• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv, kız kardeş ve eş

bu kv ler hamilelik zamani gelinine yardım etmek icin geliyor ama daha cok iş cikartiyor...
canını sıkmak istemem ama daha bunlar iyi hele ki lohusalik zamani illa ki gelecekler bilmislik yapacaklar...cocuk ac cocuk hasta cocuk soyle cocuk boyle....
sen de napcasin duymicaksin kafana gore davrancaksin hamileligin tadini cikartcaksin
esine soyle bi aksam seni yemege cikartsin ya da gezdirsin bi hava al
kiz kardesin sana ev islerinde yardim etsin
hamilesin sen yahu gelmis koca kiz yarsim etsin sana
kaynanan da hamile hamile kendine bakitmaya mi gelmis ne ayip...
sekeri varsa var yatalak mi degil gitsin kendine kendi baksin yahu bu bazi kaynanalarin kendilerine bakitma meraki ne zmn bitcek acaba

Baştan öyle bi zemin hazırlamışın sonuçlarına katlanacaksın. Müsait deil ev diyecektin. Kardeşine “ eşim rahat edemem diyor” die kabul etmicektin . Kv ile kocan konuşacaktı “ eşim rahat edemez anne “ diyecekti.
Neden senin yanındalar şartları bilmem ama başta kabul etmicektin.
Aynen.
Bu saatten sonra biz ne yapabiliriz ki sana?
Ya da ne diyebiliriz?

Kolay gelsin valla basa gelen cekilir de idare et ne diyelim baska

Hadi kaynana adı belli yani ama kardeşe noluyor acaba ?
Gelmiş eve çökmüş maddi olarak yardim da etmiyor böyle kardeş olur mu ya ?
Açıkçası böyle kardeşi evimde tutacagima yaşlı ve şeker hastası kaynanayi tutarım daha iyi.
Hiç olmazsa kadın da azcık utanma görgü var eve alışveriş yapmış öyle ya da böyle bir şey yapma çabasında yani kardeşte o da yok direk yıkılmış eve.

Herkes hata yaptığını yazmış. Peki tamam hata yaptın kabul etmekle ama bundan sonra ne yapacaksın? Benim biraz tuhaf yöntemlerim var kendim için mesela bodozlama bunalıma girerim herkesi başımdan atmak için daha doğrusu girmiş gibi yaparım :) yerinde olsam bunalıma girerdim biraz rapor falan alır yataktan çıkmaz ya da eski Türk filmlerinden kafamı kaldırmazdım veya roman okurdum. Hayattan bıktığımı kimseyi görmek istemediğimi falan söyler kocamdan herkesi göndermesi için yardım isterdim. Ya da elinden geliyorsa doğa içinde bi tatil köyüne belki de bir arkadaşın yanında kalırdım. Senden artık fayda gelmeyeceğini anlayınca herkes toz olurdu

Ayrıca temizlik islerini de pislik içinde oturmam diyorsunuz da esaslı bi ders vermeniz lazım ama bunlara.
Ben olsam salardim her şeyi pislikten boğulsunlar.
Hadi kardeşi de geçtim eşiniz neden yardım etmiyor döktüğü meyve suyunu silsin bi zahmet .
Hiç mi vicdan yok hamile karisina karşı?

Kv ne otur güzelce izah et anne eline saglik dusunuyorsun ama ayni seyleri aliyoruz ziyan oluyor diye. O parayi ya size versin siz alin ya da siz hic almayin temel ihtiyaclari o alsin.

Esinle basbasa kalmak hakkin ama kv nin gitmesi icin once kiz kardesini gondermen lazim

Kızlar çok bunaldım eski konularımı bilen bilir ben bir yıllık evliyim şu an hamileyim ayrıca çalışan bir kadınım!!

kız kardeşim 7-8 aydır bizde ve şimdi bir aydır da kv bizde artık çıldıracak gibi hissediyorum.

