- 29 Temmuz 2011
- 7.130
- 5.599
-
- Konu Sahibi kanatlarimyok
Tiksindiginiz için size geliyor olabilir. Siz evde yokken eve sinmiş olabilir. Yunusatıcıyi suyla bir tencereye koyun ve kaynatın cam kapı kapalı kalsin. Daha sonra havalandırın. Perdeleri yikayın bol yumuşatıcı ileıslak ıslak asın.merhaba arkadaslar, deneyimli ev hanımlarına bir sorum olcaktı benim. Dün kedim ilk defa tüy yomagı kusmuş evde değildim eve girdiğimde leş gibi çok ağır ve ekşi bir koku kokuyordu sonra o kusugu şeyi buldum ondan geliyormuş. 3 kat poşete koydum evdeki çöplerle beraber kapının önüne koydum. Ama evdeki koku gitmedi bitürlü ne yaptıysam. Dünden beri tüm pencereler acık evi iyice temizledim kokularla ve çamaşır suyuyla sildim gitmedi. Dahada kötüsü çöpü kapının önüne koydum ya binada leş gibi kokmuş. Kendi katımıda iyice sildim yine deterjanlarla. Cıkk gitmiyor. Ne giderir bu konuyu ya napıcam başka bi tavsiyeniz varmı? Komşulardanda şikayet gelebilir heran.
Gercekten mi 12 kedi mi ? Benim bir tane var ona rağmen elbisede tuy sıkıntısını çok yaşıyoruz. Bu konuda cozumunuz varmi ?
hayvanlari bende ck seviyorum evlendiğimz zaman ilk sene muhabbet kuşu aldım evde ses olsun istedim ona bebeğim gibi bakiyodum konuşmayı öğrettim benden ayrilmiyodu sonra papağan aldık jakoydu cinsi ama ona bakamadım ck yabaniydi hirliyodu bide hasta oldu sattım pisliğide cabasi daha sonra esim pekinez yavru köpek aldı eve getirdi ama ikinci gün yapamdm çünkü tuvalet eğitimi yoktu heryeri batırdı sonra esim onu koydeki evin avlusuna bırakayım ddi ağladım zirladim götürme diye kar kış soğuk götürdü o gece uyuyamadm vicdanım sızladı ertesi gün geri getrdi ama olcak gbi dgl ben bide titizim geri götürdü evi resmen kirkladim :) sonra hamile kaldım kusumuda verdim birine hala onda bizim hayvan maceramız böyle oldu:) buarada pekinez köpeğimiz canko hala köyde yazdan yaza birlikteyiz bahceli evim olsa hiç düşünmem alirim
Teşekkürler :)Sadenaz, Behlül, Yasemin, Sıdıka, Fıstık, Mıstık, Tubiş, Karamuk, Muro, Dıdı, Ramazan bir de oğlum Şerafettin , o öldü ama hala saymadan yapamıyorum
Yaşadıkları ev ablamın evi, ben evlendim ve şu an evimde kedi yok, gündüz evde olmadığım için. Bu kuzuların hepsini birlikte sahiplendik hala da bakımlarını ortak olarak sürdürüyoruz. Sadenaz ilk kedimiz , 16 yaşında. Her birinin kişiliği farklı ve her biri ile bağ kuruluyor. Onlar bambaşka varlıklar, senelerce ne işlerinden ne de masraflarından gocunmadım. Çok kedili bir eviniz varsa, eşyanız az olacak, halınız yok denecek kadar az olacak, gece - gündüz kum temizlemeyi göze alacaksınız, yıllarca veterinere çalışmayı göze alacaksınız ama verdikleri sevgi tüm bunlara değer. Her fırsatta yanlarında oluyorum, çoğu yaşlandı artık, en genç kedilerimiz fıstıkla mıstık onlar bile 6 yaşlarına doğru gidiyor. Bi atıyorum kendimi aralarına ohhh hepsi üstümde misss =)))
Yok güvenilir biyerde ondan eminim Geri almayı düşünüyorum bazen ama.eşim pek istemiyo ses yapıyo diyekuşun bakılcak neyi var ki
haftada bir yem tazeleyip kafes altını değiştirmek ve gün içinde ona laf atmak dışında.
ben sağlık olayını anlayamıyorum hem kedim hem kuşum var ne olursa olsun veremem diye düşünüyorum
siz güvendiğiniz bir yere teslim etmişsiniz
bazı insanlar petshopa veriyor bi de
Valla dusunmediyseniz o sizin sorununuz diyorum bendeHayvanları çok da sevdiğinizi düşünemedim şu durumda =(((
Yargılamak size düşmez..siz mi belirliyorsunuz sevip sevmedigimi yorum yapmak için yapıyorsunuz baska bişey degilHayvanseverliğiniz karşısında saygıyla eğiliyorum
Can'ınız isteyince almış Can'ınız istemeyince satmışsınız
Dilerim birdaha hiçbir hayvan elinize düşmez
Yargılamak size düşmez..siz mi belirliyorsunuz sevip sevmedigimi yorum yapmak için yapıyorsunuz baska bişey degil
Yargılamadan söylüyorum lütfen evcil hayvan edinmeyin. Hem sizin iyiliginiz hem de onların ruh sağlıkları için. Her insan hayvan bakamaz. Seviyor olabilirsiniz ama bakamiyorsunuz. Almayın bundan sonra.Yargılamak size düşmez..siz mi belirliyorsunuz sevip sevmedigimi yorum yapmak için yapıyorsunuz baska bişey degil
Yav he heeeMaalesef sizinkisi sözde hayvan severlik. Köpek ses yapar, kuş tüy döker, kedi kusar bla blaSize peluş hayvan öneriyorum sevimli sevimli.
Yargılamadan söylüyorum lütfen evcil hayvan edinmeyin. Hem sizin iyiliginiz hem de onların ruh sağlıkları için. Her insan hayvan bakamaz. Seviyor olabilirsiniz ama bakamiyorsunuz. Almayın bundan sonra.[/QUO bendr biliyorum bunları ozaman esime de çk dedim almayalım diye onun hatası oldu aglaya aglaya gonderdm köpeği evde olması mümkün değildi neyseki İyi bakılıyor ona
Valla dusunmediyseniz o sizin sorununuz diyorum bende
hayvanlari bende ck seviyorum evlendiğimz zaman ilk sene muhabbet kuşu aldım evde ses olsun istedim ona bebeğim gibi bakiyodum konuşmayı öğrettim benden ayrilmiyodu sonra papağan aldık jakoydu cinsi ama ona bakamadım ck yabaniydi hirliyodu bide hasta oldu sattım pisliğide cabasi daha sonra esim pekinez yavru köpek aldı eve getirdi ama ikinci gün yapamdm çünkü tuvalet eğitimi yoktu heryeri batırdı sonra esim onu koydeki evin avlusuna bırakayım ddi ağladım zirladim götürme diye kar kış soğuk götürdü o gece uyuyamadm vicdanım sızladı ertesi gün geri getrdi ama olcak gbi dgl ben bide titizim geri götürdü evi resmen kirkladim :) sonra hamile kaldım kusumuda verdim birine hala onda bizim hayvan maceramız böyle oldu:) buarada pekinez köpeğimiz canko hala köyde yazdan yaza birlikteyiz bahceli evim olsa hiç düşünmem alirim
öffff ne çok konuştun ya uzattın da uzattın senle mi.ugrascmBunu sorun kabul etmiyorum
Bu kadar hayvanseverin olduğu bir konuya, baktığım hayvanları terkettim diye yazarsanız alacağınız cevaplar bu türdür
Yazmasaydınız o zaman, benim mesajımı alıntıladığınız için size cevap yazdım nezaketen, bir de pişkin pişkin ukalalık ediyorsunuz
Evet öyle dediler burdada bende şaşırdım . Ama veteriner sıkıntı yok dedi miğde asidiyle çıkarmıştır oda kokar dedi. Ama yinede takipteyim şuankedi kusmuğu tamam kötü bir şey ama kokmaz ki öyle :/ Erkek kediyse o koku bırakmıştır bence, işaret gibi kokan odur bence. Uzun tüylü şapşik kedim çok hassas olduğundan kusma, tüy topağı çıkartma sık sık yaşarız, hiç koku olmuyor.
Koku gitti cok şükür iyice temizledim heryeri.koku gitti mi peki
bir de ağzını da koklayın
midesinden gelen bir koku var mı
tabii ben de bir garip dedim
kediye de ağzını aç koklayayım nasıl denir bilemedimmmmm