• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kp ye bayramda ziyâret...

Çok geçmiş olsun umarım iyisinizdir, bebegin ile birlikte.
Benimki de öyle sinsi olduğu için kimse inanmıyor yaptıklarına. Ama bazı erkekler vardır anne babası ne yaparsa yapsın her şekilde onları haklı görür onlara hak verir, işte benimki ondan. Bizim de boyle acı bir tecrübemiz olsaydı ne olacak kadın bla bla bla diye tutturmazsa ben de ne olayım. Seninki geç de olsa görmüş. Allah ıslah etsin böylelerini. En iyisi mesafe.
Cok şükür iyiyiz canım. Ama sayelerinde piskolojim bile bozuldu. Bir taraftan diyorum ku iyiki gitmisim hep birlikte yuzlerini görmüş olduk. Esimde nasıl haberdar oldu annesinin bu yaptiklarina yakin arkadaslarimiz var onun esi anlatmış içine çok batmis çocuğun. Sonrasında eşimde geldi annesini yakin goz hapsine almış bir-2 tartisirlarken yakaladim velhasil oda gördü şimdi zorlamıyor gidelim vs. Bayramda gitmeyecegiz mesala. Dedigin gibj ne kadar uzak o kadar iyi. Sanada cok geçmiş olsunm eşinde görür inşalalh biranönce

Cok şükür iyiyiz canım. Ama sayelerinde piskolojim bile bozuldu. Bir taraftan diyorum ku iyiki gitmisim hep birlikte yuzlerini görmüş olduk. Esimde nasıl haberdar oldu annesinin bu yaptiklarina yakin arkadaslarimiz var onun esi anlatmış içine çok batmis çocuğun. Sonrasında eşimde geldi annesini yakin goz hapsine almış bir-2 tartisirlarken yakaladim velhasil oda gördü şimdi zorlamıyor gidelim vs. Bayramda gitmeyecegiz mesala. Dedigin gibj ne kadar uzak o kadar iyi. Sanada cok geçmiş olsunm eşinde görür inşalalh biranönce
Senin adına çok sevindim arkadaşım, bazen kendileri görmek istemiyor objektif bakamıyorlar. Inşallah benimki de aydınlanır bu konuda. Gerçi hicbir zaman baskı yapmıyor, ama yeri geldiğinde onları çok savunuyor. Psikolojim iyi değil çocuğa da yansıyor ister istemez. Allah hepimize yardım etsin.

Senin adına çok sevindim arkadaşım, bazen kendileri görmek istemiyor objektif bakamıyorlar. Inşallah benimki de aydınlanır bu konuda. Gerçi hicbir zaman baskı yapmıyor, ama yeri geldiğinde onları çok savunuyor. Psikolojim iyi değil çocuğa da yansıyor ister istemez. Allah hepimize yardım etsin.
Sen piskolojinj saglam tutacaksin cocugun için gerisi gelip geçici. Piskoloji olayi mahvediyor insani ve ister istemez yavrularada yansıyor Dogumdan sonraki ilk ay anlamadığım gun ve gece kalmadi ve durumu fark eden esimin halalari ise el attilar ve onlar yanima geldiler destek oldular. Allah onlardan razi olsun. Ben akıllandım kimse yüzünden üzülüp bebeğimide strese sokmanin anlami olmadığını gördüm. Sende bosver kimse senden ve cocugundan daha değerli değil

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Her iki haftada bir gittigimizde onun o asik suratına maruz kaldık ailecek. Benim çoluğun çocuğum var, insan gururuna yediremiyor. Eşim her şekilde onu haklı görüyor. En sonunda 4 sene bitiminde ipleri salmaya karar verdim.

Gitmek istemiyorum eşim de zorlamıyor, onlar geldiğinde benim evimde ben onlara öyle davransam değil evime gelmek yolsa görse selam vermez eşimin ailesi. Hep fedakarlık yaptık da ne oldu?
Tam tersi ne kadar ödün verdiysem o denli kötü karsilandim orda.
Ozamn hiç bunları kafana takma herkz bir gün yaptıklarını öder canım

Ilk günden beri bana baskı yapmadı ama ben ayıp olur diye her zaman gittim, çocuğunu götürdüm, artık tak etmeye başladı, sen nasıl davranıyorsun orda peki?
Kv kişisi ile konuşmuyorum zorunlu olmadıkça iş yapmıyorum evinde sofra yemek yardımı vb . Biraz da surat yapıyorum

Eşinizin kardeşi sizi sevmeyebilir ama toplum içerisinde bunu hissettirecek tavırlar sergiliyor da eşiniz de buna sessiz kalıp birde kardeşini savunuyorsa bende mümkün mertebe aynı ortamda bulunmak istemezdim.

Ama bayram ayrı, bayramda gidip diğer biraya gelme durumu olacak zamanları en aza indirirdim.

