Kusurlarla sevmek...

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
Şunu soracağım sadece sizi veya bi tanidiginizi kusurlariyla aşik olan ve kabul eden oldu mu? Yada tam tersi. Ne gibi kusurlar... bir hastalik gibi mesela atiyorum parkinson, behçet hastaligi yada bir engelle veya felçle... veya bir kaza gecirdiniz ve yüzünüz yandi mi veya bir uzvunuzu kaybettiniz mi esinizin tepkisi ne oldu, neler yaşadiniz?

Bunu neden sorduğumu paylasmayacagim, sadece konumla alakalı şeyler yaşamış insanları dinlemek istiyorum..

(Kusur kelimesini kullandigim icin ozur diliyorum, aklima genel bir kavram gelmedi bu sorunlar icin uygun bir kelime soylerseniz düzelteceğim)

Bir tanıdık var kız sağlam, eşi yürüyemiyor. Tanıştıklarında da eşi engelliydi. Kaçarak evlendiler, şimdi bir de dünya tatlısı oğulları var. Rabbim gönüllerine göre versin. Sevgi yürekte olmalı gerçekten.

Yani en başından mı kusuru ya da hastalığı var, yoksa sonradan mı oluyo? Yeşilçam filmi gibi mi?

Iki türlü de sonradan veya önceden ikisinide soruyorum

Malesef bu gibi olaylar sadece yesilcamda filmlerde olmuyor, hayatin gercekleri. Ama keske insanlarda o filmlerdeki gibi asklarina, sevgilerine sahip ciksa

Amin, allah mutluluklarini daim etsin

Doğuştan gelen bir hastalığım var, felç kadar ağır olmasa da hayatımın yarısını engelliyor diyebilirim.
Bunun dışında, en az felç kadar insanın elini kolunu bağlayan, ha deyince hareket etmemi engelleyen ailevi sorunlarım mevcut.
Bunları sorun eden de oldu, etmeyen de.
Adamına göre, fakat etmeyenler nüfusen çoğunlukta. :)

Benim lisede 3 sene %100 işitme engelli biriyle ilişkim olmuştu,tabi senin kriterlerine uyar mı bilmem,şimdi olsa belki yürütemezdim.İnsanlar büyüdükce bencillesiyor

Gecmis olsun
Allah bizi gönülden seven kesimlerle karsilastirsin inşallah:)

Kusur dememek lazım aslında bunlara ama kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Ben de bundan bir yıl öncesine kadar hiçbir sağlık sorunum yokken büyük bir operasyon geçirdim. Çok şükür hiç sızlanmadım, çünkü bu bir sınavdı. Bunu sorun edecek biri hayatı boyunca sağlıklı kalacağına emin olan biridir, ki böyle düşünen biriyle de Allah karşılaştırmasın. Her şey insanlar için. Dünya hayatının imtihanlarla dolu olduğunu bilmek lazım. Bunu bilince daha güzel olur her şey. Insanların hastalanması, sakat kalması vs. ellerinde olan bir şey değildir ki. Rabbim iyilerle karşılaştırsın herkesi.

Vallahi bu asik olup olmamaya bakar bence.

Insan asik olunca korlesiyor, karsisindakinin kotu de olsa sen diyorsun ki , yok o dunyanin en mukemmel insani. Cevremde taniyanlar dediler ki, bu adam adam degil, siz bilmiyorsunuz dedim. Kendi bana ne kadar kotu, sevgisiz, parcalanmis bir ailede yetistigini, sevmeyi gormedigini, bilmedigini soyledi , ben de kendisine hic onemli degil, sen ne annen ne de baban gibi olmak zorundasin, bizim ailemiz cok guzel olacak dedim.

Bunlarin yaninda fiziksel kusur, hastalik ne ki? Ben bunlari gormedim, takmadim, onemsemedim, bunlarin yaninda gozu, kolu, bacagi olmasin , ne ki?

Karşıdaki insana bağlı
.
Anlayis meselesi
Bizim bir akrabamiz varfi oglan yrafik kazası gecirdi gözlerini kaynetti 40gunluk bebrsi ve 2 yasinda bi bebesi vardi . Eşi bilr demek istemiyorum oylece bırakıp gitti hepsini . Cok sukur du anda oglanin gozleri iyi durumda yani temel ihtiyaclarini gorebiliyor .
Ilk dedigim gbi anlayış meselesi .

Amin, kesinlikle oyle...
ne yazikki kimseye de güven olmuyor, seni deli gibi seven yere göğe sigdiramayan adam/kadin elden ayaktan düştünmü nankorlugun dibine vurup hic hayatina girmemiscesine cikip gidebiliyor...
bunu ben yasamadim ama sahit oldum ve cok etkilendim, cok uzuldum dediginiz gibi allah iyileriyle karsilastirsin...

Kusur, engel, hastalik gonulden sevenlere pek etki etmiyor bence. Aksi olsaydi engelli insanlar evlenmezdi, iliski yasamazdi. Onyargilari kirmak lazim.

Ne oldu? Anlatmak ister misin? Ben de merak ettim simdi.

Iste cok üzülüyorum bu durumlara... benimde tanidigim buna benzer bir olay yasadi cok etkilendim gercekten... bukadar kolaymidir yani "eş" olmak.. zoru görünce, kötü günde çekip gitmek midir...

Kalan bir şey kaybetmiyor bu durumda giden kaybediyor. Allah öyleleriyle karşılaştırmasın. Üzülüyor gerçekten insan. Insanların ruhu hastalıklı olmasın yeter ki.

Ne oldu? Anlatmak ister misin? Ben de merak ettim simdi.

Benim degil, bölümümüzden bir arkadasimizin basina gelmis bir olay var çok açmak detaya girmek istemiyorum kendimi kötü hissediyorum şunu söyleyebilirimki onunki sonradan olan fiziksel bir durum,kizin hayati alt üst oldu, ailesi zaten perisan kiz ayri perisan bide nişanlisi olacak bi mahluk vardi bu zor gününde çekti gitti haber yok ondan, kiz neye üzülecegini şaşırdı, hepimiz çok etkilendik kac gündür bunu düşünüyoduk arkadaslarla, yarin obur gun kime ne olacagi belli degil... buraya acmak istedim konuyu, yasanan olumlu olumsuz olaylari merak ettim...
Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…