KV moduna mı giriyorum

Yaşıt olsa ne olacak?

Sizin gibi neden oğlumun sevgilisinin ailesiyle hala tanışmadım diye kafasında kuran bir anne babayla, çocuklarına saygı duyan böyle triplere girmeyen anne baba bir değil. Çok ayıp yani sevgilisinin ailesiyle niye tanıştırmıyorlar diye triplenmek. Bunu türkiye'de bile aileler yapmıyorlar. Anca yüzük takılıp, evlenme konusu kesinleşince aileler tanıştırılır, bu düzen bu şekildedir.
Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .

Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Ailelerin ne zaman tanışacağı ilişki yaşayan iki insanın beraber vereceği bir karar. Siz güzelce söylemişsiniz, onlarda doğru zamanın geldiğini düşündüğünde tanıştırırlar zaten.

Kızın ailesini yemeğe alıp sizi hiç almamaları konusunda evet haklısınız ama hemen kısasa kısas yapmanıza, ortalığı germenize gerek yok. Zamana bırakın biraz, daha nişanlı bile değiller.

Kızın size davranışları nasıl o önemli bence. Güler yüzlü mü, kibar mı?

Şöyle ki siz ortamda sürekli işte yemek yapayım arkalarına toplayayım hizmet edeyim modunda takılırken kızın ailesi daha Relax genç kafasında olabilir rahatça içip eglenebilir ya da Hristiyan oldukları için Noel kültürleri de olduğundan daha eğlenceli geçebilir şahsi algılamayın bence
Biz de çünkü çocuklar ve aileler arasında daha keskin sınırlar bulunuyor ve ortam daha sıkıcı gergin olabilİyo
Onlarda her şeyi açıkça konuşup daha arkadaşça bir ortam oluyor
Benim bir arkadaşımın da yabancı sevgilisi vardı ve kızın annesi ile her şeyi konuşabilirken Türk olan ailesini hiçbir şekilde dahil etmiyordu
Ben buna bağladım

Gülücüğü başlığa attım

Yani kızın ailesi aile de siz bezirganbaşı mısınız, kız ailesiyle tatil geçirmek isteyebilir de sizin oğlanın canı yok mu nedne istemiyor ... buz gibi bir hanımköylü yetiştirmişsin ablacım hayırlı olsun:halay:
Ben ne olursa olsun eşitlikten yanayım, diğer aile de acaip, kız da acaip ne de olsa Alman işte Almanlar ve kazmalıkları diyorum da oğlunun aklı nerde:110:

Valla çok haklısınız ben olsam bu kadar susmazdım. Tam kaynana mı olur benden😁

Benden de olurmuş valla onu fark ediyorum konuya gelen yorumları okudukça. Ama hakkımı da yedirtmem, maşallahlık gelinim; iki aile arasında da adaletli yürüttüm davetlerimi. Ha elbette kendi anacığım babacığım yerine koyamam ama annemleri çağırdımsa, ertesi haftaya da kvleri çağırdım. E şimdi eşim de ağaç kovuğundan çıkmadı; ben annemlerle tatillerde takılacağım full, evimin kapıları bir onlara açılacak; öbür yanda kv oğluna "Oğlum senin de bir anan var, hatırlatırım!" dese, gayet hak veririm.

Aileleri tanıştırma işi ok hani o çiftlerin zamanlamasına bırakılsın ama bi zahmet de adil gidilsin. Bunu müstakbel gelin akıl edemese, oğlanın söylemesi lazım. Geleceğin kv adayıyım, şimdiden öğretsem mi benimkine naapsam :KK70:

Esimle birlikte yaşasak bizim ailelerde tanismazdi acikcasi gerekli bir sey degil haklilar.
Bizim ailelerde evlilik surecinde bir araya geldiler mecburen onun disinda 10 senedir evliyiz ve aileler 10 kere bir araya gelmemişlerdir Turkiyedeyken bile.

Benim ailemle tatile vs gittik esimin ailesiyle gitmedik ama deger vermedigimizden kaynakli degildi.
Ha eşimin annesi de bizi kahvaltiya cagirip kahvalti hazirlamiyordu 😄😄😄 ayni sizin kafada demek ki ama bunlar size deger katmaz kaybedersiniz.

Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .

İşte bu tavırlarından dolayı davet etmiyorlardır. Bunu anlamak zor olmamalı.

Bir şeyi on kere yazmaya gerek yok. Oğlunun sevgilisinin ailesiyle tanışmadı diye tutuşan bir insanla kimse vakit geçirmek istemez çünkü çekilmez biridir bu kişi. Sevgililerken hele böyle 25 gibi genç yaşta sevgililerin ailesi tsnıştırılmaz. Kaç yaşına gelmiş bir yetişkin bu tanıştırılma işinin anca iş evlilik noktasına gelince olacağını kavrayamamış birisin.

