Kuzenimin durumu :(

b1ranneb1res

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
167
235
32
25 yaşında ve 3. ilişkisinin sonuda hüsran ile bitti. Ben onu tüm ilişkilerinde destekledim yanında oldum hepsi ile de ciddi düşünüyordu artık psikolojisi mahvolmuş vaziyette.

1. İlişkisi liseden beri devam ediyordu lise sonunda farklı okulları kazandıktan sonra aralarına mesafe girdi kız arkadaşı başka şehire(Sakarya) gitti bizimki istanbulda kazandı. Bölümünü puanı iyiydi. bitirsin meslek sahibi olsun diye destekledi kızarkadaşının gitmesini birde Sakaryanın yakın olmasıda olumlu etki sağladı kararında. Her hafta sonu görmeye gitti arabalar kiraladı harçlığından azalttı benzini yemesi içmesi demedi her hafta sonu gitti yanına. Bir süre sonra bazı fotoğraflar paylaşılmış facebookta okulun sayfasında kuzenimin ismini vermem çok doğru olmaz diye düşünüyorum şimdilik EMRE diyelim. Emre bu arada, facebookta paylaşılan fotoğraflar ve videoda kız arkadaşıda var oynuyorlar falan. Emreyi dahada kızdıran durum gitmesi değil, Emreye gitmeyeceğini söylemişti gitti. Üstelik Emre partiden sonra sorduğunda yine yalan söyledi ve gitmedim dedi. Sonra bizimki yaktı yıktı ortalığı fotoğrafları videoları gördüğünü söyledi, ilişkiler orda zedelendi. Kız arkadaşı baya mahçup oldu özür diledi yeminler etti bir şekilde üstünü kapatıp devam etmeye çalıştılar. Aradan biraz zaman geçti ve Emre beni aradı herşeyin bittiğini söyledi. Sebebini sordum. İnstegramda(Emrenin instegramı yok) arama bölümüne okulun isminden aratmış etiket halinde. ve orda yine fotoğraflar çıkmış karşısına. Kız arkadaşı hemen hemen tüm fotoğraflarda aynı çocuk ile yan yana duruyormuş banada gösterdi haklılık payı var yani. En kötü fotoğraf kızın kaldığı yurdun kantininde 4 kişi ders çalışırken poz vermişler Emrenin sevgilisi yine o çocukla yan yana diğer kızla çocukta sevgili zaten. Fotoğrafları emrenin kız arkadaşı yüklemiyor başka bir arkadaşları yüklüyor. Emre hafta sonu yine oraya gidiyor okulun önünde kızarkadaşı ile konuşurken çocuk geliyor yanlarına, kızın elinden çantasını alıp canımlı cicimli konuşuyor(çocuk çantasını notlarını falan Emrenin kız arkadaşına taşıtıyormuş okuldan çıkarken) kızada ismi Ebru diyelimki 'Ebrucum gelmiyormusun demiş'. Emre çocuğa dönüp gelmiyor demiş. Bana anlattığına göre gayet sakindim ters birşey söylemedim geldi kendini bile tanıştırmadı birde yüzsüz yüzsüz kız arkadaşıma canımlı cicimli konuşunca bende net bir şekilde 'gelmiyor' dedim diyor. Sonra çocukta buna sen kimsin gibisinden cevap verince girmişler birbirlerine. Emre o gün kavga ettikten sonra kızla biryere gidip oturmuşlar bana bundan sonrasını anlatmadı ne konuştu ne etti ama ilişkiyi bitirmişler istanbula tek döndü.

