- 19 Ağustos 2019
- 1.372
- 2.275
- 31
-
- Konu Sahibi mutlucicek
Eşim terasın balkon gibi çıktığını söyledi ben ona dikkat etmemiştim. Salonun üstü direkt yatak odası. Bu bir artı sanırım :/Terasın altı genelde salon olur, yalıtımı düzgün değil ise biraz sıkıntılı su akıntısı, soğuk gibi sorunlar olabilir ama yalıtımı düzgün ise biraz daha masrafı olur ancak keyifli ve güzel olacaktır.
Oturduğumuz evi alırken ben de sizin gibi kuzey cephe olmasını kafama takmıştım çok. Ama şu an ısınımayla ilgili bi problememiz yok. Tabii ara kat olmasının bunda etkisi büyük bence. Hem teras hem kuzey cephe hem de Ankara olunca biraz düşündürüyor açıkcası.
Kuzey cephe biraz daha soğuk olur ama binanın yalıtımı da önemli. Yalıtım yoksa rüzgar bile girer içeri.
İnşallah yaşamazsanız şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Teras balkon gibi çıkmalı odaların üstü değilmis. Şimdi bir üye yazınca eşimin dediğini hatırladım. Hakkımizda hayırlısı olsun alırsak umarım sizin gibi bizde sıkıntı yasamayiz
İzmirde güney cephe 2+1 çatı katı teraslı bir evde oturuyorduk evlenmeden önce. Güney cephe olmasına rağmen kışın evin içinde ağzımızdan buhar çıktığı zamanlar oldu. Ankarayı düşünemiyorum. Aynı ev yazın da saunaya dönüyordu. Hem ankara hem kuzey cephe hem çatı kat hem dubleks... Kendi evinizde kalın daha iyi. Çok ciddiyim. Zerre güneş almaz o ev.Merhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.
Kv nin evi, dubleks teras kat ve kuzey sayilir bir cephe, isitamiyor soğuk oluyor siz hele de ankaradasiniz daha soğuk olur bence ,binanın yalıtımı var mı?
Ben kuzey cephe son katta oturdum Ankara'da. Ama teraslı değil normal 3+1 daire. Isinma sorunumuz olmadı. Belki güneye bakan cephelerden biraz fazla odemisizdir. Ben üst katları çok sevdiğim için hiç sorun etmedim evi alırken cephesini bile düşünmedik o kadar diyeyim:)
Ankara’da kuzey cephe dubleks teraslı ev ısıtmak çok zor olur, bence vazgeçin.Merhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.