kv çok cahil. sohbet dahi edemiyoruz

Evinizin olmamasına anlam veremedim açıkçası. İlla bir anneyle oturacaktınız madem siz niye evlendiniz ki? Kendi annenizle oturur yaşar giderdiniz. Koca da yanınızda üstelik. Kayınvalideniz bu yaştan sonra değişmeyeceğine göre kabullenip duymazdan gelip yaşayacaksınız. Başka çözüm yok

Yani kadın muhtemelen okumamış etmemiş etraftan yada TV deki sağlık programlarından gördüğü bildiği kadarıyla konuşuyor sırf bu yüzden cahil deyip aşağılamak yanlış ayrıca burda herkesin anne babası ordinaryüs profesör değil

Size barınacak yer vermiş, yemek vermiş üstelik koşa koşa siz ona yerleşmişsiniz. Yaptığınız şey çok ayıp. İnsan aklından geçirirken bile utanç duyar. Çok nankörsünüz kusura bakmayın.

Bir de o size yerleşse kimbilir neler olurdu??
Merak ediyorum acaba kültürlü biri olsaydı ne konuşacaktınız?

Yerinizde olsam sabah erkenden çıkıp kütüphaneye gider akşamda gelip odama cekilirdim.Valla dır dır çekmek çok zor kafana uymayan birinin sohbeti şişiriyor insanı resmen

Yani kadın muhtemelen okumamış etmemiş etraftan yada TV deki sağlık programlarından gördüğü bildiği kadarıyla konuşuyor sırf bu yüzden cahil deyip aşağılamak yanlış ayrıca burda herkesin anne babası ordinaryüs profesör değil

Konunun hangi kısmından böyle bir çıkarımda bulundunuz ? 🤔

7 senelik evlilik 1 sene nisanlilik lise askim birde ortalama 15 senedir 2 bulusmadan birinde kayınvalidemin kaynının saclarini yolup kp ( eşi ) görmesin diye sobada yaktıgını , nisan ayının 2. Haftası eşimin abisi 40 günlük iken tütün ekmeye tarlaya gittiklerini cocugun kakasina nasıl bulandığını nasıl emziremediğini ve kendi ölmüş kayınvalidesiyle yasadigi sorunlari ve en önemlisi 35 sene sonra bile memelerinde hala süt olduğunu bir bebek cekse lıkır lıkır iceceğini dinliyorum henüz 1 defa bile bozmadım çünkü artık duymuyorum anlatirken fon müziği niyetiyle tıngırdıyor arkada...

Kural 1 cahile laf anlatılmaz kural 2 cahile birşey ögretilmeye çalışılmaz kural 3 cahille münakaşaya girilmez bilmem anlatabildimmi

Son düzenleme:
Cahille münakaşa etmek; çaya tuz atıp tatlanmasını beklemeye benzermiş.

Tanıdığım bir abla tüp bebek tedavisine başlama kararı alınca kaynanası "Başkasının çocuğunu mu koyacaklar içine" demiş. Böyle insanlar ölüden farksız benim için. Hayatımı neden zehir edecekmişim olmayan insanlar yüzünden

kızlar merhaba. anlatınca kulağa basit bir durum gibi gelecek ama birine anlatmak istiyorum. 2 ay önce evlendim ve eşim uzun süreli görevde. ben kv ile kalıyorum. hiç ev açmadık evim yok.

sorun şu ki kv çok cahil artık dayanamıyorum. duyduğu her şeye inanıyor ve savunuyor. örn: ablam hamile. şeker yüklemesi yaptırdı ve down sendromu riski de var. dedi ki ''ablan şeker yüklemesi yaptırdığı için böyle risk var. şeker yüklemesi çok zararlı down sendormu yapıyormuş''. Dedim ''alakası yok down sendromu riskini öğrendikten sonra yaptırdı şeker yüklemesini.''
hemen ardından bi akrabası engelli doğmuştu, sebep olarak şeker yüklemesi yaptırdığı için oldu diyor. ama oysaki annesi çocuğun doğumda oksijensiz kaldığı için engelli kaldığını söylemişti bana.

