Kv-görümce ile aynı şehir

Çok mu önyargılı duruyorum ordan? İyi insanlar dedim sadece çok vakit geçirince can sıkıntısından bana laf sokuyorlar yok sizin memleket şöyle bizde böyle. Biz şöyleyiz ahh bizim eskiler ne iyi vs vs sürekli bir övgü başlıyor
Enistenizin ailesinden bahsetmeniz, annenizin tasinmaniza sicak bakmamasi, kullandiginiz ifadeler gayet önyargı dolu.
Rahatsizlik duyacaginiz cok belli.
Ama herkes eşinin ailesi ile ayni sehirde yaşıyor.
Siz kendi menfaatinizi dusunun, sizin esinizin çocuğunuzun. Maddi manevi nerede rahat edecekseniz orayi seçin. Sirf kv o sehirde diye, menfaatiniz olan birseyden vazgecmek bana sacma geliyor. Taşınınca da hersey gozunuze batacaksa, sinirleriniz harap olur

Mesafe 45 dk olacak illa Kalırız gidince :KK43: ondan kaçış yok
Yani aynı sehirde kalınmaz diyorum ama ben ilk evlilik yıllarında her hafta sonu kalıyordum. Söylemesi ayıp mesafe 45 dakika. Bunun ne sacmalık oldugunu anlatamıyorum kafayı yiyordum. Arada kovulduk da yani ilişkileri de bir tuhaf da sevgi yumağı bile olsan kalmak kadar savma sey yok bence (özel hallerde olabilir)
Kalma bitti sabah 7 de gidip akşam 2300 gibi kalkma basladı. Eeeeh dedi. Yeter bu ne kalkmak bilmiyorsun madem erken niye gidiyoruz. Biraz ilerlettim saati baktım yok kalkma saatini de öne ceketim. Ceke Ceke 1700 falan olmustu. En son esine dedim ki gidince direkt söyle yemek hazırlamasın öğle yemegi bahsi olunca uzuyor konu. Kısacası onu da kaldırdık.
Ya zaten gittiğimizde her biri bir odada uyuyor öyle savma ki. Hani konuşsak eglensek anlıycam neden oturuyoruz. Gidersek kalırız kısmını sil at kafandan

Anladım sanırım hazır değilim. Sadece yaşadığım şehirden çok bunaldım :KK43:
Bir sure yoğun görüşümüşsunuz ve o sırada laf sokmalari olmus siz odada takılmışsınız ben oradan hareketle oyle yazdim. Iyi olan da geçinen de vardir ben pek gormedim tabi.

Yani bu isler ateş gibi. Cok uzak kalırsan üşürsün cok yaklaşırsan yanarsin. Eşin ve sen ozel alanlarınizi belirlerseniz olabilir.

Ama ben pek olur olur diyemedim . Oyle hissettim. Hakkınizda hayirli olsun.

Doğmamış çocuğa don biçmek bu. Hem oğlunu yardıma çağırsa ne var yani? Haftada 1 suna yardım et buna yardım et demez zaten ne çıkabilir sürekli yardım edecek.

Neden açık açık konusmuyorsunuz? Ben gelip gidip çok misafirligi sevmem,peşin peşin anlaşalım yoksa gelmeyi dusunmuyoruz;sonradan huzursuzluk çıkacağına baştan konuşup anlaşalım diyin.

Biz aynı şehirde farklı merkez ilçelerdeyiz. Her şeye ama her şeye eşimi cagirirlar. Yaşlı değiller, yanlarında bekar kızları var. Tüm akrabalari aynı yerde oturuyor.
Fatura ödemeye, tamirciye, apartmana gelecek şu işlerine, kombi arizasina... Eşim senelik iznini onlarin bahçe işlerine yardım ve öğle yemeklerini goturmek için kullanılır. O kadar insan orada yemek yapıp yer, bunlarin yemeğini bizimki götürür.
Her sahurda arayıp uyanın, derler.
Şehir dışına çıksak bir iki günlüğüne, bunların önceden haberi olmazsa şok oluyorlarmis.
Eczane yerine maskeyi bile bizim evden getirmemizi istemeleri...
Benden habersiz ben yokken evime gitmeler, oğlumun evi oğlumun eşyası demeler, yatak odama gizlice girip yorganimi açmasi, eve arapça el yazılı şeyler getirmeleri. İmkan varsa aynı şehir olmasın

