Kv ‘ nin oğluma davranışları

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba hanımlar,
sıkıntımı sizinle paylaşmak değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Kv oğluma son zamanlarda bize geldığinde veya biz kv nin evine gittiğimizde yaramazlık yapmasın diye mesela çamaşır makinasına dokunsa içinde karga var dıyor, perdesini çekiştirse sinek var orda diyor , yani kısaca çocugum istemedıgı hareket yapdıgında böyle kargaydı sinekdi arıydı korkutarak çamaşır makınasından uzaklastırıyor. Bu şekilde yaramazlık yapmamasını sağlamaya calısıyor.buda benım canımı sıkıyor daha once esımı uyardım annesıne soyledi anne cocugu korkutma dıye, bende muhabbet arasında söyledım anne korkak olur yapma dedım. Biraz zaman yapmadı sımdı gene basladı ve benım canımı cok sıkıyor bu konu. Oğlumu korkutarak yaramazlık yapmamasını sağlamak bana sağlıklı gelmıyor. Dogruyu soyleyebılır makına bozulur oglum yapma vb. Ama ısrarla o sekılde uzaklasdırıyor oglumu , konustugumuz halde devam edıyor kale almamıs gıbı anlıyorum ben ve bu yuzden gıtmek ıstemıyorum gelmesınıde ıstemıyorum. Bu konu çözülmeden. Ben yanlıs mı düşünüyorum kv ye nasıl bu davranısını bıraktırabılırım. Aklıma gelen cok yakınız bızı görüp cagırdıgında oglumu korkuttugun ıcın gelmek ıstemıyorum anne cocuk etkılenıyor mu desem hanı bu yuzden gelmeyecegımı bılırse belkı yapmaz dıyorum veya alıp karsıma cıddı cıddı konussammı ? Icıme dert oldu resmen ve uyuyamadım bıle rahatsız oluyorum bu davranısından. Esım mı konussa ne yapsam bılemedım. Sizler neler yapardınız. Bu arada oglum 2,bucuk yasında.
Zaten kv ıle arama mesafe koydum baska sebeblerden hergun gorusmekde ıstemedıgımı bıldıgı halde bahane ıle hergun kapımı calıyor bozmuyorum buyur edıyorum ama böyle davrandıgı ıcın artık kabul etmek de ıstemıyorum benim ciddiyetımın farkında degıl sanırım. Sürekli cocuga karga gelır vb oglum bıle artık karga dıo yanı siz olsanız ne yapardınız ?

Gereken sınır çizilmemiş belli her gun kapını neden çalıyor mesela hem 2.5 yaşındaki çocuğu böyle saçma sapan korkutmak ne demek
Bir de eşine falan bırakma çocuğunun her an başında oluyorsundur zaten kv oyle konuşmaya başladığı an lafıni yarıda kes ve düzelt hayir oğlum bozulabilir karga ari vs yok deyip siz annesiniz sınırınızi net cizin lütfen

Burda karga var dediğinde çocuğu alır “bak oğlum karga yok, babaanne şaka yapıyor. Ama çocukların buna dokunması tehlikeli olabilir, canın acıyabilir, o yüzden bakalım ama dokunmayalım” derdim. Gözünün önünde birkaç kez bunu yaparsanız muhtemelen yalancı konumuna düşmekten hoşlanmayacaktır. Çocuğunuz küçük değil, kuralları anlayabilecek yaşta.
yok bu yöntemi uygulayamam diyorsanız bir gün “anne korkutma çocuğu, gece kargalı kabuslar görüyor” diyebilirsiniz.

Ben her zaman büyüklere karşı saygıdan taraftariyim. Ama burda kayınvalideyi iyice bir bozarim. Insanca kaç defa söylenmiş. Yok anlamak istemiyorsa anlayacak dilden kafasına sokmak lazım. Her gün gelmesine de gerek yok. İşi yok galiba

Bir kere söylemişsiniz yapmamış, yine söyleyin..
Açıklayın anlatın, hatta diyin ki, anne çocuk babaannene güzellik dediğinde karga diye ağlamaya başlıyor, gelmek istemiyor.

Aynı binada mı oturuyorsunuz? Yani çok sık görüşmemek çare gibi görüyor. Görüştüğünüz vakitlerde de kv nizin dediğinin tam tersini söyleyin doğrusunu yani. Hayır oğlum burada böcek veya arı yok ama oralara dokunulmaz deyin kv niz de bi garezi yoksa hatasını anlayıp yapmamaya gayret gösterir.