2. İlişkisi okuduğu okuldan oldu yine çok sevdi birini, Beraber gidip gelmeye başladılar kızın ailesi İstanbulda değildi. Emre o konuda yardımcı oldu ucuza ev buldu biraz maddi yardım yaptı (bana ne kadar verdiğini söylemiyor). Onunla konuşunca bana 1. ilişkisini unutturduğunu süreci atlatmasında çok yardımcı olduğunu söylüyordu kız için. 1,5 sene sonunda kızın dönemi mi uzuyor dersten kalıp yaz okuluna mı gitmesi gerekiyor tam hatırlamıyorum. Kızın yaz okulu için okula ekstradan ödemesi gereken paranın yarısını sağlıyor. Emre bana söylemedi ama çevremde yaz okulu o üniversitede 5.000 lira falan diyorlar. Ve kaldığı ders ne kadar fazla ise o kadar fiyat artıyormuş. Benim bunlardan haberim vardı ama karşı çıkmadım çünkü kızın gerçekten ihtiyacı var ailesinden çekiniyor ve ciddi düşünüyorlar diye bir şey demedim. Ve bir akşam Emreye yine instegramdan boş bir hesap mesaj atıyor. Bir whatsapp grubunun ekran görüntüsü 6-7 tane. Atan kim belli değil emre verilen adrese gidiyor kız arkadaşı bir çocuk ile beraber yemek yiyor içerde. Zaten whatsapp fotoğraflarından herşey belliydi ama Emre gidip yüzleşmek istedim ağzıma ne gelirse sayayım dedim diyor. Kapı açılınca adamın üzerinde esortman atlet var kız arkadaşı yine içerde kısa tshirt pijama ve başı açık oturuyor (kız tesettürlü). Orda yine bişiyler söylemiş ne oldu tam anlatmıyor. Ama evdeki adam kızın memleketinden gelmiş sevgilisi.(whatsapp fotoğrafları herşeyı anlatıyor ve fotoğraflar farklı zamanlarda alınmış aralarında 1 ay olanda var 2 gün olanda)
Bu sırada ben evleniyorum kendi telaşım var Emreyle yaşlarımız aynı çok yakınız ama ilgilenemiyorum çok onunla. Düğünümde bile yüzü gülmedi çocuğun. Ara sıra bana dert yanıyor çokmu safım yoksa hep bana mı denk geliyor diye, ne diyeceğimi bilemiyorum. Derslerden kaldı sonra karar verdi okulu bırakıcam dedi yalvardım ettim ikna edemedim. Bana senin eşinde bıraktı diyor. (Benimki polislik başvurusu yaptığı için bıraktı, polislik eğitimi uzun, okul ile aynı anda devam edilemez şu anda okulu açıktan tamamlıyor) Herneyse bizim kuzeni ikna edemedim. Bıraktı okulu. Eşimi örnek alıp askeri sınavlara hazırlanmak istedi. Bana söylemiyor ama insanlardan uzaklaşmak için böyle bir hayat seçiyordu bence.

3. Askeri sınavlara hazırlanırken bir taraftanda bir AVM de çalışmaya başladı, para kazanmak hayatını sürdürebilmek için. Giyim mağazasında. Ordaki mağaza müdür yardımcısı ile yakınlaşmışlar ama o hanfendinin yaşı biraz büyüktü 27 falan galiba. Konuşuyorlar ediyorlar birbirlerinden hoşlanıyorlar. Ben Emre toparladı galiba diye düşünmeye başlıyorum. Bu arada ben evlendim başka şehirde yaşıyorum artık. Emreyle ancak telefonda görüşüyoruz. Telefonda bana umut dolu konuştukça ben sevinçten havalara uçuyorum inşallah herşey yoluna girecek diye motive ediyorum. Tam bu sıralar Emre kızın ailesi ile tanışıyor. Babası biraz ters konuşuyor okulun yok mesleğin yok gibisinden. Bu da yetmezmiş gibi Emrenin ailesi eniştemlerde biz öyle gelin almayız diyorlar kız (güney doğulu). Bu arada kızın ailesi memleketlerindeki akrabaları sözleşiyorlar. Kız işten çıkıyor ailesi memlekete götürüyor. Emre bana diyorki bizimkilerde sahip çıkmadı normalde ben bırakmazdım ama neyime güvenicem kıyıda köşede birikmişimde kalmadı ne param var ne pulum. Bu sırada askeri sınavları kazanamadı. KPSS de istediği puanıda alamadı.

Olayların beni endişelendiren kısmı şimdi başlıyor. Psikiyatrist bir arkadaşımdan rica ettim özellikle ilgilenmesini istedim çok hassaslaştı çünkü Emreye'de tavsiye ettim, benim doktorum da bu kadın git konuş iyi gelir hayatta herşey başımıza geliyor güçlü dur dedim. Ama çocuk bütün inancını kaybetmiş vaziyette her söylediğime tamam diyor he he diyor, olur, yaparım. Hep böyle konuşuyor artık plan yapmayı bırakmış. Öylesine yaşıyor sanki.