başka bir zaman ise hatice yengesinin dizleri ağrıyor. sebebinin ise şu olduğunu söylüyor. bi gün diyor ki balıkları tavada yaptığı için hasta, diğer gün kuru yemişleri çiğ değil kavrulmuş yediği için hasta, diğer gün sebzeyi az yediği için hasta olduğunu söylüyor. her gün hasta olmasının sebeplerinin bunların olduğunu iddia ediyor. o kadar bunaldım ki ne zaman sohbet etsek böyle sohbet ediyoruz. artık kendisini düzeltmeye başlamıştım ama yetişemiyorum. düzeltmeye bile yoruldum artık. he deyip geçiyorum. ama sürekli bunlara maruz kalmak çıldırtmaya başlatıyor beni. en az 4 ay daha buradayım ve ben bu kadınla nasıl yaşamaya devam edeceğim? (annemin yanına dönemem kpss çalışıyorum, annem yeğenime bakıyor, ev kalabalık sesli vs.)
Abartma yaa hee hee de geç boşver

yangindan mal kacirir gibi evleniyorsunuz, insanlarin üstüne yayılıyorsunuz ondan sonra da konusuyorsunuz vay arkadaş.
2 sene nişanlanmayı 2 senede evlenmeyi bekledim. Çok acele ettiğimi düşünmüyorum. Üstüne de yayılmadım. Laf söz olur diye kendisi kalmamı istiyor

Size barınacak yer vermiş, yemek vermiş üstelik koşa koşa siz ona yerleşmişsiniz. Yaptığınız şey çok ayıp. İnsan aklından geçirirken bile utanç duyar. Çok nankörsünüz kusura bakmayın.

Bir de o size yerleşse kimbilir neler olurdu??
Merak ediyorum acaba kültürlü biri olsaydı ne konuşacaktınız?
Ben anamın evinde kalacaktım ama kendisi kalmamı istiyor evlenir evlenmez ana evine gidilmezmiş

2 sene nişanlanmayı 2 senede evlenmeyi bekledim. Çok acele ettiğimi düşünmüyorum. Üstüne de yayılmadım. Laf söz olur diye kendisi kalmamı istiyor
Neyin lafi sözü? Sizin gibi kültürlü birine yakisti mi bu söz simdi?
Benim icin kim ne derse, ustune bin katip soylesin! Istediğimi yaparim, laf söz neymis?

Aslında lise mezunu. Varlık içinde büyümüş her zaman fırsatları olan biriymiş. Benden çol Avrupa ve Arap ülkelerini gördü onlarca defa

bu arada kadin çoğu söyleminde hakli yav.😂
Tabiki big love hanım bende domatesi kabuğuyla yemediğim için hasta olacağımı ve eşimden boşanırsam kızlarımın kötü yola düşeceğini ve midyelerin sümüklü böcek olduğunu düşünüyorum 🥳 ama lütfen beni düzeltmeyin çünkü doktorların yalan söylediğini düşünüyorum.

Kural 1 cahile laf anlatılmaz kural 2 cahile birşey ögretilmeye çalışılmaz kural 3 cahille münakaşaya girilmez bilmem anlatabildimmi
Sanırım şu konu başlığını sadece yaşayan anlıyor 🤨 kv'min niyeti iyidir. Ben aynı evde uyumlu ev arkadaşı olmaya çalışıyorum. Yeri gelir pazarını görürüm, evine gelen misafirine hizmetini ederim ama insan istiyor iki lafın belini kıralım. Birlikte eğlenelim, gezelim ama olmuyor. Koskoca ankara'da tek başımayım

Aslında lise mezunu. Varlık içinde büyümüş her zaman fırsatları olan biriymiş. Benden çol Avrupa ve Arap ülkelerini gördü onlarca defa
Lise mezunu olması veya birkaç ülke gezmesi bazı konular hakkında bilgi sahibi olmadığı gerçeğini değiştirmez. Ama mesela balığın tavada pişirilmesinin doğru olmadığı konusunda yada bol bol sebze çiğ kuruyemiş tüketmenin sağlık açısından yararlı olduğu konusunda kv haklı.

X