Biz aynı şehirde farklı merkez ilçelerdeyiz. Her şeye ama her şeye eşimi cagirirlar. Yaşlı değiller, yanlarında bekar kızları var. Tüm akrabalari aynı yerde oturuyor.
Fatura ödemeye, tamirciye, apartmana gelecek şu işlerine, kombi arizasina... Eşim senelik iznini onlarin bahçe işlerine yardım ve öğle yemeklerini goturmek için kullanılır. O kadar insan orada yemek yapıp yer, bunlarin yemeğini bizimki götürür.
Her sahurda arayıp uyanın, derler.
Şehir dışına çıksak bir iki günlüğüne, bunların önceden haberi olmazsa şok oluyorlarmis.
Eczane yerine maskeyi bile bizim evden getirmemizi istemeleri...
Benden habersiz ben yokken evime gitmeler, oğlumun evi oğlumun eşyası demeler, yatak odama gizlice girip yorganimi açmasi, eve arapça el yazılı şeyler getirmeleri. İmkan varsa aynı şehir olmasın
Ay yok Allah korusun böyle insanlar değiller

Valla bu kk da takıldıkça bizde mi bi problem var diye düşünmeye başladımhem gelinim hem görümce ne kimse kimsenin hayatına burnunu sokuyor ne de laf sokuyor yahu:)
Aynen bende hem gorumceyim hem gelin ama ne laf soktular bana ne de ben laf soktum. Hep hos tutmaya calisildim ve calistim. Dilimi isirayim ama bir gunde gitmeyelim demedim. Hatta zaman gecirmek hosuma da gidiyor. Esim mutlu ben mutluyum. 5 yildir hayatimdalar ustelik.
Kalbi kaotu degilse her turlu gorusulur bence🤷‍♀️

Laf sokan insanlardan nefret ederim aman uzak olsunlar

Merhaba hanımlar
Büyük bir şehirde ikamet ediyoruz. Eşimin memleketi doğası yeşilliği sebebiyle yaşamaktan keyif alacağım bir şehir.
Ancak kv ve bekar görümcem birlikte yaşıyor. Bir de evli görümcem var o şehirde.
Taşınma şansımız olacak gibi yakında iş sebebiyle.
Lakin sizce bu benim için bir çılgınlık mu? Rahatımı bozmak mı? İlla ki haftasonları görüşme olur az görüşünce seviyorum iyi insanlar. Ama yazın 15 gün beraber kaldık laf sokmaya başladılar ben kendimi çektim baya odadan çıkmadım fln kısır döngüye girdik. Sessiz bir insanım laf sokunca onlar çok cevap vermek içimden gelmiyor. Odamda takılıyorum.
Şimdi senede 1-2 kez görüşüyorum. Ama taşınırsam ayda 1-2 kez olacak. Her hafta olmaz taşınacağımız yer ile evleri 45 dk mesafede. Ben şehir değişikliği nedeniyle sıcak bakarken annem bunun için pişman olacağımı söylüyor. Nitekim ablamda kendi kv si ile aynı şehirde yaşadı bir dönem sürekli kavga dövüş ettiler. Çünkü kadın her işe eniştemi çağırdı 5-6 oğlu olmasına rağmen. Bizimki Bi de tek erkek. İlla işe güce çağıracaklar ama tadında kalmaz mı bunalır mıyım korkuyorum :KK43:
Anneler kızlarını iyi tanır annenize kulak verin.
Büyükşehirde boğuluyorum, yeşil küçük bir yere taşınmak istiyorum diyorsanız Türkiye’de küçük ve yeşil şehir sadece kayınvalidenizin olduğu yerde yoktur hehalde

Aynen bende hem gorumceyim hem gelin ama ne laf soktular bana ne de ben laf soktum. Hep hos tutmaya calisildim ve calistim. Dilimi isirayim ama bir gunde gitmeyelim demedim. Hatta zaman gecirmek hosuma da gidiyor. Esim mutlu ben mutluyum. 5 yildir hayatimdalar ustelik.
Kalbi kaotu degilse her turlu gorusulur bence🤷‍♀️
Ne şanslısınız ya ben de hem.georumce hem.gelinim bi haltlarina karistigimda yok yengelerimin ama hep bana laf sokuldu sustum derken gıcık almaya başladım artık bu durumdan cunku cok kiskanc insanlar 10 sene iyi sustum simdi her yerden engelledim. Kafam daha rahat .

Biz altlı üstlüyüz. Eltim ve görümcemle de aynı şehirdeyz. Gerçi benim ailem de aynı şehirde. Ben bir sorun yaşamadım çok şükür inşaALLAH.yaşamam da.. Kafamız sıkılınca atlıyp eltime giderdik veya görümceme..haftasonu plan yapıp yakın bir.şehre gidip herberaber piknik falan yapardık... (pandemiden önce) kayınvalidem de iyi insandr Allah razı olsun ondan.. Özellikle çocuk olduktan sonra çok iyi oldu. Ara çocuğu bırakıp evde işimi yapıorum veya markete gidiyorum. Hava alıyorum falan. Eğer iyi insanlarsa avartajlar fazla. Yalnz laf sokma herkeste vardr ya. Önemli olan o durumu iyi idare edebilmek.. ben önceden susardım şimdi cevap veriyorum.

X