KV bazı konuları Allah a bırak!!

embytn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
847
543
53
Sabır ya sabır
Kızlar benim 21. Ayim bebegim olmuyor dış gebelik vs. Geçirdim toplamda bu sürede cocuk istiyoruz.
Bu olmama üzüntüsü bir yana kv. Surekli her olayi bebege bağlıyor. Tatlı isterim hamile misin? Rüya görür kendi, hamile misin? Adet olurum üstüne görme mi oldun? Bebek severim için mi çekti hamile misin?

Sebi cocuklara sorar teyzen/yengenin karninda bebek var mi olacak mi diye. Iclerine dogar gibisinden

Kadin bi birak pesimi...
Bu dis gebelik olmadan hamile denince sanki kısırdım zorla oldu gibi elleri kocaman kaldırıp şükürler olsun ettiler ki ben bu denli tavir almamistim.

Artik cok yoruldum. Artik sussunlar diue mi kaybimin o heycanini tatmak icin mi anneligi icimde hissettigim icin mi cabaliyorum bilmiyorum.
Artik insanlar da benim ya da esimin sorunu mu var diye düşünüyor eminim. Ama yok ama anlamiyor

Şimdi olan ,olmayanin ruhaniyetini anlamadığı için, biz alınganlık yapıyoruz, istemezmi oğlunun çocuğu olsun . Sizi anlıyorum haklisiniz benim 10 yıl olmadi. Kv nizin kötü niyetli konuştuğunu sanmiyorum ,keşke çocuk sahibi olmayan olamayan insanlara karşı daha hassas davranilsa. Sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin rabbim isteyen herkese

Sadece beni ve oğlunu kırdığını yorduğunu görmüyor. Eşim uyardı hatta ama bi sekilde devam etmiyor. Benim eltim ilk ayinda hamile kalmis evlenince. 2. Cocuk da 3. Deneme ayinda tutmus. Kıyaslama yapiyor bazen onlarin oldu ama diye. Kötü düşünmese bile doğru bir durum degil ve ona karşı duygularimi etkiliyor bu.

Kotu bir sey gormedim. Kadin torun istiyor, oyuzden durmadan hamileliyi soruyo. He he deyin gecin, umursamayin. İnsALLAH en kisa zamanda cocugunuz olur.

Cevap verin sussun.
Anlamazsa rahatsız olduğunuzu eşinize söyleyin o konuşsun.
Standart istemenin ötesine geçen insanları hadsiz buluyorum. Hak ettiği şekilde cevap vermek lazım.
Allah isteyen herkese evlat versin.

Aynı benim ki bi de herşeyimi herkes bilir anlatma derin hala anlatır rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar versin de kurtulalım dillerinden ne dersen de boş o yuzden uğraşma yoksa çok takıntılı olursun

Sen bu konuda biraz fazla hassas olduğun için herşey batıyor olabilir .yalnız kayinvaliden de körüklüyor ..oturup samimi bir dille anlatırsan anlayacağını sanıyorum .

Ben seni anlıyorum,
Belkide biraz oluruna bıracaksın ama sürekli bebek konusu geçiyor ve istemedende olsa stres yapıyorsundur,
Kv ile konuşup böyle yaparak sizi üzdügünü strese soktugunu falan söyle.

Ben kötü niyet göremedim kayınvalidende. Benim bir kaynım var eşimin abisi. Durdu durdu bir keresinde " kuşunuz mu dua ediyor acaba çocukları olmasın da tek kalayim diye ondan mı olmuyor" diye. O gün ona cevap vermedim. Cevabı yüce rabbim verdi. Aynı ay hamile olduğumu öğrendik. Şok oldular tabii. Düşün ki kendi oğlu olmamış ikisi de kız diye şimdi de bizimkinin cinsiyeti belli oldu mu onu soruyor. Oğlumuz olursa diye korkuyor galiba :)
Fesat olsa sana laf sokar dururdu bu tarzda. Sadece çok hevesli bence kv den.

