Kusurlarla sevmek...

Neyi kastettiğini anladım canım,haklısın bence de öyle. Fiziksel acının altından kalkmak daha kolay,hele ki yanında destek olan biri varsa..Kalp acısının çaresi merhemi yok ne yazık ki..

Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim.Karşına kalbini,benliğini,gözlerinin içindeki ışıltıyı seven biri çıkar bir gün inşallah :KK39:

Bende duan için çok tesekkur ederim :KK68:

benim Allaha şükür çok önemli bi hastalığım olmadı ama kalp rahatsızlığımı duyunca araya mesafe koyan erkek arkadaşlarım oldu..

Şunu soracağım sadece sizi veya bi tanidiginizi kusurlariyla aşik olan ve kabul eden oldu mu? Yada tam tersi. Ne gibi kusurlar... bir hastalik gibi mesela atiyorum parkinson, behçet hastaligi yada bir engelle veya felçle... veya bir kaza gecirdiniz ve yüzünüz yandi mi veya bir uzvunuzu kaybettiniz mi esinizin tepkisi ne oldu, neler yaşadiniz?

Bunu neden sorduğumu paylasmayacagim, sadece konumla alakalı şeyler yaşamış insanları dinlemek istiyorum..

(Kusur kelimesini kullandigim icin ozur diliyorum, aklima genel bir kavram gelmedi bu sorunlar icin uygun bir kelime soylerseniz düzelteceğim)
es adayımla 5 yıldır bırlıkteyız. bırıne yardım amaclı bobregını verdı ne bana ne aılesıne haber vermeden amelıyata gırdı, sonra onu hastanede bulduk arkadası haber ettı bıze su an tek bobregı yok ama sorun degıl onemlı olan saglıklı olması, bır arada bunalımdaydı ıntıhar ettı ama ben onu o durumdan kurtardım, evlılık arefesınde yapılan testlerde frengı tanısı kondu tedavı olması gerektı ve tedavısını oldu,ıyılestı daha sayayım mı? kısacası gonuller bır olunca ne engel ne baska sey sıze engel olamıyor...

6 nokta körler derneğinde gönüllü olmuştum kısa bir süre,orada çalışan görme engelli bir abiyle tanışmıştım,her gün takım elbisesiyle sinekkaydı traşıyla işe geliyordu. Bi süre sonra kız kaçırdığını duydum,sanırım ailesi vermek istememiş engelli diye ama kız kaçmış ona. Bi defa da yolda karşılaşmıştım kızla sarmaş dolaş muhabbet kuşu gibi ilerliyorlardı, "kusur"larıyla da aşk yaşanabileceğine inancım o gün gördüğüm çift benim :)

Sayilir mi bilmem.
Esim iliskimiz ciddilesmeye basladiginda epilepsi oldugunu soylemisti.
Bayagi etkilenmistim, cocukken surekli dusup bayilan bir komsumuz vardi, ambulans yerlerde kan izleri falan aklima bunlar yer ettigi icin.
Sonra duserse kafasini dizlerime koyup uyanmasini beklerim fikri daha sicak geldi.
Sukur ki hastaligi ilacla kontrol altinda hic kriz gecirmedi.

Benim çevremde hatta toplumumuzda pek çok kişi 'kusurlu' insanlarla evli veyahut beraber.
Tabi benim bahsettiğim 'karaktersizlik' kusuru.
Diğer adlandırdığınız şeyler ortada sevgi ve saygı var ise hiçbir zaman 'kusur' değildir, bir insanı sevmeye, beraber olmaya asla ve asla engel değildir.
Aksine ne kadar sevseniz, aşkınızdan ölseniz de sorun 'karakter' de ise ne sevgi, ne evlilik ne beraberlik kalıyor geriye..

kimi ne kadar hissettiğine bağlı diye düşünüyorum..
eski sevgilim şeker hastasıydı.
bazen şeker komasına girerdi..
etkilendiği zamanlar coğunluktaydı ve ben onu çok severdim..
herkese herşeye rağmen çok severdim..

X