yemek, çamaşır, bulaşık, aman ortalığı temiz tut derken fiziksel anlamda bittim kv hasta gözleri görmüyor şeker tansiyon falan haliyle ona hizmet et derken tükendim

hiçbir sosyal aktivitem kalmadı moralim ve sabrım sıfır en ufak bir şey sinirlenmeme yetiyor tabi kv ve kardeşime bişi söyleyemiyorum kırmamak adına eşime sarıyorum dolayısıyla

bugunkü meselede kv sürekli bişiler alma peşinde evlenirken bişi almadık şimdi yapayım diye ama gerek yok diyorum herşeyimizi aldık biz diyorum bu seferde sürekli gidiyor dolapta bir dolu şey var aynından alıp duruyor alma yapma diyorum dinlemiyor dün akşam eşimle gıda alışverişimizi yaptık bugun gitmiş dün ne aldıysak aynını almış bende kızdım eşime neden böyle yapıyor gerek yok diye söylendim oda gitmiş annesine kızmış bende bunu duyunca üzüldüm ne yani ben gidip kızacaksın annene mi dedim??? benimki biraz dertleşmek içindi yüküm ağır geliyor artık kime anlatcam kime dertlencem!!!

not 1: harcama yapmasını istememe nedenim bugun var harcıyor yarın birşeye ihtiyacı olduğunda size harcadım bana para diyecek olması geçen kış deneyip görüldü!!

not 2: kız kardeşimi de yanımda istemiyorum ama mecbur bırakıldım onu yanına almışsın diyeceklere not olsun

not 3 ve de soru: eşimle başbaşa olmak istiyorumm çok şey mi istiyorum??
İsteklerını yetkılı yerlere ilet
Mesela ılk iş annene babana kardesını istemedıgını söyle
Yada dırek kardesıne
Yada katdeşın burayı okuyorsa ben soyleyım
Kvyede esın söyler derdın bıter gıder

Kardeşindeki rahatlığı abimin evinde yaşayamadım valla, memurdum 10 ay abimlerle başka şehirde yaşadım, tayin durumum çok yakın olduğundan ayrı evede çıkamadım, yengem işte bekledi, çocukta baktım eve kat kat yardım ettim zaten işten gelip en kötü bulaşıkları yıkardım mutfağı toplardım yeğenime bakardım, kızkardeşin damadın evinde fazla rahat değil mi sence, maaşından 1000 lira istiyoruz yetmiyo de kadın tutacam de bak nasıl çıkıyo ayrı eve izle

kızlar çok teşekkür ederim herbir yorumu tek tek okudum hepsine ayrı ayrı cevap yazamıyorum kusura bakmayın iş yerine geldim

şimdi herkes kendi düşüncesinde haklı kendin ettin kendin buldun diyenler kendinizce haklısınız ama kim bu duruma düşmek ister ki???

kardeşim konusunda uygun zaman kolluyorum ben en baştan beri hiç istemedim yanıma gelmesini işini biz ayarladık istedimki daha iyi şartlarda çalışsın nerden bileyim benim hayat şartımı düşüreceğini ben asla böyle bişi yapmam ondan da beklemezdim

evliliğimden pişman oldum daha 3-4 aylık evliyken annemi babamı yanıma getircem dedi durdu eşim evliliğimi bilemedim bile birkaç ay önce eşimin babası vefat etti onu bile bana maletti eşim benimle evli olmasa babası yanında olurmuş hiç değilse daha iyi şartlarda vefat edermiş bunu bile duydum

herşeyi denedim kızlar kızmayı, küsmeyi, güzellikle söylemeyi kendimi çok değersiz hissediyorum.

akşam kv konuşmaya çalıştım hemen duygu sömürüsüne başladı ağlamalar falan bende kızdım ne haliniz varsa görün dedim girdim yataga

Son düzenleme:
kızlar çok teşekkür ederim herbir yorumu tek tek okudum hepsine ayrı ayrı cevap yazamıyorum kusura bakmayın iş yerine geldim

şimdi herkes kendi düşüncesinde haklı kendin ettin kendin buldun diyenler kendinizce haklısınız ama kim bu duruma düşmek ister ki???

kardeşim konusunda uygun zaman kolluyorum ben en baştan beri hiç istemedim yanıma gelmesini işini biz ayarladık istedimki daha iyi şartlarda çalışsın nerden bileyim benim hayat şartımı düşüreceğini ben asla böyle bişi yapmam ondan da beklemezdim

evliliğimden pişman oldum daha 3-4 aylık evliyken annemi babamı yanıma getircem dedi durdu eşim evliliğimi bilemedim bile birkaç ay önce eşimin babası vefat etti onu bile bana maletti eşim benimle evli olmasa babası yanında olurmuş hiç değilse daha iyi şartlarda vefat edermiş bunu bile duydum

herşeyi denedim kızlar kızmayı, küsmeyi, güzellikle söylemeyi kendimi çok değersiz hissediyorum.