Sen ne diyorsun ben evlendikten sonra görümceme bir süre çocuk sahibi olmak istemediğimi bekleyeceğimi söylediğim halde daha 3-4 ay anca olmuşken eşimi arayıp “abi annem sorup sorup duruyor niye olmuyor niye diye derdine düştü haberin olsun” demiş. Eşim anlatınca şok oldum. Sanki ben bir şey dememişim hiçbir şey konuşmamışız gibi... ya da Kv derdine düştü diye elimizi çabuk tutmamız lazım gelirmiş gibi...başka saçma sapan şeyler de var da anlatmayım şimdi. Aile olmak çok abartılı yaşanıyor toplumumuzda

Yani gercekten kvne hem kizdim hem de guldum. Yahu eltinin 3. Deneme ayinda hamile kalisini bile biliyo mu bu kadin? Hic mi ozel hayat mahrem falan kalmamis insanlarda? Sasiyorum artik guldum orayi okurken istemsizce :)
Bizim evliligimizin daha 2. Ayinda esimin dayisi arayip bi cocuk yapamadiniz ne beceriksiz ciktiniz demisti. Dayi yani bak dis kapimin mandali bile degil yani. Aldi agzinin payini oturdu tabi.. ama insanlarin agzi torba degil ki buzesin iste. Konusur da konusurlar. Duyma sen onu gormezden gel akisina birak strese sokarlar seni boyle.

Hepinize hem hak veriyorum çünkü çok art niyeti yok tahmin ediyorum. Ama herşeye karisiyor ve benim anne babamin dahil yaninda bunlari yapmasi hos olmuyor. Esim uyardi bende düşünmüyoruz dedim kac sefer. Eltime de sorup durmus kiz soylemis gecmis. Bizim 3 yillik evliligimizde 3 yildir gözümun rengi dönse hamileyim ben.
Ve en üzücü ben kayip yasarken doktor en az 6 ay derken(sorunlu bir gebelik ve kurtajdi) 1 ay sonra bunu kaybettin hemen yapin diye ulu orta demesi. Benim duygularima önem vermemesi benim de onun babane olma istegine önem vermememe neden oluyor sinir oluyorum.

maşallah eltiniz 3. denemesine kadar anlatamış kvye hemde hiçç gereği yokken :) benmde birinci yılda çock istmedk 6 aydan sonra düşündük olmadı adet gecikmesi oldu sürekli doktora gittm ettm baktılar perde var ameliyt olcaksn dediler o süre içersnde sürekli hastanedeydm ve hiç kimse bilmiodu eşim dışında. ameliyt çıkınca artık söyledk. kv bana kendi başınıza iş yapıosunuz dedi.ne alaka yani çocuk olsun die gitmedik biz dedm ama sonuç buraya geldi dedm. derken amelyt olcağım ay adet olmam gerekti ilaç verdiler doğum kontrol hapı kullan adet ol gel die. kullandım o ay hamile kalmışım şaka gibi ama habermz yoktu bayrama denk geldi die ameliyt edemeyz öbür adette dediler tmm dedm derken öğrendk hamileym hiç ameliyt falan gereksiz kaldı. ve o ay çok telaşlıydım kafamda çocuk düşüncesini silmiştm nasılsa olmuyor die. önemli olan kafana takmaman canım buna inanıorm. bizim çevre çok soruyodu ne zaman teyze olcaz hala olcaz yenge olcaz doktora gttin mii sanane kardeşim diyesim geliyordu. kv sormazdı. neyseki oldu. olduktn sonrada sen git komşuya ilaç verdilerde tedavi ile onla oldu demesin mi. çok kızmıştm ne alaka die.amliyat olmadm bişi olmadm adet olayım die hap verdi kısmetya olmuş yani ele aleme ne öyle diosun dimi. bak sen hiç bişiyni anlatma o senin özelin eltin gibi olma yani. kafanada takma inan ki çok takınca olmuyo malesef bunu kendim yaşadım şahit oldum Allah hayırlısını versin..

her gün mü görüşüyorsunuz anlamadım. arada bir görüşüyorsanız idare edin, ya da lafı ağzına tıkın. e o kadar sık görüşmüyorsanız dert edilecek bişey yok.

Amin tesekkur ederim. Oyle ben anlatmiyorum ama fazla merak da zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…