Bence abartmissiniz kadınlar ne dese batıyor gelinlere ya iyikide kayınvalide olmayacağım...sinek karga falan çocuğunuzun psikolojik etkileneceği bişey degilki bunlar...hadi dese hayalet var Casper var kocaman yılan var falan ..kadın bunları bile düşünüp sinek demiş ..

Arkadaslar zaten bende hergun görüşmek istemıyorum mesafe koydum kötüde olduk bu yüzden ama biraz anlayıssız davranıyor. Bahaneyle kapıyı calıyor cocuga sütburger aldım cocuga sunu aldım vb gıbı acıyorum actıgımda da dırek ıcerı gırmeye basladı musaıtmısın demıyor kı. Daha once mesafe koydugumda soruyordu musaıtmısın dıye ama zaman gectıkce bırakıyor ve aynı davranıyor. O ne zaman cocuguma böyle dese ıcım darlanıyor benım. Etkılı bırsey soulemem gerek yoksa duzelecek gıbı degıl. Benım ıstemedıgım seyı ısrarla yapar. Cunkı ogluna cok düşkün benide cok sevmez. Bı kıskanclık var yanı

Bende onu mu korkutsam acaba böyle yapmaya devam edersen torununu senden uzak tutarım dıye ?

İşi yok aynen elinden gelse hiç çıkmayacak bızım evden malesef

benim oğlum sizinkinden bı kaç ay küçük :)
parkta yolda falan hep böcek, salyangoz, çizgili yılan, tırtıl, solucan falan arariz. karga uçtuğunu görse gak gak diye baslar benimki otmeye karga ucuyo anne der.

kayınvalidem de benim oğlumu korkutarak uzaklaştırmaya çalışır ama genelde işe yaramiyo çünkü oglum taniyo seviyo onun korkunç göstermeye çalıştığı şeyleri. boşuna korkutma o korkmaz bilmiyo öcüyü ya da o sinek sever falan diyorum.

bu evde bunu yapmana izin veremem. bu evin kuralları var ve sen de uymalisin demesini söyleyin kendi evinde. sizin evinizde de zaten kurallar vardır. siz de kendiniz o şekilde uyarirsiniz olur biter. eski kafa işte kolay kolay degismiyo nolcakmis ki diyodur o da kendi kendine.

Bencede basit gelıyo kı sürekli dile getırıyor yada kızdgmı bıldıgı ıcın yapıyor benmle ugrasmak ıcın dıye dusunuyorm. Pekı tekrar yapmasınımı beklemelıyım bırsey söylemek ıcın ?

biz bunun kural olduğunu tehlikeli olduğunu anlasin diye korkutmuyoruz konusuyoruz. anlasa zaten yapmaz deyin isterseniz.

eğer inadına yapıyosa sizle uğraşmak için açıkça deyin. çocuk tehlikeli şeyleri yapma yaşını geçene kadar görüşmeyelim birbizimizi kirmaya gerek yok diye. açıkça uyarmis olursunuz. Allah yardımcınız olsun. benim kaynanam senede bir maksimum iki kez gelir kaldıramıyorum. o kadar kafasına buyruk ve rahat ki. her gün gorsem kesin deliririm ben

Çok begendım çok guzel cevap ama bunu söyleyemem eşimle kötü oluruz.

o zaman siz oglunuzla konuşup korkuttuğu şeylerin korkulacak şeyler olmadığını gösterip ogretin:)
ben kreşten alıp eve götürürken zorlanmamak için yollarda hep yılan kedi böcek arıyorum. yoksa eve gidemiyoruz ordan oraya koşup duruyo

Allah yardımcınız olsun. ama hayvanların ise yaramadığını görünce öcü gibi biseye gecerse o da zor olur sizin için. benim kaynanam sinekten böcekten öcüye terfi etti Allah'tan çocuk ne olduğunu bilmiyo da bos bos bakiyo

"oğlum sizde karga var, kargayla yaşıyorsunuz sanıyor ve sizi de öcü bilecek yakında. " diyebilirsiniz. Ya bir arkadaşın dediği gibi kv öyle söylediğinde lafını bölüp doğrusunu anlatım çocuğunuza. Bu yaşlarda olanlar bilinçaltına yer ediyor dikkat edin ve yalnız bırakmayın kv ile. Torununun uzaklaştığını duymak ve hissetmek zoruna gidecektir diye düşünüyorum.

En azından çocuğa siz bakıyorsunuz bir düzeltme yapabiliyorsunuz itiraz ederek, ya birde benim karşı komşum 2 torununa döverek bakıyor acaip sinirli bu çocuklar sonra nasıl bir birey olur artık siz düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…