akşam kv konuşmaya çalıştım hemen duygu sömürüsüne başladı ağlamalar falan bende kızdım ne haliniz varsa görün dedim girdim yataga
Canım benim ya. Durumunu çok iyi anlıyorum. Herkes kızkardeşini gönder gitsin demiş kolay birsey gibi. Ben yapamam şahsen. Haklı olsan bile insanlar kırılır. Zaten kayinvalide de kardeşin kalıyor diye kalmaya başlamıştır. Eşine çok kızdım. Nasıl sözler onlar. Babası vefat ettiğinde yaninda olmak çok istiyorsa evlenmeyecekti. Üstelik bu tür konular kader kısmet. Beki babasının yanında olsa bile vefatıni göremeyecekti. Konunun çözümü ailen. Kızkardeşini onların yönlendirmesi gerekir.

Eşinizin kız kardeşinizi yanında isteme sebebi ilerde annesini getirme hakkını bulmaktı kesinlikle. Senin kız kardeşin bizimle, o halde bende annemi getireyim diye düşünmüş.
Yoksa hiçbir erkeğin kız tarafının ailesinden biriyle sürekli aynı evde yaşayacağını düşünmüyorum.
Yerinde olsam ilk önce kardeşimi gönderirdim. Çalışıp pekala kendi ayakları üstünde durup bir ev tutabir yok tutamam derse annenizin babanızın yanında kalsın. Siz evliliği görmüş geçirmiş, torun tombalak sahibi bir kadın değilsiniz ki bu kadar misafirperver olasınız. Tazecik evlisiniz iş uzamadan gönderin ikisini ve evliliğinizin tadını çıkarın.

Canım benim ya. Durumunu çok iyi anlıyorum. Herkes kızkardeşini gönder gitsin demiş kolay birsey gibi. Ben yapamam şahsen. Haklı olsan bile insanlar kırılır. Zaten kayinvalide de kardeşin kalıyor diye kalmaya başlamıştır. Eşine çok kızdım. Nasıl sözler onlar. Babası vefat ettiğinde yaninda olmak çok istiyorsa evlenmeyecekti. Üstelik bu tür konular kader kısmet. Beki babasının yanında olsa bile vefatıni göremeyecekti. Konunun çözümü ailen. Kızkardeşini onların yönlendirmesi gerekir.
bende böyle düşünüyorum herkese bir günah keçisi lazım beni seçtiler ben olmak istemiyorum...

Eşinizin kız kardeşinizi yanında isteme sebebi ilerde annesini getirme hakkını bulmaktı kesinlikle. Senin kız kardeşin bizimle, o halde bende annemi getireyim diye düşünmüş.
Yoksa hiçbir erkeğin kız tarafının ailesinden biriyle sürekli aynı evde yaşayacağını düşünmüyorum.
Yerinde olsam ilk önce kardeşimi gönderirdim. Çalışıp pekala kendi ayakları üstünde durup bir ev tutabir yok tutamam derse annenizin babanızın yanında kalsın. Siz evliliği görmüş geçirmiş, torun tombalak sahibi bir kadın değilsiniz ki bu kadar misafirperver olasınız. Tazecik evlisiniz iş uzamadan gönderin ikisini ve evliliğinizin tadını çıkarın.
en baştan beri bunu düşünüyorum bende eşim bir plan yaptı gözümün içine baka baka bende bişi yapamadım üstelik kendi ailem de mum yaktı

canım sana benzerdi benim hayatımda
şimdi o günleri hatırladıkça resmen boğuluyorum
dik başlı bir kv bende de var
biz gider alış veriş yapardık sonuçta bizim evimiz yani
kendisi gider aynı şeylerin kendi kullandığını alırdı ki biz eşimle zaten yiyecek olarak en kaliteli şeyleri tüketiriz
evde bizim aldıklarımız çöpe giderdi kendi aldıklarını getirip yerlerdi
gelip aylarca kalmalar 4,5 kişi
beni çıldırttılar sonunda boşanma dilekçe mi yazdım eşimin önüne koydum
oda imzaladı ama ciddiyetimi öyle bir anladı ki geri adım attı
şimdilik istediğim gibi herşey
olur da ilerde aynı şeyler olacak gibi olur
eşime söyledim benim aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok bitiririm bu evliliği diye
Önce kardeşini, sonra kv evlerine yolla
bende hamileyim eşime bile tahammülüm kalmıyor

Back
X