1 ay falan önce Psikololg beni aradı. Emreye birşey dememiş, Ailesinede söylememiş. Diyorki seni korkutmak istemem, asla kötü düşünmeyin ama bu tarz durumlarda hastalarımız kendilerine zarar verme durumları olabiliyor. Emreyi ne kadar iyi tanıyorsun böyle birşey yaparmı diyor. Bende öz kardeşim gibi beraber büyüdük yapmaz öyle birşey dedim. Her ne kadar ben böyle desem de arkadaşım emin olamayız ama dedi. Geçen gün annem teyzemle konuşmuş banada annem anlattı. Emre gece kalkmış banyoda dolabı falan kırmış dökmüş camı kırmış elleri kan içinde kalmış. gidip bakmışlar noluyor diye Eniştem kaldırmış. Bişiy yok ayağım takıldı demiş. Koluna girmişler odasına götürmüşler yatağında yastığında kan varmış. Ondan sonra söylemiş gece burnu kanamış silmek için banyoya kalkmış kanama durmayınca sinirlenmiş camı aynayı indirmiş. Emre artık beni aramıyor telefonu kapanmış çalışmıyor faturaları ödememiş ulaşamıyorum teyzemide korkutmak istemiyorum. Artık eşime bişiyler yapalım dedim oda çok sever Emreyi aynı yaştalar çocuk gözümüzün önünde eriyip gidiyor :KK43:

Özetle; kuzen 2 kez aldatılmış, 1 kez de işi gücü yok, okulu yok diye istediği kızı vermemişler. Şimdi de işsiz kalmış ve bunalımda. Okula devam etsin. Kız peşinde de koşmasın bence. Siz de abartmayın eriyor filan. Sanırsın ölümcül hastalığa yakalandı.
Okuyamamistim ozetlediginiz iyi oldu.
Kuzen once is guc bulsun hayatini yoluna koysun. Evlilik nasil olsa olur

Talihsizlikler hep üst üste gelmiş
Okula devam etsin ve girdiği ortamlara birini tanırım diye girmesin sadece okuyacağım sadece çalışacağım diye girsin nasibinde varsa zaten olur

Kuzeniniz bir süre aşk meşk işlerine ara verse güzel olurmus.
Hep çok sevmiş ama hep de hemen birini bulmus.
Bu kadar üstüne düşmeyin. Okuluna, işine gücüne bakmaya yönlendirebiliyorsaniz onu yapın.
Yada kısa bir tatil sonrasında is.
25 yaş yalnız kaldı diye Karalar bağlanacak bir yaş değil.
Ben yerinizde olsam epey ağır konuşurdum kuzene.
Sevgilisi olmayınca ölecek hastalığı diye bir şey yok. Herkesi böyle tedirgin etmeye hic hakkı ok. Hayatındaki sorumluluklardan kaçmadan yaşasın aşk acısını. Zaten yapması gerekenleri yapmaya başlayınca oyalanacak, düşünmeye vakti kalmayacak.

Kuzeniniz bir süre aşk meşk işlerine ara verse güzel olurmus.
Hep çok sevmiş ama hep de hemen birini bulmus.
Bu kadar üstüne düşmeyin. Okuluna, işine gücüne bakmaya yönlendirebiliyorsaniz onu yapın.
Yada kısa bir tatil sonrasında is.
25 yaş yalnız kaldı diye Karalar bağlanacak bir yaş değil.
Ben yerinizde olsam epey ağır konuşurdum kuzene.
Sevgilisi olmayınca ölecek hastalığı diye bir şey yok. Herkesi böyle tedirgin etmeye hic hakkı ok. Hayatındaki sorumluluklardan kaçmadan yaşasın aşk acısını. Zaten yapması gerekenleri yapmaya başlayınca oyalanacak, düşünmeye vakti kalmayacak.
Tavsiyelerinizi dikkate alıcam, teşekkür ederim umarım faydası olur...

Şu an depresyonda sanırım. Ne kadar süredir böyle. Ölümcül hastalık olmasa da bazen böyle duygusal travmalar da insanı bitiriyor. Yalniz bırakmayın derim. Bir de ilişkilerinde bu kadar verici olmasa daha iyi olacak sanırım.

25 yaşında ve liseden beri neden evlenilecek kız bulup ciddi ilişki yaşama peşinde bu çocuk?

Yaşadıkları çok insanın yaşadığı şeyler, öyle kendini bırakacak karalar bağlayacak okulu bırakacak durum görmedim ben. Biraz fazla abartılı geldi durum.

Yaşı henüz genç, okuluna dönsün işini eline alsın, kız peşinde koşmayı, enayilik yapmayı bıraksın. Normale döner.

Şu an depresyonda sanırım. Ne kadar süredir böyle. Ölümcül hastalık olmasa da bazen böyle duygusal travmalar da insanı bitiriyor. Yalniz bırakmayın derim. Bir de ilişkilerinde bu kadar verici olmasa daha iyi olacak sanırım.
Evet depresyonda yaklaşık bir aydır da böyle zannedersem, ilişki durumunda haklısınız ama gerçekten çok iyi niyetli bir çocuk, yardım etmek istiyor ve maalesef herkes iyi olmayabiliyor...

25 yaşında ve liseden beri neden evlenilecek kız bulup ciddi ilişki yaşama peşinde bu çocuk?

Yaşadıkları çok insanın yaşadığı şeyler, öyle kendini bırakacak karalar bağlayacak okulu bırakacak durum görmedim ben. Biraz fazla abartılı geldi durum.

Yaşı henüz genç, okuluna dönsün işini eline alsın, kız peşinde koşmayı, enayilik yapmayı bıraksın. Normale döner.

ya gerçekten çok düzgün bir çocuk öyle gönül eğlendirmek için birisiyle konuşup gezmez. Yanlış anlaşılmak istemem elimden geldiğince doğru kelimeler seçmeye çalışıyorum yani. bir ilişkim olsun da kim olursa olsun diye değil gerçekten hissettiği kişilerle ciddi bir şeyler yaşayan yaşamak isteyen birisi. yani telefonda her ne kadar çok yakın arkadaş olsak da bazı erkekler gurur yapar aldatıldığını her şeyini anlatmaz o anlattı mesela bana. Off bilmiyorum ya.

Şu anda ben dahil herkes okuluna dönmesi veyahut askeriye sınavları tekrar denemesi konusunda yönlendirme çalışıyoruz zaten.

ya gerçekten çok düzgün bir çocuk öyle gönül eğlendirmek için birisiyle konuşup gezmez. Yanlış anlaşılmak istemem elimden geldiğince doğru kelimeler seçmeye çalışıyorum yani. bir ilişkim olsun da kim olursa olsun diye değil gerçekten hissettiği kişilerle ciddi bir şeyler yaşayan yaşamak isteyen birisi. yani telefonda her ne kadar çok yakın arkadaş olsak da bazı erkekler gurur yapar aldatıldığını her şeyini anlatmaz o anlattı mesela bana. Off bilmiyorum ya.

Şu anda ben dahil herkes okuluna dönmesi veyahut askeriye sınavları tekrar denemesi konusunda yönlendirme çalışıyoruz zaten.

E zaten boşta kalmamış ki. Maşallah ilk karşısına çıkana aşık olmuş sanki. Her karşısına çıkan kadına da deli divane aşık olduğu için yanlış seçimler yapmış muhtemelen. Burda evde kaldım ya da kimse beni beğenmiyor konularındaki kadınlara benzettim ben kuzeninizi.

İşini gücünü yoluna koyarsa depresyonu geçer. Gönül ilişkilerinde de daha sakin davranmasını tavsiye ederim.

E zaten boşta kalmamış ki. Maşallah ilk karşısına çıkana aşık olmuş sanki. Her karşısına çıkan kadına da deli divane aşık olduğu için yanlış seçimler yapmış muhtemelen. Burda evde kaldım ya da kimse beni beğenmiyor konularındaki kadınlara benzettim ben kuzeninizi.

İşini gücünü yoluna koyarsa depresyonu geçer. Gönül ilişkilerinde de daha sakin davranmasını tavsiye ederim.

haklılık payınız var tabii, ama şöyle de bir durum var ben onun tüm ilişki süreçlerinin en yakın gözlemleyicisiyim, çocuğunda şansı hiç yaver gitmedi ya, bir tane düzgün birisi ile tanışmadı yani...

haklılık payınız var tabii, ama şöyle de bir durum var ben onun tüm ilişki süreçlerinin en yakın gözlemleyicisiyim, çocuğunda şansı hiç yaver gitmedi ya, bir tane düzgün birisi ile tanışmadı yani...

