- 12 Nisan 2018
- 9.937
- 37.180
- 498
- Konu Sahibi retro_hippo
Ben geldim kızlar ![KK24 :KK24: :KK24:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk24.gif)
İki kategoridir ilk tarif olarak katılıyorum
Çok maharetiyim maşallah ![KK71 :KK71: :KK71:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk71.gif)
Şimdi geliyorum tarifime.. pazar olmasını da fırsat bilerek mangal yaktık ailecek
bu sefer bi değişiklik olsun dedim ve lavaşı da ellerimle yaptım ![Hamarat :hamarat: :hamarat:](/images/smiley/hamarat.gif)
Şimdi gelelim kuzu şiş kebabın malzelerine...
●500 gr kuzu kuşbaşı
●100 gr kuyruk yağı
●tuz
●karabiber
Öncelikle etlerimizi tuz ve karabiber ile iyice özdeşleştirip dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.. Bu sırada bizde lavaşımızı yapalım![Hamarat :hamarat: :hamarat:](/images/smiley/hamarat.gif)
Malzemeler
●un
●tuz
●yoğurt
●tuz
●kabartma tozu
●su
Tam ölçü veremiyorum çünkü göz kararı yaptım. 3 kişilik bir aile olduğumuz için 3 yumak çıkacak şekilde ayarladım![KK66 :KK66: :KK66:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
Hazırladığım yumakları azcık dinlenmesi için üstünü örtüp kenara aldım. Tava büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açıp kızgın tavada arkalı önlü pişirdim
lavaşlarımız hazır...
Şimdi buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız etleri alıp 3 et bir yağ olacak şekilde şişliyoruz![Halay :halay: :halay:](/images/smiley/halay.gif)
Şimdi sırada mangalımızı yakmak var.. bu kısımda azcık yardım almış olabilirim![islık :ıslık: :ıslık:](/images/smiley/ıslık.gif)
Köz haline gelen mangal kömürüne diziyoruz ve etlerimiz pişene kadar arkalı önlü pişiriyoruz..
Ve sunum![KK36 :KK36: :KK36:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk36.gif)
Yaylada olunca manzaramızı da sizinle paylaşmak istedim
kararsız kaldığım ikinci tarifi de mangalı yakmışken yaptım ama kuşbaşına karar verdim..
Bi dahaki kategoride görüşmek üzere.. Afiyet olsun![KK77 :kk77: :kk77:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk77.gif)
![KK24 :KK24: :KK24:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk24.gif)
İki kategoridir ilk tarif olarak katılıyorum
![Dondurma :dondurma: :dondurma:](/images/smiley/dondurma.gif)
![KK71 :KK71: :KK71:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk71.gif)
Şimdi geliyorum tarifime.. pazar olmasını da fırsat bilerek mangal yaktık ailecek
![Cool :cool: :cool:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk26.gif)
![Hamarat :hamarat: :hamarat:](/images/smiley/hamarat.gif)
Şimdi gelelim kuzu şiş kebabın malzelerine...
●500 gr kuzu kuşbaşı
●100 gr kuyruk yağı
●tuz
●karabiber
Öncelikle etlerimizi tuz ve karabiber ile iyice özdeşleştirip dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.. Bu sırada bizde lavaşımızı yapalım
![Hamarat :hamarat: :hamarat:](/images/smiley/hamarat.gif)
Malzemeler
●un
●tuz
●yoğurt
●tuz
●kabartma tozu
●su
Tam ölçü veremiyorum çünkü göz kararı yaptım. 3 kişilik bir aile olduğumuz için 3 yumak çıkacak şekilde ayarladım
![KK66 :KK66: :KK66:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
Hazırladığım yumakları azcık dinlenmesi için üstünü örtüp kenara aldım. Tava büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açıp kızgın tavada arkalı önlü pişirdim
![KK66 :KK66: :KK66:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
Şimdi buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız etleri alıp 3 et bir yağ olacak şekilde şişliyoruz
![Halay :halay: :halay:](/images/smiley/halay.gif)
Şimdi sırada mangalımızı yakmak var.. bu kısımda azcık yardım almış olabilirim
![islık :ıslık: :ıslık:](/images/smiley/ıslık.gif)
Köz haline gelen mangal kömürüne diziyoruz ve etlerimiz pişene kadar arkalı önlü pişiriyoruz..
Ve sunum
![KK36 :KK36: :KK36:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk36.gif)
Yaylada olunca manzaramızı da sizinle paylaşmak istedim
![KK37 :KK37: :KK37:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk37.gif)
Bi dahaki kategoride görüşmek üzere.. Afiyet olsun
![KK77 :kk77: :kk77:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk77.gif)
Son düzenleyen: Moderatör: