- 9 Aralık 2009
- 17.102
- 54.348
-
- Konu Sahibi mutlucicek
Ben de bu kafadanım. Ama bazı evler oluyormus ki ne kadar yaksan da asla istediğin sıcaklığı elde edemiyormussun yine de dikkat edin. Apartmanda yaşayan tanıdıklarınıza sorsanız eski oturan belki hiç ısınamıyoruz ya da biraz fazla yakıyoruz ama iyi de ısınıyoruz falan demiştir.İçimi rahatlatıyorsunuz vallahi. Bende3 ay fazla fazla yaksaj içimiz mutlu olsa yetmez mi diye düşünüyorum
Kuzey doğu ya da batı olsa ara kat olsa bir cepheden güneş girer diyeceğim ama sırf kuzeyden kesinlikle almayın. Daha ucuz olduğu için tavsiye etmişlerdi bakmistik ev zaten karanlık oluyor camlar boydan boya burayı isitamayiz dedik kaçtık. Pişman değilim. Şimdiki ev giriş kat kuzey güney doğu cepheli burayı bile zor isitiyoruzAnkara ile ayni iklime sahip yerde yaşıyoruz . Kışlar yıldırıcı şekilde soğuk ve uzun sürüyor
Ben de bu kafadanım. Ama bazı evler oluyormus ki ne kadar yaksan da asla istediğin sıcaklığı elde edemiyormussun yine de dikkat edin. Apartmanda yaşayan tanıdıklarınıza sorsanız eski oturan belki hiç ısınamıyoruz ya da biraz fazla yakıyoruz ama iyi de ısınıyoruz falan demiştir.
Merkezi ısıtma sağolsun zaten 700 ödüyoruz valla, ısınamadığımız eve.ablam sana ev mi yok, 700 lira doğalgaz ödeyip donmak mı istiyorsun bilemedim.
Uşürsünüz ya. Cephe o kadar farkediyo ki biz de şu an kuzey cephe sayılabilecek bi cephedeyiz. Birazcık sabah günesi alıyoruz öğlene kadar. Ama gün boyu güneş alan evler bizden çok çok daha az doğalgaz ödüyor. Ankara da soğuk olur. Biz Yalova'dayız üstelik.
Ever cok mantıkli aksam saatlerinde bakın bir de.Eşim evin Kuzey Batı olduğunu söylüyor akşam saatlerinde gideceğiz bir bakalım diye. Akşam güneşini alıyor mu diye
Evim yaz kış full güneş görüyor..Kışın nimetini çok görüyorum bu konunun.Gunes önemliMerhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.
ankara da kuzey cephe dupleks evde oturuyorum ısınamıyorum bi daha düşünün malum buranın kışı bitmiyorMerhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.
Ankara kuzey cephe en ust katta oturdum. Yalıtımı vardi ustelik. Ama yan güney daire günlük güneşlik ve sicak bir kış gecirirken biz donuyorduk karanlik cabasiMerhabalar,