Seni cok iyi anliyorum cunku ben de Konyaliyim .Ama senin gibi zorlanmiyorum cunku sınırlarimi en basta çizdim. Kv demi severim o da beni sever ama surekli arayip hadi gelin hadi biz geliyoruz demez.Gorusecegimiz zamanlari esim ve ben belirleriz.Her hafta gitmeyiz de cunku ben calisiyorum esim de cok yogun calisiyor .Ararlarsa da işimiz var der geceriz .Benim ailem de bir saat uzakta oturuyor 3 aydir gitmiyoruz mesela.Ama hadi gidelim desem götürür esim .Esinin senin adina karar vermesi cok kotu bir durum bence konus aslinda ben seve seve giderim ama benim adima konusman beni hice saymak ve kisiligime hakaret diye.

Bilmiyorum gerçekten sadece biraz rahat bırakılmak istiyorum.Bunun içinde mesafe koymam gerek.Siz ne kadar sürede atlatıp aştınız bu konuyu.

Ben 5 yıllık evliyim ve inan son 2 yıldır rahatım,çünki ben aptal gibi istemesemde her hatmine,her gününe ,her misafirine gittim,her işine koştum,gitmediğimde şikayetler kocasını doldurup onunda eşime söylemesi,eşimin gelip bana söylenmesi evde sürekli huzursuzluk ve bende hep istemesemde yaptım bazı şeyleri..ne kadar gittimse hep daha fazlasını istediler,gittiğimde yaptığımda hiç bizaman gözlerine görünmedi.Sonunda tavrımı koyup gitmemeye başladım,eşim yanlız gitti ben gitmedim şimdi doğru düzgün görüşmüyorum aynı sitede oturuyoruz aylar oldu belki görmediğim.ve o kadar pişmanımki keşke en başta tavrımı koysaydım mecbur değilim herşeyine koşmaya deseydim, yinede buna şükür.

Konyada değiliz ama bütün çevreleri burada istanbulda çok akrabaları dostları komşuları var bitmiyor yani.Ama çok doğru söylediniz.Ben kayınvalidemin ağzından duydum bunu.X gelinin hiç gelmiyor dedi bana gibi.

Benim de tam olarak istediğim bu.Saygı ve sevgiyi koruyarak çok içli dışlı olmamak.Ama kayınvalidem.üzülüyormuş.

Tek bildiğim şey çok yıpranacaksınız mücadele edeceksiniz biraz siz onlara uyacaksınız biraz da onlar size uyacaklar..

Olan yine size ve evliliginize olacak Allah kolaylık versin..

En güzel yillariniz çekişmelerle sorunlarla geçecek... çok kötü bir tablo çizdim ama gerçek bu malesef aynısı benim basimda..

Benim de tam olarak istediğim bu.Saygı ve sevgiyi koruyarak çok içli dışlı olmamak.Ama kayınvalidem.üzülüyormuş.

Kv deniz üzülmesin diye sizmi üzüleceksiniz,gidince de siz üzülüyorsunuz.Sizi kim düşünüyor ? Malesef saygı da sevgi de kalmıyor böyle yaptıkları için, en baştan alışmaları gerekiyor yoksa çok yıpratıcı oluyor bazı şeyler,inanın günlerine gidip orda kadınlar dedikodu yaparken içlerinde ben kendimi o kadar çok sorguladım ki ne için buna katlanıyorum diye.

Benim eşim de konyalı. Onun ailesinde de vardı bu geldin, gelmedin kavgası. Kısa dönem de olsa aynı şehirde yaşadık. Pat diye eve gelmeler, sürekli cagirmalar, bi de araba kullanmayı bilince günlere servisçilik yapmamı istemeler... Hiç bana göre değil. Farklı bir şehire geldik de kurtuldum. Sonra da aradın aramadın mevzusu oldu. Yıllardır hiçbirini aramıyorum. Öyle cok rahatladım ki. Yilda 4, 5 kere görüyorum yetiyor bana. Yüz verince astarını istiyorlar.

Kesinlikle onlarin isteklerine gore sekillenmeyin ama cok kati olarakta degil zamanla asilaya asilaya alisacaklar bizde yasadik bunları düzene girio zamanla ins sizinkide girer

Aynen öyle hiç tanımadığım insanlarla kayınvalidemin tanıdığı diye muhattap olmak istemiyorum.Bu gelin gösterme merakını bir türlü kabullenemiyorum.

Inşallah artık yorulup bıkarlarda geldi gelmedi mevzusu biter.

Inşallah sizde bende kurtuluruz.Artık evliliğimi ve kendimi sorguluyorum.Evlilik bu mu diye

Ayni durum bndede vrdi (halen var tabi ). Gdip geliyodm sonra bi ara gitmedm aramstm ole snrda bana telfnd sole dedi smdimi aklma gelmiss aramak digrki gelinler gbi deilmsm fln filan canm cok skldi bidaha ne arardm ne gittim 1 ay ole gecti 1 aydn sonra hamile oldugumu ogrendm tabi ne hayrli olsuna aradi nede geldi dusuk tehlkem vrdi kanamam oluyodu aramadida kendi annem geliyodu 2 3gunde bi evmi temzliyodu yemegimi yapiyodu ( ha ama soncta benm annem ne ypmasada kiymetli o taraf olur es icin ).neyse iste 1 ay gecti kurtj olcm tabi esimin annesi kardeside geleckms soledi bana kndi annem geldi onun annesi geldi yatas verdi doktor odaya girdik tabi ben hc konusmadm kurtj oldum ciktk eve geldik yne kendi annem geldi eve 2 saat durul gitti aksamada kv geldi durdu birzz iste bu zmndn basladi esim anneme gdcn hatta sbh oraya birkcm is cikisi alacam seni dedi tbi krsi geldm istemiyodm bole olmsini kavga ettk ya esimi karsima alip kavga etmeye aramzn yuvmzn bozulmsini izlecm yada gidp gelcm okdrr dusundmki okdr agldmki ne zmn gdym desem esime olan sevgm engel oluyo bana gdmedm nyse kabullndm smdi bizden ckmiyooooo hafta ici gece gunduzz burda kaliyo hsfta sonuds gidiyo eve halen burdaa bende bunaliyom napacgmi blmiyom gozumde yas kalmdi tukndm artk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…