Yöresel Tarif Kuymak (resimli)

Yöresel Yemekler

moonserose

evli,mutlu,çok uykulu...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
4.461
755
398
kuymak

3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşoğı tepeleme tereyağ
125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri
3 su bardağı su

tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı guymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer

Eklentiler

• $kuymak.webp
    $kuymak.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 717
evet rizeliler muhlama der hatta farklı bir peynir kullanıyorsunuz sanırım değil mi?

3 su bardağı su çok değilmi? ben karadenizli değilim ama çevremdekilerden öğrendim...3 y.k. una 1 su bardağı su koyuyorum...peynirciden özel muhlama peynir alıyorum...ayy çok canım çekti...

una göre değişiyor canım su miktarı,ben yavaş yavaş ve uzun süre kaynattığım için 3 su bardağı koyuyorum genelde ama 2 su bardağıylada yaptığım oluyor.eskiden çocuklara mama niyetine peynirsizini yapıp yedirirlermiş çok besleyici bir yemektir

çok doyurucu ve uzun süre tok tutuyo...sahur için ideal olabilir...

ya bende bayiliyorum buna gurmakmi
muhlamamidir nedir
bunun ozel peyniri oluyo ,sizin yorelerde var ama ben daha o,ce kasardan yaptim oda guzel olmustu ,
tabi rejim olunca bogazimiza dur diyoz :)
bu arada ellerine saglik

süt le yapıldığını ilk defa duydum ama suyla daha hafif olur sanırım.su ile de denedin mi merak ettim şimdi ne fark var

sağol canım , güzel yaparımda diyetten dolayı yemiyorum ama hele bir hedefime ulaşayım bir tava kendime yapıp yiyeceğim gelde beraber yiyelim :))

kiz mooncum ben pazr gunu bunu yaptim cok guzel oldu ama biz burda normal turk kasari kullaniyoruz
siz ozel peynir koyuyosunuz o daha guzel oluyodur kesin
cok guzel oldu ,ellerime saglik :)
siz uzerine tereyag dokuyomusunuz bazilari uzerinede dokuyo
zaten normalde baya yagli oluyo ,ama bayiliyorum tadina az bisey yedim

Back
X