Yöresel Tarif Kuymak (resimli)

Yöresel Yemekler
çookk guzelllllllll.....................canım çektııı benımde ben samsunluyumm...sıksık yaparım ama suyla yapılır kendı koy peynırını bulamadımız içinn...kaşarr peynırle yapıorummm......ama ysğ az kullanıyorumm çok yağlı sevmıyomm offff nerden gordummmmmm yapayımmm mıı sımı yookk sabah kahvaltıya yapımmm inşşş..elıne sağlıkkkkkk

yok sempatikciğim biz üzerine yağ dökmüyoruz,başta koyduğum yağ üzerine çıkana kadar pişiriyorum zaten yeterince yağı oluyor .kaşarlada güzel oluyor tel peynirlede uzanıyor böyle oyy oyyy,bizim peynirde var kuymakda kullandığımız ama hemen hemen her peynirle yapılabiliyor.eline sağlık canım çok iyi yapmışsın yapıpda yememek olmaz ben ondan yapmıyorum ya :))

çookk guzelllllllll.....................canım çektııı benımde ben samsunluyumm...sıksık yaparım ama suyla yapılır kendı koy peynırını bulamadımız içinn...kaşarr peynırle yapıorummm......ama ysğ az kullanıyorumm çok yağlı sevmıyomm offff nerden gordummmmmm yapayımmm mıı sımı yookk sabah kahvaltıya yapımmm inşşş..elıne sağlıkkkkkk

evet hemşerim sen en iyisi sabah kahvaltıya yap yada öğle yemeğine çayın yanında süper oluyor cokacimcoook

oyy oyy kuymağa bayılırımcokacimcoook bende trabzonluyum biz kuymak diyoruz evet....eski sevgilim bayılmıştı buna unundan peynirinden yollamıştım kargoyla:delphin:

çok güzel görünüyor huuwww
bizde sık,sık yapılır afiyetle yenilir, cokacimcoook
trabzonluyum ama bizdede muhlama derler CADIARZU

öğle yemeğinde ekmeksiz az yiyebilirsin , zaten görünüşe aldanmayın çok yağlı olmuyor az yağla da pişebiliyor

bu muhteşem tadi tarif etmek isterdim ama yapamıyorum malesef,inşallah dener yer ve beğenirsiniz

Offf bayılırım muhlamaya :9 bizde muhlama diyenlerdeniz canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor.
Ben hiç bilmeden kendi kafama göre yapıyordum sezgisel olarak biliyordum sanırım :roflol: bu akşam yapsammı acaba cokacimcoook

:bbo:oy oy oyyyyyyyy.muhalama gördüm gözüm kamaştı.heralde hergün yense bıkılmayacak tek lezzet.

Cok güzel eline saglik.
Bizim yörede (Malatya) kuymaga herle´de derler.Annem cok lezzetli yapardi.Ben hic denemedim.Ayrica pistikten sonra üzerine pekmez döküp yiyoruz.Öylede cok güzel oluyor.

teşekkür ederim derinsu ama pekmezli nasıl olur merak ettim çünkü kuymak tuzlu bir yemek üzerine tatlı birşey dökülünce nasıl oluyor ki ? bunu bir araştırmalı :))

Bende vardir öyle gariplikler :) Malatya üsülü tarhana corbasina seker katarim.Tuzludan cok sekerli olur.Eksili yiyemem.Patlamis misiri sekerli yerim vs..kaydirigubbakcemile3

Back
X