- 10 Mayıs 2022
- 1.045
- 603
- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
Cok iyi yapmissiniz biseyleri yoluna sokmanıza da sevindim. Insallah bende kv icin basariririm bunu.Ben bunu kendi anneme bile zor aşıladım maalesef. Yani eşimin bir hafta sonu tatili var ise zart diye kapı çalıyor bir bakmışım annem. Ne arayan ne soran. Sonuçta annem olabilirsin, bu evime sürekli çat kapı gelebileceğin anlamına gelmez. Insanın müsait olduğu olur, olmadığı olur. Veya eşimle tam dışarı çıkacağım çocuk tam biraz büyüdü, evde bunalmışım, çat kapı annem ve ablam geldi. Ay üstüne tamam neyse oturdular, ablam demez mi ki yemek yiyelim açım. Ya dedim biz dışarı çıkacaktık tam, dışarıda halletsene ya da evde geç kalıyoruz. Başka zaman olsa başım üstüne de akşam oluyor.40 yılın başı dışarı çıkacağız başbaşa. Sonra ablamda bi tripler, kızmalar, gittiler. Kendisi arkadaşıyla çıkacakmış, geç kalırmış. Enterasan anlayışsız, bencilce bir şeyler. Öyle böyle haber vermeden gelmemeleri konusunda bayağı anlattım ettim, sonunda vazgeçtiler. Zaten evlenmeden önce de kapı çalmadan içeri dalardı annem. Özel hayata saygı öğrenememiş maalesef. Sonradan kazandı bunu biraz. Eşinizin de anne bak daha yeni evlendik, başbaşa da vakit geçirmek istiyoruz, her akşam her akşam bizim için zor oluyor. Tabii ki gelebilirsin, bu gelme demek değil, ama gelmeden önce eşimi arayıp da müsait misiniz diye ona sorman lazım. Bu evin hanımı o sonuçta. Işten gelip de yorgun olduğu oluyor veya dışarı çıkmak istediği oluyor. Birlikte vakit geçirmek istediği oluyor. Aramızın bozulmasını ister misin? Istemezsin, o yüzden bu konuda daha anlayışlı olmanı bekliyorum annecim. Gibi bir şeyler demesi lazım. Veya ben direkt kayınvalidemin yüzüne gelmeden önce haber ederseniz sevinirim demiştim baştan. Veya eşimi arayıp sorarlardı bir şey olduğunda. Eşim de gelip bana söyleyince dedim ki, madem seni arıyorlar sen gideceksen git. Beni arayıp soran olmadı niye geleyim? Ben davet ediliyorum, ama sana soruluyor. Eğer benimle konuşmaktan imtina ediliyorsa madem gelmeyeyim, dedim. Eşim de konuşmuş beni arayıp sorarlar mesela şimdi. Bunları baştan düzeltmek lazım.
Bu konuda annemleri cok seviyorum bana kinuma firsati veriyolar eşime karşı asla ben cagirmadan gelmezler. Ozlerlerse davet ederler gidemixeksek biz cagiririz musaitsek. Ozel günlerde haftasonlari hicbiri aramaz. Balayindayiz esimle kv gunun 3 vakti aradi napiyosunuz diye o zamandan nem kaptim o kadindan o zamandan basladim soylenmeye.
Annem 1 kere bile aramadi artik ben aradım. Hatta esimin annesi arayinca surekli anneme dedim sen niye hic aramiyosun kv ariyo elli kere diye güldüm böyle günlerde arayip rahatsiz edilmez sen ararsin diye bekledim dedi.
Olması gerekende hu diye düşünüyorum zaten