Düzgün birisi ile tanışmadıysa neden ciddi ilişkiler yaşadı? Yani kızların ihtiyaçlarını karşılamak, her hafta zorlayıp yanına gitmek falan 20'li yaşların başında öğrenci bir genç için çok fazla ve gereksiz. Bunları yaparak kendini sevdirmeye çalışmış gibi. Kızlar da altın yumurtlayan tavuğu kesmemek için yanında kalmışlar, bir güzel kullanmışlar.

kuzen misiniz, ilişkiyi yaşayan taraf mısınız anlamadım.
Değil kuzenlerimin kendi ilişkilerimin bile her detayını bu kadar hatırlamıyorum.
Çok uzundu okuyamadım.
Hatırlayıp müdahil olmanız saçma. Ergenlik sarsılmaları bunlar nufüsün çoğu benzer şeyler yaşıyor. Drama king olmayıp hayatına odaklanacak bi şekilde hissizleşmesi işine odaklanması lazım. Kendisi öğrenecek. Öğreninceye dek üzülecek malesef.

Düzgün birisi ile tanışmadıysa neden ciddi ilişkiler yaşadı? Yani kızların ihtiyaçlarını karşılamak, her hafta zorlayıp yanına gitmek falan 20'li yaşların başında öğrenci bir genç için çok fazla ve gereksiz. Bunları yaparak kendini sevdirmeye çalışmış gibi. Kızlar da altın yumurtlayan tavuğu kesmemek için yanında kalmışlar, bir güzel kullanmışlar.

Öncelikle ifade etme şeklinizi çok çirkin buluyorum. Her hafta sonu kız arkadaşının yanına gitmeye zorlamak gibi bir durum yok, siz sevdiğinizin nişanlınızın eşinizin artık Her neyse her fırsatta onunla beraber olmak istemez misiniz. insanların alındı mı yazıyor İyi birisi kötü birisi zarar gelebilir gelmez diye yaşayarak tecrübe ediyorsunuz. İnsanlar nereden bilebilir bunu. Yakışık olmayan ifade tabirlerinizi kendi hayatınıza saklayın

Konuyu yanlış açmışsınız. Kız kuzenim olarak açmalıydınız. Bakın çoğu yorumda çocuğu suçlamışlar. 25 yaşında neden ciddi ilişki yaşıyor, önüne gelene neden aşık oluyor, abartıyor, kız peşinde koşuyor diyenler bile var. Artık insanların vicdanı bile işine geldiği yönde çalışıyor...
Şimdi abartma diyenlerin ilerde oğlu olurda aynılarını yaşarsa anlarlar anyayı konyayı...

Konuya gelirsek zor tabi çok zor. Ama şükretsin. Bakın bir şekilde hep aldatıldığını görmüş. Daha doğrusu Allah karşısına çıkarmış. Çok geç de kalınabilirdi. Kurtulmuş şükretsin.
Bide ders alsın. İlk kız yalan söylediğinde ayrılmalıydı. Çoook mecbur kalırsın ailevi hayati bir durum olur bir şekilde zorunlu olarak yalan söylersin fakat partiye gitmek gibi bu kadar basit bir meselede bile yalana başvuran her türlü ihanetide yapar.
Diğer kız için ise mesela onurlu olan hiçbir kız sınıfta kalıp okulunun parasını kendi gibi öğrenci olan bir insana ödetmez. Neden sınıfta kalıyor? Madem ailesi zor durumda gerekirse köpek gibi çalışsın ve sınıfta kalmasın. Kaldıysada sorumluluğunu kendi sırtlasın. Bu arada sanırım burada asıl aldatılan kişi kızın memleketteki sevgilisi. Kızın memlekette sevgilisi var, sonra üniye geliyor kuzenle tanışıyor ve ikisini bir arada idare ediyor vs...
Üçüncü ise aslında en zor olanı. Burada iki ailede hatalı ama en çok kuzenin ailesi hatalı. Kızın yaşı büyük diye istememek de ne demek? Birbirini seven iki insan varsa yaşın ne önemi var... Ee diğer iki kızda yaş meselesi yoktu ama bakın neler neler yaptılar çocuğa...

Herneyse yapacak şey belli. Kuzeniniz önce okulunu bitirsin kendini kurtarsın.
Sonrası Allah büyük... İllaki iyi bir insan çıkar karşısına.

X