Kv Kp ve delirmek üzere olan ben

Canım açık açık söylemelisin , ben iş yerinde çok yoruluyorum daha kolay yemekler yapabilirim bu yorgunluğun üstüne ama sen ne istersen yapabilirsin senin de evin tarzında kırıcı olmadan.

İşten 5te değil de 9da gelme durumun yok mu? Ben işim var diyerek süreyi uzatıyorum.. Eşimi arar, siz yemek yiyin ben yemeyeceğim beklemeyin derim.

Bir de normalde eve yardim eden adam bile anasi babası gelince elini her isten cekip hizmet bekliyor nedense. Benim esim cok yardimcidir normalde ama kv kp lohusayken 1 haftaligina ziyarete geldiklerinde elini hiçbir seye sürmedi. Kavga ettim agrim var acim var dedim beyfendi lütfetti bi iki bisey yapti. Bu seferde kayinvalidem oglusunun eli sicak sudan soguk suya girmesin diye benim esime söylediğim her seyi kalkti kendi yaptı.

Yap koca bir tencere kuru fasülye, her akşam üstünden yiyeceğiniz kadar al ısıt. 4-5 gün götürür sizi.Bir gün pilav bir gün makarna. Yanına salata veya cacık. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.

İlahi nirra :) güldürdün beni çok mantıklı aslında :) bende diyorum beklemeyin diye yeni acıktık diyor. Akşam 5 te öğlen yemeği olur mu ?
ben olsam çat diye
anne yaa sen neden hiç yemek yapmıyorsun herkesin kv si ne güzel yemek yapıyor
sende yapıver de yiyim vs. derdim

Gorumcenin çocuklarına bakıyorlar ve sizde tatile geliyorlar ne kadar saçma kızları tatile yollasın o zaman bizim kaynana da gorumcemin çocuklarına bakıyo bana en ufak yardımı yokken bu halimle taşıyıp eve aldığım şeyleri de canim istediği yani yiyip gidiyor :)

Kvnin yaptiğı güzel yemek yok mu? Sende ondan iste, anne geçen yaptığın şu yemek çok guzelde esimde özledi de yapsın. İşten cıkmadan 1-2 saat önce ara anne bugün şunu şunu planladim ben hemen çikamiyorum, sen yapmaya başla de, eksik birsey varsa bir bak ben gelirken alayim de. Evde de isin yogunluğunu patronun gıcıklığını vs. anlat. Fırsat varsa da işten geç çıkın. Haftasonu da temizliğe başla onun da eline ver toz bezini senin pesinden toparlasin. Ama herseyi tatlilikla rica etki yapsın. Ara ara da tesekkür et.

kv ve kp yemek yapmazlar o zaman mutfak alışveriş onlar harcar para harcamama derdindeler sen yap sen harca allah yardımcın olsun sabır dilerim

Canım çok üzüldüm ya, kv ve kp kerim sanırım %98 gelinlerine acımıyorlar.
Yap çorba yap makarna yesinler hiç kasma.
Eşine de söylersin tükendim die yaşadıklarını anlat.

Hah süpersin konu sahibi aynen devam.
Hergün eve geç gitmelisin bence.
Haftasonu içinde şimdiden bi etkinlik bul ki zor yemekler yaptıramasın sana uyanık kv.

Ya cidden dehşet içinde okudum. arkadaşım eşin bunlara nasıl izin veriyor??? Sen ev hanımı olsan bile bunlar ağır gelir ki nedir bu yahu yok ekşili köfte yok bilmem ne şaka gibi.

Eşinin tepkisi ne?

Aksamdan kv ne deki „Anne burası sizin eviniz sayılır, çekinme gir mutfağa, akşama kadar beni beklemeyin aç kalıyosunuz, hem oğlun anneyemeklerini özlüyor oda mutlu olsun”
Çok güzel bir cevabı gerçekten dikkate almalısın yada oğlu annesine dedin şuraya geldin bir yemeğini yıyemedık anne sunu sunu yaşta yıyelım desın birde ben hep su mantıkta giderim kardeşim o bu su ne düşünüyor ne değil sen ne diyorsun bana gore anne baba misafir değildir ben görmüyorum makarna pısıreceksem makarna kahvaltı hazırlıyıp yumurta kıracaksam bu dur..o yüzden kendınızı germeyın uzmeyın oluruna bırakın bir gün hazır yeyın bir gün kahvaltı başka şeyler yemek istiyorsa mutfağı kıtlemıyorsunuz kalksın yapsın değil mi...

Empati yaptım. Bir hastalanırdım valla, off ayy vayyy diye işten gelir gelmez öğürüp yatardım ben olsam. Biraz tiyatro hiç fena olmaz!

Ben çok vurdum duymazım sanırım
Böyle konular gördükçe yapıp yesinler yemezlerse açlıktan ölsünler kafasındayım
Beni düşünmeyeni düşünmem , bencil insana ise müdahale bile etmem
Yaparsa yer , bu kadar .
Benim evim otel mi tatil ne alaka
Tatil yapıp kafa dinleyecekler diye kimseye hayatı zindan etmeye gerek yok

Kibarca kirmadan durumu anlatsaniz cok yoruldugunuzu. Veya anne yemegi istiyor canim deseniz. Senin yemeklerini ozledim diyin. Baktiniz tepki verdi ertesi gunun yemegini hazirliyorum diye girin mutfaga mutfaktan cikmayin. Cay vs ikram etmeyin oyalanin mutfakta yemegi yaparken. Onlar rahatsiz olsun bu durumdan.

Eşiniz ne yapıyor bu arada, mutlaka görüyordur bu durumu. Akşamları mutfağa girdiğinde,bir bakış atmanız yeterli olur bence. Eşinizin annesi babası, mutlaka gelip kalacaklar istiyorlarsa ama bu anlattığınız da 'insan kullanma' oluyor.
Yerinizde olsam, kayınvalidemle önce kendim anlayacağı şekilde konuşurdum. "Annecim veya her neyse,bizimde işyerinde işler çok yoğun bu ara en azından akşamları gelip hazır bir kap yemek, bir sıcak çorba içebilirim" diye gelmenize çok sevindim diyebilirsin samimi bi şekilde söylersen yardımcı olacaktır. Eğer bu şekilde alçaktan gelmenizi anlamazsa bu kez eşinizle, annesinin de en azından gündüzleri kendi yemeklerini halletmesi gerektiğini konuşursun. Hatta pişirmişken biraz fazla yapıp akşamı da kurtarabiliriz diyebilirsin. Sana da yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…