Kv-görümce ile aynı şehir

Tabi ki laf sokulsaydi gorusmek asla istemezdim.
Kayinvalidem senelerce kayinvalidesiyle yasamis ama kizi gibi gormus onu kvsi. O yuzden o da bana ayni gordugu gibi davranir. Bir kere kirilmistim sacma bi seyden dolayi “anne sana sundan sundan dolayi kirildim” dedim butun aksam aglamisti ozur dileyerek.
Gorumcem de var o da kardes gibi gorur hic kirmayiz birbirimizi bilemiyorum sansliyim galiba (Dilimi isirayim)

Of o zaman ömür boyu büyükşehir çilesi mi çekeceğim küçük yeşil bir şehirde mutlu olmak istiyorum
Mesafenizi iyin ayarlarsanız bişey olmaz ben aynı şehirde oturuyorum diğer iki eltim ve görümcem onlarla aynı mahallede ben yarım saatlik uzaklıktayım ayda bir giderim diğerleri haftada bir gider kayınailem bana yılda bir gelir mesela ha ben ayda bir giderim o yine iğnelemekten vazgeçmez ben duymazdan gelirim yada cevap veririm nolcak bu kadar strese gerek yok ha büyük şehir stresi ha kv stresi

Kaynana ve gorumcelere mesafeler islemez cnm
5 senede birde gelseler 5 senelik laf sokar giderler
Yani kaynanalik gorumcelik yaparlarsa uzaktanda yapilabiliyo gayet
Bunlarin yakininda olmak delirmek ve kafayi yemekle esde

Kesinlikle gelinim görümceyim havasına bürünmedim hiç arkadaş gibi yaklaşıp kurdum ilişkilerimi onlarda öyle yaklaştılar hep sağolsunlar, kayınvalidem vefat etmiş yok ama annemde de bi kayınvalidelik edası olmadı hiç gelin damat kimseyi kayırmadan kendi çocugu gibi sever etliye sütlüye karışmaz sağolsun. Şanslı azınlıktayız sanırım:)

Kesin buraları kayınvalide düşmanları basmıştır yine

Bana kalırsa asıl ayrı şehirde olmak kötü mesela
Gelince uzun kalmak zorundasınız hem de yatılı
Aynı şehirdeyken yiyorsunuz içiyorsunuz akşam herkes kendi evine dönüyor
En temiz iş
Ayrı şehirde yaşarken kiminle 15 20 gün yatılı kalsanız bir yerden sonra işler sarpa sarar
Zaten belli bir görüşme rutininiz olacaktır
Başka büyük sorununuz yoksa bence ayrı şehirde olmaktan daha az rahatsız olursunuz

Sorunlar başladığı zaman yeşilliği doğayı gözün görmez. 15 günde laf sokmaya başlamkşlar ne olmasınj bekliyorsun. 45 dakika mesafe demişsin gelsiler mi gitmezler artık. Hayırlı olsun

Eşiniz nasıl biri? Destek olur mu? Arkanızda durur mu bir sorun olunca?Mesela yazın laf soktular dediniz bu konuda bilgisi var mı? nasıl davrandı?
Öyle büyük laflar değil o yüzden eşle ilgili olmuyor, büyük olay olsa bana destek olur o konuda güvenirim ama küçük laflar sokuluyor :)

Neden bu kadar önyargılısınız?
Bence yaşamak isteyeceğiniz bir şehirse ve iş durumu varsa değerlendirin. Çoğu insan kayınvalide ve görümce ile aynı şehirde yaşıyor. herkes bdv topiklerinde gördüğümüz gibi birbirini yemiyor. Haftasonları bir gün görüşme olur illa.
Ben de ailemle aynı şehirde olduğumdan çekiyorum o sorunu. Her hafta görüşmek istiyorlardı. Biz onu cuma akşm yemeği şekline dönüştürmüştük hem cuma yorgunluğuyla yemek hazırlamak zorunda kalmıyordum hem de hafta sonu bize kalıyordu. Arada da pazar kahvaltı organizasyonları olur. Mesafe uzak olduğu için hafta içi sizi ayrıca darlamayacaklardır diye düşünüyorum. Eşiniz de biraz ailesine yardımcı olsun ne olacak ki?
Karşılıklı saygı sevgi ile her şey hallolur.

Özür dileyerek bişey sorabilirmiyim?
Neden insanlara karşı bu kadar ön yargılıyız.
Yeri geliyo kendi annemizle bile anlaşmazlığa düsebiliyoruz. Bunu onlarlada yaşayabiliriz ileriye gitmediği saygısızlığa dönüşmedigi sürece tabi ki. Bence biraz olumlu düşünmek lazım. Kaynananizin bi işi olduğunda yardıma oğlunu çağırması kadar doğal ne olabilir ki? Bence abartmayın ve yeni şehrin tadını çıkarın!

Arasıra çağırması normal ve ayda 2defa görüşmek de normal. Ama işte bunlar sıklaştır mı abartırlar mı? Nasılsa artık onlar var deyip her şeye bizi dahil etmek isterler mi bunların cevabını bilsem gitcem zaten. Az vakit geçirince keyif alıyorum görüşmekten iyi insanlar

gebesiniz de çocuğunuz olunca destek olurlar. Şu an yaşadığınız yerde kendi ailenize yakın mısınız bilmiyorum ama Yanınızda bir aile üyesinin olması güzel bir şey. Çocuk da en azından babaanne ve halalarla büyüyecek. Ben rahmetli babaannemi çok severdim

Yok benim ailem de başka şehirde öyle olunca yalnız da hissediyoruz aslında

İhtiyacı olunca annesine yardıma gidebilir bu seni ilgilendirmesin benim eşim komşulara bile yetişmeye çalışırdı. Ayrıca orada zamanla seninde çevren olacak. Sen bilirsin annelerimiz malesef çok bilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…