Eşinizle aranız aileler yüzünden bozuksa bayramda ziyaretlerine gider misiniz? Eşim gelme diye defalarca belirtti. Ama o gidecek. Ben kızımla gitmeyi düşünmüyorum. Kaynım bizi orda istemiyor. En son gittiğimizde sorunlar yaşadık. Kv kp ile de soguguz bu ara. Ne yapsam bilemedim. Içim hiç soğumuyor onlara karşı. Annem de sen kaynina degil anne babaya gidiyorsun ayıp olur diyor... ama her gittiğimizde beni orda istemediğini belli ediyor.
Siz ne yapardınız bu durumda? Teşekkür ederim.
YAhu kayın kim ya kayına bak sen gelinlere de bulaşır olmuşlar.
Suratına bakmayın sallamayın siz anne babaya hürmet gösteriyorsunuz dış kapının mandalı o.
Ama aranızda sevgi saygı kalmamışsa gitmeyin tabi
, eşiniz de sizin ailenize öyle davranabilir

Aman yarabbi kaynı ile problem yaşamak hiç duymadım allah kolaylık nasip etsin... hareketlerine takılmayın o yok gibi davranın ... benimde eşimin iki kız kardeşi var düşman başına dahi vermesin rabbim ben konuşmuyorum evlerinede gitmiyorum ama kayınvalidenin evinde denk geliyoruz yoklar gibi davranıyorum konuşmuyorum hiç kv kp yaşlı oldukları için gitmeyi tercih ediyorum eşim gitmesem ses etmez ama yanlız göndermekte istemiyorum zor ya insanlar neden böyleki ne var hoş sohbet yaşansa gidilse...

Eşinizle aranız aileler yüzünden bozuksa bayramda ziyaretlerine gider misiniz? Eşim gelme diye defalarca belirtti. Ama o gidecek. Ben kızımla gitmeyi düşünmüyorum. Kaynım bizi orda istemiyor. En son gittiğimizde sorunlar yaşadık. Kv kp ile de soguguz bu ara. Ne yapsam bilemedim. Içim hiç soğumuyor onlara karşı. Annem de sen kaynina degil anne babaya gidiyorsun ayıp olur diyor... ama her gittiğimizde beni orda istemediğini belli ediyor.
Esin gelme demis daha neyi sorguluyosunki

Eşiniz de gelme demiş siz neden hala muallaktasınız anlamadım gitti?

Ne oldu da kaynın seni istemiyor ve kocan kardeşini haklı görüyor

Öyle ama gitmeyerek ellerine koz agızlarına laf wermis oluyoruz.

iş yerinden bi abi var, bazen dertleşiriz. bilir eşimin ailesini. bana hep eşini sakın yalnız yollama, o sana gelme der ama içten içe sana kinleşir sen gitmeyerek eşinin gururunu kırıyorsun der.. görümcem varken gitmiyorum ama yokken gidiyorum bende

iş yerinden bi abi var, bazen dertleşiriz. bilir eşimin ailesini. bana hep eşini sakın yalnız yollama, o sana gelme der ama içten içe sana kinleşir sen gitmeyerek eşinin gururunu kırıyorsun der.. görümcem varken gitmiyorum ama yokken gidiyorum bende
4 yıl hep gittim ancak kendimi gurursuz ve yüzsüz olarak görmeye başladım git gide, dengem bozuldu. Kv gelin gelin diye israr ediyor, gittiğimizde kaynım bozuk atıyor. Annesi ağzını açamıyor. Biz ortada kalıyoruz gibi hissediyorum. En iyisi gitmemek diye düşündüm. De annem bayram olacağı için karşı cıktı. Tabi orda ben neler yaşıyorum görmüyor.

4 yıl hep gittim ancak kendimi gurursuz ve yüzsüz olarak görmeye başladım git gide, dengem bozuldu. Kv gelin gelin diye israr ediyor, gittiğimizde kaynım bozuk atıyor. Annesi ağzını açamıyor. Biz ortada kalıyoruz gibi hissediyorum. En iyisi gitmemek diye düşündüm. De annem bayram olacağı için karşı cıktı. Tabi orda ben neler yaşıyorum görmüyor.

kaynana gelin diyorsa oğluna da bir höst diyecek o zaman ... bence gitmeyin eşin yanında olunacak,aman mahçup olmasın,arada kalmasın denilecek bir adam değil sonuçta... kendini iyi hissetmediğin ortama girip ruhunu daraltma derim

kaynana gelin diyorsa oğluna da bir höst diyecek o zaman ... bence gitmeyin eşin yanında olunacak,aman mahçup olmasın,arada kalmasın denilecek bir adam değil sonuçta... kendini iyi hissetmediğin ortama girip ruhunu daraltma derim
Valla aynen oyle ruhum daralıyor çok doğru bir tabir. Kv hem karnım doysun hem pastam dursun kafasında.
Oğluna ağzını açmaz ama bize ısrarın kralını yapar üzülen ben olurum. Çünkü eşim de takmıyor. Tek huzuru bozan bensem orda gidip de ağızlarının tadını kaçırmaya gerek yok bencede.

Bak işte erkekler çok farklı düşünüyor bizden hepimiz biliyoruz ki aileler ne yaparsa yapsın erkekler asla ailelerinden wazgeçmez. Haklısın deseler bile içten içe hep ailelerini hakli görürler. Biz de ailemizden wazgeçmeyiz erkekleri de anlamak lazım. Evliliği sürdürmek için ortami idare etmek gerekir

Bak işte erkekler çok farklı düşünüyor bizden hepimiz biliyoruz ki aileler ne yaparsa yapsın erkekler asla ailelerinden wazgeçmez. Haklısın deseler bile içten içe hep ailelerini hakli görürler. Biz de ailemizden wazgeçmeyiz erkekleri de anlamak lazım. Evliliği sürdürmek için ortami idare etmek gerekir

aslında bizlerde vazgeçsinler atsınlar istemiyoruz. bana yapılan onca şeye rağmen kötü olmalarını istemem asla ama eşlerimiz de biraz bizi savunmalı, zaten savunsalar biz duracağız :)

Back