Kuzey Cephe Ev değişikliği

mutlucicek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
1.372
2.275
31
Merhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.

Uşürsünüz ya. Cephe o kadar farkediyo ki biz de şu an kuzey cephe sayılabilecek bi cephedeyiz. Birazcık sabah günesi alıyoruz öğlene kadar. Ama gün boyu güneş alan evler bizden çok çok daha az doğalgaz ödüyor. Ankara da soğuk olur. Biz Yalova'dayız üstelik.

Terasın altı genelde salon olur, yalıtımı düzgün değil ise biraz sıkıntılı su akıntısı, soğuk gibi sorunlar olabilir ama yalıtımı düzgün ise biraz daha masrafı olur ancak keyifli ve güzel olacaktır.

Oturduğumuz evi alırken ben de sizin gibi kuzey cephe olmasını kafama takmıştım çok. Ama şu an ısınımayla ilgili bi problememiz yok. Tabii ara kat olmasının bunda etkisi büyük bence. Hem teras hem kuzey cephe hem de Ankara olunca biraz düşündürüyor açıkcası.

Eşim terasın balkon gibi çıktığını söyledi ben ona dikkat etmemiştim. Salonun üstü direkt yatak odası. Bu bir artı sanırım :/

Teras balkon gibi çıkmalı odaların üstü değilmis. Şimdi bir üye yazınca eşimin dediğini hatırladım. Hakkımizda hayırlısı olsun alırsak umarım sizin gibi bizde sıkıntı yasamayiz

Kuzey cepheyi yazlık yerlerde tavsiye ederim bunaltıcı olmuyor benim merkezdeki evim kuzeyde ,yalıtımdan sonra ısınmıştım ordayken ...
Bence başka alternatif bakmanız gerekebilir

Teras balkon gibi çıkmalı odaların üstü değilmis. Şimdi bir üye yazınca eşimin dediğini hatırladım. Hakkımizda hayırlısı olsun alırsak umarım sizin gibi bizde sıkıntı yasamayiz
İnşallah yaşamazsanız şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Kv nin evi, dubleks teras kat ve kuzey sayilir bir cephe, isitamiyor soğuk oluyor siz hele de ankaradasiniz daha soğuk olur bence ,binanın yalıtımı var mı?

Ankaraya 2 saatlik mesafeli bir şehirde yaşıyorum ayazımızla, soğugumuzla meşhuruz zaten. Bizimki kuzey ısınması ayrı dertli bu yıl ısınmalarda bi tadilat yapıldı bakalım nasıl olacak odalarda hırkayla dolanıyordum buz gibi, dogal gaz fazlasıyla geliyor.
Ankara bu soğugu hafife alınacak bir yer değil, benim fikrim bence başka yerlerede bakın derim.

İzmirde güney cephe 2+1 çatı katı teraslı bir evde oturuyorduk evlenmeden önce. Güney cephe olmasına rağmen kışın evin içinde ağzımızdan buhar çıktığı zamanlar oldu. Ankarayı düşünemiyorum. Aynı ev yazın da saunaya dönüyordu. Hem ankara hem kuzey cephe hem çatı kat hem dubleks... Kendi evinizde kalın daha iyi. Çok ciddiyim. Zerre güneş almaz o ev.

Şu an oturduğum ev kuzeybatı cepheli. Akşamüstü azıcık güneş alıyor. Ara kat olduğu için ısınıyor ancak aynı cephe en üst kat ısınmıyor asla.

Ben kuzey cephe son katta oturdum Ankara'da. Ama teraslı değil normal 3+1 daire. Isinma sorunumuz olmadı. Belki güneye bakan cephelerden biraz fazla odemisizdir. Ben üst katları çok sevdiğim için hiç sorun etmedim evi alırken cephesini bile düşünmedik o kadar diyeyim:)

Kv nin evi, dubleks teras kat ve kuzey sayilir bir cephe, isitamiyor soğuk oluyor siz hele de ankaradasiniz daha soğuk olur bence ,binanın yalıtımı var mı?

Sağlam bir yalıtımı olduğunu biliyoruz çünkü evlenirken bu binaya bakmıştık çok ama çıkmamıştık fiyat olarak. Yalıtım ve kalite konusunda içimiz rahat. Sadece cephesi bilmediğim bir durum benim

İçimi rahatlatıyorsunuz vallahi. Bende3 ay fazla fazla yaksaj içimiz mutlu olsa yetmez mi diye düşünüyorum

Kuzey doğu ya da batı olsa ara kat olsa bir cepheden güneş girer diyeceğim ama sırf kuzeyden kesinlikle almayın. Daha ucuz olduğu için tavsiye etmişlerdi bakmistik ev zaten karanlık oluyor camlar boydan boya burayı isitamayiz dedik kaçtık. Pişman değilim. Şimdiki ev giriş kat kuzey güney doğu cepheli burayı bile zor isitiyoruz Ankara ile ayni iklime sahip yerde yaşıyoruz . Kışlar yıldırıcı şekilde soğuk ve uzun sürüyor

Ankara’da kuzey cephe dubleks teraslı ev ısıtmak çok zor olur, bence vazgeçin.

Hakkınızda hayırlısı ama çok güneş alsa bu kez de güneşten tadını çıkaramıyorsun balkon ve terasların.
Ben de Ankara'dayım. Balkonlarımız alev alev şuanda bile yanıyor mesela. Yazın oturayım çıkayım desen yok yani, durulacak gibi değil.

Diper meseleleri bilemedim. Hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…