İnsanların sana saygısızlığı yok. Neden ortada evlilik vs yokken senle sıkça görüşsünler, evliler bile eşlerinin ailesi bayramdan bayrama görüyorlar.

Tatiller kafa dengi eğlenceli kişilerle yapılır. Yemek davetleri de öyle. Avrupalı rahat rahat yolculuk yapıyor, evi dağınıkken yemeğini öylesine hazırlıyor. Belki sadece tek çeşit şeyi yiyorlar.

Bence biraz eksik empati yapıyorsunuz. Herkesin kendi hayatı evet, ama iki ailenin de yılbaşı için davet edilmesi insani nezaket açısından daha doğru olmaz mıydı? Eğer kızın ailesinin evine davete gidecek olsalardı sorun yok. Özel olarak davet edilmiş olurlardı neticede. Ama kızın ailesini kendi evlerine çağırmışlar. Burada oğlunun da kendi anne-babasını davet etmesi daha doğru olurdu. Bu biraz dışlamak gibi..

Tabi konu sahibi siz yine de çok anlam yüklemeyin. Ben burada hatayı kız da değil, oğlunuz da buldum açıkçası. Üstelik daha sevgililer, evli falan da değiller. Resmiyete dökülmüş bir şey olmadığı için basit bir aile takılması olarak düşünün.
Yani tabi bir tarafın ailesi davet edildiyse nezaketen diğer tarafın ailesi de davet edilebilirdi bu konuda haklısınız. Ama bu durum biraz da ailelerin tanıştığı senaryoda geçerli gibi geliyor bana.

Çağırması gereken kişinin konu sahibinin oğlu olduğu konusunda da haklısınız.

Ama verdikleri bir karar için ne yapılabilir ki? Sonuçta kendi hayatları. Gidip neden onları çağırdınız da bizi çağırmadınız diye sitem etmenin, yapılan şeyler üzerinden kıyaslama yaparak değer biçmenin faydası olacağını sanmam. Ben bunu biraz müdahelecilik olarak görüyorum. Kişi kendi istediği takdirde istediğini yapabilir. Tekrar söylüyorum, konu sahibesinin oğlunun nezaketen kendi ailesi ile de plan yapması tabi ki daha iyi. Demek istediğim buydu.

Ailelerin tanışması evlilik yolunda bir adım gibidir. Henüz düşünmüyor olabilirler bence müdahale etmeyin. Kızın ailesiyle de tahminimce arkadaş ortamında gibi takılabiliyorlar ama türk aile yapısında bu buluşmalar pek eğlenceli olmuyor maalesef. Aslında gençleri bir arada olmaktan itenler kesinlikle bizim büyüklerimiz. Kızın türk kültürüne önyargılı olması da muhtemel. Siz biraz rahat olun onlar da olur. Bu triplere devam ederseniz size gelmek ya da sizi çağırmak sadece mecburiyetten olacak üzgünüm

henüz evli bile degiller, kiz istemese hic gelmezdi. Insanlar biraz da bu yüzden evlenmiyorlar. kimsenin anasiyla akrabasiyla gereksiz sorumluluklara girmemek icin. sizde evlilik yok, nişan yok. soylemese bir kizla yasadigini haberiniz bile olmazdi.
yani bu durumda ne ayibi ne daveti gerekir ki?
sahsen ben sevgilimle beraber yasadigimda annesiyle vs ugrasmak aramak etmek istemezdim. ailesiyle plan yapmak istediğim bir erkek var onla da zaten evlenicem. eski sevgililerimden böyle bir talep gelse koca bayramimda yani kendi ailemle ve sevgilimle olmak varken sadcee beraber yasadigim sevgilim pozisyonunda birinin ailesiyle kutlamak gercekten istemezdim.
ha diyeceksin benim oglum niye onun ailesiyle diye, davet edilmistir. kiz plan yapmıştır gitmistir yani. bu da onun problemi. ayrica siz yurtdışında yasayan bir türksünüz. inancli biri misiniz ki christmas yemegini kendi gelenegi oldugu icin veren annesi varken size gelsinler? bayramda da siz çağırırsiniz olur biter:)
bence büyütmeyin. dedigim gibi anneyi babayi cok sayip gelenek görenek ayip saygisizlik vs diyecek insanlar olsalardi ayni evde 1,5 sene nikahsiz yasamazlardi.
salin gitsin. ne zaman ki resmi olarak gelininiz olur o zaman alinip gucenmeye başlarsiniz
Bencilce değilmi kizin anasi babasi sayiliyor görüşülüyor bizle değil
Evet sorun oğlumda deseki ailemizde çağıralım belki bu sefer kiz trip ataçak .
Zaman ne getirir belli olmaz nasil başlarsa öyle gider .
Ben sadece onlarin beş dakika ayak üstü görüşülecek insan değilim .
Evlilikte de aynisi düşünürüm ,adaletli olunmali .
Her kesin annesi babası var niye bir tarafi küstürelim.

Elbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani
Siz alkol vs tuketiyor musunuz? Eğer tüketmiyorsanız hassasiyetiniz varsa rahat edemezler yanınızda öyle bir mevzu da olabilir

Istemeden üzülüyorum ,genel olarak insanlar sevdiği kişilerle vakit gecirmek isterler .
Demekki bize ayni hissetmiyorlar
Ya çok tatlısınız, ben sizi anlayabiliyorum zaten 🌸 Ama yine de bence bunu bu şekilde görmeyin. Zaten gelip sizle de görüşüyorlar anladığım kadarıyla. Büyük ihtimalle kız kendi ailesi ile plan yapıyor, oğlunuz da buna uyuyor. Böyle kıyaslamalarla kendi zihninizde sorunlar yaratmayın, ilerde iletişiminizi etkiler. Normalde sizinle çok plan yapan biri miydi? Bana sanki normal hali bu gibi geldi de ondan soruyorum

Gülücüğü başlığa attım

Yani kızın ailesi aile de siz bezirganbaşı mısınız, kız ailesiyle tatil geçirmek isteyebilir de sizin oğlanın canı yok mu nedne istemiyor ... buz gibi bir hanımköylü yetiştirmişsin ablacım hayırlı olsun:halay:
Ben ne olursa olsun eşitlikten yanayım, diğer aile de acaip, kız da acaip ne de olsa Alman işte Almanlar ve kazmalıkları diyorum da oğlunun aklı nerde:110:
Hanimköylü olmuş gerçekten .birde eşim benimle alay ediyor ,.
Cat kapi git otur masaya diyor .

Olgun hanımefendi keyifli akıllı kadınsanız girmezsiniz o moda .Hiç yakışmıyor kimseye.Bence dışarda buluşun bı kahve vs için kizada anneden çok böyle keyifli bir biçimde yaklaşın derim ben.Talepkar insanı kim sever adı ister anne ister sevgili ister kayınvalide olsun.Bende öyle olacağım neşeli kendi hayatimla meşgul ve dert vermeyen cinsten .Hanımefendi olgun kadın densin istiyorum .Offf bıktım genemi geliyor değil.

Kizin ailesiyle konu sahibesinin oglu tanisiyor, hatta tatil geciriyor bu kisim dogru degil yani. Konu sahibesinin derdi sanirsam adam yerine konmamak ve gayet de hakli.
:110:

Konuyu açan kişi ailelerin tanışmamasıyla ilgili siteminden bahsetti. Kızın ailesiyle ve erkeğin ailesi tanışmıyormuş. Bu tanışmayı bekliyormuş ve istiyormuş konuyu açan kişi. Bu tanıştırmalar anca iş ciddiye binince gerçekleştirilir. Ortada hiçbir şey yokken bu beklentiye giren kasıntı, tripli biriyle neyin tatiline gidilip neyin yemeği yenilecek.

Kızın ailesiyle geçirdikleri yılbaşı gecesiyle konuyu açan kişiyle geçirecekleri yılbası gecesi aynı mı olacak.

Konuyu açan kişiyle zaman geçirmek istemiyorlar ama saygısızlıkları yok. Bayram gibi zamanlarda bile sevgilinin ailesiyle görüşmezsin hem de bir buçuk yıllık ilişkide. Bunlar çok bile görüşmüşler.

Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Aileyle yılbaşı kutlanıyorsa iki aile ortak olabilirdi. Senin oğlan elden gitmiş ablam

Bence siz haklısınız. Muhtemelen Noel diye hristiyan tarafla bir etkinlik düzenlemişler ama o zaman size de sonrasında bir yılbaşına yada yeniyılın ilk yemeği olsun gibi bir şey için çağırmaları gerekir. Aksi halde ayrım yapıyorlar çok tuhaf.

Adil olmalılar arada bir husumet tatsızlık yoksa.
Size kapıdan uğrayıp sürekli karşı tarafı ağırlamaları bana da üzücü gelirdi.
Şahsen ben oğlumla açıkça konuşurdum. Kırıldığımı da belli ederdim. Siz de bir gün başbaşa kahveye çağırın söyleyin.
Bilsin. Bazen erkeklere açıkça söylemeden kalın kafaları almıyor.

X