• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kusma

hayaldunyasi123

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2023
35
13
8
26
Iyi gunler kizlar bebegim dogali 40 gun oldu ama kusarken burnundanda geliyor normal mi bu yasayan varmi acaba cok korkuyorum birsey olacak diye

Iyi gunler kizlar bebegim dogali 40 gun oldu ama kusarken burnundanda geliyor normal mi bu yasayan varmi acaba cok korkuyorum birsey olacak diye
Merhaba . Bana normal geliyor çünkü doğduğu günden 4 aylık olana kadar günde sayamayacagim kadar kusmalari oldu bebeğimin ağzından ve burnundan . Zamanla azaldı . Şuan yok şükür 11 aylık olduk. Doktora da götürdük herseyine bakıldı ama doktor hicbirseyi yok , normal bazı bebekler kusuyor 6 aydan sonra azalır zamanla hiç kusmaz dedi ve dediği gibi de oldu çok şükür .

Fışkırır tarzda kusmadığı sürece sıkıntı yok. Emziriyorsanız 45 derecelik açıyla çok yatırmadan çokta dik tutmadan besleyin. Beslendikten sonra 5 dk dik tutun gazını kendiliğinden çıkarmaya başlayacaktır. En az 15 dk destekle gazını çıkarmasına yardım ettikten sonra. Yan bir şekilde yatırın. Reflü yatağı varsa kullanabilirsiniz. Zamanla oturacaktır korkmayın sindirim sistemi gelişiyor. Aşırı beslenme kaynaklı da olabilir ama bu konuda yapacak bir şey yok. Çünkü şu an çok küçük ve dünyaya uyum sürecinde sadece doymak için değil sizinle temas etmek ve kendini sakinleştirmek güvende hissetmek içinde emmek isteyecektir. Mama kullanıyorsanız şayet fazla geliyor olabilir ya da verdiğiniz mama yı takipte olduğunuz doktordan destek alarak değiştirebilirsiniz kusmalar çoğalırsa.

Back