Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bebegınız henuz cok ufak ama bunun caresı hastadan hastaya degısmekle beraber genelde sık ve az beslemek,dık yatırmak,yastık kullanmak gazını cıkarttıgınızdan emın olmak,soluna yatırmak bebegı baslıca yapılacaklar..motılıumdan once gavıscon verıyorlar bebekler ıcın olanından benım bıldıgım cevremdekılerde oyle..ama kusma yanı refluyse eger oyle sıp dıye cozumu olan bırsey olsa keske45 günlük bebeğim 4. günden beri kusuyor yenidoğan reflüsüymüş. 5 gündür motilium kullanıyoruz ama hala kusmaya devam ediyo yok mu şu kusmaya bir çözüm bulan?
Yapmadığım şey kalmadı bi türlü fayda eden bir şey bulamadım. Çok zorlu oluyo bebek kusar diyolar anladık da her emmeden sonra ve devamında da kusunca sürekli çıldırıyom artık. Uyurken bile kusup uykusundan uyanıyo. Normal bebekten iki katı fazla zorluyo bu yüzden valla napcağımı şaşırdım ne zaman geçcek diye bekliyom dört gözle.bebegınız henuz cok ufak ama bunun caresı hastadan hastaya degısmekle beraber genelde sık ve az beslemek,dık yatırmak,yastık kullanmak gazını cıkarttıgınızdan emın olmak,soluna yatırmak bebegı baslıca yapılacaklar..motılıumdan once gavıscon verıyorlar bebekler ıcın olanından benım bıldıgım cevremdekılerde oyle..ama kusma yanı refluyse eger oyle sıp dıye cozumu olan bırsey olsa keske
4 aylık bebeğim hala kusuyo yenidoğan reflüsü diyorlar. Gaviscon kullanıyo ama baskılıyo tedavi etmedi. Çamaşır makinesi maaşallah hiç durmuyo :)Yapmadığım şey kalmadı bi türlü fayda eden bir şey bulamadım. Çok zorlu oluyo bebek kusar diyolar anladık da her emmeden sonra ve devamında da kusunca sürekli çıldırıyom artık. Uyurken bile kusup uykusundan uyanıyo. Normal bebekten iki katı fazla zorluyo bu yüzden valla napcağımı şaşırdım ne zaman geçcek diye bekliyom dört gözle.
Of aynen ya sürekli makine çalışıyo. Kaçıncı ayda geçcek acaba sizin baya olmuş kilo aldıkça düzelir diyolar sözde. Bi bitmiyo çıldırcam valla.4 aylık bebeğim hala kusuyo yenidoğan reflüsü diyorlar. Gaviscon kullanıyo ama baskılıyo tedavi etmedi. Çamaşır makinesi maaşallah hiç durmuyo :)
Yaşına kadar süren kusmalar varmış. Kilo alımı çok iyi değil o nedenle kullanıyoruz ama zayıflığının tek sebebi kusma değil doğumsal anomalide var.Of aynen ya sürekli makine çalışıyo. Kaçıncı ayda geçcek acaba sizin baya olmuş kilo aldıkça düzelir diyolar sözde. Bi bitmiyo çıldırcam valla.
Geçmiş olsun düzelir inşallah.Yaşına kadar süren kusmalar varmış. Kilo alımı çok iyi değil o nedenle kullanıyoruz ama zayıflığının tek sebebi kusma değil doğumsal anomalide var.
Ah bulabilsek keşke. 15 gündür motilium kullanıyorum ben biraz faydası oldu eskisi kadar kusmuyo ama tamamen de geçmedi buna da şükür diyorum inşallah tamamen de geçer. Bizde yenidoğan reflüsü var sizde doktorunuza danışın neden kustuğu belli mi?Merhaba kusmaya çözüm bulanınız varmi acaba bende sizler gibi mahvoldum 46 gunluguz bir yudum yese aninda uykuda uyanık hıc farketmiyor ve kusma hıc bitmiyor heran var ne çamaşır bitti ne uyku geldi yavrumun halinibgormek herşeyden çok üzüyor beni
Cuma günü randevu aldım bakalım ne diyecek süt alerjisimi reflümu bilmiyorum sadece mamalar denedik denedi dr ler bakalim gelisme olursa paylasalim lutfenAh bulabilsek keşke. 15 gündür motilium kullanıyorum ben biraz faydası oldu eskisi kadar kusmuyo ama tamamen de geçmedi buna da şükür diyorum inşallah tamamen de geçer. Bizde yenidoğan reflüsü var sizde doktorunuza danışın neden kustuğu belli mi?
45 günlük bebeğim 4. günden beri kusuyor yenidoğan reflüsüymüş. 5 gündür motilium kullanıyoruz ama hala kusmaya devam ediyo yok mu şu kusmaya bir çözüm bulan?
Evet doktor verdi biraz faydası oldu. Siz kullandığınız tozun adını hatırlıyo musunuz bi de kusması kesildi mi o tozla? Çare arıyoruz geçsin diyecanim motilium fayda etmez ki onu doktor mu tavsiye etti ? motilium mide bulantisi nedeniyle kusma icin. Sizdeki yeni dogan reflusu mide kapakcigi tam kapanmadigi icin. Benimde bebegimde reflu vardi dogustan itibaren kullanilan emdigi sutu katilastiran bir toz vardi ondan kullaniyorduk kusmasin diye ayrica doktor zantac vermisti. emdikten sonra dik tutucaksin iste bas ucunu yukseltip yatircaksin falan.
Evet doktor verdi biraz faydası oldu. Siz kullandığınız tozun adını hatırlıyo musunuz bi de kusması kesildi mi o tozla? Çare arıyoruz geçsin diye
3 ayda geçcekse 1 ayımız kaldı sabrederim de umarım geçer o zamana. Bu bir nevi mama mı oluyo yani anlayamadım tam olarak reflü geçirici ilaç olarak mı geçiyo yoksa?anliyorum canim cok zor. Evet faydasi oldu keciboynuzu tozu. Biz yurtdisindayiz burda bebek reyonunda aptamil markasi satiyor reflusu olan bebekler icin. Ama turkiyede nasil bulursun bilmyiorum eczaneye veya aktarlarda bulursun belki ama bu bildigin keciboynuzu tozu. suyla karistiridign takdirde bile boyle jole kivamina donusuyor. Sutumu sagiyordum hemen icine koyup joleye donusmeden once bebege iciriyordum. Sonrasinda midesinde joleye donustugu icin sut tabi yukari cikip kusmuyordu. Nasil diyim sanki puding kivami aliyor.
Tabi biraz katilastigi icin cocuk daha cabuk kendini tok hissedebilir veya biraz kabizlik yapabilir dediler ama bizde o sorun olmadi.
Benim bebegim gazinida cikaramiyordu gazla birlikte hep geri kusuyordu. Zaten reflulu bebek kapaksiz sut sisesi gibi yan veya biraz egimliye gelmiyor likir likir cikiyor hepsi.Ama sana sunu soyliyim 3 ay boyunca reflu kolik derken gunduzleri hic uyumadi sonra zantac falanda kullaninca zamanla gecti. Bitisik ikiz gibi 3 ay boyunca kucagimdaydi dik bir sekilde sonra gecti. Merak etme sizdede gecer ama tabi seninde omrunden omur gider anliyorum. Allah yardimcin olsun
3 ayda geçcekse 1 ayımız kaldı sabrederim de umarım geçer o zamana. Bu bir nevi mama mı oluyo yani anlayamadım tam olarak reflü geçirici ilaç olarak mı geçiyo yoksa?
Mama değilse denenebilir tabi çözümü olsun da. Bi bakıyım araştırıyım da doktora falan da sorarım önerirse kullanıyım bari. Teşekkürler cevabın için.canim mamada degil ilacta degil. Nasil diyim reflusu olan bebekler icin mama katilastirici, ama pirinc unu falan gibi degil yani onla karsilastirma.
Canim icime sinmedi bende nutricia firmasina musteri danismanina sordum turkiyede hangi isim altinda bu urunu satiyorsunuz diye. O da bana sunu soyledi sadece bu dedigim kecboynuzu tozu mesela anne sutune falan ilave etmek icin "Bebelac Gold Thickner" ismi altinda eczanelerde bulabilirmissin. Ama zaten aptamil devam sutu veriyorsan Aptamil AR de deneyebilir onun icinde zaten kecboynuzu tozu var dedi. Umarim bir faydasini gorursunuz canim.
Motilium kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Az bi ihtimalde olsa kalpte ritim bozukluğu yapıyormuş. Süt alerjisi olabilir bebeğinizin doktorunuza danışın isterseniz45 günlük bebeğim 4. günden beri kusuyor yenidoğan reflüsüymüş. 5 gündür motilium kullanıyoruz ama hala kusmaya devam ediyo yok mu şu kusmaya bir çözüm bulan?
Doktorumuzun bilgisi dahilinde kullanıyoruz yenidoğan reflüsü var bizde.Motilium kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Az bi ihtimalde olsa kalpte ritim bozukluğu yapıyormuş. Süt alerjisi olabilir bebeğinizin doktorunuza danışın isterseniz
3. ayda geçer dedi hemşiremiz. Şanslıysak geçer daha uzun da sürebiliyo tabi.Benimki 6 ay sular seller gibi kustu. Çok bir çaresi yok. Biraz zaman lazım. Birden kesiliyor sonradan.