• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et Yemekleri Kuzu Etli Ali Nazik..(Pınar Yogurt Sponsorlu)

arzum77

MEMETÖR :))
Pro Üye
15 Ekim 2010
16.011
8.835
498
$ghkrıer.jpg

MALZEMELER;
Et harcı için;
1 Kilo kuşbaşından daha küçük dogranmış kuzu eti,
1 Adet büyük boy sogan,
5-6 Adet sivri biber,
4-5 Dal Yeşil Sogan,
3 Orta boy domates,
1 Yemek kaşıgı domates salçası
4-5 Yemek kaşıgı sıvı yag,
1 Adet defne yapragı,
Yarım demet maydonoz,
Tuz,Karabiber,Kırmızı biber,Pul biber,Kekik..

Eki Görüntüle 652845

Begendi için malzemeler;

500 Gr.Yogurt (sulu olmayacak)
6 Adet patlican,
3-4 Yemek kaşıgı sıvı yag,
2 Diş sarımsak,
Yarım limon,tuz..
Süslemek için közlenmiş biber,domates,maydonoz..

YAPILIŞI ;

Tenceremize 4-5 yemek kaşıgı sıvı yagımızı ekliyoruz.Soganımızı robottan geçirip sıvı yagına ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 652854
Püf noktası:Ben soganlar biraz kavrulunca içine etin yagındanda ekledim biraz,daha lezzetli oluyor :KK66:
$IMG_1708.jpg

Soganlar kavrulup etin yagıda biraz eriyince içine yeşil soganımızı ve biberimizi ekliyip kavurmaya devam ediyoruz..
$IMG_1709.jpg

Daha sonra içine etlerimizi ilave ediyoruz..
$IMG_1711.jpg
Etler suyunu verince defne yapragını ve kekigimizi ilave ediyoruz..
$IMG_1713.jpg

Tavamızın kapagını kapatıp etlerin suyunu çekmesini bekliyoruz..Suyunu çeken etkerin içine salçamızı,baharatlarımızı ve dogranmış domateslerimizi ilave ediyoruz..
$IMG_1715.jpg $IMG_1716.jpg
1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini saglıyoruz..Taa ki etler ekledigimiz suyu çekene kadar..
Pişen etlerimize en son kıyılmış maydonozumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz ve bir taşım daha fokurdatıp ocagımızı kapatıyoruz..
$IMG_1719.jpg $IMG_1725.jpg

Patlicanlarımızı köz tavasında közlüyoruz..
$IMG_1714.jpg $IMG_1717.jpg
Püf noktası;Patlicanları közlemeden önce çatalla birkaç yerinden delikler açın,böylece patlicanlar közlenirken patlamaz ve içi daha iyi pişer :KK66:
Közlenen patlicanların kabuklarını soyup yarım limon sıktıgımız suyun içine atıyoruz..
$IMG_1720.jpg
Püf Noktası;Limonlu su patlicanların siyah suyunu çıkarıp acısını alacaktır :KK66:
5 Dakika limonlu suda bekleyen patlicanları normal sudan geçirip süzgece alıyoruz..Suyu süzülen patlicanları kesme tahtasında ufak ufak dogruyoruz..
$IMG_1721.jpg

Tavamıza 4-5 yemek kaşıgı sıvı yag ekleyip dogradıgımız patlicanları kavuruyoruz..
$IMG_1722.jpg
5 Dakika kadar kavrulan patlicanları soguması için ocaktan alıyoruz.Bu arada yogurdumuzu derin bir tabaga alıyoruz,içine sarımsaklarımızı rendeliyoruz..
$IMG_1724.jpg Bir miktarda tuz ekleyip soguyan patlicanlarımızı ekleyip karıştırıyoruz..
$IMG_1727.jpg $IMG_1726.jpg

Servis tabagımıza önce yogurtlu patlicanlarımızı koyuyoruz..Üzerine etimizi koyuyoruz,maydonozla süsleyip tabagımızın yanına ister közlenmiş yeşil biber ve domatesle süslüyoruz..

