- 7 Ocak 2016
- 10.317
- 49.721
- 598
Yanlış anlamayın gercekten beni. Ama 3 milyon işsizin olduğu bir ülkede "iş soran" insanlara çok kızıyorum.Yanlış anlamayın beni lütfen ama niçin çalışmıyorsunuz? Özel bir durumunuz falan varsa özür dilerim şimdiden ama ben bu devirde çalışmayan insana çok kızıyorum. Çocuğunuz da büyümüş epey.
Sizi tenzih ediyorum. Soruyu bundan ötürü sordum zaten. Özel ve zarurî bir sebebi varsa -sizinki gibi- diyecek bir şeyimiz elbette olamaz. Ama siz de takdir edersiniz ki çalışma imkânı olduğu hâlde niyeti olmayan, kocam eve para getirsin diyen kadınlarımız da var maalesef. Ve ben onlara çok kızıyorum müsaadenizle...Yanlış anlamayın gercekten beni. Ama 3 milyon işsizin olduğu bir ülkede "iş soran" insanlara çok kızıyorum.
Artık anlayın ki "neden çalışmıyorsun?" Sorusu
"Sütün yetiyor mu"
"Neden çocuk yapmıyorsun"
"Neden evlenmiyorsun " soruları gibi haddini aşan ve karşıdakinin asabını bozan sorulardır.
Mesela ben 4 senelik eğiitim fakültesi mezunuyum. 4 senedir de işsizim. Tam 4 senedir.
O sebeple çalışamıyorum.
Finlandiyada mi yaşıyor bazı insanlar anlamıyorum. Işsizlik oranlarıni benden başka duyan yok galiba.
Yanlış anlamayın gercekten beni. Ama 3 milyon işsizin olduğu bir ülkede "iş soran" insanlara çok kızıyorum.
Artık anlayın ki "neden çalışmıyorsun?" Sorusu
"Sütün yetiyor mu"
"Neden çocuk yapmıyorsun"
"Neden evlenmiyorsun " soruları gibi haddini aşan ve karşıdakinin asabını bozan sorulardır.
Mesela ben 4 senelik eğiitim fakültesi mezunuyum. 4 senedir de işsizim. Tam 4 senedir.
O sebeple çalışamıyorum.
Finlandiyada mi yaşıyor bazı insanlar anlamıyorum. Işsizlik oranlarıni benden başka duyan yok galiba.
Anne seni seviyorum ama biraz yalnız kalmaya da ihtiyacım var.
Böyle bir cümle çözer belki meseleyi.
Paraya çok ihtiyacım yok.Bana cevap yazmamışsınız ama kendimce bi noktada açıklama yapmak istiyorum. Eğitiminize, beklentinize, mezun olduğunuz bölüme göre bir iş bulamayabilirsiniz bu devletin büyük bir ayıbıdır bu noktada size hak veriyorum ama maksat hayatını idare edeceğin parayı kazanmaksa sırf para kazanmak için çok fazla iş kolu mevcut. Sizi tenzih ederek söylüyorum hayatınızın içinde değilim çünkü ama mesleğimle ilgili iş bulamıyorum diyerek yıllarca özellikle paraya çok ihtiyaç varken evde oturmak bana doğru gelmiyor.
Paraya çok ihtiyacım yok.
Arabam var. Bankada birikmiş param var. 3 sene çalıştım. Az çok birikimim var.
Benim derdim para kazanmak değil.
Benim derdim çalışmak.
Kendimi köreltmek istemiyorum. Yoksa bulaşıkçılik da kapı gibi iştir. Ama paraya ihtiyacı olan icin iştir.
Eşim bulaşıkçılık yapmama zaten kesinlikle rıza göstermiyor. Babam da göstemiyor. Benim de gönlüm razı değil zaten.
Ben egitimini aldığım bir işte az paraya çalışırım. Benim niyetim tecrübeli eleman iken körelmemek. Yok olmamak.
Daha büyük olay olur ayol sen ne diyorsun ehehe
Gider oğluna ağlar, "Benim ne zararım var oğlum, eşin beni istemiyor, köşemde oturuyorum öyle. Zaten yalnızım, sizden başka kimsem yok" diye. Konuşarak anlatamazsın.
Vallahi bu da ihtimal dahilinde tabi
Ben böyle yapmıştım başka bir konuda ondan tavsiyeye döktüm.
Kayınvalidem ikinci çocuk konusunda insan üstü bir ısrar içindeydi.
Kesinlikle kendisiyle bu konu dışında konusamiyorduk. Yeri geliyor menkıbeler yeri geliyor özlü sözler, halk masalları, atasozleri, falancanın bir çocuğu varmış da ölmüş hemen gitmiş bir düzine çocuk yapmış ana fikirli örnek olaylar derken bir gün şöyle dedim kibarca.
Anne bu konuyu o kadar çok soyluyorsun ki artık seninle iletişim kurmak istemiyorum.
Iletisimi de asgariye indirdim. Vazgeçti boğucu dayatmalardan.
Ne hissettiğini samimi ve net bir sekilde art niyetsiz söylerse olur belki kim bilir...
İletişimi asgariye indirmenin belki payı olmuştur sizde, çünkü hem söylemişsiniz hem de dediğinizi yapmışsınız. Kayınvalideniz de kararlı tavrınızı gördüğü için vazgeçmiş. Şimdi konu sahibi görüşmek istemiyorum dese de onu uygulamaya sokamayacak muhtemelen her an dipdibe oldukları için.
Kayinvalidenize bi hoppy icin arayin, bu konuda destekle derim yalniz oldugu icin esi olmadigi icin ve arkadaslari yok mu? Kayinvalidenize yasit bi ortam olusturun derimArkadaslar daırelerımız yanyana kv ile eşi yok. Ve her fırsatta bızde aynı evde yaşıyor gıbıyız. Çocuk yokkende aynıydı. Şimdi çocuğumuz oldu daha çok geliyor.her akşam kv ile oturuyoruz. Gün içindede oğlum uyanık oldugu heran bizimle. Hiç rahat bırakmıyor. Taşınalım diyorum eşim ben kiraya gidemem diyor. Diyorum buranın kirasını alır oderız. Annemı bırakamam diyor. İdare edıceksın kadın sıkılıyor tek basına ne yapsın baska vb. Bir suru laf ınanın 3 yıldır ıdare edıyorum ama artık evımde birgünümüde onsuz gecırmek ıstıyorum. Evde oldugum her an bızımle. Hergunde dısarı cıkamıyorum esım hergun dısarda ne ısımız var dıyor. Dıyorum annenlemı oturuyum hergun gene aynı laflar. Bı kac gun aıleme gıdıp kalmayı dusunuyorum belkı esım bıraz daha anlar ne kadar bunaldıgımı baska ne yapabılırım lutfen fıkır verın cok bunalsım evımde kıracı gıbı oturmaktan. Sürekli gözü üstümde rahat hareket edemıyorum.
Kv size gelmeden siz gidin hiç size gelmesine fırsat vermeyin işinizi yemeğinizi geceden yapın sizin neler yaşayıp neler hisseddiğini anlar belkide azıcık mesafe koyar....her geldiğinde neden kapıyı açıyorsunuz duymadım duştaydım sokağa çıktım yada telefonda konuşuyordum ailem ile müsait değildim derseniz mahcup olur anlar galibaArkadaslar daırelerımız yanyana kv ile eşi yok. Ve her fırsatta bızde aynı evde yaşıyor gıbıyız. Çocuk yokkende aynıydı. Şimdi çocuğumuz oldu daha çok geliyor.her akşam kv ile oturuyoruz. Gün içindede oğlum uyanık oldugu heran bizimle. Hiç rahat bırakmıyor. Taşınalım diyorum eşim ben kiraya gidemem diyor. Diyorum buranın kirasını alır oderız. Annemı bırakamam diyor. İdare edıceksın kadın sıkılıyor tek basına ne yapsın baska vb. Bir suru laf ınanın 3 yıldır ıdare edıyorum ama artık evımde birgünümüde onsuz gecırmek ıstıyorum. Evde oldugum her an bızımle. Hergunde dısarı cıkamıyorum esım hergun dısarda ne ısımız var dıyor. Dıyorum annenlemı oturuyum hergun gene aynı laflar. Bı kac gun aıleme gıdıp kalmayı dusunuyorum belkı esım bıraz daha anlar ne kadar bunaldıgımı baska ne yapabılırım lutfen fıkır verın cok bunalsım evımde kıracı gıbı oturmaktan. Sürekli gözü üstümde rahat hareket edemıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?