AFİYET OLSUNNN....:KK16::KK56:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım.Şansın bol olsun.Patlıcan ve yoğurdun uyumunu çok seviyorum.İşin içine birde et girince mmmmhhh.:56:
Bu kez ilk yorum benden.Bu arada avatarına baktıkça bakıyorum.Niye diye sorma valla ne desem yalan olur:32::24:
Bu kıza serenat yapasım var.:24::21:

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım.Şansın bol olsun.Patlıcan ve yoğurdun uyumunu çok seviyorum.İşin içine birde et girince mmmmhhh.:56:
Bu kez ilk yorum benden.Bu arada avatarına baktıkça bakıyorum.Niye diye sorma valla ne desem yalan olur:32::24:
Bu kıza serenat yapasım var.:24::21:

Sağol canım benim :16: Valla ne zamandır canım çekiyordu.Yapiyim madem,yarışmada var et kategorisi olunca ekliyim dedim :34: Yaptım,kayınvalidemlere götürdüm hep beraber afiyetle yedik bitirdik valla.Onlarda mutlu oldular bende mutlu oldum :8:

Avatar benim ilgi alanıma giriyor :34:Bende çok seviyorum,tam benlik :1:

Herkesin emegine saglık,önemli olan katılmak paylaşmak :29:

Sağol canım benim :16: Valla ne zamandır canım çekiyordu.Yapiyim madem,yarışmada var et kategorisi olunca ekliyim dedim :34: Yaptım,kayınvalidemlere götürdüm hep beraber afiyetle yedik bitirdik valla.Onlarda mutlu oldular bende mutlu oldum :8:

Avatar benim ilgi alanıma giriyor :34:Bende çok seviyorum,tam benlik :1:

Herkesin emegine saglık,önemli olan katılmak paylaşmak :29:

:1::1:Afiyet şeker olsun canım.Kayınvalidene kilo olurken bize avatarındaki gibi bir hanım olmak nasip olsun:9:
Ay çok beğendim kız.Sapıkmıyım neyi dicem ayıp olacak:51:

Ellerine emeğine sağlık arzum.

Yarışmada başarılar dilerim.

Et , patlıcan , yoğurt cidden müthiş uyumlu.

Bu arada konu üzerinde değişiklik yapabiliyorsan , yemeğin son halini konu sonunada eklemelisin bence :34:

çok canım çekti :44:
tam da dışarı çıkıyorum, patlıcan alıp gelsem mi acaba...

Anlaşılan bu yarışmada zorlu geçecek, çok severim Ali Naziği :56: Ellerine sağlık canım, başarılar :34:

Canim ellerine saglik basarilar sana da..
Cok guzel olmus patlicanla yogurt zaten vazgecilmezim benim :56:

oyy oyy bu da çok güzell bayılırım ellerine sağlık başarılar dilerim canımm :34:

ne kadar çaba sarfettin
sunumun güzel mi
hiç bakamadım resimlere
yüreğim kaldırmıyor
ben alinazik çok severim :43:
oyum şimdiden sanaaa :42:

Ellerine emeğine sağlık arzum.

Yarışmada başarılar dilerim.

Et , patlıcan , yoğurt cidden müthiş uyumlu.

Bu arada konu üzerinde değişiklik yapabiliyorsan , yemeğin son halini konu sonunada eklemelisin bence :34:

Teşekkür ederim canım.Tarifler hep patlıcan ile oldu ama bende etle patlicanı yakıştırıyorum.Heleki köz patlıcan olunca :56: Yoğurt yanına çok yakışıyor :56:

Canım,konuda degisiklik yapamıyorum malesef.Zaten konu açtığımda fotoğraflarla çok uğraştım boyut büyük geldi küçülttüm,kesme kıpma işlemleri...Eklerken şansıma karmakarışık oldu,ilk başa ne alakaysa kavurma resmi falan gelmiş inan çok uğraştım bu hale getirmek icin..:37: Az çok bilirsin ;) İdare edin artık,kusuruma bakmayın :42:

Back